#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola8999 wrote:Niby lekarz prowadzący kieruje na indukcję ale wydaje mi się że ta moja to się na cukrach specjalnie nie zna 🤷 pyta zawsze co mówila diabetolog i patrzy głównie na wagę dziecka. Także jestem ciekawa co powie na wizycie za tydzień a ja spróbuję jakoś ogarnąć te cukry. Diabetolog mówiła że niby po 36tc mogą się też same uspokoić zobaczymy. Nie wiem jak to było u Irashki czy to diabetolog zadecydował o indukcji czy prowadzący.
U mnie zadecydowali prowadzący o dacie skierowania do szpitala na indukcję. I też nigdy nie patrzyli na wyniki cukrów. A i na szkole rodzenia w moim szpitalu sama położna mówiła, że przy cukrzycy rozwiązują w 39 tygodniu gdzie dla nich 39 tydzień zaczyna się 38+0.
Ale życzę nam żeby ta indukcja nie była potrzebn 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 20:03
Ola8999 lubi tę wiadomość
Po 2 latach starań i diagnostyki START IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
14.02.2026 (38+3 tc.) nasz cały świat 🩵💙

-
Pewnie wszystko wyjdzie w praniu zależnie jak się sytuacja potoczy 🤷 jak będę chodzić na KTG do szpitala to też pewnie coś powiedzą nt indukcji, póki co mam nadzieję że unikne 😅
-
A ja muszę jakoś wytrwać ten weekend bo mąż wyjeżdża 🙈🙈🙈 teraz od 3 dni codziennie mam na papierze kawałek czopa 🙈 nie wiem ile go tam jeszcze zostalo ale troche mnie to stresuje, poza tym mam takie twardnienia brzucha, czasem tak promieniuje do prawej pachwiny,ze az mnie zgina 🙄 stopy i dłonie tez mi już dość mocno napęczniały, nogi zresztą też się stały takie "ulane". Ciąża to piękny stan 😂 ostatnio rodziłam w czerwcu przy mega upałach a czułam sie o niebo lepiej 😂♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Oj ja też już jestem mocno spuchnięta… najgorzej stopy i dłonie ale mam wrażenie że to widać też na twarzy 🙈
Zestresowałam się tą indukcją dziś i ciągle o tym myślę
Kompletnie nie wiem jak do tego podejść i co z tym zrobić
-
Fajnie ze masz skierowanie bo trafisz na ten oddział, na którym ja rodziłam 😊 jesli oczywiście zdecydujesz sie rodzic na jaczewskiego. Naprawdę jestem bardzo zadowolona 🙂 lekarze super, na obchodzie panuje miła atmosfera, położne pomagają i jeśli masz problem albo cos Cie niepokoi to starają sie rozwiązać problem i wyjaśnić. Poprosiłam o doradzę od laktacji to nie dość ze była u mnie 3 razy to jeszcze wysłali do mnie neurologopede zeby ze mną porozmawiała i sprawdziła małego warunki "paszczowe" 😅 Jestem tu 6 dobe i nawet nie zauważyłam ze to juz tak długo 🙂Bergamotka94 wrote:Oj ja też już jestem mocno spuchnięta… najgorzej stopy i dłonie ale mam wrażenie że to widać też na twarzy 🙈
Papillon a no słodziak i super ze juz jest obok mnie, ale zaczyna głośno pokazać swoją obecność 😱🤣 nie śpię dzis od 3 🙄
Ola8999, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Cyprysek wrote:A ja muszę jakoś wytrwać ten weekend bo mąż wyjeżdża 🙈🙈🙈 teraz od 3 dni codziennie mam na papierze kawałek czopa 🙈 nie wiem ile go tam jeszcze zostalo ale troche mnie to stresuje, poza tym mam takie twardnienia brzucha, czasem tak promieniuje do prawej pachwiny,ze az mnie zgina 🙄 stopy i dłonie tez mi już dość mocno napęczniały, nogi zresztą też się stały takie "ulane". Ciąża to piękny stan 😂 ostatnio rodziłam w czerwcu przy mega upałach a czułam sie o niebo lepiej 😂
Cyprysek rodziłyśmy razem w czerwcu 2021 i ja mam to samo wrażenie, że jakoś wtedy czułam się lepiej 🤣🤣🤣 Może wiek robi swoje 😅 Ale pamiętam, że właśnie do samej indukcji potrafiłam przejść 10 km spacerkiem, a teraz mam zadyszkę jak pójdę po małego do przedszkola, a naprawdę mam blisko 😂😂😂
Cyprysek lubi tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Fajnie ze masz skierowanie bo trafisz na ten oddział, na którym ja rodziłam 😊 jesli oczywiście zdecydujesz sie rodzic na jaczewskiego. Naprawdę jestem bardzo zadowolona 🙂 lekarze super, na obchodzie panuje miła atmosfera, położne pomagają i jeśli masz problem albo cos Cie niepokoi to starają sie rozwiązać problem i wyjaśnić. Poprosiłam o doradzę od laktacji to nie dość ze była u mnie 3 razy to jeszcze wysłali do mnie neurologopede zeby ze mną porozmawiała i sprawdziła małego warunki "paszczowe" 😅 Jestem tu 6 dobe i nawet nie zauważyłam ze to juz tak długo 🙂
Papillon a no słodziak i super ze juz jest obok mnie, ale zaczyna głośno pokazać swoją obecność 😱🤣 nie śpię dzis od 3 🙄
Tutaj jakaś pomyłka drobna zaszła bo ja jestem z Warszawy i rodzę tu na miejscu 🙈
A co u Ciebie i Bobasa? Kiedy wychodzicie?
