#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
No więc tak 🙈 przyjechaliśmy na izbę żeby sprawdzić czy to faktycznie wody bo w koncu lekarzem nie jestem. Mi wszystko pasowalo. Na izbie w sumie od razu zaczęli mnie przygotowywać do przyjęcia na oddział. Dokumenty, usg i na koncu badanie na fotelu, gdzie lekarz nie stwierdził takiego ewidentnego odpływania wód ale pasek był niebieski i wg usg wód mniej choć w normie. Uwaga wg usg waga 4100 🙈🙈🙈🙈Przyjęli mnie na patologię 🙈 tu mnie lekarka zbadała i wg niej wody nie odchodzą pasek żółty. Ale ta waga ją zastanowiła i mierzyła mnie jakimś metrem i stwierdziła,ze w sumie może tak być. Kurde w zabiegowym 3 razy dopytywali czy to na pewno wody 🙄 po to przyjechałam do szpitala żeby spr 😂 nie musieli mnie od razu kłaść. Założyli mi balonik, potem na fotelu jeszcze położna mnie jeszcze raz zmierzyła i jej wyszło mniej 🙈 podsumowując mam założony balonik, leżę pod ktg jutro o 7 planowana indukcja z oksy 🙄 rozwarcie mam na 3 cm
Rożaa, Joanne, Gauss, assialbnn, Bezowata, Ola8999 lubią tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Waga imponująca 😅 ale wiemy jak z tymi pomiarami jest… może mieć jeszcze 3500. Śmiesznie z tymi wodami, myślałam, że oni wiedzą kiedy się sączą i nie trzeba się na tym znać. Ale jak rozwarcie na 3 cm masz to oksy jutro zadziała i powitasz w końcu swojego bobasa! Trzymam kciuki ✊❤️Cyprysek wrote:No więc tak 🙈 przyjechaliśmy na izbę żeby sprawdzić czy to faktycznie wody bo w koncu lekarzem nie jestem. Mi wszystko pasowalo. Na izbie w sumie od razu zaczęli mnie przygotowywać do przyjęcia na oddział. Dokumenty, usg i na koncu badanie na fotelu, gdzie lekarz nie stwierdził takiego ewidentnego odpływania wód ale pasek był niebieski i wg usg wód mniej choć w normie. Uwaga wg usg waga 4100 🙈🙈🙈🙈Przyjęli mnie na patologię 🙈 tu mnie lekarka zbadała i wg niej wody nie odchodzą pasek żółty. Ale ta waga ją zastanowiła i mierzyła mnie jakimś metrem i stwierdziła,ze w sumie może tak być. Kurde w zabiegowym 3 razy dopytywali czy to na pewno wody 🙄 po to przyjechałam do szpitala żeby spr 😂 nie musieli mnie od razu kłaść. Założyli mi balonik, potem na fotelu jeszcze położna mnie jeszcze raz zmierzyła i jej wyszło mniej 🙈 podsumowując mam założony balonik, leżę pod ktg jutro o 7 planowana indukcja z oksy 🙄 rozwarcie mam na 3 cm
-
U nas też pierwsze wyszło źle q następnego dnia wyszło wszystko super jeśli chodzi o słuchOla8999 wrote:Natalia trzymaj się... Nam pobrali mocz do badania na cytomegalie ale kolejnego dnia zbadali znowu słuch i już wyszło w porządku (bo z powodu słuchu chcieli zrobić to badanie bo jest to objaw) mówili że jeszcze może jakaś maź poporodowa była w uchu i stwierdzili że nie robią już tego badania moczu.
Runnerka gratulacje 🥹 ja też nie mogłam usnąć po porodzie tylko pisałam do wszystkich i na forum 🤣 a później to miałam dość bo wszyscy pisali jak tam a ja walczyłam by jadł ehh.
Zosia ja mam cały zestaw z Ikei przewijak z takimi pojemnikami i koszem 5l. Starcza na jeden dzień. Musimy młodego zgłosić do śmieci może nam dadza drugi kubeł. Ogólnie mega się cieszę że kupiłam ten przewijak i te pojemniki są bardzo poreczne. A kosz na pranie to miałam taki kosz prezentowy z ręcznikow z naszego ślubu 😶 trzymałam w nim jakieś paści dla kotów, potem przy remoncie go opróżniłam przepralam wyściółke i tak go położyłam do pokoju młodego bo nie mialam gdzie go trzymać i jakoś sam się przekształcil na składowisko brudnych ciuszkow 😅
Mmonika mi też się chce coraz mniej kręcić. Zaraz go spróbuję dostawić zamiast kręcenia. Też dziś mieliśmy kryzys kupowy, spojrzałam na moje notatki i się kapłam że od wczoraj od 8 nie było 💩 zrobił dopiero koło 16 dwie pod rząd, nie martw się 🙂
Myślę nad kupnem takiego ekspresu do mleka. Bo raczej na samym mm zostaniemy za jakiś czas a to odmierzanie wody temperatury miarek co chwilę trochę uciążliwe.
