X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Cyprysek mam nadzieję że u prowadzącej będzie ok, jaki masz teraz wiek ciąży ?
    Gabi współczuję.. 🥴
    Do mnie miał dziś dzwonić lekarz co do dodatkowego badania no i oczywiście nie zadzwonił. W piątek mam prenatalne mam nadzieję że tam mi wszystko zbadaja 🙄 czy na trzecich prenatalnych robią też głowica dopochwową ?

Dokupilam dziś jeszcze trochę ubranek w Pepco i już się prawie rozpędziłam na rozmiar 68 ale odłożyłam bo w sumie nie wiem czy tu już bardziej celować w krotkie czy długie rekawki 🤔 wzięłam tylko spodenki i legginsy bo były przecenione i żal nie wziąć.🫣
    Badanie prenatalne 3 trymestu to w sumie nic innego jak zwykle usg ciąży na którym mierzy się poszczególne części ciała i sprawdza narządy dzidziusia 😊 wykonuje się je normalnie przez brzuch 😉

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezowata wrote:
    Ja też dziś poszłam na trzecie prenatalne (okazało się, że mam w pakiecie luxmedu) i mam mętlik w głowie. Z bobasem niby wszystko dobrze, chociaż waży już 1724g i jest w 89 percentylu 🫣 Na wszystkich prenatalnych ułożony główkowo, więc mam nadzieję, że już się nie odwróci 😅 Wody płodowe miałam wcześniej w górnej granicy normy, teraz afi w normie.
    A lekarka mi namieszała trochę, bo twierdzi, że powinnam się trzymać terminu porodu z USG wykonanego do 10 tygodnia ciąży (mam USG z 6 tygodnia i wtedy wychodził termin jak z miesiączki, a potem kolejne mam z 10+2 i wtedy z USG wyszło 4 dni do przodu). A do tej pory trzymaliśmy się z prowadzącym terminu z pierwszych prenatalnych (tam już wyszło 7 dni różnicy). No i gdybym stosowała się do tego pierwszego terminu z miesiączki, to dziecko większe o 2 tygodnie, a do terminu z pierwszych prenatalnych większe o tydzień. Także już teraz sama nie wiem, jakiego terminu mam się trzymać 🫣
    A druga kwestia, to że badanie trwało jakieś 5 minut i mam wątpliwości, czy dokładnie się wszystkiemu przyjrzała.
    W piątek mam umówioną prywatną wizytę i zastanawiam się, czy iść to zderzyć z tą dzisiejszą, bo ostatnio prywatnie gość mi zrobił mega dokładne badanie i każdej części ciała się przyglądał, więc w porównaniu do tego, to ta dzisiejsza wyglądała dość biednie XD chociaż jak czytam jaki powinien być zakres badania III trymestru, to w zasadzie wszystko ta lekarka zrobiła. I wspomniała też, że warto takie dodatkowe usg zrobić w 36 tygodniu, więc myślę czy się nie wstrzymać jednak 🫣
    Masz w pakiecie luxmed bo to zwykle badanie usg ciąży 😊 ja co prawda robiłam prywatnie ale jak się zapisywałam to też szukalam w spisie "usg prenatalne 3 trymestru" dopiero jak zadzwoniłam zapytać i się zapisać to Pani powiedziała że to zwykle usg 😉 ale fajnie bo zawsze to 200-300 zł do przodu 🙃 co do terminu to nie wiem ile musi być różnicy między terminem z OM a terminem z USG aby przyjąć który jest tym właściwym. U mnie z każdego usg wychodzi 3 Luty, z miesiączki 5 Luty więc lekarka została przy 5 bo to niewielka różnica w moim przypadku. Chyba lepiej przyjąć bliższa datę jako termin porodu aby nie przenosić ciąży i nie ryzykować 🤔

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Bezowata Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Masz w pakiecie luxmed bo to zwykle badanie usg ciąży 😊 ja co prawda robiłam prywatnie ale jak się zapisywałam to też szukalam w spisie "usg prenatalne 3 trymestru" dopiero jak zadzwoniłam zapytać i się zapisać to Pani powiedziała że to zwykle usg 😉 ale fajnie bo zawsze to 200-300 zł do przodu 🙃 co do terminu to nie wiem ile musi być różnicy między terminem z OM a terminem z USG aby przyjąć który jest tym właściwym. U mnie z każdego usg wychodzi 3 Luty, z miesiączki 5 Luty więc lekarka została przy 5 bo to niewielka różnica w moim przypadku. Chyba lepiej przyjąć bliższa datę jako termin porodu aby nie przenosić ciąży i nie ryzykować 🤔

