#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje ! 😍 Cudowne imię i jaka duza dziewczynkaZielonaWrona wrote:Dziś w 41+3 TC przyszła na świat Helenka ❤️ Jest idealna. Waży 3700 i ma 56 cm
Ładnie przystawia się do piersi. Cieszymy się sobą 🥰
ZielonaWrona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które już tula maluchy - czy wychodzicie już na spacerki? U mnie cały czas pokazuje szkodliwe powietrze, na jednej stronie jutro 174 na drugiej 67 też nie wiem gdzie to sprawdac bo takie rozbieżności.
-
Ola ja osobiście nie sugeruje się szkodliwością powietrza a temperatura 😊 Szkodliwe jest wszystko wokół co nas otacza nawet pora letnia.Ola8999 wrote:Dziewczyny które już tula maluchy - czy wychodzicie już na spacerki? U mnie cały czas pokazuje szkodliwe powietrze, na jednej stronie jutro 174 na drugiej 67 też nie wiem gdzie to sprawdac bo takie rozbieżności.
Jeszcze temperatura pozwala to można iść na spacer 🙂 my juz kilka razy wychodziliśmy, co prawda nie byly to jakies dlugie spacery bo po chodnikach wozek pcha sie koszmarnie 😱 od jutra juz na plusie wiec będziemy wychodzić czesciej 😊
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
ZielonaWrona, Niccki gratulacje dla Was ❤️😍
Dzięki za odpowiedzi o kikucie. Tym razem właśnie w ogóle nie kupowałam octaniseptu i zobaczymy jak nam pójdzie z pielęgnacją na sucho.
Róża tą skórka wygląda dość normalnie, nie jest podrażniona tylko delikatnie sobie schodzi. Smaruj jak najwięcej i powinno się zaraz uspokoić
Rożaa lubi tę wiadomość
-
Rożaa Mikołaj jak się urodził to polozna z każdej zmiany mówiła ze juz dawno nie widziała noworodka z tak sucha skóra do zrzucenia . Ponad 2 tygodnie mu schodziła.
Rożaa lubi tę wiadomość
-
Papillon wrote:ZielonaWrona, Niccki gratulacje dla Was ❤️😍
Dzięki za odpowiedzi o kikucie. Tym razem właśnie w ogóle nie kupowałam octaniseptu i zobaczymy jak nam pójdzie z pielęgnacją na sucho.
Róża tą skórka wygląda dość normalnie, nie jest podrażniona tylko delikatnie sobie schodzi. Smaruj jak najwięcej i powinno się zaraz uspokoić
Odnośnie kikuta to u mnie na szkole rodzenia również polecali pielęgnację na sucho, a w razie jakby coś śmierdziało z pępka, to wtedy microdacyn ☺️
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, będziemy smarować 😄
Dla nowych mamusiek gratulacje ❤️
My szykujemy się na sesję noworodkowa, trochę późno ale i ja późno zdecydowałam się że chcę taką sesję. Syn też miał robiona, tylko że miał tydzień i był z tych co tylko spali. Mam nadzieję że malutka będzie współpracować bo nie chciałabym mieć fotek tylko jak siedzę i karmię 😆😆2020 🩵
2026 🩷 -
Wow spory chłopak!Bezowata wrote:Ja już po ktg, skurczy brak, ale mały waży 3900, więc jutro mam się zgłosić na indukcję 🫣🫣🫣
Ale ja podejrzewam, że u mnie też padnie taka decyzja jak pójdę we wt w terminie porodu na USG 😅
Ale fajnie! Będziesz już tuliła jutro malca, a tak to jeszcze półtora tyg mogłabyś się męczyć 😂😅 -
Papillon wrote:Wow spory chłopak!
Ale ja podejrzewam, że u mnie też padnie taka decyzja jak pójdę we wt w terminie porodu na USG 😅
Ale fajnie! Będziesz już tuliła jutro malca, a tak to jeszcze półtora tyg mogłabyś się męczyć 😂😅
No właśnie już powiedzieli, że nie możemy za długo czekać, bo za dużo urośnie 🫣 Zaczęłam się zastanawiać, czy może jakimś cudem ta krzywa cukrowa mi nie wyszła błędnie.. bo wyniki miałam dobre, ale wszyscy zdziwieni, że taka waga bez cukrzycy.
