#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja Was doskonale rozumiem z tą zachcianką na zupkę chińską 😅
Pamiętam jak w poprzedniej ciąży mnie naszło i zrobiłam ją sobie praktycznie w środku nocy 🫣
Jakież było moje zdziwienie, gdy wywaliło mi po niej cukier w kosmos. Aż myślałam, że glukometr mi się popsuł. Nigdy wcześniej ani później nie miałam tak wysokiego wyniku 😳
Skutecznie mnie to do nich zniechęciło i od tamtej pory nawet nie patrzę w ich stronę 😅 -
Giosiek wrote:Dziewczyny ja Was doskonale rozumiem z tą zachcianką na zupkę chińską 😅
Pamiętam jak w poprzedniej ciąży mnie naszło i zrobiłam ją sobie praktycznie w środku nocy 🫣
Jakież było moje zdziwienie, gdy wywaliło mi po niej cukier w kosmos. Aż myślałam, że glukometr mi się popsuł. Nigdy wcześniej ani później nie miałam tak wysokiego wyniku 😳
Skutecznie mnie to do nich zniechęciło i od tamtej pory nawet nie patrzę w ich stronę 😅 -
To ja wczoraj miała ochotę na tosty, ale nie mieliśmy tostera, finalnie patelnia+talerz dała radę.
Dziś idę na badania krwi, całe szczęście rano i tak nic nie jem to pójdę sobie przed pracą.
Troszkę się stresuje bo wiadomo, ale odkąd widziałam serduszko jakoś tak zaczynam się powoli cieszyć i wierzyć że wszytsko ok.Bergamotka94 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 ⏳ -
MroziaMM wrote:
Wyglądają pięknie! Doskonale Was rozumiem z tymi zupkami czy kotletami 😂
Ja normalnie to kocham wszelkie drożdżoweczki, a teraz? Jakby była z kiełbaską, serem i pieczarkami to chętnie, a taka na słodko to też nie mam ochoty 😂
My dziś wieczorem jedziemy do teściów im powiedzieć o bobasie 🥹 No i teść coś wspominał o grillu - aż mi ślinka pociekła 😂Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,
4cs 📌🍀
27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35
29.05 - bHCG 302, progesteron 39
2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
17.06 - bije serduszko ❤️
25.06 - 1,6 cm Bączka ❤️ i krwiak 4x9mm
10.07 - 3,81 cm Bączka 🥹
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Mamatrzechaniołków wrote:Ja właśnie zmierzyłam poranny cukier glukometrem, 87 wyszedł super jak na mnie bo w poprzedniej ciąży od początku przekroczenia. Zaczęłam mierzyć bo ostatnio w nocy budziłam się głodna i się zastanawiałam czy to wina spadku cukru. Ryzyko cukrzycy ciążowej mam duże bo w dwóch ciążach miałam, więc duże prawdopodobieństwo że teraz też będzie.
Teraz na wyjeździe mam ograniczone pole manewru, ale biorę się za to poważnie po powrocie do domu.
Ostatnio zaczęłam jeść przed pójściem spać i od 2 dni cukry na czczo książkowe 😅
Siostra patrzy wczoraj na mnie z takim zdziwieniem i pyta: „Będziesz jeść o tej porze?” 😳
Wygląda na to, że od teraz będę 😬 -
Ja wczoraj starałam się stosować właśnie do zaleceń diety cukrzycowej i dzisiaj rano cukier 99. Ponad normę, ale jak do tej pory nie miałam wyniku poniżej 100 to dla mnie spora poprawa. A to dopiero pierwszy dzień, także mam nadzieję, że zbiję przynajmniej do tych 95, jak będę się trzymać diety i lekkich ćwiczeń. Dobrze, że jestem już na końcówce pierwszego trymestru to mam trochę więcej energii.
-