Ola8999 lubi tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️
14.12 1600gram słoneczka ❤️
27.12 wizyta
2.02 planowane CC
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1❌od 14.12 3×2 -
Cyprysek jak się czujesz z balonikiem ? Masz jakieś skurcze, bóle ?5 lat walki o nasz cud 🌈
11/2021 9/12 tc 💔
🔸 IVF: 03/2024
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
27+0 1180 g 🐹
29+5 1763 g 🐷, wielowodzie + cukrzyca
33+0 2261 g 🐼
35+0 2965 g 🐻
37+1 3500 g 🐮
Czekamy na Ciebie 💖

-
Nie nadrobię..
Natalia bardzo mi przykro z powodu waszych przeżyć.. trzymam kciuki za dzielnego Krzysia i Was rodziców! 😘
Gratulacje dla świeżo upieczonych mam i powodzenia dla mam oczekujących. 🙃
Boże ja dalej w szpitalu.. jutro mamy wyjść .. ja liczyłam, że dzisiaj.. ale ok.
Mam problem z laktacja.. za mało pokarmu mały stoi z wagą od 3 dni... każdy mi doradza co innego.. z laktatora ściągam całe gówno .. najwięcej 15 ml z 2 piesri.. dokarmiać zaczęłam mlekiem modyfikowanym.
Ale czy wasze maluchy zasypiają też przy piersi ? Mój maluchy aby poczuł moja piers i odpływa.. ogolnie ładnie ssie i uważam, że umie ale odpływa mi.. I muszę ciągle zaczepiać. Ja chce juz do domu.
-
Mrozia możesz malucha trochę rozebrać przy karmieniu. Karmić bez kocyka, czapeczki, jak gorąco w pomieszczeniu to zdjąć skarpetki albo przewinąć malucha przed karmieniem zeby się rozbudził. Ja swoją w nocy karmię przeważnie z dwóch piersi bo co noc mam cycki że mało nie eksplodują i jak już z jednego zje to odbijam i zmieniam pampersa.
-
Bardzo możliwe wiec ze to refleks 😊 zerknij wtedy na brodawki, jeśli leci mleko to napewno to jest to .Rożaa wrote:Powodzenia dziewczyny, czekamy na nowe bobaski 🩷
U mnie z kp podobnie jak u Asi, daje mi to ogromna satysfakcje, bliskość i uczucie wyjątkowości,że to ja mama jako jedyna daje cycka i jestem wyjątkowa 🤣👸 oczywiście kwestie finansowe też są pozytywne, jednak te puszki mleka trochę kosztują. Syna nie karmiłam piersią i później żałowałam że nie powalczyłam o laktację.
Asia ja czasem czuję takie jakby prądy przechodzące przez piersi. Dziwne uczucie
Wychodzicie na spacery w taką pogodę? U mnie dzisiaj -6. Temperatury się nie boje przy odpowiednim ubraniu ale te chodniki 😳 mój piękny czary wózek już nie jest taki piękny 💔 -
Powodzenia ❤️ trzymam kciuki aby wszystko poszło szybko i gładko ❤️❤️❤️jo_ana wrote:No więc zostaje w szpitalu, szyjka i rozwarcie bez zmian, ale głowa podobno weszła w kanał i nie ucieka, założyli mi balonik tym razem.
jo_ana, RenATa lubią tę wiadomość
-
I ja nie pamiętam co bylo 10 lat temu 😅 mam dobra pamięć ale bardzo krótka 🙈 np wydaje mi sie ze sie wysypiałam ale napewno jestem w błędzie i to zmyśliłam 😂Giosiek wrote:Ola, właśnie chciałam napisać Ci to samo, co Asia.
Moja Mała je co 1,5-2 godziny i trwa to jakieś 10-12 minut. Nie byłabym sobą, gdybym tego nie skonsultowała 😉
Przy wyjściu ze szpitala córka miała nieznacznie podwyższony poziom bilirubiny. Miałam zalecenie skontrolowania tego po 3 dniach. Wypadło to w niedzielę, więc pojechaliśmy do szpitala (tak poradzono nam przy wypisie). Przy okazji zapytałam lekarkę, czy to, że ma takie krótkie interwały jedzenia i snu, to nie wina żółtaczki. Lekarka wyjaśniła, że to dlatego, że jest jeszcze mała i szybko się męczy.
