#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku Wy już o wózkach! Ja też nieśmiało oglądałam w internecie i poza oczywiście Cybexem Priamem bardzo podoba mi się Anex IQ premium 🥹 Już chciałabym jeździć na spacery z maluszkiem w wózku 🥹
Co do USG to ja jeszcze ani razu nie miałam przez brzuchWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 15:39
assialbnn, mmonika_ lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Ja też nie miałam jeszcze ani raz usg przez brzuch 😀Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷
-
Kochane jak się czujecie??
U mnie dzisiaj gorzej- od rana wymioty i nudności. Dodatkowo czuje kłucia po prawej i lewej stronie brzucha- mam nadzieję, że to macica się powiększa i stąd to pobolewanie. Dzisiaj byłam na badaniach krwi, mam niedoczynność tarczycy a TSH spadło poniżej normy, tak jakbym wpadała w nadczynność. Miałyście może podobne przypadki? 😀👩 32
15.10 ⏸️
29.12 💔 10tc
29.05- ⏸️
09.06- beta 10 250 mUI/ml
18.06- 0.4cm z bijącym serduszkiem ❤️
25.06.- krwawienie, 1,20 cm z bijącym serduszkiem
16.07.- 4,1cm, widoczne rączki i nóżki ❤️
od 20.05- duphaston 2x1
od 25.06.- duphaston 3x1
Letrox 25mg, niedoczynność tarczycy i hashimoto
30.07.- badania prenatalne
13.08.- kolejne usg
-
Rożaa wrote:Ja taki wózek 2w1 używałam krótko. Mialam anexa czarny. Był fajny bo miał duży kosz, w który mogłam naładować dużo zakupów i to tyle z plusów które uważałam za fajne 🤪 Teraz nie chce czarnego wózka bo tamten szybko wypłowiał. Pozniej kupiliśmy typowa spacerówkę, szybko składająca bardzo popularny model Valco.
Asia fajny ten wózek Fame, cena też 😂 ja chyba będę polować w używkę w bardzo dobrym stanie. Za 5 tysięcy to zrobię nową szafę na wymiar w pokoju dziecięcym 🙈 -
Bergamotka94 wrote:Jejku Wy już o wózkach! Ja też nieśmiało oglądałam w internecie i poza oczywiście Cybexem Priamem bardzo podoba mi się Anex IQ premium 🥹 Już chciałabym jeździć na spacery z maluszkiem w wózku 🥹
Co do USG to ja jeszcze ani razu nie miałam przez brzuch -
Dziewczyny, ale się rozkręciłyście z tymi wózkami 😂 My chyba zaczniemy myśleć o wyprawce dopiero po prenatalnych i na moim L4. W końcu będę musiała sobie czymś zająć ten czas 😂
W ogóle w tym tygodniu zaczynamy prenatalne naszych lutowych miłostków 🎉🎉 Cieszę się, bo powoli wkraczamy już w ten spokojniejszy etap dziewczyny😮💨 Ale będziemy się teraz zasypywać dobrymi informacjami 😍😍 Wierzę mocno w nas i nasze maleństwa, że rosną zdrowo i książkowo 🥹 Ja nie wierzę! Ja to wiem! Wodniki to silne charaktery ♥️
Sorki za taki wylew optymizmu, ale musiałam 😀zorilla94, Rożaa, Melka96, mmonika_, assialbnn, Bergamotka94, Cyprysek , Julixxx, Nickki lubią tę wiadomość
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀 -
Irashka wrote:Dziewczyny, ale się rozkręciłyście z tymi wózkami 😂 My chyba zaczniemy myśleć o wyprawce dopiero po prenatalnych i na moim L4. W końcu będę musiała sobie czymś zająć ten czas 😂
W ogóle w tym tygodniu zaczynamy prenatalne naszych lutowych miłostków 🎉🎉 Cieszę się, bo powoli wkraczamy już w ten spokojniejszy etap dziewczyny😮💨 Ale będziemy się teraz zasypywać dobrymi informacjami 😍😍 Wierzę mocno w nas i nasze maleństwa, że rosną zdrowo i książkowo 🥹 Ja nie wierzę! Ja to wiem! Wodniki to silne charaktery ♥️
Sorki za taki wylew optymizmu, ale musiałam 😀
O właśnie mi uświadomiłaś że mój Ktoś będzie wodnikiem jak ja 😍
Ja wyprawkę odkładam w czasie jak najpóźniej 🙂 ciężko będzie wytrzymać jak zauważę w sklepie coś wartego uwagi ale nie chce się spieszyć się tym wszystkim. Zwłaszcza że z doświadczenia wiem że nie ma co szaleć 😂 z córka przegięłam 😱😂 połowę rzeczy byla niepotrzebna i w połowie ubrań nie chodziła ale wiadomo było to pierwsze dziecko więc poniosło mnie 🙈Irashka lubi tę wiadomość
-
Wiem że kogoś miałam wpisać w kalendarz 🤔 i nowe osoby również ❤️ nie zrobiłam tego na bieżąco więc proszę odezwijcie się 🙃🙂
-
A ja rozważałam wózek Venicci Upline 2 albo Claro. Bardzo podoba mi się Cybex i jeździ się nim mega, ale faktycznie cena potrafi strzelić w kolano. Kompletowanie wyprawki zostawiam na Black Friday 😎 A propo wózka to auto nam dzisiaj padło 😂 w pracy armagedon, także mam kombo emocji dzisiaj 🤬
My równo za tydzień będziemy po prenatalnych. Nie powiem, co potrafi mi do głowy przyjść. Ale staram się odganiać złe myśli, bo przecież jest dobrze!
