#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia to Wam szybko odpadł kikut! W ogóle czegoś używałaś do niego? Bo jak zwykle tysiąc szkół xD czy psikać czy nie.
A jak dziewczyny Wasze krocza? Czujecie jeszcze dyskomfort? Czy już spokojnie siadacie itd -
Dzięki dziewczyny za odp z tymi jękami jestem uspokojona 🤗 najgorzej w nocy bo nie mogę spać. Mam nadzieję że mąż szybko wyzdrowieje i wróci do łóżka wtedy mi się spalo spokojniej.
Co do karmienia jadę z tematem z tym cyckiem jak chce potem butle to daje, nie to nie, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ja po 5 dniach już swobodnie siadałam i wstawałam a krwawienie też było coraz mniejsze ale potem się zwiększyło no i to swedzenie 😳 mam nadzieję że to te szwy zaraz wypadną i będzie spokój. Albo uczulenie od perfumowanych podpasek, ale zmieniłam na naturalne z Bell i nie ma efektu. Dziś i wczoraj się wietrzyłam na podkładzie 🤣 wieczorem znowu się postaram.
U nas kikut odleciał po 10 dniach, na szkole rodzenia i położne w szpitalu uczyli suchej pielęgnacji patyczkiem a znowu neonatolog mówił by codzienie pryskać octeniseptem i zostawiac do wyschnięcia czyli jak zawsze każdy ma swoje zdanie🤦 my robiliśmy na sucho.
Kiedy zacząć dawać malucha na brzuszek ? Narazie nikt mi o tym nie mówił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 17:21
-
Nam odpadł jeszcze w szpitalu 🙈 jakoś po dwóch i pół dobie. Położne ogarniały dzieciaczki, psikały octeniseptem i wycierały gazikiem do sucha. Rano i wieczorem. Bylam w szoku że tak szybko odpadł bo u syna męczyliśmy się długo aż ten kikut w pewnym momencie śmierdział jak zepsuty kurczak. A tutaj raz dwa i po temacie.Papillon wrote:Asia to Wam szybko odpadł kikut! W ogóle czegoś używałaś do niego? Bo jak zwykle tysiąc szkół xD czy psikać czy nie.
A jak dziewczyny Wasze krocza? Czujecie jeszcze dyskomfort? Czy już spokojnie siadacie itd
Krocze nie boli ale tyłek jeszcze tak. W ogóle boli mnie też jak się załatwiam 💩 boli nie tylko odbyt ale też brzuch,czy to jeszcze skutki parcia i ogólnie porodu, czy coś tam się pojawiło nie wiem. Daje sobie jeszcze trochę czasu, jak nie przejdzie to będę się dowiadywać.2020 🩵
2026 🩷 -
Dziś w nocy o 3:40 przyszła na świat nasza córeczka Rozalka 🥰 Waży 3100 i ma 53cm. Jest przesłodka ! 🥰 Rodziłam siłami natury, nie ukrywam że poród był bardzo ciężki i wymagający ale udało się ❤️Miałam założony we wtorek balonik, który na kolejny dzień po ściągnieciu rozkręcił u mnie skurcze. W nocy były nieregularne a wczoraj od 13 już zyskały na sile i regularności. Powiedziałam, że nie chce więc oksytocyny skoro coś samo się zaczęło. Moja córeczka na fazie partej ciągle się cofała i akcja się bardzo przeciągnęła i stanęła w miejscu. To był hardcore.. mój mąż dziś mi powiedział, że on nie wie jak tego dokonałam widząc w jakich bólach rodziłam.
Chce karmić piersią i już dzisiaj starałam się proponować mojej małej pierś ale totalnie nie jest nią zainteresowana. Płacze, pręży się i od razu odrzuca pierś. Będę starała się przystawiać ją jak najczęściej i próbować. Czy któraś z Was też miała podobną sytuację i jak sobie z tym poradziła? W szpitalu Pani położna również próbowała ją przystawiać i też nie chciała i już sugerują podanie mm.
Bezowata, Rożaa, assialbnn, Giosiek, Papillon, MroziaMM, Natalia13245, Ola8999, Cyprysek , ZielonaWrona , Joanne, Zosia667 lubią tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Papillon Nic nie używałam, po kąpieli wycierałam patyczkiem do sucha. W ciągu dnia jak widziałam ze cos sie ślimaczy to tez suchym patyczkiem to wycierałam 😊Papillon wrote:Asia to Wam szybko odpadł kikut! W ogóle czegoś używałaś do niego? Bo jak zwykle tysiąc szkół xD czy psikać czy nie.
A jak dziewczyny Wasze krocza? Czujecie jeszcze dyskomfort? Czy już spokojnie siadacie itd
Ola pamiętaj o tych klasterach laktacyjnych, bo moze u Was juz ten czas i maly bedzie wolal często cycka 😊 bez sensu ladowac mu butle jeśli okaże sie ze właśnie o cycka mu chodzi . U nas ten czas wiszenia na cycuku przypada na wieczór.
Co do krocza to pamiętam że po porodzie córki gdy miałam szyte krocze tez mnie swedzialo jak sie rana goiła.
Na brzuszek możesz kłaść juz po kilka minut 😊
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję 🩷👏👏Nickki wrote:Dziś w nocy o 3:40 przyszła na świat nasza córeczka Rozalka 🥰 Waży 3100 i ma 53cm. Jest przesłodka ! 🥰 Rodziłam siłami natury, nie ukrywam że poród był bardzo ciężki i wymagający ale udało się ❤️Miałam założony we wtorek balonik, który na kolejny dzień po ściągnieciu rozkręcił u mnie skurcze. W nocy były nieregularne a wczoraj od 13 już zyskały na sile i regularności. Powiedziałam, że nie chce więc oksytocyny skoro coś samo się zaczęło. Moja córeczka na fazie partej ciągle się cofała i akcja się bardzo przeciągnęła i stanęła w miejscu. To był hardcore.. mój mąż dziś mi powiedział, że on nie wie jak tego dokonałam widząc w jakich bólach rodziłam.
Chce karmić piersią i już dzisiaj starałam się proponować mojej małej pierś ale totalnie nie jest nią zainteresowana. Płacze, pręży się i od razu odrzuca pierś. Będę starała się przystawiać ją jak najczęściej i próbować. Czy któraś z Was też miała podobną sytuację i jak sobie z tym poradziła? W szpitalu Pani położna również próbowała ją przystawiać i też nie chciała i już sugerują podanie mm.
Co do piersi to może Rozalka jeszcze nie ma potrzeby jeść 🙂 jest zmęczona po porodzie i żołądek wypełniony jeszcze wodami . Moj Mikołaj przez blisko 24h ciagle spał i wogole nie jadl 🙂
Nickki lubi tę wiadomość
-
Rozalka właśnie też wymiotuje wodami od porodu. A tutaj lekarki z neonatologii ciągle mnie nękają, że już dzisiaj powinni podać jej mleko modyfikowane..gdzie dzisiaj w nocy się urodziła.assialbnn wrote:Gratuluję 🩷👏👏
Co do piersi to może Rozalka jeszcze nie ma potrzeby jeść 🙂 jest zmęczona po porodzie i żołądek wypełniony jeszcze wodami . Moj Mikołaj przez blisko 24h ciagle spał i wogole nie jadl 🙂Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Starania od 2022 roku.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
23dpt serduszko 🩷

-
Mikołaj tez ulewal wodami przez około 2 doby.Nickki wrote:Rozalka właśnie też wymiotuje wodami od porodu. A tutaj lekarki z neonatologii ciągle mnie nękają, że już dzisiaj powinni podać jej mleko modyfikowane..gdzie dzisiaj w nocy się urodziła.
A widzisz u mnie znów to ja chciałam zeby dali mu mleko bo sie martwiłam, a położne mowily ze nie ma potrzeby bo jest jeszcze "najedziony" z życia płodowego i że jak zglodnieje to napewno zawoła 🙂 Dokładnie 21 godzin cały czas spal i nic nie jadl 🙈 -
Nam to samo położna mówiła na szkole rodzenia, a tutaj całkowicie inaczej 🤯assialbnn wrote:Mikołaj tez ulewal wodami przez około 2 doby.
A widzisz u mnie znów to ja chciałam zeby dali mu mleko bo sie martwiłam, a położne mowily ze nie ma potrzeby bo jest jeszcze "najedziony" z życia płodowego i że jak zglodnieje to napewno zawoła 🙂 Dokładnie 21 godzin cały czas spal i nic nie jadl 🙈Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Starania od 2022 roku.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
23dpt serduszko 🩷

-
Serdecznie gratuluję! 🥳Nickki wrote:Dziś w nocy o 3:40 przyszła na świat nasza córeczka Rozalka 🥰 Waży 3100 i ma 53cm. Jest przesłodka ! 🥰 Rodziłam siłami natury, nie ukrywam że poród był bardzo ciężki i wymagający ale udało się ❤️Miałam założony we wtorek balonik, który na kolejny dzień po ściągnieciu rozkręcił u mnie skurcze. W nocy były nieregularne a wczoraj od 13 już zyskały na sile i regularności. Powiedziałam, że nie chce więc oksytocyny skoro coś samo się zaczęło. Moja córeczka na fazie partej ciągle się cofała i akcja się bardzo przeciągnęła i stanęła w miejscu. To był hardcore.. mój mąż dziś mi powiedział, że on nie wie jak tego dokonałam widząc w jakich bólach rodziłam.