Byliśmy dziś u pediatry na kolejną kontrolę żółtaczki i też o to zapytałam. Usłyszałam to samo. Nie jest to żadna nieprawidłowość i z czasem będzie jadła dłużej oraz dłużej spała.
Mimo, że mam już jedno małe dziecko, to przyznam, że nie pamiętałam, że to tak wygląda na początku.
Ola poczytaj o klasterach ... Jakkolwiek to brzmi jest to o laktacji i o czasie kiedy maluszek sobie "podkręca" ilość mleczka 😊 my obecnie jesteśmy na tym etapie tak podejrzewam patrząc na to jak rzuca sie na moją piers co 10-20 min pora wieczorna 😵💫😱😅 -
Aj te szpitale 🙄 mi przy porodzie tez wpierali ze napewno sie posikałam a nie odchodzą mi wody mimo niebieskiego paska, bo przy tym etapie porodu powinny "chlusnac" dopiero położna przypomniała im ze mam bardzo malo wod .Cyprysek wrote:No więc tak 🙈 przyjechaliśmy na izbę żeby sprawdzić czy to faktycznie wody bo w koncu lekarzem nie jestem. Mi wszystko pasowalo. Na izbie w sumie od razu zaczęli mnie przygotowywać do przyjęcia na oddział. Dokumenty, usg i na koncu badanie na fotelu, gdzie lekarz nie stwierdził takiego ewidentnego odpływania wód ale pasek był niebieski i wg usg wód mniej choć w normie. Uwaga wg usg waga 4100 🙈🙈🙈🙈Przyjęli mnie na patologię 🙈 tu mnie lekarka zbadała i wg niej wody nie odchodzą pasek żółty. Ale ta waga ją zastanowiła i mierzyła mnie jakimś metrem i stwierdziła,ze w sumie może tak być. Kurde w zabiegowym 3 razy dopytywali czy to na pewno wody 🙄 po to przyjechałam do szpitala żeby spr 😂 nie musieli mnie od razu kłaść. Założyli mi balonik, potem na fotelu jeszcze położna mnie jeszcze raz zmierzyła i jej wyszło mniej 🙈 podsumowując mam założony balonik, leżę pod ktg jutro o 7 planowana indukcja z oksy 🙄 rozwarcie mam na 3 cm
3 cm to duzo 🙃 ja o tyle walczyłam przez około 5 godz na oksytocynie 🙈
Powodzenia ❤️❤️❤️
Cyprysek lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Cyprysek jak się czujesz z balonikiem ? Masz jakieś skurcze, bóle ?
Ogólnie nie jest źle
mój przyjaciel jest przyklejony do uda 🙈 po założeniu miałam kilka skurczy nawet dość bolesnych ale się uspokoiły. Bardziej czuje takie pikanie/szczypanie. Jeszcze jedna dziewczyna z sali też ma jutro indukcja. Ciekawe jak nam pojdzie 
assialbnn, jo_ana lubią tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
10 dni w szpitalu to faktycznie długo 🙄 ale czego sie nie robi dla tych maluchów ❤️MroziaMM wrote:Nie nadrobię..
Natalia bardzo mi przykro z powodu waszych przeżyć.. trzymam kciuki za dzielnego Krzysia i Was rodziców! 😘
Boże ja dalej w szpitalu.. jutro mamy wyjść .. ja liczyłam, że dzisiaj.. ale ok.
Mam problem z laktacja.. za mało pokarmu mały stoi z wagą od 3 dni... każdy mi doradza co innego.. z laktatora ściągam całe gówno .. najwięcej 15 ml z 2 piesri.. dokarmiać zaczęłam mlekiem modyfikowanym.
Ale czy wasze maluchy zasypiają też przy piersi ? Mój maluchy aby poczuł moja piers i odpływa.. ogolnie ładnie ssie i uważam, że umie ale odpływa mi.. I muszę ciągle zaczepiać. Ja chce juz do domu.
