#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Najważniejsza jest tendencja. Jeśli nie skraca się gwałtownie to jeszcze można ładnie pochodzić w ciąży. Trzeba bardzo często monitorować.Ola8999 wrote:Milka85, jak sytuacja ? Jesteś w szpitalu ?
U mnie też szyjka dalej leci. Na prenatalnych nie była zbadana bo dziecko przysłaniało. A dziś.. podejrzenie naczyń przez które miałam wizytę się nie sprawdziło ale szyjka mniej niż 2cm .. 😔
Ola8999 lubi tę wiadomość

01.2018 rozpoczęcie starań
I procedura IVF Salve Medica Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
🍍 transfer 05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
II procedura IVF Invicta Gdynia
brak transferu
III procedura Bocian Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2024, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2025, blastka 4AB - CIĄŻA 🩷
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx-brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10, komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS-brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endo, problemy ze wzrostem endo. -
Milka85 wrote:U nas dziś dramatycznie. Szyjka w cztery dni skróciła się o kolejny centymetr. Ma tylko 7 mm i rozwiera się od wewnątrz. Główka bardzo nisko i naciska na kanał rody. Kroplówka z atosibanu nie za bardzo pomaga. Brzuch nadal jak kamień i doszły bóle lędźwi promieniujące do dołu. Dostałam znów zastrzyk ze sterydem na rozwój płuc. Kazali się spakować do porodu. Dziecka dziś nie mierzyli, bo minęło zbyt mało czasu od poprzedniego pomiaru. No ale nie oszukujemy się, że przez cztery dni wiele się zmieniło skoro waga była tylko 1200 g 😞
Dziś jestem masakrycznie zdołowana i zestresowana.
Milka musisz odpuścić, dzieciątko jest malutkie ale jednak to już mocno zaawansowana ciąża, organy już wykształcone. Wiadomo u mamy w brzuszku najlepiej ale medycyna sobie już poradzi z takim kurczaczkiem. Musisz odpocząć psychicznie. 3 maj się 🍀🍀🍀
dinozaurowa lubi tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Milka u mnie ponad centymetr w tydzień.. chyba że pomiary między lekarzami aż tak się roznia.. trzymaj się mam nadzieję że jeszcze jakiś czas wytrzymamy i maluszki na spokojnie podrosną 👩❤️👩♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
TP 27.02.2026

-
Oh Kochana ciężka sytuacja 🥺 może uda się lekarzom utrzymać malutka jeszcze trochę w brzuszku, tak na prawdę każdy kolejny dzień w brzuchu jest bardzo ważny . Trzymam mocno kciuki aby udało się przeciągnąć to jak najdłużej i aby malutka rosła i rosła ❤️❤️❤️ Przytulam 🩷🫂Milka85 wrote:Najważniejsza jest tendencja. Jeśli nie skraca się gwałtownie to jeszcze można ładnie pochodzić w ciąży. Trzeba bardzo często monitorować.
-
Ja jutro mam wizytę u swojej lekarki 🙂
Dziś stałam cały dzień w kuchni i na wieczór kawaler już chyba miał dosyć tej grawitacji bo tak zaczął mi napierać że czułam ból i miałam wrażenie że muszę do toalety 🙄 poleżałam trochę i minęło.
Tak piszecie o tych swoich niecierpliwych szyjkach, że jestem ciekawa jak moja się trzyma ....
Właśnie wzięłam prysznic, musiałam się ogolić przed wizytą, nie dość że czuję się jakbym przebiegła maraton to pocięłam się konkretnie 🙄🙄🙄 katastrofa .... -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH