X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam Was już jakiś czas, ale jakoś tak wyszło że jeszcze czytałam z ukrycia.
    Wygląda na to że jestem najstarsza w grupie i pierwsza po prenatalnych bo miałam je w tą niedzielę to był 11+2.
    Też okropnie się stresowałam , bo przeszłość mam jaką mam - 2 poronienia, córka lat 7 z bardzo rzadką chorobą genetyczną która nawet nie ma nazwy i nikt w PL nawet nie słyszał o naszej mutacji.
    Zrobiłam tylko to co lekarz zalecił Pappa z krwi i AFP plus usg - ryzyka wyszły małe obraz z USG prawidłowy, wspominał o możliwości amniopunkcji ale obydwoje stwierdziliśmy że nie ma sensu - nasz genetyk mówił że ryzyko kolejnego dziecka z mutacja jest prawie zerowe, a poza tym bedzie co ma być.
    Ogólnie jeszcze nie dociera do mnie, że po tylu latach udało się zajść w ciążę, nawet boję się cieszyć a Wy już o wózkach i nosidełkach...
    Mdłości mam okropne, nawet leki nie pomagają i ciągle jeszcze pracuje, myślę że może dociągnę do listopada, bo nie ma mnie kto zastąpić i szef musi szukać kogoś na zastępstwo.

Termin porodu teoretycznie na 06.02

MroziaMM, Ola8999 lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    PLGF mnie kosztowało wczoraj 300 zł, pewnie trochę przepłaciłam XD
    To u mnie pewnie 150 😅

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Ja robię wlasnie prenatalne u prof. Mierzyńskiego moze cos mowi Ci to nazwisko? ;)
    Nigdy o nim nie słyszałam 🙈
    Ja robie u dr. Swatowskiego 🙂 jest bardzo polecany przez ginekologów jeśli chodzi o badania prenatalne, moja ginekolog pracowała z nim w jednej klinice i po otworzeniu własnej ciężarnym poleca właśnie jego. Ze względu na ilość pacjentek na badania prenatalne musiał zregnowac z pracy w szpitalu . Poczytaj o nim bo naprawdę zna się chłop na rzeczy jeśli chodzi o prenatalne 🙂 Podobno najbardziej polecany specjalista w badaniach prenatalnych w Lublinie.

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Cześć dziewczyny, czytam Was już jakiś czas, ale jakoś tak wyszło że jeszcze czytałam z ukrycia.
    Wygląda na to że jestem najstarsza w grupie i pierwsza po prenatalnych bo miałam je w tą niedzielę to był 11+2.
    Też okropnie się stresowałam , bo przeszłość mam jaką mam - 2 poronienia, córka lat 7 z bardzo rzadką chorobą genetyczną która nawet nie ma nazwy i nikt w PL nawet nie słyszał o naszej mutacji.
    Zrobiłam tylko to co lekarz zalecił Pappa z krwi i AFP plus usg - ryzyka wyszły małe obraz z USG prawidłowy, wspominał o możliwości amniopunkcji ale obydwoje stwierdziliśmy że nie ma sensu - nasz genetyk mówił że ryzyko kolejnego dziecka z mutacja jest prawie zerowe, a poza tym bedzie co ma być.
    Ogólnie jeszcze nie dociera do mnie, że po tylu latach udało się zajść w ciążę, nawet boję się cieszyć a Wy już o wózkach i nosidełkach...
    Mdłości mam okropne, nawet leki nie pomagają i ciągle jeszcze pracuje, myślę że może dociągnę do listopada, bo nie ma mnie kto zastąpić i szef musi szukać kogoś na zastępstwo.

Termin porodu teoretycznie na 06.02
    Cześć ❤️ gratuluję ❤️❤️ cieszę się że do Nas dołączyłaś 🙂 życzę Wam dużo zdrowia i jak najmniej zmartwień 🍀

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    PLGF mnie kosztowało wczoraj 300 zł, pewnie trochę przepłaciłam XD
    Ja mieszkam w Niemczech i tutaj nie robi się w ogóle tego testu pappa. Wychodzą z założenia, że to tylko statystyka, która nic nie wnosi w życie.
    Robią za to PLGF. Ale nie standardowo, tylko na życzenie pacjentki. Ja ostatnio robiłam i teraz też będę.

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Nigdy o nim nie słyszałam 🙈
    Ja robie u dr. Swatowskiego 🙂 jest bardzo polecany przez ginekologów jeśli chodzi o badania prenatalne, moja ginekolog pracowała z nim w jednej klinice i po otworzeniu własnej ciężarnym poleca właśnie jego. Ze względu na ilość pacjentek na badania prenatalne musiał zregnowac z pracy w szpitalu . Poczytaj o nim bo naprawdę zna się chłop na rzeczy jeśli chodzi o prenatalne 🙂 Podobno najbardziej polecany specjalista w badaniach prenatalnych w Lublinie.

He to u mnie podobna sytuacja, że moja ginekolog pracowała z tym prof. w szpitalu i też go poleca. Ja jestem z Chełma a on przyjezdza z Lublina tutaj właśnie więc już nie kombinowałam i nie szukałam bo w sumie mam zaufanie do swojej ginekolog :)

• Izabela35 Debiutantka

Wysłany: 23 lipca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Wiem że kogoś miałam wpisać w kalendarz 🤔 i nowe osoby również ❤️ nie zrobiłam tego na bieżąco więc proszę odezwijcie się 🙃🙂
    Hej. Termin mam na 26 lutego a prenatalne 13.08 proszę dopisz mnie🙂

assialbnn lubi tę wiadomość

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    He to u mnie podobna sytuacja, że moja ginekolog pracowała z tym prof. w szpitalu i też go poleca. Ja jestem z Chełma a on przyjezdza z Lublina tutaj właśnie więc już nie kombinowałam i nie szukałam bo w sumie mam zaufanie do swojej ginekolog :)
    To jak najbardziej Twoja decyzja 🙃 ja przy wyborze lekarza który wykona mi prenatalne kierowałam się głowie jego doświadczeniem w tym zakresie . A dr. Swatowski właśnie jest takim specjalista na chwilę obecną w Lublinie . I nie kierowałam się tylko poleceniem mojej lekarki a opinia znajomych i obcych 🙃 Wykonuje ich tak dużo że musi znać się na tym co robi 🙃

MroziaMM lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ja mieszkam w Niemczech i tutaj nie robi się w ogóle tego testu pappa. Wychodzą z założenia, że to tylko statystyka, która nic nie wnosi w życie.
    Robią za to PLGF. Ale nie standardowo, tylko na życzenie pacjentki. Ja ostatnio robiłam i teraz też będę.

I może dobrze. Ta Pappa wydaje mi się że może tylko namieszać, na forum jest mnóstwo historii dziewczyn ze słabą Pappą i niskimi ryzykami NIFTY.
    PLGF wydaje mi się że warto wykonać i zapłacić :)

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka lista lekarzy z certyfikatem do wykonywania prenatalnych. Można sobie luknąć:

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

Edit: Jest na niej Dariusz Swatowski oraz Radzisław Mierzyński. Może to właśnie Ci Wasi lekarze? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 13:08

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę robić PLGF, lekarka mi zaleciła i też się nie mogę doczekać prenatalnych i nie myślę jeszcze o wyprawce, martwię się czy wszystko ok 🙄 Po prenatalnych może odetchnę.. póki co zatoki mnie atakują, miałam dziś parę spraw na mieście do załatwienia w tym powtórkę badania glukozy bo jutro diabetolog, trochę pochodziłam i łeb mi spuchł a jak się pochylam to masakra 🙄 czy coś może polecacie prócz płukania nosa ?
    Jutro mam wizytę pierwsza na NFZ ciekawe czy mi kliknie z lekarzem.. dobrze by było bo dziś się okazało że u mnie w mieście coraz bardziej ograniczają badania na mój pakiet, nie mogę już np zrobić tsh ani krzywej cukrowej, muszę albo płacić albo jechać typowo do oddziału 30km więc bez sensu. A takto by było na NFZ 🤔

