#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
@Zorilla twoje bliźniaki są większe niż mój jedynak 🤭 a zawsze myślałam że to w ciążach bliźniaczych dzieci są mniejsze.
@Milka u mnie z szyjką *stuku puku w niemalowane* do tej pory stabilnie, cały czas 4cm. Porównałam sobie swoje wyniki z 30tc i nasze dzieci są podobnej wielkości. Plus jest taki że jesteśmy już w naprawdę zaawansowanej ciąży. Wizja szpitala na pewno brzmi strasznie, ale to już ostatnia prostaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 23:22
-
Milka trzymam mocno kciuki oby wszystko było w porządku !
U nas po prenatalnych wszystko dobrze, wymiary, przepływy, nogi dalej długie po mężu 🤣 mały ma niby 1400g, ale parę dni temu lekarz mówił 1500g więc te wymiary są takie szacunkowe. Ułożony cały czas główka w dół i nie dało się dokładnie pomierzyć szyjki ani czy nie ma tych naczyń których moja gin kazała pilnowac. Chociaż ostatnio doktor mi zmierzył szyjkę przez brzuch na 33mm. W poniedziałek idę na badanie przezpochwowe do jakiegoś profesora, skierowali mnie z poradni patologii. Ale ten lekarz mówił że nic nie powinno wyjść bo łożysko jest wysoko, wydolne, cukrzyca nic w nim nie namieszala, przepływy dobre.
Niccki, moja prowadząca chciała mnie widzieć za 2 tyg i drugi lekarz na NFZ tak samo, ale to przez te niby naczynia i szyjkę. Ale ze pomiędzy miałam jeszcze ta wizyte w poradni patologii i prenatalne to normalnie się umówiłyśmy za 4 tyg a pomiędzy poradnia i lekarz NFZ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 18:26
♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
TP 27.02.2026

-
Nickki wrote:Milka ja też trzymam kciuki ! Najważniejsze, że jesteś pod obserwacją cały czas ❤️
Dziewczyny a co ile macie teraz wizyty? Ja miałam w tym tygodniu w środę a na kolejną mam przyjść 16.01. Zastanawiam się czy to nie za późno na tym etapie ciąży?
Ja mam już teraz co dwa tygodnie wizytę
Ola8999 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀
Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
11.06 ⏸️
12.06 beta 882 mln/ml
prog 59.80 ng/ml
16.06 beta 4073 mln/ml
20.06 beta 17047 mln/ml
26.06 mamy dwa 💕
10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵
15.09 synek 233 g, córeczka 226 g 🩷🩵
24.09 połówkowe - wszystko ok 🍀 synek 318 g, córeczka 287 g 🩷🩵
3.11 synek 788g, córeczka 798 g 🩷🩵
24.11 synek 1305 g, córeczka 1265g

-
@Milka trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka, w szpitalu na pewno będziecie pod dobrą opieką 🙂
Jakby któraś jeszcze kompletowała wyprawkę to znów jest promocja na stronie baby sense - do zakupu monitora oddechu jest łóżeczko/dostawka/poduszka do wyboru za 1 zł.
Co do wizyt to ja mam 30.12. kolejną i jakoś po moim ginekologu nie spodziewam się, żeby kazał mi potem przyjść wcześniej, niż za 4 tygodnie 😅 No ale może się pozytywnie zaskoczę xD
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Mała ma tylko 1200 g, macica również jest dużo mniejsza. Doktora niepokoi duża asymetria, bo brzuszek jest aż trzy tygodnie mniejszy. Gdyby była po prostu malutka, a symetryczna byłby mniejszy strach. Powiedział też, że przyczyną jest duży stan zapalny, który miałam przy wyrostku. Najgorzej, że nie można temu zaradzić. Mogą jedynie monitorować czy się nie pogarszają przypływy, bo wtedy trzeba rozwiązywać ciążę. Przy takiej wadze to masakra 😞
Mąż dziś szukał po sklepach ubranek od rozmiaru 44. W ogóle zrobił duże zakupy w Smyku i Rossmanie, bo przecież nie mamy w domu absolutnie nic z wyprawki. Dziś będzie prał, jutro prasował i szykował torby do szpitala.
