#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
To jest moja lista wg której pakowałam się do porodu 5 lat temu (uwzględniając wytyczne z mojego szpitala) wrzucam jakby miało komuś pomóc
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:05
Ola8999 lubi tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
https://zapodaj.net/plik-gKXzckODE8url=https://zapodaj.net/plik-gKXzckODE8]
https://zapodaj.net/plik-gKXzckODE8[/url]
Ola8999 lubi tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Mnie męczy zgaga praktycznie całą ciążę 🙄U mnie nawet mleko nie pomagaMroziaMM wrote:A ja nie mogę zasnąć.. juz tak od tygodnia wlasnie ciągle o podobnej porze dopada mnie refluks.. na szczęście mleko mi pomaga.. u Was jak z tym tematem ? Bo jakoś nie narzekacie na zgagę albo refluks? Chyba, że mi coś ukmnelo 😉
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Zgaga ostatnimi czasy I mnie męczy 🙄 nie jest najgorsza ale i tak wpływa na mój komfort 😵💫 dodatkowo ostatnie dni pobolewa mnie żołądek, myślę że to już zasługa lokatora i tego że jego nogi zaczynają tam gościć 😅
Wizytę mam 23 grudnia i przedwczoraj zaczęłam mierzyć ciśnienie przed wizytą bo na ostatniej miałam trochę podwyższone i kazała mierzyć przez tydzień przed kolejna wizytą. Kazała zrobić jakieś badania wątrobowe dla kontroli no i morfologia i mocz.
A wy jakie macie zlecane teraz badania z krwi ?
Wczoraj popralam większość ubranek 😄 teraz czeka mnie prasowanie .... -
Mnie na dzisiaj przesunęli prenatalne zobaczymy co u lokatora bo jakiś leniwy ostatnio

Ja mam we wtorek prowadzącego to na chwile obecna mocz+morfologia. Teraz juz zaczynam wizyty co 2/3tyg na następną w styczniu pewnie będę miała powtórkę z I trymestru jeśli chodzi o badania. Z Lux medu w sumie juz mam na nie skierowanie
assialbnn lubi tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Mrozia, ja dziś też nie spałam pół nocy. Tak się nakręciłam z tym niskim brzuchem że pół nocy czytałam i oglądałam zdjęcia brzuchów. Z tego wszystkiego tak mnie brzuch rozbolał że już nie wiedziałam, czy ze stresu czy to jakieś skurcze 😢 na dodatek mały się tak wiercił, że aż byłam przerażona, ja go czuję jednocześnie w okolicach obu pachwin i pod prawym żebrem a czasem tez koło pępka. Nie mam pojęcia jak on leży… jak dotknęłam brzucha leżąc na plecach to czułam straszną asymetrię, z prawej twarda bula a z lewej brzuch prawie płaski.
Mi coś zgaga odpuściła ostatnio i oczywiscie wiąże to z obniżeniem brzucha. A bywało naprawdę źle. Oddycha mi się też jakoś łatwiej. Niech już będzie jutro 10:30.🏃🏻♀️ 35
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
Cytologia - NILM 🆗
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18.07 CRL 1,31cm
23.07 CRL 1,95cm
31.07 CRL 2,95cm
18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙

-
Tez ostatnio oglądałam te zdjecia.. ale nie wiem przestałam się tym przejmować bo nic mi nie dokucza, nic nie boli to dałam sobie luz z tym tematem. A co do asmyetrii brzucha to bobas tak się układa 😊😊Runnerka wrote:Mrozia, ja dziś też nie spałam pół nocy. Tak się nakręciłam z tym niskim brzuchem że pół nocy czytałam i oglądałam zdjęcia brzuchów. Z tego wszystkiego tak mnie brzuch rozbolał że już nie wiedziałam, czy ze stresu czy to jakieś skurcze 😢 na dodatek mały się tak wiercił, że aż byłam przerażona, ja go czuję jednocześnie w okolicach obu pachwin i pod prawym żebrem a czasem tez koło pępka. Nie mam pojęcia jak on leży… jak dotknęłam brzucha leżąc na plecach to czułam straszną asymetrię, z prawej twarda bula a z lewej brzuch prawie płaski.
Mi coś zgaga odpuściła ostatnio i oczywiscie wiąże to z obniżeniem brzucha. A bywało naprawdę źle. Oddycha mi się też jakoś łatwiej. Niech już będzie jutro 10:30. -
Mi się zgaga czasem odzywa wieczorem ale tak na 5-10 minut i przechodzi.
Kurde dziewczyny teraz też się przygladam brzuchowi czy nie jest niżej 🫣
Po ile macie sztuk poszczególnych ubranek z 56 i 62?♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
3.11 23+4 620g 🌶️
TP 23/27.02.2026

