#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia, Giosiek ja już sama nie wiem co o tym kp myśleć. Położna mówiła że skoro laktatorem wyciągam mało to młody też wyciąga za mało i mam dorabiać butle. No to dorabiam tylko nie zawsze ją chcę jeść więc może jednak cycek mu starcza? Ale czasami nie chce w ogóle łapać. Nie mówiąc że łapie tylko przez kapturek, raz czy dwa się udało bez . Dziś kontrolnie laktatorem wyciągnęłam w 30min 30ml. To mało a laktator ssa cały czas a mały ciumka. Dziś go dostawiałam 5 razy plus raz laktator ale więcej po prostu nie wyrabiam, mąż chory i wolę żeby się nim nie zajmował więc kilka razy po prostu wjechała butla.
Mrozia mam to samo, mały przy cycu odpływa a ciumka ledwo co. Żadne łaskotki ani rozbieraki nie działają. Ewentualnie przewijanie. Życzę wyjścia jutro 🤗
Dziś cały dzień karmię go w śliniaku, kilka razy ulał ale nie muszę ubranek wymieniać co chwilę 💪
Róża mam dwie paczki femaltikera z różnych miejsc i nie ma takiego napisuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 00:23
Rożaa lubi tę wiadomość
-
Rożaa wrote:A ja mam takie całe opakowanie, czytałam już na Internecie że nie powinno tak być 🙈
To jest ewidentnie opakowanie nie przeznaczone do sprzedaży tylko do rozdania
takie się dostaje od przedstawicieli handlowych. Ono jest w 100% ok ale słaba praktyka Gemini skoro sprzedają takie 🙄
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Ola ja tez małego karmie przez nakładki, umiemy juz robić to bez problemu bez nich ale mam wrażenie że z nimi jest mu wygodniej wiec zazwyczaj ich uzywamy🙂 ja będąc w szpitalu i próbując rozkręcić laktacje karmilam mm, jak przychodziła pora karmienia to próbowałam przystawić go do piersi co z większości przypadków srednio nam wychodziło wiec dostawał butelke i ja w tym czasie ściągałam laktatorem, nie pomijałam sciagan. Ściągałam 7-5-3, chyba ze czułam ze brodawki bolą wtedy skracałem ten czas . Dodatkowo regularnie piłam femaltiker . Po dwóch dniach takich regularnych ściągać zauważyłam poprawę w ilości mleczka. Po dwoch sciagnieciach jak nazbieralam wystarczajaca ilosc to zamiast mm dawalam swoje z butelki. Po powrocie do domu młody dostał mm tylko jeden raz i od tamtej pory karmie tylko piersia . Wiem ze jest to męczące ale da radę to zrobić 🙂 twoja położna to dziwna baba 🙄 zamiast udzielić pomocy i wskazówek żebyś mogła karmić piersią to idzie na łatwiznę i zaleca mm 😐Ola8999 wrote:Asia, Giosiek ja już sama nie wiem co o tym kp myśleć. Położna mówiła że skoro laktatorem wyciągam mało to młody też wyciąga za mało i mam dorabiać butle. No to dorabiam tylko nie zawsze ją chcę jeść więc może jednak cycek mu starcza? Ale czasami nie chce w ogóle łapać. Nie mówiąc że łapie tylko przez kapturek, raz czy dwa się udało bez . Dziś kontrolnie laktatorem wyciągnęłam w 30min 30ml. To mało a laktator ssa cały czas a mały ciumka. Dziś go dostawiałam 5 razy plus raz laktator ale więcej po prostu nie wyrabiam, mąż chory i wolę żeby się nim nie zajmował więc kilka razy po prostu wjechała butla.
Mrozia mam to samo, mały przy cycu odpływa a ciumka ledwo co. Żadne łaskotki ani rozbieraki nie działają. Ewentualnie przewijanie. Życzę wyjścia jutro 🤗
Dziś cały dzień karmię go w śliniaku, kilka razy ulał ale nie muszę ubranek wymieniać co chwilę 💪
Róża mam dwie paczki femaltikera z różnych miejsc i nie ma takiego napisu
Joanne, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Ola, ciekawe, że Twoja położna mówi, że skoro odciągasz tyle laktatorem, to znaczy, że Mały też tyle wysysa.
Z tego co czytałam w różnych źródłach, to ilość z laktatora nie jest żadnym wyznacznik produkowanego mleka. Dziecko opróżnia pierś efektywniej niż laktator oraz efektywniej pobudza laktację. Zwłaszcza, że laktatory też są różnej mocy i jakości.
Moim zdaniem, jeżeli opróżnia pierś i po tym ulewa, to znaczy, że się najadł. Oczywiście najlepszym sposobem, by to sprawdzić jest ważenie bobasa.
Jeżeli położna nie waży dziecka, to można kupić lub wynająć wagę. Z tym, że istnieje wtedy ryzyko fiksacji nie tylko ilością zjadanego mleka, ale także wagą bobasa, także nie wiem czy polecam. -
Ola a jaki masz laktator?