01.2018 rozpoczęcie starań
I procedura IVF Salve Medica Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
🍍 transfer 05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
II procedura IVF Invicta Gdynia
brak transferu
III procedura Bocian Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2024, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2025, blastka 4AB - CIĄŻA 🩷
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx-brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10, komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS-brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endo, problemy ze wzrostem endo. -
Kochana nie wiem co czujesz ale mogę się domyśleć że bardzo się martwicie 🥺Milka85 wrote:Mała ma tylko 1200 g, macica również jest dużo mniejsza. Doktora niepokoi duża asymetria, bo brzuszek jest aż trzy tygodnie mniejszy. Gdyby była po prostu malutka, a symetryczna byłby mniejszy strach. Powiedział też, że przyczyną jest duży stan zapalny, który miałam przy wyrostku. Najgorzej, że nie można temu zaradzić. Mogą jedynie monitorować czy się nie pogarszają przypływy, bo wtedy trzeba rozwiązywać ciążę. Przy takiej wadze to masakra 😞
Mąż dziś szukał po sklepach ubranek od rozmiaru 44. W ogóle zrobił duże zakupy w Smyku i Rossmanie, bo przecież nie mamy w domu absolutnie nic z wyprawki. Dziś będzie prał, jutro prasował i szykował torby do szpitala.
Mój synek w 31tc ważył już ponad 1800g więc wasze 1200g to faktycznie niewiele .. Jesteś w szpitalu więc trzeba wierzyć że będą wiedzieli co robić i może jest jakiś sposób aby mała przybrała jeszcze na wadze ❤️
Nie chce Cię martwić i dołować, ale nawiązując do Waszej sytuacji to dostałam dziś właśnie informacje że taka dalsza znajoma dziś urodziła w 36tc przez cc, właśnie z powodu zahamowania wzrostu dziecka, zdiagnozowali to przez usg dziecko miało brzuszek zbyt mały w porównaniu do innych pomiarów. Przez 3 tygodnie obserowali sytuację i dali czas aby chociaż troszkę podrosła. Urodziła się z waga 2kg i 40cm , jest w inkubatorze.
Ubranka rozmiary od 40 lub 44 są w Auchanie 🙂 -
Wizytę będę miała w środę to dowiem się kiedy kolejna wizyta, ale prowadziłam pierwsza ciążę u tej samej lekarki i pod koniec ciąży miałam wtedy wizyty co 2 tyg 🙂 więc podejrzewam że i teraz tak będzie, portfel ucierpi 🫣😅Nickki wrote:Milka ja też trzymam kciuki ! Najważniejsze, że jesteś pod obserwacją cały czas ❤️
Dziewczyny a co ile macie teraz wizyty? Ja miałam w tym tygodniu w środę a na kolejną mam przyjść 16.01. Zastanawiam się czy to nie za późno na tym etapie ciąży? -
Obecnie marzę o tym żeby urosła do 2 kg 😞assialbnn wrote:Kochana nie wiem co czujesz ale mogę się domyśleć że bardzo się martwicie 🥺
Mój synek w 31tc ważył już ponad 1800g więc wasze 1200g to faktycznie niewiele .. Jesteś w szpitalu więc trzeba wierzyć że będą wiedzieli co robić i może jest jakiś sposób aby mała przybrała jeszcze na wadze ❤️
Nie chce Cię martwić i dołować, ale nawiązując do Waszej sytuacji to dostałam dziś właśnie informacje że taka dalsza znajoma dziś urodziła w 36tc przez cc, właśnie z powodu zahamowania wzrostu dziecka, zdiagnozowali to przez usg dziecko miało brzuszek zbyt mały w porównaniu do innych pomiarów. Przez 3 tygodnie obserowali sytuację i dali czas aby chociaż troszkę podrosła. Urodziła się z waga 2kg i 40cm , jest w inkubatorze.
Ubranka rozmiary od 40 lub 44 są w Auchanie 🙂
Dostałam tylko Acard na przepływy i nic poza tym nie da się zrobić. Jedynie obserwować czy nie jest gorzej.