No właśnie ja miałam między OM a I prenatalnym 7 dni różnicy i ponoć od 7 dni się bierze termin z USG, więc ja się nastawiłam już na ten z USG (tydzień wcześniej) i jego się trzymam, chociaż ostatnio zaczęłam się stresować, że to już za chwilę, ten czas tak szybko zleciał… chyba jeszcze nie jestem na to psychicznie gotowa 🫣🫣

preg.png
  • Cyprysek Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu Was zaskoczę bo ja miałam pierwsza część przez brzuch a że młody leży miednicowo i jeszcze jakoś przytulony rękami i nogami i nie chciał sie ruszyć to miałam też badanie dopochwowo🙈 pierwszy raz na prenatalnych (a to bylo moje 6) bo lekarka nie widziałam dolnego odcinka kręgosłupa.

Tez mi sie nie wydaje zeby przez 2 tyg nic nie przybrał choć bylam chora i na antybiotyku. Jak leżał główkowo to przekrój brzuszka byl okrągły a dzisiaj taki spłaszczony i widzialam,ze ona mierzyła ta węższa stronę. Na szczęście na razie nie przeżywam tego jakos bardzo, pewnie we wtorek przed wizytą ogarnie mnie strach. Moja corka na 3 prenatalnych tez była na 89 percentylu :)

Ja mam dzisiaj równe 31

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:17

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezowata wrote:
    No właśnie ja miałam między OM a I prenatalnym 7 dni różnicy i ponoć od 7 dni się bierze termin z USG, więc ja się nastawiłam już na ten z USG (tydzień wcześniej) i jego się trzymam, chociaż ostatnio zaczęłam się stresować, że to już za chwilę, ten czas tak szybko zleciał… chyba jeszcze nie jestem na to psychicznie gotowa 🫣🫣
    Ah nie mów mi bo ja właśnie stoję nad deską do prasowania 😱 mój krzyż płacze, a palce mam poparzone od pary bo poprasowac te mini ubrania to wyzwanie 🥴😂 po świętach zostanie mi niewiele ponad miesiąc do terminu 😱 powiem szczerze że zaczynam s*ac w gacie 😅🫣🫢
    Fajnie i jakby Twój lekarz brał pod uwagę ten termin wcześniejszy bo jednak jest to bezpieczniejsze dla maluszka 😊

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek wrote:
    A tu Was zaskoczę bo ja miałam pierwsza część przez brzuch a że młody leży miednicowo i jeszcze jakoś przytulony rękami i nogami i nie chciał sie ruszyć to miałam też badanie dopochwowo🙈 pierwszy raz na prenatalnych (a to bylo moje 6) bo lekarka nie widziałam dolnego odcinka kręgosłupa.

Tez mi sie nie wydaje zeby przez 2 tyg nic nie przybrał choć bylam chora i na antybiotyku. Jak leżał główkowo to przekrój brzuszka byl okrągły a dzisiaj taki spłaszczony i widzialam,ze ona mierzyła ta węższa stronę. Na szczęście na razie nie przeżywam tego jakos bardzo, pewnie we wtorek przed wizytą ogarnie mnie strach. Moja corka na 3 prenatalnych tez była na 89 percentylu :)

Ja mam dzisiaj równe 31
    Na spokojnie do wizyty I napewno wszystko się wyjaśni i okaże się błędem lekarki ktora robiła dzie badanie 🙂
    Skoro ułożony jest tak a nie inaczej to może to spowodowało że jego brzuszek miał inny kształt i przez to pomiary nie są wiarygodne 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie jakimś linkiem z siatką centylową plodu bo szukam i na tych internetach oprócz samych reklam to ciężko cokolwiek sensownego znaleźć.

Bezowata u mnie dzisiaj 30+6 i też bylam na usg i mała wazy 1735g więc wiek ciazy i waga bardzo podobnie do Twojej ciąży. Termin mam na 19 luty i jest to termin brany pod uwagę z pierwszych prenatalnych i mi powiedziano ze tego terminu bedziemy się trzymać do konca ciazy. Wszystkie pomiary byly u mnie zgodne z wiekiem ciazy. Wszystko książkowo.

Co chodzi o objawy to mnie męczy refluks i mdłości. Pomaga cola 0 bezkofeinowa ale dzisiaj to mialam dzień wyjęty z życia.

age.png

preg.png
‹‹ 221 222 223 224 225
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