Ja do szpitala zabrałam ręczny i wielkie g*wno ściągałam, aby mordowałam swoje brodawki. W domu mam elektryczny i po powrocie do domu wieczorem ściągnęła więcej niż przez pol dnia w szpitalu, no i brodawki tak nie bolały. -
Dziewczyny ja po lewatywie, zaraz po wypadł mi balonik. Po 7 mają po mnie przyjść
RenATa, Papillon, Joanne, Bezowata, assialbnn, Giosiek, mmonika_, Ola8999 lubią tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Napisałam do nich mejla 🙈🙈Cyprysek wrote:To jest ewidentnie opakowanie nie przeznaczone do sprzedaży tylko do rozdania
takie się dostaje od przedstawicieli handlowych. Ono jest w 100% ok ale słaba praktyka Gemini skoro sprzedają takie 🙄2020 🩵
2026 🩷 -
Powodzenia Cyprysek ✊Cyprysek wrote:Dziewczyny ja po lewatywie, zaraz po wypadł mi balonik. Po 7 mają po mnie przyjść

Ja wczoraj na wywoływanie porodu postanowiłam odśnieżyć pół podwórka xD bolało mnie wszystko, ale jak widać nie zadziałało 😂😂😂
Ja wczoraj zamawiałam Femaltiker z Gemini, ciekawe jaki mi przyjdzie 🧐 -
Rożaa wrote:Napisałam też do położnej w sprawie ropiejącego oczka, oddzwoniła i kazała przemywać rumiankiem..😳😳 co chyba już samo mówi o jej zaktualizowanym poziomie wiedzy. Masakra 😅
Też mieliśmy ropiejące oczko przez dwa dni, okulistka stanowczo mówiła że tylko sól fizjologiczna, ewentualnie przegotowana woda, jałowy gazik i od zewnątrz do wewnątrz jednym ruchem wyczyścić oko. Mi też położna mówiła że rumiankiem, i się oburzała że już nie polecają 🤷♂️🥲 -
No rumianek to już od dawna jest nie polecany, w rodzinie mam osobę u której rumianek wywołał reakcje alergiczną i miala przez to zaostrzenie i tak poważnych już problemów więc tym bardziej nie wyobrażam sobie przemywać tym oczka malutkiej 🤷🏼♀️2020 🩵
2026 🩷 -
Zagladam obserwuje 😅 między czasie siedzę w kuchni i co chwile kursuje do pokoju do małego 🙃 więcej kroków nabije niż w pracy 😂Papillon wrote:Kto jeszcze ze mną czeka na rozwój akcji xD ? 😆
Papillon lubi tę wiadomość
-
Zaczynam sie zaprzyjaźniać z latatorem Momcozy 🙈 dzis udało mi sie ściągnąć 90 ml po karmieniu, chyba pierwszy raz tak dużo wiec chyba moj syn rozkręcił sobie tą laktacje 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 13:45
Papillon, Giosiek, Rożaa, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Super wynik!! 90mlni to po karmieniu to naprawdę bomba 😄assialbnn wrote:Zaczynam sie zaprzyjaźniać z latatorem Momcozy 🙈 dzis udało mi sie ściągnąć 90 ml po karmieniu, chyba pierwszy raz tak dużo wiec chyba moj syn rozkręcił sobie tą laktacje 😁
-
To żeś zaszalała z produkcją 🐮 Ja właśnie siedzę z laktatorem, bo komuś się dobrze śpi a mi już zaczęło przeciekać 😂 I też mam 90 ml, ale bez wcześniejszego udziału Małego 😂assialbnn wrote:Zaczynam sie zaprzyjaźniać z latatorem Momcozy 🙈 dzis udało mi sie ściągnąć 90 ml po karmieniu, chyba pierwszy raz tak dużo wiec chyba moj syn rozkręcił sobie tą laktacje 😁
Byłam załatwić w pracy wszystko, ale się stęskniłam za moimi towarzyszami niedoli 🥹😔 Mały został z babcią, a my z tatusiem zaszalaliśmy w Pepco. Dostał modyfikowane przed naszym wyjściem, dobry sposób na dłuższą drzemkę. Jestem okropna 😈
U nas wczoraj była położna. Nie zdjęła mi szwów, bo jak ruszyła to coś stwierdziła, że jakieś tkanki jeszcze trzymają a nie chce mi zrostów porobić. Ciut wyciągnęła i mówiła, że może sam wyjść. Jak nie to w poniedziałek mi już ściągnie. Macica ładnie się kruczy, jak wciągnę lekko brzuch to widzę już żebra swoje. Jeszcze, bo dużo jem 😂 Też tak macie?
Za to Junior waży już 3 kilo! W 7 dni przybrał 280 g. Pępek nie odpadł jeszcze 🤬 Czekam na to niecierpliwie. Kazała nie smarować małego niczym jeżeli chodzi o schodzący naskórek, jedynie kąpiel w olejku z migdałów i ewentualnie mojego mleka. Wyskakują jakieś pojedyncze wypryski, ale zazwyczaj schodzą w ciągu kilku dni. Dostałam instrukcje jak dbać o jajeczka 😳
Pierwsze spacery wózeczkiem zaliczone? U nas dzisiaj mroźnie jeszcze i ślisko, ale może jutro się już uda, bo ma przyjść odwilż 😊
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie mamy toxplazmozy 🥰 tzn reszta wyników ma jeszcze przyjść ale na dzień dzisiejszy jest wykluczona. Mamy jeszcze się zgłosić na kontrolę 5.03 ale tak się cieszymy ❤️
Bezowata, Papillon, Ola8999, assialbnn, Giosiek, Rożaa, mmonika_, D_basiula, Joanne, Zosia667, Gauss lubią tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️