-
Bergamotka94 wrote:Oj ja też już jestem mocno spuchnięta… najgorzej stopy i dłonie ale mam wrażenie że to widać też na twarzy 🙈
Zacznij pić sok z ananasa 100% moje dwie koleżanki tak wywołały poród, gwarancji nie ma, ale spróbować można nic nie zaszkodzi. Trzymam kciuki.
Ja mam wizytę w czwartek i może też się dowiem czy będziemy indukować czy czekać, chociaż w tym tyg moje cukry jakoś się uspokoiły, tylko 1 przekroczenie z rano, a tak to dość ładnie wygląda to.
Ja od 2 dni mam taki przypływ energii, że śmigam na ta lala 😅 normalnie jakoś brzuch mi mniej ciąży, jak bym była w 2 trymestrze, a nie w 3 🫣 nie wiem co to się podziało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 12:11
-
Gratuluję! 😊Irashka wrote:Jesteśmy i my. Nasz Wiktor urodził się 29.01.2026 o godzinie 21:09. Jest długi na 51 cm i waży idealnie jak z USG czyli 3440g. Teraz słodko miauczy u mamy na klatce. Indukcja rozpoczęła się założeniem balonika w dniu 28.01 o 18:40 kończąc porodem naturalnym. Szczerze dwa razy byłam w stanie prosić już o cesarkę. Jestem pod ogromnym wrażeniem jaka prace wykonałam.
Irashka lubi tę wiadomość
-
Mam to samo! Niby zmęczona i fajnie poleżeć, ale non stop coś w domu robię. Wczoraj poszliśmy na spacerek i jak wróciliśmy to już zaczęłam się zastanawiać czy się nie rozkręca. Ale manolo ma nasz Synek. Dzisiaj znowu nocka przespana 🤭Już poogarniałam chatę, pojechaliśmy na zakupy, kawka wypita. Może to przez to słoneczko, które w końcu u nas świeci 😍🥹jo_ana wrote:Zacznij pić sok z ananasa 100% moje dwie koleżanki tak wywołały poród, gwarancji nie ma, ale spróbować można nic nie zaszkodzi. Trzymam kciuki.
Ja mam wizytę w czwartek i może też się dowiem czy będziemy indukować czy czekać, chociaż w tym tyg moje cukry jakoś się uspokoiły, tylko 1 przekroczenie z rano, a tak to dość ładnie wygląda to.
Ja od 2 dni mam taki przypływ energii, że śmigam na ta lala 😅 normalnie jakoś brzuch mi mniej ciąży, jak bym była w 2 trymestrze, a nie w 3 🫣 nie wiem co to się podziało.