Ale dziś jadąc na to ktg myślałam, że się 💩 ze stresu, więc nie wiem, co to jutro będzie 😂😂 -
No właśnie ja w 1 ciąży miałam cukrzycę. Wyszła mi od razu. Teraz miałam badanie robione dwa razy i nic nie wyszło, a dziecko jest tak samo duże… idą w łeb w łeb tak naprawdę. Czasem chyba jest tak, że ta cukrzyca włącza się później jednak, a innym razem taka natura, że dzieci rodzą się większe 😅 Ja się śmieje, że jestem wyjątkowo dobrym inkubatorem, bo jedzą jak opętani, a sama jestem szczupła. Ale też się rodziłam 3700 i 57cm, więc malutka nie byłamBezowata wrote:No właśnie już powiedzieli, że nie możemy za długo czekać, bo za dużo urośnie 🫣 Zaczęłam się zastanawiać, czy może jakimś cudem ta krzywa cukrowa mi nie wyszła błędnie.. bo wyniki miałam dobre, ale wszyscy zdziwieni, że taka waga bez cukrzycy.
Ale dziś jadąc na to ktg myślałam, że się 💩 ze stresu, więc nie wiem, co to jutro będzie 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:38
Ola8999, Bezowata lubią tę wiadomość
-
Bezowata wrote:No właśnie już powiedzieli, że nie możemy za długo czekać, bo za dużo urośnie 🫣 Zaczęłam się zastanawiać, czy może jakimś cudem ta krzywa cukrowa mi nie wyszła błędnie.. bo wyniki miałam dobre, ale wszyscy zdziwieni, że taka waga bez cukrzycy.
Ale dziś jadąc na to ktg myślałam, że się 💩 ze stresu, więc nie wiem, co to jutro będzie 😂😂
Bezowata u mnie też tak było
ja noszę rozmiar XXS a tu taki chłop
ogólnie jak wszyscy przychodzą na obchód ooo jaki ładny, duży chłopczyk
I tutaj ogólnie mi mówią, że mam mu pozwolić wisieć na cycu bo on ma potrzeby 😂😂😂
Bezowata, Ola8999 lubią tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
No u nas to też nie wiem po kim miałby być taki duży, ale no tak się wylosowało no i odwrotu nie ma, urodzić trzeba 🙈 Tylko mam nadzieję, że lekarze nic nie przeoczyli🤔
A powiedzcie mi, jak jest indukcja i zakładają balonik (tak najprawdopodobniej się u mnie zacznie) to leży się normalnie w łóżku w jakiejś koszuli poporodowej? Nie mam pojęcia co tu jeszcze dopakować do torby xd
-
Bezowata wrote:No u nas to też nie wiem po kim miałby być taki duży, ale no tak się wylosowało no i odwrotu nie ma, urodzić trzeba 🙈 Tylko mam nadzieję, że lekarze nic nie przeoczyli🤔
A powiedzcie mi, jak jest indukcja i zakładają balonik (tak najprawdopodobniej się u mnie zacznie) to leży się normalnie w łóżku w jakiejś koszuli poporodowej? Nie mam pojęcia co tu jeszcze dopakować do torby xd
U mnie bylo tak, że zaraz jak dostalam łóżko na patologii to mnie wzięli do zabiegowego. Tam badania i decyzja. Potem na fotelu ginekologicznym zakładają ten cewnik (troche mało przyjemne) I wypełniają go solą fizjologiczna i mi te dyndajace części plastrem przykleili do uda. Ja mialam koszule nocną, jedna dziewczyna pod koszulą miała takie krótkie getry
ogólnie z tego co zauważyłam na patologii sa i w piżamach i w dresach i w koszulach (najwięcej w koszulach i wg mnie najwygodniej)
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
W normlanej koszulki chodzisz, w swojej koszuli tez rodzisz 😊Bezowata wrote:No u nas to też nie wiem po kim miałby być taki duży, ale no tak się wylosowało no i odwrotu nie ma, urodzić trzeba 🙈 Tylko mam nadzieję, że lekarze nic nie przeoczyli🤔
Ja miałam założony ten pasek z prostagladyna, a nie balonik. Może dlatego że mialam zbyt małe rozwarcie i jeszcze dosc długa szyjke 🤔 do dzis sie nad tym zastanawiam 😅 idę 10 marca do swojej lekarki to zapytam z ciekawości jak nie zapomnę 😊 -
Spokojnie ja też byłam na wywoływaniu pierwszy raz w szpitalu 🙂Bezowata wrote:Dzięki dziewczyny, ja to się czuję jak jakieś dziecko we mgle 😅 Jeszcze nigdy nie leżałam w szpitalu, więc w ogóle dla mnie to będzie przygoda 😂
Powiem tak, grunt to pozytywne nastawienie. Ja też się lubię przejmować na zapas, ale na indukcję szłam z nastawieniem, że dzisiaj rodzę i kropka 😂 I śmiali się ze mnie na oddziale, że jak powiedziałam tak zrobiłam. Bo teraz nie ma i tak ucieczki, chciałyśmy bobasy to trzeba je po prostu wydać na ten świat! Więc głowa do góry, a my będziemy trzymać kciuki ✊
Mam nadzieję, że we wt i u mnie padnie decyzja o indukcji 😅
Bezowata lubi tę wiadomość