#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem po wizycie w Luxmedzie 😂 pierwsza u nowej lekarki jako "prowadzenie ciąży" porażka 🙈🙈🙈wiem,że wszystko ok i tyle 😂😂😂 serduszko bije, szyjka macicy ok a i usg mialam już przez brzuch. Nic tam nie widziałam 🙈🙈 dobrze, że w poniedziałek mam wizytę u mojej Pani Doktor
fotek zero
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Giosiek wrote:A! O takim nosidełku mowa 😅
Ja mam BeSafe z bazą. Mąż robił reaserch przed zakupem i te wygrało z cybexem. Już nie pamiętam dlaczego.
Z tego co kojarzę, to tej opcji rozkładania fotelika cybex nie można używać w czasie jazdy. Ze względów bezpieczeństwa. Przydaje się, gdy dziecko zaśnie w aucie, a idziemy np na zakupy. Można przepiąć fotelik do stelaża wózka i wtedy go rozłożyć, by dziecko miało wygodniej spać.
Ale wtedy to już właśnie jest te 3w1, którego nie chcesz, bo stelaż pasuje zarówno do gondoli, spacerówki i fotelika 😉
My mamy wózek 2w1 cybexa i z racji, że fotelik jest innej firmy, to musieliśmy dokupić adaptery. -
Cyprysek wrote:Ja jestem po wizycie w Luxmedzie 😂 pierwsza u nowej lekarki jako "prowadzenie ciąży" porażka 🙈🙈🙈wiem,że wszystko ok i tyle 😂😂😂 serduszko bije, szyjka macicy ok a i usg mialam już przez brzuch. Nic tam nie widziałam 🙈🙈 dobrze, że w poniedziałek mam wizytę u mojej Pani Doktor
fotek zero
Lubimy wizyty w tych placówkach, są dość niezadowalające 🤣 -
assialbnn wrote:Dziewczyny wiem że to wcześnie ale zastanawiam się czy już upatrzylyscie sobie jakiś konkretny model wózka? Nosidełka? 🙂
Ja to się boję na razie wyjść do Pepco żeby kupić buciki na ogłoszenie radosnej nowiny 🙈 w ogóle jestem jakaś płochliwa na działach dziecięcych, koleżankom nie miałam problemu kupować prezentów a u siebie mam myśl "a co jak ktoś zobaczy i pomyśli ze jestem w ciąży" 🙈 a przecież jestem! Ale to będzie moje pierwsze, które poprzedzał duży ładunek emocjonalny, więc daję sobie czas na oswojenie się z działami dziecięcymi. Patrzyłam na razie na łóżeczka, z racji że jeszcze pewnie rok będziemy na dość ciasnym wynajmie i muszę się liczyć z ograniczonym miejscem na wszystko👩🏽 + 🧔🏻 + 💙
6.06 ⏸️
11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
2.07 ❤️ 150/1min
30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka -
Papillon wrote:Kciuki za wizyty 🤞
Ja mam wszystko po synku. I mam właśnie Asia to nosidełko cybexa, o którym mówisz i bardzo polecam z obrotowa baza. Dobrze się śpi Maluszkowi przez to rozkładanie i naprawdę czy do sklepu czy na krótki spacer jest boski.
Umówiłam się na prenatalne według usg będzie 12+6 ale nie było innych terminów i trafiłam na profesora 😛😛więc będę w dobrych rękach. -
Papillon wrote:Kciuki za wizyty 🤞
Ja mam wszystko po synku. I mam właśnie Asia to nosidełko cybexa, o którym mówisz i bardzo polecam z obrotowa baza. Dobrze się śpi Maluszkowi przez to rozkładanie i naprawdę czy do sklepu czy na krótki spacer jest boski.
Umówiłam się na prenatalne według usg będzie 12+6 ale nie było innych terminów i trafiłam na profesora 😛😛więc będę w dobrych rękach.
A w dodatku u profesora! Lepiej być nie może ☺️Papillon lubi tę wiadomość
-
Cyprysek wrote:Ja jestem po wizycie w Luxmedzie 😂 pierwsza u nowej lekarki jako "prowadzenie ciąży" porażka 🙈🙈🙈wiem,że wszystko ok i tyle 😂😂😂 serduszko bije, szyjka macicy ok a i usg mialam już przez brzuch. Nic tam nie widziałam 🙈🙈 dobrze, że w poniedziałek mam wizytę u mojej Pani Doktor
fotek zero
-
Papillon wrote:Chyba nie o rozkładanie chodzi, bo mój jak najbardziej można było rozkładać podczas jazdy i jak sprawdziłam w necie to tak jest. Ja w każdym razie byłam z niego mega zadowolona. Mam po jednym dziecku, a wyhlada jak nowy w sumie. Myślę, że wszystkie te rozkladane foteliki to jest bombowa opcja 💚
-
fotek zero
Szkoda, że nie widziałaś dzidziusia i nie dostałaś fotki ☹️ To przecież najlepsza część wizyty 😅 -
Ehhh tak czytam i pytanie jest takie wy nie macie USG przez brzuch ? Ja w sumie jedno miałam dopochwowe i ostatnio ponieważ robiłam cytologię ale zrobiła mi też przez brzuch i pięknie wszystko było widać👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm dziewczynka ❤️
11.08-prenatalne
7.09 wizyta
Luteina 2*2
Duphaston 3*1
Heparyna 1*1
Acard 1*1
Accofil 0.5 co 3 dni -
Natalia13245 wrote:Ehhh tak czytam i pytanie jest takie wy nie macie USG przez brzuch ? Ja w sumie jedno miałam dopochwowe i ostatnio ponieważ robiłam cytologię ale zrobiła mi też przez brzuch i pięknie wszystko było widać
-
Papillon wrote:Chyba nie o rozkładanie chodzi, bo mój jak najbardziej można było rozkładać podczas jazdy i jak sprawdziłam w necie to tak jest. Ja w każdym razie byłam z niego mega zadowolona. Mam po jednym dziecku, a wyhlada jak nowy w sumie. Myślę, że wszystkie te rozkladane foteliki to jest bombowa opcja 💚
„CYBEX Cloud T i-Size to wszechstronny fotelik niemowlęcy. W połączeniu z bazą T niemowlęcy fotelik samochodowy można odchylać, by zapewnić błogie i komfortowe podróże. Poza samochodem można go używać z wózkiem jako część systemu podróżnego, gwarantując najwyższy komfort w ergonomicznej pozycji leżącej.”