01.2018 rozpoczęcie starań
I procedura IVF Salve Medica Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
🍍 transfer 05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
II procedura IVF Invicta Gdynia
brak transferu
III procedura Bocian Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2024, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2025, blastka 4AB - CIĄŻA 🩷
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx-brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10, komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS-brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endo, problemy ze wzrostem endo. -
Więc ważne że jesteś we właściwym miejscu i lekarze trzymają rękę na pulsie ❤️ malutka niech sobie rośnie ile zdoła 😊 Ty spróbuj obciągnąć myśli od tego wszystkiego czytając jakaś książkę lub oglądając jakiś serial 😉 to nie spowoduje że przestaniesz się martwić ale przynajmniej zajmiesz głowę chociaż trochę.Milka85 wrote:Obecnie marzę o tym żeby urosła do 2 kg 😞
Dostałam tylko Acard na przepływy i nic poza tym nie da się zrobić. Jedynie obserwować czy nie jest gorzej.
Trzymam mocno kciuki aby mała rosła i aby mogła zostać w brzuszku jak najdłużej ❤️❤️❤️❤️🩷 -
Milka!
Najważniejsze, że jesteście pod obserwacją. Moja siostra też w 30 tyg dowiedziała się o złych przepływach i zahamowaniu wzrostu. Ostatecznie udało się im dociągnąć aż do 37 tyg i mała urodziła się z wagą 1950 gr. I co najważniejsze w ogóle po niej nie widać, że była taka malutka. Teraz to zupełnie zdrowa dziewczynka 🙂
Także trzymam za Was mocno kciuki, żeby mała cały czas jednak przybierała na wadze.
Milka85 lubi tę wiadomość
-
Ooo PANI ‼️Papillon wrote:Milka!
Najważniejsze, że jesteście pod obserwacją. Moja siostra też w 30 tyg dowiedziała się o złych przepływach i zahamowaniu wzrostu. Ostatecznie udało się im dociągnąć aż do 37 tyg i mała urodziła się z wagą 1950 gr. I co najważniejsze w ogóle po niej nie widać, że była taka malutka. Teraz to zupełnie zdrowa dziewczynka 🙂
Także trzymam za Was mocno kciuki, żeby mała cały czas jednak przybierała na wadze.
Gdzie byłaś?
Naprawdę się martwiłam 🥺
Zajrzyj chociaż raz w tygodniu do nas...
Opowiadaj co u Was ? Jak dzidziuś? Jak badania, usg ? ❤️❤️ -
Milka miałaś za dużo stresów a stres najgorzej wpływa na ciążę. Jeszcze ten wyrostek na dobitkę. Jesteś w sytuacji w której nie dasz rady się odprężyć ale postaraj się zadbać o spokój, wypoczywaj, jedz zdrowo. Trzymam kciuki aby ta waga jakoś ruszyła. Tak jak piszesz, aby do 2 kg dojść🩷
-
Jestem z wątku marcowego. Moja córka slabo przyrastała kupilam te najmniejsze ciuszki i pamietam że tez na szybko jeszcze mniejsze pieluszki dla wcześniaków przydały się. Smoczek dla wczesniaków i buteleczka na poczatek tylko taka jak w szpitalu podają przy mm nie miala odruchu ssania. Dobilismy do 2310 kg pamietam , że z mężem bylismy bardzo zestresowani mąz mnie podwojnymi obiadami futrował. Córka urodzila się przez cc w 36+6 rozwiazali mi ciąże bo przepływy coraz gorsze miałam mieć 37 cc ale zdecydowali na cito cc w znieczuleniu ogólnym. Córka ma 4 latka jest zdrowym dzieckiemMilka85 wrote:Mała ma tylko 1200 g, macica również jest dużo mniejsza. Doktora niepokoi duża asymetria, bo brzuszek jest aż trzy tygodnie mniejszy. Gdyby była po prostu malutka, a symetryczna byłby mniejszy strach. Powiedział też, że przyczyną jest duży stan zapalny, który miałam przy wyrostku. Najgorzej, że nie można temu zaradzić. Mogą jedynie monitorować czy się nie pogarszają przypływy, bo wtedy trzeba rozwiązywać ciążę. Przy takiej wadze to masakra 😞
Dostala 10 pkt 
Najlepiej byłoby jakby Ciebie połozyli w szpitalu u mnie tak się złożylo, że w 34 tc dostalam ataku bólowego kregoslupa i trafilam do szpitala , szpital 3 stopień. Będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 23:56
Joanne lubi tę wiadomość
-