X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 10 września, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    A co to za grupa na fb 🤔 ?

Rodzę w lutym 2026

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 21:51

jo_ana, NinaB lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • zorilla94 Ekspertka

Wysłany: 10 września, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lepiej żebym nie pokazywała brzucha 🙈 wyglądam jak w ciąży pojedynczej już na końcówce 😂

MroziaMM lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀

Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
    11.06 ⏸️
    12.06 beta 882 mln/ml
    prog 59.80 ng/ml
    16.06 beta 4073 mln/ml
    20.06 beta 17047 mln/ml
    26.06 mamy dwa 💕
    10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
    18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
    8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
    21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵
    15.09 synek 233 g, córeczka 226 g 🩷🩵
    24.09 połówkowe - wszystko ok 🍀 synek 318 g, córeczka 287 g 🩷🩵

preg.png
  • Cyprysek Ekspertka

Wysłany: 11 września, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj o 11 mam wizytę w Luxmedzie to podglądne mojego chłopaka:) (mam nadzieję,ze dalej nim jest)

Wiecie może,czy przy badaniach połówkowych też robi się jakieś dodatkowe badania krwi oceniające te ryzyko przedwczesnego porodu? W pierwszej ciąży wogole nie robiłam, teraz ryzyka wyszły mi niskie ale tak sie zastanawiam czy coś dalej sie sprawdza

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 11 września, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to chyba jakąś Chinkę urodzę bo tak azjatyckiego mi się non stop chce🙈 w zeszłym tygodniu jadłam chyba z 4 razy ramen i myślałam że będę miała już dość ale zaraz nastawiam wywar i będzie znowu ramen😅 Oprócz tego to pięknie wchodzi mizeria z dużą ilością cebuli albo pomidor też z dużą ilością cebuli. Normalnie jadlabym do wszystkiego. Jem wiecej cebuli teraz przez tydzień niż wczeniej przez miesiąc. Wcześniej miałam zachcianki na coca colę chociaż normalnie piję kilka razy w roku i na kurczaka z kfc ale chyba przechodzi. Oby. A u Was jakie zachcianki?

age.png

preg.png
  • Natalia13245 Autorytet

Wysłany: 11 września, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny ja to chyba jakąś Chinkę urodzę bo tak azjatyckiego mi się non stop chce🙈 w zeszłym tygodniu jadłam chyba z 4 razy ramen i myślałam że będę miała już dość ale zaraz nastawiam wywar i będzie znowu ramen😅 Oprócz tego to pięknie wchodzi mizeria z dużą ilością cebuli albo pomidor też z dużą ilością cebuli. Normalnie jadlabym do wszystkiego. Jem wiecej cebuli teraz przez tydzień niż wczeniej przez miesiąc. Wcześniej miałam zachcianki na coca colę chociaż normalnie piję kilka razy w roku i na kurczaka z kfc ale chyba przechodzi. Oby. A u Was jakie zachcianki?

U nas zawsze kochałam mięso 🫣 teraz jestem wege 🤣 nie mogę patrzeć na mięso(chyba że ukochany kebab 🤣) 🫣 na jajka jestem anty. Cole piję jak jedzenie "stoi mi w gardle " i przechodzi. Ogórki kiszone to moje top ale mocno kwaśne. Kocham ziemniaki warzywa i owoce ❤️

Joanne lubi tę wiadomość

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

Mutacja MTHFR C677T hetero
    Mutacja MTHFR A1298C hetero
    Kariotypy u obydwojga ✅

11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
    12.06-beta1256.3
    14.06-beta 2405.4
    20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
    05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
    20.07-3.44cm perełki ❤️
    02.08 5.6cm ❤️
    11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
    20.08- 9cm chłopczyk 🩵
    26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
    7.09 - chłopczyk 188g❤️
    21.09- 244g ❤️
    3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
    18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
    09.11 wizyta
    Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
    Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
    Heparyna 1×1
    Acard 1×1
    Accofil 0.5 co 3 dni❌
    Magnez 3×1
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 11 września, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Mi wchodzi jak złoto żurek i barszcz czerwony taki czysty słodko pikantny ❤️ wszelkiego rodzaju chińskie słodko kwaskowate dania również 🙈😂 wogole to co słone i kwasne 😁

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 11 września, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Proszę o przepis na ramen 😇

Ja mam też ochotę na gazowane napoje chociaż wcześniej ich nie piłam praktycznie, pomidor w śmietanie też wchodzą jak złoto i ogórki kiszone. Ogólnie to słone i kwaśne rzeczy u mnie królują, chipsy też muszę mieć jakieś w zapasie 🫣

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
    19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕

preg.png
  • Nickki Autorytet

Wysłany: 11 września, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Ja codziennie muszę mieć na obiad jakąś zupę, najbardziej ciągnie mnie do rosołu 😀 I takie makarony azjatyckie też mogłabym jeść codziennie. Od początku ciąży mam też dużą ochotę na sushi 😅

Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Trombofilia
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET ✅️
    💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
    zapłodnionych, 4 zarodki.
    ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
    28.05 FET
    7dpt 30 🥰
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    23dpt serduszko 🩷

preg.png
  • Cyprysek Ekspertka

Wysłany: 11 września, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn waży juz 175g :) i oczywiscie 3 dni do tyłu 16+5 z pomiarów a wg OM 17+1 :) ale wszystko ok, łożysko też się podniosło :)

MroziaMM, Julixxx, Irashka, grzanewino, Nickki, Joanne, Natalia13245, Giosiek, Mamatrzechaniołków, assialbnn, Papillon, Niki2803 lubią tę wiadomość

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 11 września, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Proszę o przepis na ramen

Tak naprawdę wystarczy gdy ugotowany makaron do dan chińskich i dodatki zalejesz rosolem i dodasz sosu sojowego.

Ja rosół używam jako bazy i ścieram do niego czosnek, świeży imbir i dodaję trochę płatków chili i gotuję. Do tego daję pastę miso i tahini. Całość blenduję.

Do talerza nakładam makaron do dan chińskich, ugotowane jajko które wcześniej można zamarynowac np w sosie sojowym połączonym z sosem chili, zblanszowane przez minutę paksoi, czasem gotuję grzyby (kupisz w ah na tacce różna mieszanka), etc. Teraz w lodowce mam warzywa na wok i zamierzam je tylko podsmażyć.

Całość zalewam wywarem, na to daję sos sojowy już do talerza.

jo_ana lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 11 września, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jest to że tak się chce tego azjatyckiego. Ogórki kiszone i czipsiki u mnie tez wchodzą jak złoto.

age.png

preg.png
  • Mamatrzechaniołków Ekspertka

Wysłany: 11 września, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. 154g zdrowego chłopca, dzisiaj pokazal wszystko 🙈 więc już wątpliwości nie ma.
    Odnośnie zachcianek to ja od początku jem duuze ilości kiszonych. Ostatnio cos mnie ciągnie do czekolady i orzechów.
    I dalej odrzucenie od pomidorow I herbaty.

Giosiek, Joanne, Irashka, Natalia13245, Nickki, Papillon, Bezowata lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 11 września, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zachcianki z racji cukrzycy ciążowej wyglądają trochę inaczej niż wasze 😅
    Obecnie zajadam się jabłkami i śliwkami z ogrodu rodziców (oczywiście w małych ilościach i po posiłku, żeby cukier nie wyskoczył mi w kosmos) 🙃
    I to są moje największe grzeszki obecnie 🤭

A taka rzecz, na którą nie mogę się doczekać i zjem ją niedługo po porodzie, to będzie chałka drożdżowa z kruszonką. Posmarowana masłem i dżemem 🤤
    Miło tak sobie pofantazjować 😉😂

Joanne, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 11 września, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek wrote:
    Moj syn waży juz 175g :) i oczywiscie 3 dni do tyłu 16+5 z pomiarów a wg OM 17+1 :) ale wszystko ok, łożysko też się podniosło :)
    Wspaniale! ☺️

age.png

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 11 września, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrzechaniołków wrote:
    Ja po wizycie. 154g zdrowego chłopca, dzisiaj pokazal wszystko 🙈 więc już wątpliwości nie ma.
    Odnośnie zachcianek to ja od początku jem duuze ilości kiszonych. Ostatnio cos mnie ciągnie do czekolady i orzechów.
    I dalej odrzucenie od pomidorow I herbaty.
    Super wiadomość! 😊
    Ach te bobasy! Takie bezwstydne 🤭😉

age.png

preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 11 września, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kolejnego siurdaczka w ekipie 🤣🤣🤣
    Chłopaczek garde trzyma juz nawet - chyba jakiś bokser rosnie😁 220g 🥰
    20250911-163326.jpg

Joanne, assialbnn, Giosiek, Irashka, Natalia13245, Nickki, Mamatrzechaniołków, Papillon, Cyprysek , jo_ana, Bezowata, Niki2803, Julixxx, Zosia667 lubią tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 11 września, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickki wrote:
    Ja codziennie muszę mieć na obiad jakąś zupę, najbardziej ciągnie mnie do rosołu 😀 I takie makarony azjatyckie też mogłabym jeść codziennie. Od początku ciąży mam też dużą ochotę na sushi 😅

Ja przyznaję się że raz kupiłam sobie sushi bo nie mogłam się powstrzymać. Wzięłam takie gdzie nie bylo nic surowego. Zjadłam z poczuciem winy cale pudełko mówiąc sobie że kolejny raz dopiero po porodzie i od tamtej pory już nie bylo takich akcji😉 Wydaje mi się że te które są bez surownizny nie powinny zaszkodzić ale mimo wszystko pewności nie ma bo nie wiadomo jak bylo przygotowywane. Ewentualnie samemu też można zrobić bezpieczne opcje. Dzisiaj kupiłam papier ryżowy zeby zrobić spring rollsy.

age.png

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 11 września, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalejemy jeśli chodzi o ilość chłopców 😅🙈🩵
    Ciesze się z Waszych udanych wizyt ❤️
    Już nie mogę się doczekać 27 września 🫣🤞

U mnie ochota na "wytrwane" dania od początku ciazy 🙂 słodkości średnio mnie interesują 😆
    Chodzę sikac non stop i wciąż 😱
    I zrobiłam się bardzo obrzydliwa 🤮🤢 na sama myśl o czymś brzydkim i obrzydliwym rwie mnie odrazu 🙄

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 11 września, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Ja przyznaję się że raz kupiłam sobie sushi bo nie mogłam się powstrzymać. Wzięłam takie gdzie nie bylo nic surowego. Zjadłam z poczuciem winy cale pudełko mówiąc sobie że kolejny raz dopiero po porodzie i od tamtej pory już nie bylo takich akcji😉 Wydaje mi się że te które są bez surownizny nie powinny zaszkodzić ale mimo wszystko pewności nie ma bo nie wiadomo jak bylo przygotowywane. Ewentualnie samemu też można zrobić bezpieczne opcje. Dzisiaj kupiłam papier ryżowy zeby zrobić spring rollsy.

Sushi bez surowej ryby kupione w restauracji nie w markecie jest jak najbardziej bezpieczne, ja wybieram te z krewetka, pieczonym łososiem, paluszkiem krabowym, jadłam już 4 razy w ciąży, ale i tak najbardziej wyczekuję porodu i tego jak pochłonę to z surowizna bo takie najbardziej lubię 🤩🤩

A tak w ogóle to chyba dzisiaj poczułam pierwszego kopniaczka 🥰

Dziewczyny super że u Was wszystko dobrze na wizytach i faktycznie drużyna piłkarska rośnie nam zacna 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 22:32

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
    19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 12 września, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Sushi bez surowej ryby kupione w restauracji nie w markecie jest jak najbardziej bezpieczne, ja wybieram te z krewetka, pieczonym łososiem, paluszkiem krabowym, jadłam już 4 razy w ciąży, ale i tak najbardziej wyczekuję porodu i tego jak pochłonę to z surowizna bo takie najbardziej lubię 🤩🤩

Pracuję w restauracji i powiem Ci że jestem jedynym kucharzem który m.in. myje warzywa przed krojeniem. Gdzie nie pracowałam to zawsze byłam jedynym kucharzem który to robi. I ogólnie mało który kucharz dba o czystość, np mycie rąk. Chodzi mi o Holandię, w Polsce nie mam doświadczenia więc się nie wypowiem. Ciężko mi wybrać pomiędzy marketowym a restauracyjnym. Dla mnie ryzyko jest podobne.

age.png

preg.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