Witamy Rozalkę na świecie!!! ☺️
Trzymam kciuki za kp 🍀🍀
Nickki lubi tę wiadomość
-
Natalia, cudowna wiadomość 🩵
Nowe mamusie, ogromne gratulacje! Niech dzidziutki rosną piękne i zdrowe ❤️
Natalia13245 lubi tę wiadomość
-
Powiedz że chcesz jej dać jeszcze chwile i poczekać. Zaraz mija doba wiec i tak zbliża sie moment ze będzie trzeba ją dokarmiać, no chyba że sama niedługo postanowi sie upomiec 🙂Nickki wrote:Nam to samo położna mówiła na szkole rodzenia, a tutaj całkowicie inaczej 🤯
-
assialbnn wrote:Oh Natalia poczułam mile ciepło na sercu jak przeczytałam że Wasze maleństwo jest zdrowe 😍😍😍 Domyślam sie jakie czujecie szczęście i ulgę ❤️ jeszcze troszkę i Krzysio wróci z rodzicami do domku, żeby wkoncu moc sie cieszyć swoim towarzystem w ciszy i spokoju ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Właśnie dzisiaj wróciliśmy 🥰 3 marca musimy skontrolować te torbielki co ma a 5 marca musimy pobrać krew żeby sprawdzić czy ta toxplazmoza nie nawraca. Ale wreszcie poczułam spokój i czas tylko dla nas ❤️
Bezowata, Ola8999, assialbnn lubią tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️
14.12 1600gram słoneczka ❤️
27.12 wizyta
2.02 planowane CC
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1❌od 14.12 3×2 -
Mój tak czasami maOla8999 wrote:Czy wasze dzieci też tak jęczą i skucza przez sen ? Czasem mi się wydaje że on ma jakieś koszmary 🫣🥹 a potem się uśmiecha przez sen.
Ola8999 lubi tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️
14.12 1600gram słoneczka ❤️
27.12 wizyta
2.02 planowane CC
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1❌od 14.12 3×2 -
Nickki gratulacje ! 😍 Miałam to samo mały wychodził i się cofal i w końcu był tak wymęczony że też nie chcial jeść ani piersi ani mm. A z tymi poloznymi to właśnie tak jest każda ma swoje zdanie i mieszaja i człowiek nie wie do robić. Ile razy w szpitalu jedna mówiła mi jedno druga drugie a jak mówiłam że inna pani powiedziała inaczej to właśnie mówily że każdy ma swoje sposoby. Np z laktatorem każda miała inna metode odciagania. Dużo dziewczyn dla spokoju w szpitalu podaję mm a w domu na spokojnie się dostawiają, u mnie daleko do sukcesu ale jednak mały nauczył się coś tam ssać w domu.
assialbnn, Nickki lubią tę wiadomość
-
Dziś w 41+3 TC przyszła na świat Helenka ❤️ Jest idealna. Waży 3700 i ma 56 cm
Ładnie przystawia się do piersi. Cieszymy się sobą 🥰
Natalia13245, Papillon, assialbnn, Ola8999, Joanne, Nickki, Bezowata, mmonika_, Zosia667, Giosiek, Cyprysek , D_basiula lubią tę wiadomość
🤵87 obniżone parametry (Nucleox PRO)
👰91 endometrioza, insulipolność, kir AA👎 (Glucophage, dieta, -20 kg, BMI prawidłowe)
Starania naturalne 5 lat
W tym czasie cienie na testach, które znikały.
Obserwacja cykli 🙁
Klinika 2024
1.IUI 😥 2.IUI biochem😭 3.IUI 😥
IVF 4 ❄️ ❄️❄️❄️
☀️1. ET 09.2024😥 immunologia
💉Dwa miesiące sztucznej menopauzy 💉
☀️2 FET 04.2025 😪
☀️3 FET 05.2025 acoffil, encorton, EG, progesteron besins, cyclogest, neoparin, estrofem 6dpt ⏸️😻🌱18dpt Pęcherzyk 🌱 27dpt migocze pięknie ❤️
1,2,3 prenatalne OK 👧🩷
19.02.2025 🍼🎂jest z nami -
Napewno wszystko juz będzie układać sie dobrze 🙂❤️ skoro jesteście w domku to teraz juz tylko odpoczynek i duzo miłości ❤️❤️ trzymam kciuki za dalsze sukcesy 😊Natalia13245 wrote:Właśnie dzisiaj wróciliśmy 🥰 3 marca musimy skontrolować te torbielki co ma a 5 marca musimy pobrać krew żeby sprawdzić czy ta toxplazmoza nie nawraca. Ale wreszcie poczułam spokój i czas tylko dla nas ❤️
-
Wielkie gratulacje ❤️❤️❤️ZielonaWrona wrote:Dziś w 41+3 TC przyszła na świat Helenka ❤️ Jest idealna. Waży 3700 i ma 56 cm
Ładnie przystawia się do piersi. Cieszymy się sobą 🥰
Buziaki dla Helenki 😘🩷🩷
ZielonaWrona lubi tę wiadomość