Bardzo dobra wiadomosc ze z posiewu nic nie wyszło ❤️
Jeśli zaczęłaś dokarmiać mm to napewno podskoczy na wadze do jutra 😊
Laktacja to ciężki temat i fajnie moc sie kogoś poradzić aczkolwiek ja będąc w szpitalu tez nie ścigałam prawie nic, maly wogole nie ssal mojej piersi bo nie bardzo umiał, karmiłam go mm . Powiedziałam sobie ze wrócimy do domu i wtedy na spokojnie i bez stresu powalczymy o laktacje i poćwiczymy przystawianie do piersi 😊 Najważniejsze robić to jak najczęściej ale skoro delikwent spi to moze byc z tym problem . Tak jak pisze Joanne spróbuj go rozbudzić przed przystawieniem, zrób cokolwiek co go obudzi 😊 Mojemu wystarczy zdjąć skarpetki i zaczyna sie wrzask 😂 -
Joanne wrote:Mrozia możesz malucha trochę rozebrać przy karmieniu. Karmić bez kocyka, czapeczki, jak gorąco w pomieszczeniu to zdjąć skarpetki albo przewinąć malucha przed karmieniem zeby się rozbudził. Ja swoją w nocy karmię przeważnie z dwóch piersi bo co noc mam cycki że mało nie eksplodują i jak już z jednego zje to odbijam i zmieniam pampersa.
A no przebiera go zeby go rozdrażnić ale chwila moment i zaraz znowu idzie spać 😅 moze faktycznie musze troche go rozgolasic -
My juz po wizycie 😊 Miki przez 8 dni przybrał 170g, obecnie waży 3730g 🩵
Wszystko jest dobrze, ale jest jeszcze delikatnie żółtawy wiec kazała go obserwować... stópki sa wyznacznikiem, póki co sa takie jak powinny ładniutkie różowiutkie 🙂 mam zgłosić jeśli bedzie apatyczny...
Na szczepienie zapisaliśmy sie w połowie marca, na szybko zdecydowałam sie na szczepionkę 6w1. Miala miejsce wymiana zdań na temat ilości szczepień, nie mogły przyjąć do wiadomości że chce rozciągnąć to w czasie 🙄 ale w sumie kolo wiadomo czego mi to lata, to moja decyzja i zrobię tak jak uważam, do niczego zmusić mnie nie mogą, i bez mojej zgody tez nic zrobic nie moga takze nawet nie bede sobie zawracała tym glowy .
jo_ana, Rożaa, Papillon, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
U mnie to samo jak byłyśmy w szpitalu to mała traciła na wadze bo miałam mało pokarmu a ona jeszcze przy piersi to lubi sobie pospać i też musiałam ją zaczepiać w 4 dobie udało nam się podnieść wagę mlekiem modyfikowanym i nas wypuścili do domu. Mała ma już tydzień ale dalej pracuje nad lektacją ale jest lepiej gorzej że mała nie chce butelki protestuje za każdym razem choć czasem się udaje. Ogólnie spędza dużo czasu przy piersi ale idziemy do przodu wczoraj była położna i ja ważyła i na szczęście po troszeczkę przybiera.MroziaMM wrote:Nie nadrobię..
-
Taaak, ciągną i mrowią co jakiś czas. A jeszcze mój mały terrorysta pogryzł mi tak brodawki, że ratuje się kompresami już 🫣 Dodatkowo mam skurcze i ból w krzyżu zaraz po karmieniu.assialbnn wrote:Dziewczyny karmiące piersią, tez doświadczacie refleksu oksytocynowego ? 🙃 kurcze ja non stop i wciąż.. u mnie objawia sie to mrowieniem i napięciem piersi, brodawki robią sie wrażliwe i czuje jakby ktoś mi je szczypał.
-
Rożaa wrote:Czy jak kupowałyście femaltiker to na saszetkach macie napis próbka bezpłatna nie do sprzedaży ? Kupowałam na gemini i dostałam całe pudełko z takimi saszetkami
Nie ja nie mam takiego napisu
Rożaa lubi tę wiadomość
5 lat walki o nasz cud 🌈
11/2021 9/12 tc 💔
🔸 IVF: 03/2024
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
27+0 1180 g 🐹
29+5 1763 g 🐷, wielowodzie + cukrzyca
33+0 2261 g 🐼
35+0 2965 g 🐻
37+1 3500 g 🐮
Czekamy na Ciebie 💖

-
Rożaa wrote:Czy jak kupowałyście femaltiker to na saszetkach macie napis próbka bezpłatna nie do sprzedaży ? Kupowałam na gemini i dostałam całe pudełko z takimi saszetkami
Kupowałam na Gemini i na allegro i takiego napisu nie było.
Mroziamm - moja rada i mojej lekarki prowadzącej ciążę: podawać mm w szpitalu żeby wyjść do domu (żeby waga się zgadzała), na spokojnie rozkrecisz sobie laktację w domu. W domu to w domu, jeśli nie ma innych wskazań żeby być w szpitalu to naprawdę lepiej nakarmić maluszka mm i w spokojnej domowej atmosferze rozkręcać się z laktacja.
Rożaa, assialbnn lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB