#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Irashka wrote:A czy łóżeczko jest jakieś super ważne? Chodzi mi czy łóżeczko to po prostu łóżeczko, obojętnie jakiej marki? Najważniejszy to chyba meterac, który się do niego dokupi. Czy przy łóżeczku też powinno się na coś zwrócić uwagę?
W sypialni mieliśmy drewniane łóżeczko, w salonie mieliśmy kindekraft lovi ale to jest dość niska kołyska. Teraz do salonu kupiliśmy chicco baby hug, bo wolę cos wyższego przy starszaku. -
jo_ana wrote:Mamatrzechaniolkow ja mam kupione 2 laktatory z mamcozy m5 i s12 pro, jestem na grupie na fb kpi i wiele osob je poleca, ja nastawiam sie raczej na kpi ponieważ miałam problem z karmieniem przy córce z uwagi na moje nieszczęsne brodawki, później zrobił się stan zapalny i się poddałam. Teraz zamierzam spróbować inaczej, ale nie mam na to parcia jak się uda to się uda.
Jeśli chodzi o polecajki to mi koleżanki polecają bardzo taki śpiworek do fotelika, ma gotowe wycięcia na pasy więc montuje się go w foteliku i wygodnie za każdym razem wkłada maluszka do niego, a w aucie można śpiworek odpiąć.
Sporo osób poleca mi też maskotkę, urządzenie z białym szumem, podobno wielu dzieciom pomaga w zasypianiu. -
Mamatrzechaniołków wrote:Ja sie zastanawiam cały czas nad kombinezonem z wełny merino. Nigdy nie miałam, bo przy starszym Synku używaliśmy innych ubranek.
Też sie zastanawiam ale mega drogie są 🙈 a to na 2/3 miesiące, biorę pod uwagę jeszcze takie welurowe, widzialam gdzieś na jakieś stronce gdzie oglądałam te otulacze do fotelika. Bo właśnie takie otulacz na pewno kupie. Ja mam ten śpiworek do wózka cottomoose i on jest bardzo ciepły i takiemu maluszkowi wystaje w nim tylko glowa. Corka jeździła w nim jak miała 6 miesięcy i wtedy ubierałam w zimę tylko lekka kurtkę.♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Joanne wrote:U nas kosz Mojżesza się nie sprawdził jedynie pięknie wyglądał na zdjeciach. Akurat sceneria świąteczna, choinka i kosz Mojżesza. Kupiłam praktycznie nowy z drugiej ręki więc wcześniejszej właścicielce też się nie przydał😉
Corka zazwyczaj leżała bądź spala w kokonie na kanapie.
Natomiast sprawdzila się dostawka do łóżka. Nie pamietam jaką mialam ale bez żadnych bajerów. Córka spała w niej chyba do 8 miesiąca. Łóżeczko to tak naprawdę bylo używane sporadycznie do ok 2 roku życia, potem częściej. Dopiero od niedawna Córka przesypia w nim cale noce i rano przychodzi do nas do łóżka.
Ja się właśnie obawiam że na kanapie w kokonie piesek niechcący może zrobić krzywdę, a swoje waży i to typowy kanapowiec jest.
Jednak człowiek do końca nie wie jak będzie więc różne opcje wymyślamy.
Dostawkę mam, chyba tylko dokupię materac nowy, bo ten w zestawie to jaki zwykły a pod nim raptem jakaś "sklejka". Nie wiem czy to dobry pomysł?🤔
Dostawka jest z Chicco -
Cyprysek wrote:Też sie zastanawiam ale mega drogie są 🙈 a to na 2/3 miesiące, biorę pod uwagę jeszcze takie welurowe, widzialam gdzieś na jakieś stronce gdzie oglądałam te otulacze do fotelika. Bo właśnie takie otulacz na pewno kupie. Ja mam ten śpiworek do wózka cottomoose i on jest bardzo ciepły i takiemu maluszkowi wystaje w nim tylko glowa. Corka jeździła w nim jak miała 6 miesięcy i wtedy ubierałam w zimę tylko lekka kurtkę.
Ja znalazłam wstępnie taki dresowy ocieplany kombinezon.
