X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • MroziaMM Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ja coś tam widzę mimo wszystko xD
    Pasuje mi Twoja wizja z jajkami 🤣 aby się spełniła 🥰

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Was doskonale rozumiem z tą zachcianką na zupkę chińską 😅
    Pamiętam jak w poprzedniej ciąży mnie naszło i zrobiłam ją sobie praktycznie w środku nocy 🫣
    Jakież było moje zdziwienie, gdy wywaliło mi po niej cukier w kosmos. Aż myślałam, że glukometr mi się popsuł. Nigdy wcześniej ani później nie miałam tak wysokiego wyniku 😳
    Skutecznie mnie to do nich zniechęciło i od tamtej pory nawet nie patrzę w ich stronę 😅

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
  • Mamatrzechaniołków Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziewczyny ja Was doskonale rozumiem z tą zachcianką na zupkę chińską 😅
    Pamiętam jak w poprzedniej ciąży mnie naszło i zrobiłam ją sobie praktycznie w środku nocy 🫣
    Jakież było moje zdziwienie, gdy wywaliło mi po niej cukier w kosmos. Aż myślałam, że glukometr mi się popsuł. Nigdy wcześniej ani później nie miałam tak wysokiego wyniku 😳
    Skutecznie mnie to do nich zniechęciło i od tamtej pory nawet nie patrzę w ich stronę 😅
    Ja właśnie zmierzyłam poranny cukier glukometrem, 87 wyszedł super jak na mnie bo w poprzedniej ciąży od początku przekroczenia. Zaczęłam mierzyć bo ostatnio w nocy budziłam się głodna i się zastanawiałam czy to wina spadku cukru. Ryzyko cukrzycy ciążowej mam duże bo w dwóch ciążach miałam, więc duże prawdopodobieństwo że teraz też będzie.

• Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wczoraj miała ochotę na tosty, ale nie mieliśmy tostera, finalnie patelnia+talerz dała radę.
    Dziś idę na badania krwi, całe szczęście rano i tak nic nie jem to pójdę sobie przed pracą.
    Troszkę się stresuje bo wiadomo, ale odkąd widziałam serduszko jakoś tak zaczynam się powoli cieszyć i wierzyć że wszytsko ok.

Bergamotka94 lubi tę wiadomość

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 ⏳
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    A ja właśnie zrobiłam drożdżówki z budyniem i jagodami na które totalnie nie mam ochoty 🤣
    Ale dostałam od teściowej jagody wiec musialam jakoś wykorzystać. 😀

20250717-222016.jpg

Wyglądają pięknie! Doskonale Was rozumiem z tymi zupkami czy kotletami 😂
    Ja normalnie to kocham wszelkie drożdżoweczki, a teraz? Jakby była z kiełbaską, serem i pieczarkami to chętnie, a taka na słodko to też nie mam ochoty 😂

My dziś wieczorem jedziemy do teściów im powiedzieć o bobasie 🥹 No i teść coś wspominał o grillu - aż mi ślinka pociekła 😂

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
    4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    25.06 - 1,6 cm Bączka ❤️ i krwiak 4x9mm
    10.07 - 3,81 cm Bączka 🥹
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrzechaniołków wrote:
    Ja właśnie zmierzyłam poranny cukier glukometrem, 87 wyszedł super jak na mnie bo w poprzedniej ciąży od początku przekroczenia. Zaczęłam mierzyć bo ostatnio w nocy budziłam się głodna i się zastanawiałam czy to wina spadku cukru. Ryzyko cukrzycy ciążowej mam duże bo w dwóch ciążach miałam, więc duże prawdopodobieństwo że teraz też będzie.
    Mi diabetolog, z racji cukrzycy ciążowej w poprzedniej ciąży, kazał przyjść od razu, gdy tylko dowiem się o ewentualnej kolejnej ciąży.
    Teraz na wyjeździe mam ograniczone pole manewru, ale biorę się za to poważnie po powrocie do domu.
    Ostatnio zaczęłam jeść przed pójściem spać i od 2 dni cukry na czczo książkowe 😅
    Siostra patrzy wczoraj na mnie z takim zdziwieniem i pyta: „Będziesz jeść o tej porze?” 😳
    Wygląda na to, że od teraz będę 😬

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj starałam się stosować właśnie do zaleceń diety cukrzycowej i dzisiaj rano cukier 99. Ponad normę, ale jak do tej pory nie miałam wyniku poniżej 100 to dla mnie spora poprawa. A to dopiero pierwszy dzień, także mam nadzieję, że zbiję przynajmniej do tych 95, jak będę się trzymać diety i lekkich ćwiczeń. Dobrze, że jestem już na końcówce pierwszego trymestru to mam trochę więcej energii.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
‹‹ 70 71 72 73 74
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