X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Bezowata Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczęłam dzień od słodkiego drineczka i czekam teraz na kolejne pobranie 🍬 A młody się rozszalał po tej dawce cukru 😅

Ola8999 lubi tę wiadomość

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezowata wrote:
    Ja dziś zaczęłam dzień od słodkiego drineczka i czekam teraz na kolejne pobranie 🍬 A młody się rozszalał po tej dawce cukru 😅
    Oh mój dzidziuś prawie wyskoczył z brzucha po glukozie 😂 ja po pierwszym wyrzucie cukru i spadku byłam tak ospała że ledwo widziałam na oczy 😴

Ola8999 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Bezowata Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie w tej pierwsze godzinie jakiś mega zjazd zaliczyłam, strasznie słabo się czułam i myślałam, że zemdleję.. potem już było lepiej, ale teraz jak wróciłam do domu, to chyba mnie dopadł jakiś gwałtowny spadek, bo zrobiło mi się ciemno przed oczami i taki pot mnie zalał jakbym miała zaraz paść 🫣 Pozostało tylko liczyć na pozytywne wyniki 🙈

preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki krzywej są szybko ? Bo nie wiem ile przed powinnam się wybrać aby mieć wyniki na wizyte 10.11 :)

• Joanne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta przyjemność czeka w czwartek 🤮

Jak się czujecie Dziewczyny? Mi waga rośnie, brzuch rośnie, Mała fika dużo mniej niż jej starsza siostra (jest nadzieja na spokojniejsze dziecko😅), oprócz bólu w pośladku nic mi nie dolega, i czasem spina mi brzuch ale piję magnez i czuję się duzo lepiej niż wcześniej. Oczywiście spacery i jakaś większa aktywność odpada ale i tak czuję się świetnie jak na ciążę w wieku 38 lat🙈

age.png

preg.png
  • RenATa Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Mnie ta przyjemność czeka w czwartek 🤮

Jak się czujecie Dziewczyny? Mi waga rośnie, brzuch rośnie, Mała fika dużo mniej niż jej starsza siostra (jest nadzieja na spokojniejsze dziecko😅), oprócz bólu w pośladku nic mi nie dolega, i czasem spina mi brzuch ale piję magnez i czuję się duzo lepiej niż wcześniej. Oczywiście spacery i jakaś większa aktywność odpada ale i tak czuję się świetnie jak na ciążę w wieku 38 lat🙈
    Podobny wiek i podobne odczucia:) tylko mała fika, zwłaszcza w lewym boku, w nocy myślałam, że mi wyskoczy:) brzuch czasami się spina, ale zauważyłam że to od stresu w pracy. Chodzę na spacery i nie ciągną mnie więzadła jak wczesniej, czasem ćwiczę w domu, ale nadal za rzadko :(

• MroziaMM Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje się w sumie dobrze. Aleee waga idzie do przodu +8 kg 😅 ale 60 kg jeszcze nie ważę bo 59.9kg 😆
    Nie wiem też czy dzisiaj w nocy mi się to śniło czy faktycznie mi się tak działo ale obudziło mnie to i czułam takie uczucie jakby mi ktoś szpilki w brzuch wbijał. Nie było to mocno bolesne ale sprawiało taki dyskomfort. I teraz pytanie bo szybko zasnęłam dalej czy tak było czy mi się wydawało.. 😅

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dyskopatia doskwiera. Pani doktor zalecila mi po 30 tc konsultację ortopedyczną w sprawie metody porodu, bo może lepiej żebym miała CC. Poza tym w sumie nic mi nie dolega, ale sam ból pleców nadrabia za wszystko inne, wstanie rano z łózka to katorga, łzy mi same lecą po twarzy. Później jak już pochodzę to jest w miarę OK, ale te pierwsze chwile powalające.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • mmonika_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Wyniki krzywej są szybko ? Bo nie wiem ile przed powinnam się wybrać aby mieć wyniki na wizyte 10.11 :)
    Wyniki miałam tego samego dnia, późnym popołudniem. Robiłam w Alabie 🙂

My wizytę mamy jutro, dzisiaj też robiłam powtórkę badania moczu. Dodatkowo odebrałam (w końcu) sprawozdanie z grupą krwi, bo wyrabiam od razu krew kartę. I tak kłują i tak 🫣

Co do samopoczucia, to psychicznie tak sobie. Jakoś mnie przytłacza ilość rzeczy i spraw, które musimy ogarnąć. Może pogoda robi swoje.. Staram się więcej odpoczywać, bo ten brzuch mi twardnieje czasami. Jak chodzę to już w ogóle się napina. Na szczęście nie boli. Magnez biorę. Brzunio rośnie, widzę po ciuchach i zadyszce w okolicach 2 piętra 😂
    Synuś dwa dni ostatnie szalał, dzisiaj jakiś spokojniejszy i już mam schizę..

👩🏻 33. 👨🏻 37.

Pierwsza ciąża w 2024 💔😢

01.06.2025 ⏸️
    12.06.2025 aż 0,29 cm 🍓
    03.07.2025 Okruch ma 2,26 cm 😍
    15.07.2025 Maleństwo 3,80 cm 😍
    29.07.2025 na 95% Synek 🩵 aż 6,43 cm. Niskie ryzyka 🙏🏻
    26.08.2025 Synek rośnie jak na drożdżach 🩵

#rodzęw2026 🎈

preg.png
‹‹ 190 191 192 193 194
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