On może starczyć na dłużej bo potem można wywinąć rękawy i nogawki. Do tego otulacz do fotelika, nie wiem tylko co do wózka.
https://zyzio-and-zuzia.pl/pl/p/KAZUM-Kombinezon-z-ocieplanej-dresowki-bez-stop-czapka-buciki-56-86-alabaster-beige/4781Cyprysek lubi tę wiadomość
-
To ja nie mam jeszcze nic. Chcę zacząć kupować dopiero po połówkowych i jak pójdę sobie na L4 ciążowe. Plus wszyscy mówią żebym się wstrzymała z kupowaniem wyprawki 🙄poza wózkiem i łóżeczkiem tymczasowym na kółeczkach, na mojej liście jest laktator który chcę zabrać ze sobą na porodówkę i sterylizator do butelek/smoczków, nie chcę bawić się w woreczki do sterylizacji, poza tym staram się być eko 😉 co do ciuszków wyczuwam paczki od teściowych i cioć na święta więc do tej pory będę bardzo zachowawcza 🤭 nie wiem co wymyślą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 09:55
-
Ja to widzę tak, że nie trzeba nic kupować już teraz, ale rozglądam się mniej więcej co potrzeba i gdzie to można kupić, dopytać czy to się sprawdza itp.
Same ubranka to też są różne, jedne kopertowe, inne przez głowę itp, ja lubię wcześniej mieć poukładane co i jak, a kupić mogę za jakiś czas 😉
Póki co też nic nie kupiłam, jedynie koleżanka zrobiła podrzutke dostawki bo wymieniali właśnie na łóżeczko.
Mamatrzechaniołków lubi tę wiadomość
-
Zosia667 wrote:Ja się właśnie obawiam że na kanapie w kokonie piesek niechcący może zrobić krzywdę, a swoje waży i to typowy kanapowiec jest.
Jednak człowiek do końca nie wie jak będzie więc różne opcje wymyślamy.
Dostawkę mam, chyba tylko dokupię materac nowy, bo ten w zestawie to jaki zwykły a pod nim raptem jakaś "sklejka". Nie wiem czy to dobry pomysł?🤔
Dostawka jest z Chicco
Przy psiaku inna sprawa. Ja mam kota więc takiej obawy nie było.
Pod materacyk do dostawki dawałam złożony koc a w łóżeczku mam dwa materace jeden na drugim bo te cienkie materacyki zawsze wydają mi się zimne. Kiedyś spałam na takiej wersalce z ikea z cienkim materacem i zawsze było strasznie zimno. -
Córka urodziła się na początku stycznia i miałam dla niej kombinezon merino z firmy Engel (kupiłam używany, bo takie bobo tylko leży i nie niszczy ubranek) oraz wełniany śpiworek do wózka Zaffiro. Córka miała problemy ze skórą (dziecięce AZS) i bardzo mi zależało, żeby jej nie przegrzewać, bo zmiany pojawiały się w miejscach, w których się spociła. Dlatego nie kupowałam żadnych ubranek czy śpiworków ze sztucznych tkanin.
Śpiworek mam w wersji igrow (można go przedłużyć), więc używaliśmy go później w spacerówce.
Właśnie sobie uświadomiłam, że chyba będę musiała kupić drugi 😅
-
Ale szalejecie z tą wyprawką 😱😆
Ja mam tysiąc myśli i mimo że mam już córkę dla której robiłam kiedyś wyprawkę to teraz totalnie nie wiem od czego zacząć i kiedy zacząć kupować 🙄 po połówkowych czy wstrzymać się do listopada i dopiero zacząć 🫣 wózek w sumie mogę kupić na sam koniec, a nawet po narodzinach 🙂 moje finanse topnieją wraz z końcem remontu 😂😂 niedługo będę gola i wesoła, a wyprawka też trochę pochłonie 😊
Ps. Mój syn zamieszkał po lewej stronie moje brzucha 😂grzanewino lubi tę wiadomość
-
U mnie po połówkowych na pewno pierwszym zakupem będzie wózek i fotelik, bo na kolory które chcemy będzie trzeba trochę poczekać + odbierzemy dopiero po 100 dniach czyli w styczniu, żeby gwaranacja nam nie leciała.
Dziewczyny ja Wam strasznie zazdroszczę tych ruchów. U mnie nadal nic, dodatkowo ta wizyty która dwa tygodnie temu nic nie wniosła. Ostatni raz malucha widziałam 14 sierpnia, równo miesiąc temu 🙄 Nie rozumiem jak kiedyś kobiety miały dwie wizyty na krzyż i było ok. Już odliczam do tych połówkowych.
Zauważyłam, że na tym L4 to czas liczę od wizyty do wizyty, bo zazwyczaj co drugi wtorek miałam diabetologa lub ginekologa. Teraz doszedł fizjo to tak mam co tydzień jakąś wizytę.
Jak tu dziewczyny nie zwariować czekając na tę wizytę? 🫣 -
Ja dziewczyny w środę byłam na wizycie to był 16 tydzień i 6 dzien dalej wygląda na dziewczynę
Dzidzia na tamten czas miała 11 cm od głowy do pupy i ważyła około 170 gpołówkowe mam 13 października wraz z echem serca
Ja zrobiłam sobie w canvie listę to co potrzebujena razie weszłam na aptekę gemini i dałam do ulubionych te produkty tzw apteczne plus laktator plus jakieś akcesoria typu smoczki i butelki i jak na razie jest około 1200 zł
Tekstylia będę chyba kupować na stronie jukki bo jest bardzo polecany
Ubranka dałam dużo do ulubionych na Sinsay i H&M oraz na vinted
Pozostałe akcesoria typu inhalator czy aspirator to na allegro
No i jeszcze nie wiem co z resztą typu meble do pokoju wózek fotelikIrashka, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość
-
Anek86 wrote:Ja dziewczyny w środę byłam na wizycie to był 16 tydzień i 6 dzien dalej wygląda na dziewczynę
Dzidzia na tamten czas miała 11 cm od głowy do pupy i ważyła około 170 gpołówkowe mam 13 października wraz z echem serca
Ja zrobiłam sobie w canvie listę to co potrzebujena razie weszłam na aptekę gemini i dałam do ulubionych te produkty tzw apteczne plus laktator plus jakieś akcesoria typu smoczki i butelki i jak na razie jest około 1200 zł
Tekstylia będę chyba kupować na stronie jukki bo jest bardzo polecany
Ubranka dałam dużo do ulubionych na Sinsay i H&M oraz na vinted
Pozostałe akcesoria typu inhalator czy aspirator to na allegro
No i jeszcze nie wiem co z resztą typu meble do pokoju wózek fotelik
Gdyby coś konkretnie Cię interesowało i chciałabyś wiedzieć jak wygląda na "żywo" daj znać to sprawdzę przy okazji swojej wizyty tam 😉
1200 zł WOW dlatego wrzucam w koszyk na różnych sklepach co by ceny mniej przerażały xD
W pierwszej ciąży kupywalam wyprawkę kategoriami : leki, higiena, pielęgnacja, tekstylia, ubranka itd.. Chyba i tym razem będę szła tym kierunkiem . -
assialbnn wrote:Hej 🙂 właśnie dziś okupywalam stronę Jukki 😆 planuje się wybrać tam na osobiste zakupy bo to sklep z mojego miasta 😁🙂 narazie dodałam sobie do koszyka mniej więcej to co mnie interesuje.
Gdyby coś konkretnie Cię interesowało i chciałabyś wiedzieć jak wygląda na "żywo" daj znać to sprawdzę przy okazji swojej wizyty tam 😉
1200 zł WOW dlatego wrzucam w koszyk na różnych sklepach co by ceny mniej przerażały xD
W pierwszej ciąży kupywalam wyprawkę kategoriami : leki, higiena, pielęgnacja, tekstylia, ubranka itd.. Chyba i tym razem będę szła tym kierunkiem .1;20716;93 -
Klarara wrote:Nie kupywałam, tylko kupowałam.
-
Pisałam już Wam kiedyś o tym, że się obkupiłam taniej na Black Friday. Zrobiłam wtedy też zamówienie na stronie Jukki. Nie pamiętam dokładnie, ale była wtedy zniżka 10 czy 20%. To było w 2023 roku, także nie wiem jak będzie w tym.
Ale podrzucam Wam taki tip, gdybyście chciały zaczekać do listopada 😉
PS. Ja kupiłam wtedy u nich otulacz do fotelika. kocyki i rożki.Irashka lubi tę wiadomość
-
Cyprysek wrote:Też sie zastanawiam ale mega drogie są 🙈 a to na 2/3 miesiące, biorę pod uwagę jeszcze takie welurowe, widzialam gdzieś na jakieś stronce gdzie oglądałam te otulacze do fotelika. Bo właśnie takie otulacz na pewno kupie. Ja mam ten śpiworek do wózka cottomoose i on jest bardzo ciepły i takiemu maluszkowi wystaje w nim tylko glowa. Corka jeździła w nim jak miała 6 miesięcy i wtedy ubierałam w zimę tylko lekka kurtkę.
-
Dzień dobry, u mnie trwa 20 tydzień i zaczęły się skurcze Braxtona-Hicksa. Dziecko zaczęło też kopać i to tak, że czasem nawet z zewnątrz da się poczuć. Jestem też chora, trzeci dzień ze stanem podgorączkowym, także dzisiaj pracuje z domu 👍
Czyli mam kombi 😆assialbnn lubi tę wiadomość