I chyba powoli dociera do mnie, że ktoś zamieszkał pod moim sercem 🥰👩🏻 33. 👨🏻 37.
Pierwsza ciąża w 2024 💔😢
01.06.2025 ⏸️
12.06.2025 aż 0,29 cm 🍓
03.07.2025 Okruch ma 2,26 cm 😍
15.07.2025 Maleństwo 3,80 cm 😍
29.07.2025 prenatalne 💗
#rodzęw2026 🎈 -
My też korzystaliśmy z wózka 2w1, nie miałam typowej spacerówki ale my mieszkamy na wsi i duzo chodziłam po lasach, kamienistych ścieżkach itp i potrzebowałam dużych kół i amortyzacji a nie musiałam wózka nosić po schodach w bloku czy jeździć komunikacja miejska więc byłam w miarę zadowolona. A i tak nie używaliśmy go bardzo długo, bo dzieciaki szybko wolały chodzić na nogach. Mieliśmy Bebetto Torino Si. Teraz pewnie jako gondola jeszcze przy trzecim da rade a później już jednak kupimy spacerówkę bo ta nasza po dwójce trochę się już zacina przy rozkładaniu.
-
Też jestem ciekawa czy moje bobo będzie wodnikiem czy może jednak rybką 🙂 Termin mam niby na 15.02 ale ja się nastawiam na poród po terminie, bo pierwsze urodziłam w 41+6 a drugie 40+6 🙈 Tak że i teraz może być różnie.
-
Anulka221 wrote:Kochane jak się czujecie??
U mnie dzisiaj gorzej- od rana wymioty i nudności. Dodatkowo czuje kłucia po prawej i lewej stronie brzucha- mam nadzieję, że to macica się powiększa i stąd to pobolewanie. Dzisiaj byłam na badaniach krwi, mam niedoczynność tarczycy a TSH spadło poniżej normy, tak jakbym wpadała w nadczynność. Miałyście może podobne przypadki? 😀
Ja się czuję okropnie szczerze mówiąc. Nie mam siły, jestem ciągle zmęczona i jak tylko robię się mocniej głodna to mam odruch wymiotny. Także dojeżdża mnie ta końcówka 1 trymestru 😂Anulka221 lubi tę wiadomość
Ona 30
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Hejka. Ale się rozpisalyscie. Ja teraz tu rzadziej bywam bo wyjechałyśmy na wakacje. Odpoczywamy ... Tak jakby
Wakacje stresujące bo mąż ma problemy zdrowotne i akurat teraz mi wróciły boję się żebyśmy nie wracali z dużym alarmem prosto do szpitala.
Gratulacje za udane wizyty. I czekam na wieści z prenatalnych. Sama nie mogę się doczekać. U mnie w przyszłym tygodniu.
My poinformowalismy dzieci. Bardzo się tego bałam i boję w sumie. Oni bardzo się cieszę
Co do wózków. Ja przy pierwszym synu mialam ten 3w1 i używałam go bardzo długo. Przy drugim tylko z gondoli . Sam stelaz już był mocno zurzyty ale przetrwał te 8 miesięcy a później kupiliśmy fajna spacerówkę.
Teraz planuję kupić używany wózek. Zależy mi na gondoli. Spacerówka czeka gdzieś zapakowana.
A fotelik też marzę o tym z bazą obrotowa . Ale myślę też o używanej jeśli na taką trafie -
Dzień dobry:)
Noc mnie totalnie przeorała, do trzeciej rano bolał mnie żołądek i okropnie mnie mdliło, ale nie na tyle żeby musiała zwymiotować, mięta, no spa nic nie dały teraz wstaje i nawet nie mogę myśleć o jedzeniu -
Jednorożec89 wrote:Dzień dobry:)
Noc mnie totalnie przeorała, do trzeciej rano bolał mnie żołądek i okropnie mnie mdliło, ale nie na tyle żeby musiała zwymiotować, mięta, no spa nic nie dały teraz wstaje i nawet nie mogę myśleć o jedzeniu -
Ooo widzę, że nie tylko ja cierpię w nocy 🥲 jak opowiadam mamie że ogólnie źle sypiam bo mnie w nocy jakby boli żołądek i jest mi niedobrze to mam wrażenie że jest tak zdziwiona tymi objawami, że mi chyba nie wierzy że tak można miećOna 30
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Bergamotka94 wrote:Ooo widzę, że nie tylko ja cierpię w nocy 🥲 jak opowiadam mamie że ogólnie źle sypiam bo mnie w nocy jakby boli żołądek i jest mi niedobrze to mam wrażenie że jest tak zdziwiona tymi objawami, że mi chyba nie wierzy że tak można mieć
-
Też chyba się przeżuce na bezkofeinową, zwykła, chociaż piję rozpuszczalne siki ( jedna łyżeczka na kubek) mi przstaje smakować
-
Ja swiruje przed tymi prenatalnymi 🙄 ciągle się zastanawiam czy mój Ktoś nadal jest tam obecny 🥺 zwariuje do soboty, a będę tam szła z duszą na ramieniu 😱 dobrze że mam na 9 to nie będę musiała czekać całego dnia .. Nie wiem jak ja później do 18 sierpnia wytrzymam do wizyty 🙄 chyba pomiędzy zachacze o jakieś usg w Luxmedzie 🙈
Bergamotka94 lubi tę wiadomość