Chodziło mi właśnie o tę pozycję leżącą. Można jej używać jedynie poza autem. -
Natalia13245 wrote:Ehhh tak czytam i pytanie jest takie wy nie macie USG przez brzuch ? Ja w sumie jedno miałam dopochwowe i ostatnio ponieważ robiłam cytologię ale zrobiła mi też przez brzuch i pięknie wszystko było widać
-
Ostatnie badanie miałam jeszcze dopochwowe, lekarka stwierdziła, że dokładniej będzie widziała, robi też prenatalne więc pięknie pokazywała co widzi u dzidziusia, ale to ostatni raz, kolejne już przez brzuch 😊😊👩 32
15.10 ⏸️
29.12 💔 10tc
29.05- ⏸️
09.06- beta 10 250 mUI/ml
18.06- 0.4cm z bijącym serduszkiem ❤️
25.06.- krwawienie, 1,20 cm z bijącym serduszkiem
16.07.- 4,1cm, widoczne rączki i nóżki ❤️
od 20.05- duphaston 2x1
od 25.06.- duphaston 3x1
Letrox 25mg, niedoczynność tarczycy i hashimoto
30.07.- badania prenatalne
13.08.- kolejne usg
-
Giosiek wrote:Ok! Już znalazłam na stronie cybex. Wybieraliśmy fotelik 2 lata temu, więc już nie pamiętałam dokładnie.
„CYBEX Cloud T i-Size to wszechstronny fotelik niemowlęcy. W połączeniu z bazą T niemowlęcy fotelik samochodowy można odchylać, by zapewnić błogie i komfortowe podróże. Poza samochodem można go używać z wózkiem jako część systemu podróżnego, gwarantując najwyższy komfort w ergonomicznej pozycji leżącej.”
Chodziło mi właśnie o tę pozycję leżącą. Można jej używać jedynie poza autem. -
assialbnn wrote:Papillon pisała że i podczas każdy można go rozkładać 🙂
Według producenta. Nie użytkowałam go, także moja wiedza do tego się ogranicza 😅 -
Giosiek wrote:Podczas jazdy odchylać, a poza autem rozkładać do pozycji leżącej.
Według producenta. Nie użytkowałam go, także moja wiedza do tego się ogranicza 😅 -
assialbnn wrote:Tak czy siak bardziej zależy mi na tym aby poza autem dało się rozłożyć, bo tak jak pisałam że względu na to moje "rodzinne" auto mogę sobie tyllo pozwolić aby wozić stelaż i nosidełko. Robimy krótkie trasy więc nie umęcze zbyt malucha w nosidełku podczas jazdy 🙂
Każda z nas ma swoje kryteria i wybiera to, co się u niej najlepiej sprawdzi 😊
Moja córka dość krótko użytkowała pierwszy fotelik (też wygląda jak nowy), bo szybko z niego wyrosła. Miała chyba 8 miesięcy, gdy przesiadła się do następcy. W tym czasie byliśmy 2 razy w Polsce (ponad 1000 km w jedną stronę), a tak to jeździłam z nią tylko do lekarza czy na jakieś zakupy. Niezbyt często i krótkie trasy. Te pierwsze miesiące, to raczej przebywałam z nią w domu, a gdy wychodziłyśmy, to spacerowałyśmy po okolicy (mieszkamy przy parku nad rzeką).
Teraz jeżdżę z nią prawie codziennie, bo odwożę ją do babci i odbieram po pracy. Także obecny fotelik nie ma tak lekkiego życia 😅assialbnn lubi tę wiadomość
-
Giosiek, assialbnn, Nickki, Natalia13245, Mamatrzechaniołków, Irashka, Rożaa, dinozaurowa, Papillon, Dzyzia, Anulka221, Julixxx, Melka96, zorilla94, Cyprysek , MroziaMM, Ola8999, Bergamotka94, mmonika_, Zosia667 lubią tę wiadomość
-
WSPANIALE!!!! ❤️
Bardzo się cieszę, że wszytsko dobrze ☺️
Ale tak naprawdę, to wiedziałam, że tak będzie i zasługujesz na lanie za stresowanie kropka.
Jakby to powiedziała moja córka: “nu nu nu ☝️” 😂