Śmieje się z Mężem, że może to cisza przed burzą 🤭
No właśnie Asia, nie zasiedziałaś się za bardzo w tym szpitalu? xd 😄 -
Asia, to ja planuję na Jaczewskiego rodzić 🙂
Z doradczyniami laktacyjnymi mam właśnie super wspomnienia sprzed 8 lat, super kobietki 😍 baaaardzo mi wtedy pomogły
Ale czy Ty czekasz na mnie tam na oddziale? 😄 Ja jeszcze co najmniej 2 tygodnie w domu zamierzam siedzieć 😄 na ferie zamierzam sobie tam pobyt zaklepac 😄 to Ty już wracaj do domu, na spokojnie 😄😄
assialbnn lubi tę wiadomość
Dorotka 17/04/2018 💗
Radzio 17/02/2026 💙 -
U mnie w 1 ciąży w której mialam cukrzyce o wywoływaniu zdecydowala ginekolog prowadząca. U diabetologa bylam ostatni raz w 37tc powiedziała mi wtedy, że jeżeli cukry zaczną rano być niższe to mam obniżać insulinę i zgłosić lekarzowi. W 39+2 pojechałam do szpitala na ktg planowe i zgłosiłam mojej ginekolog, ze od kilku dni po mimo zmniejszania dawek insuliny te cukry poranne szaleją i sa niskie. Zrobiła mi usg, ktg I powiedziała ze mam 3 cm rozwarcia i że już dluzej nie bedziemy synka trzymać w brzuchu bo łożysko zaczęło się starzeć przez cukrzycę i te szalejące cukry nie są dla niego bezpieczne. W ten sam dzień wywoływali mi porod oksytocynąOla8999 wrote:Niby lekarz prowadzący kieruje na indukcję ale wydaje mi się że ta moja to się na cukrach specjalnie nie zna 🤷 pyta zawsze co mówila diabetolog i patrzy głównie na wagę dziecka. Także jestem ciekawa co powie na wizycie za tydzień a ja spróbuję jakoś ogarnąć te cukry. Diabetolog mówiła że niby po 36tc mogą się też same uspokoić zobaczymy. Nie wiem jak to było u Irashki czy to diabetolog zadecydował o indukcji czy prowadzący.
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Irashka, gratulacje!
Asia, piękny ten Miki☺️
Ja na pewno lepiej śpię ostatnio:) więcej tzw. „snu głębokiego”.
Podziwiam te z Was, których mężowie/partnerzy są na wyjazdach teraz, a jeszcze bardziej, te mające już małe bądź większe szkraby - jesteście wielkie z tym ogarnianiem!! U mnie mąż przejął większość obowiązków, ale może takie uroki pierwszej ciąży ♥️
Niby już tydzień do terminu, ale szpital kazał się zgłosić dopiero w Tłusty Czwartek, jak nic się nie zadzieje…moje stopy na pewno będą pasowały do tego opisu 😜🙈 już jest nieciekawie.
Schodzi ta opuchlizna po porodzie? Wszędzie piszą, że może się nawet nasilić na chwilę…
grzanewino, assialbnn, Irashka lubią tę wiadomość
-
Bozeee dziewczyny ja jutro rodzę 🫣 mam się wstawić przed 6 do szpitala. Z jednej strony to do mnie nie dociera z drugiej boje się jak cholera 🫣
Bezowata, Ola8999, mmonika_, Bergamotka94, Joanne, nick nieaktualny, Nickki, Rożaa, Giosiek, Cyprysek , grzanewino lubią tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️
14.12 1600gram słoneczka ❤️
27.12 wizyta
2.02 planowane CC
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1❌od 14.12 3×2 -
Natalia13245 wrote:Bozeee dziewczyny ja jutro rodzę 🫣 mam się wstawić przed 6 do szpitala. Z jednej strony to do mnie nie dociera z drugiej boje się jak cholera 🫣
Będzie dobrze 😌 życzę Ci żeby szybko poszło, czekamy na wieści 🫶🏻 -
U mnie dzisiaj ciąża donoszona 🙈
Dostałam jeszcze trochę ubranek od znajomych, więc puściłam dzisiaj ostatnie prania, skarpetek to mały ma teraz więcej niż ja i mąż razem wzięci xD przejrzałam jeszcze walizkę i wysterylizowałam butelkę, smoczek i laktator i pozostanie tylko dorzucić przy wyjeździe jakieś ładowarki i dokumenty.. wszystko gotowe poza moją głową 😂
Jeszcze mam wrażenie, że opadł mi brzuch, więc już w ogóle zaczynam panikować 🫣🫣
Ola8999, Cyprysek , grzanewino lubią tę wiadomość
-
Natalia trzymamy kciuki i czekamy na relacje ,😍
-
Cześć Dziewcyzny! Gratulacje dla Mam! Przepraszam że nie odzywałam się ale 29.01 przyszły na świat moje „kruszynki” dziewczynka 3290 g i chłopiec 3400 g. Jak dobrze pójdzie to dzisiaj wychodzimy 🍀
Bezowata, Joanne, Giosiek, MroziaMM, jo_ana, Cyprysek , RenATa, grzanewino, Julixxx, Nickki, Bergamotka94, Ola8999, Zosia667, D_basiula, Mamatrzechaniołków, assialbnn, Irashka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀
Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
11.06 ⏸️
12.06 beta 882 mln/ml
prog 59.80 ng/ml
16.06 beta 4073 mln/ml
20.06 beta 17047 mln/ml
26.06 mamy dwa 💕
10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