-
Hej Dziewczyny, wbijam z wątku listopadowego 2025:) maluszek wyrósł mi już z ubranek 56, niektóre założył raz lub wcale i pomyślałam że zajrzę tu zapytać - zanim wystawię na Vinted - czy ktoś by nie chciał za symboliczną kwotę kilkudziesięciu złotych kilkunastu body, pajacyków, spodenek, czapeczek skarpetek super jakości itp
da się obstac na tym cały pierwszy miesiąc .
Jakby ktoś był zainteresowany to niech napisze na priv
Pozdrawiam i dużo zdrówka dla wszystkich ♥️♥️ -
Oooo zgaga to moja zmora już od jakiegoś czasu… masakra po prostu!
Co do badań krwi - no to ja robiłam dosłownie wczoraj kiłę, hiv, hcv, hbs, mocz i morfologie
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Ja jestem po III badaniach no i mały ułożył sie miednicowo, nie mial kiedy 🙄 31 tydz. I wg pomiarów lekarki waży 1440 g co daje 15 percentyl 🙄 do tej pory zawsze był główkowo i w sumie taką wagę miał na ostatniej wizycie 2 tyg temu w Lux medzie i wtedy był 1 dzień do przodu. Teraz wychodzi 1.5 tyg do tyłu. Przepływy wszystko ok. Na obrazie usg widać było,ze ten brzuszek taki jakby pozgniatany. No nic we wtorek mam wizytę u prowadzącej zobaczymy co dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:34
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Cyprysek wrote:Ja jestem po III badaniach no i mały ułożył sie miednicowo, nie mial kiedy 🙄 31 tydz. I wg pomiarów lekarki waży 1440 g co daje 15 percentyl 🙄 do tej pory zawsze był główkowo i w sumie taką wagę miał na ostatniej wizycie 2 tyg temu w Lux medzie i wtedy był 1 dzień do przodu. Teraz wychodzi 1.5 tyg do tyłu. Przepływy wszystko ok. Na obrazie usg widać było,ze ten brzuszek taki jakby pozgniatany. No nic we wtorek mam wizytę u prowadzącej zobaczymy co dalej.
Nie martw się na zapas to mogą być po prostu błędy pomiaru, skoro dziecko źle się ułożyło i ciężko było zmierzyć.Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
27+0 1180 g 🐻
29+5 1735 g 🐷, wielowodzie

-
Dziewczyny, u mnie z kolei zrobiło się wodonercze nerki lewej 😬 tydzień temu (32+0) przeżyłam napad kolki nerkowej pierwszy raz w życiu, okropność jakaś. Leków porządnych przeciwbólowych przecież w ciąży nie można. Tygodniowa wizyta na patologii, na szczęście w szpitalu też jest urologia. Wyniki z moczu i krwi beznadziejne, musiałam mieć zabieg i na parę miesięcy mam cewnik DJ od nerki do pęcherza.
Miałam już kilka zabiegów w życiu, i zawsze tragicznie schodzę ze znieczulenia. Tym bardziej się utwierdzam w przekonaniu co do porodu naturalnego, bez żadnych znieczuleń, dla mnie to taka katorga te wkłucia w kręgosłup.
Już jestem w domu. Bobas w porządku, główkowo, kopie akurat po nerkach tam gdzie boli najbardziej 😆 Szyjka cała. Zostało tylko kilka tygodni, a mnie teraz będą męczyć krwiomocze i bóle pęcherza. Ale kto jak nie my, co mamusie?
-
Dziękujemy za propozycję ale myślę że na naszym wątku już każda jest przygotowana jeśli chodzi o ubranka 🙂 w zasadzie większość z nas ma już wyprawkę zapięta na ostatni guzik 😄 może lepiej szukać na późniejszych wątkach 🤔😉Natha wrote:Hej Dziewczyny, wbijam z wątku listopadowego 2025:) maluszek wyrósł mi już z ubranek 56, niektóre założył raz lub wcale i pomyślałam że zajrzę tu zapytać - zanim wystawię na Vinted - czy ktoś by nie chciał za symboliczną kwotę kilkudziesięciu złotych kilkunastu body, pajacyków, spodenek, czapeczek skarpetek super jakości itp
da się obstac na tym cały pierwszy miesiąc .
Jakby ktoś był zainteresowany to niech napisze na priv
Pozdrawiam i dużo zdrówka dla wszystkich ♥️♥️ -
Patrze właśnie w moja kartę ciąży i brakuje mi HBs drugi raz bo raz już miałam, odczyn Coombsa i Gbs . Podejrzewam że na najbliższej wizycie lekarka każe zrobić na kolejną wizytę. No i czas się nastawić na częstsze wizyty 🙂Bergamotka94 wrote:Oooo zgaga to moja zmora już od jakiegoś czasu… masakra po prostu!
Co do badań krwi - no to ja robiłam dosłownie wczoraj kiłę, hiv, hcv, hbs, mocz i morfologie
-
Dziwneeee.. nie sądzę aby przez 2 tyg wogole nie przybrał nic na wadze 🤔 może przez ułożenie źle zmierzyła? No ale nie pozostaje nic innego jak czekać do wtorkowej wizyty, napewno rośnie tak jak powienien 🙃😉😊Cyprysek wrote:Ja jestem po III badaniach no i mały ułożył sie miednicowo, nie mial kiedy 🙄 31 tydz. I wg pomiarów lekarki waży 1440 g co daje 15 percentyl 🙄 do tej pory zawsze był główkowo i w sumie taką wagę miał na ostatniej wizycie 2 tyg temu w Lux medzie i wtedy był 1 dzień do przodu. Teraz wychodzi 1.5 tyg do tyłu. Przepływy wszystko ok. Na obrazie usg widać było,ze ten brzuszek taki jakby pozgniatany. No nic we wtorek mam wizytę u prowadzącej zobaczymy co dalej.
-
O Jejku brzmi to wszystko fatalnie 🥴 współczuję wszystkiego czego musiałaś doświadczyć 🫂 zwłaszcza że to czas kiedy mamy o kogo dbać i o kogo się martwić, więc napewno takie "przygody" nie pomagają w spokoju dotrwać do końca. Życzę aby od teraz już wszystko przebiegało bez problemowo i oby szybko przestało boleć ❤️Gabigabi wrote:Dziewczyny, u mnie z kolei zrobiło się wodonercze nerki lewej 😬 tydzień temu (32+0) przeżyłam napad kolki nerkowej pierwszy raz w życiu, okropność jakaś. Leków porządnych przeciwbólowych przecież w ciąży nie można. Tygodniowa wizyta na patologii, na szczęście w szpitalu też jest urologia. Wyniki z moczu i krwi beznadziejne, musiałam mieć zabieg i na parę miesięcy mam cewnik DJ od nerki do pęcherza.
Miałam już kilka zabiegów w życiu, i zawsze tragicznie schodzę ze znieczulenia. Tym bardziej się utwierdzam w przekonaniu co do porodu naturalnego, bez żadnych znieczuleń, dla mnie to taka katorga te wkłucia w kręgosłup.
Już jestem w domu. Bobas w porządku, główkowo, kopie akurat po nerkach tam gdzie boli najbardziej 😆 Szyjka cała. Zostało tylko kilka tygodni, a mnie teraz będą męczyć krwiomocze i bóle pęcherza. Ale kto jak nie my, co mamusie?
Gabigabi lubi tę wiadomość
-
Cyprysek mam nadzieję że u prowadzącej będzie ok, jaki masz teraz wiek ciąży ?
Gabi współczuję.. 🥴
Do mnie miał dziś dzwonić lekarz co do dodatkowego badania no i oczywiście nie zadzwonił. W piątek mam prenatalne mam nadzieję że tam mi wszystko zbadaja 🙄 czy na trzecich prenatalnych robią też głowica dopochwową ?
Dokupilam dziś jeszcze trochę ubranek w Pepco i już się prawie rozpędziłam na rozmiar 68 ale odłożyłam bo w sumie nie wiem czy tu już bardziej celować w krotkie czy długie rekawki 🤔 wzięłam tylko spodenki i legginsy bo były przecenione i żal nie wziąć.🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:14
♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
3.11 23+4 620g 🌶️
TP 23/27.02.2026

-
Ja też dziś poszłam na trzecie prenatalne (okazało się, że mam w pakiecie luxmedu) i mam mętlik w głowie. Z bobasem niby wszystko dobrze, chociaż waży już 1724g i jest w 89 percentylu 🫣 Na wszystkich prenatalnych ułożony główkowo, więc mam nadzieję, że już się nie odwróci 😅 Wody płodowe miałam wcześniej w górnej granicy normy, teraz afi w normie.
A lekarka mi namieszała trochę, bo twierdzi, że powinnam się trzymać terminu porodu z USG wykonanego do 10 tygodnia ciąży (mam USG z 6 tygodnia i wtedy wychodził termin jak z miesiączki, a potem kolejne mam z 10+2 i wtedy z USG wyszło 4 dni do przodu). A do tej pory trzymaliśmy się z prowadzącym terminu z pierwszych prenatalnych (tam już wyszło 7 dni różnicy). No i gdybym stosowała się do tego pierwszego terminu z miesiączki, to dziecko większe o 2 tygodnie, a do terminu z pierwszych prenatalnych większe o tydzień. Także już teraz sama nie wiem, jakiego terminu mam się trzymać 🫣
A druga kwestia, to że badanie trwało jakieś 5 minut i mam wątpliwości, czy dokładnie się wszystkiemu przyjrzała.
W piątek mam umówioną prywatną wizytę i zastanawiam się, czy iść to zderzyć z tą dzisiejszą, bo ostatnio prywatnie gość mi zrobił mega dokładne badanie i każdej części ciała się przyglądał, więc w porównaniu do tego, to ta dzisiejsza wyglądała dość biednie
chociaż jak czytam jaki powinien być zakres badania III trymestru, to w zasadzie wszystko ta lekarka zrobiła. I wspomniała też, że warto takie dodatkowe usg zrobić w 36 tygodniu, więc myślę czy się nie wstrzymać jednak 🫣