Widzę że zaczynamy prenatalne, Asia, Dzyzia, Bergamotka trzymam kciuki 🤞 i Basiula gratulacje 🌷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 13:26

assialbnn, Dzyzia lubią tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.2 🤔 drożność ✅ biopsja endo ➡️ 💊 histeroskopia ✅ IUI ❌ KIR BX ✅ Kariotypy ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    30.06 5+3 CRL 2,8mm zarodek z echem
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min
    24.07 9+0 CRL 2,6cm 🤞
    29.07 9+5 CRL 3,1cm

preg.png
  • Mamatrzechaniołków Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja idę na NFZ i ku mojemu zaskoczeniu w Warszawie naprawdę super kliniki wykonują te badania właśnie na NFZ. Jak można skorzystać to skorzystam, prywatnie mogę iść zawsze, chociaż strach myśleć ile by to kosztowało jak normalna wizyta u mojego lekarza kosztuje 700 zł 😅😅😅
    W Krakowie i niby tez spoko ten nfz ponoć, ale mi zależało zeby prenatalne robic u najlepszej polecanej lekarki. Place 500 zł. 500 zł za prenatalne. 400 u swojego lekarza. Ale ja po naszych przejściach potrzebuje konkretnego lekarza, który wiem że się zna na tym co robi a nie randoma z nfzu. Zraziłam się do lekarzy w jednej z moich ciąż i teraz ciężko mi chodzić do byle kogo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 13:32

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Jest taka lista lekarzy z certyfikatem do wykonywania prenatalnych. Można sobie luknąć:

Edit: Jest na niej Dariusz Swatowski oraz Radzisław Mierzyński. Może to właśnie Ci Wasi lekarze? 😊
    Tak Dariusz Swatowski 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:

Tak u mnie się zgadza ;)

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrzechaniołków wrote:
    W Krakowie i niby tez spoko ten nfz ponoć, ale mi zależało zeby prenatalne robic u najlepszej polecanej lekarki. Place 500 zł. 500 zł za prenatalne. 400 u swojego lekarza. Ale ja po naszych przejściach potrzebuje konkretnego lekarza, który wiem że się zna na tym co robi a nie randoma z nfzu. Zraziłam się do lekarzy w jednej z moich ciąż i teraz ciężko mi chodzić do byle kogo.
    Oczywiście Cię rozumiem i napewno postąpiłabym tak samo jak Ty 🙂 napewno wszystko będzie dobrze i wszystkie doczekamy się szczęśliwego zakończenia ❤️❤️🤞🤞

Mamatrzechaniołków lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png

Wysłany: 23 lipca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Oczywiście Cię rozumiem i napewno postąpiłabym tak samo jak Ty 🙂 napewno wszystko będzie dobrze i wszystkie doczekamy się szczęśliwego zakończenia ❤️❤️🤞🤞
    Byle do lutego 🙈

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrzechaniołków wrote:
    Byle do lutego 🙈
    Ja zrobię się spokojniejsza gdy mój Ktoś zacznie dawać o sobie znać 🙂 Twoje doswiedczenie napewno spowoduje że będziesz drżała do samego rozwiązania 🥺 mam nadzieje że będziesz umiała choć trochę spokoju odnaleźć w tej ciąży ❤️🤞

Mamatrzechaniołków lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png

Wysłany: 23 lipca, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ja zrobię się spokojniejsza gdy mój Ktoś zacznie dawać o sobie znać 🙂 Twoje doswiedczenie napewno spowoduje że będziesz drżała do samego rozwiązania 🥺 mam nadzieje że będziesz umiała choć trochę spokoju odnaleźć w tej ciąży ❤️🤞
    Jak na razie staram się być spokojna. Bo stres maluchowi na pewno nie pomoże. Ale tak to prawda, odetchne z ulga kiedy bede miala dziecko na rękach.

• Zosia667 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂
    Zaglądam tylko z doskoku z racji urlopu.
    Moje zapalenie pęcherza to była chyba tylko panika, Pani dr powiedziała że gdyby były jakieś bakterie to inne parametry tez by na to wskazywały. Ja spanikowałam bo tego dnia też kąpałam się w morzu.
    A z fajnych informacji to udało mi się zapisać na prenatalne 29.08 to będzie wg om równo 13t.

Mamatrzechaniołków, Bergamotka94, MroziaMM, Ola8999, Giosiek, assialbnn lubią tę wiadomość

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 12mm ❤️
    29.08 🩺

Wysłany: 23 lipca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam dzisiaj, że pojawia mi się linea negra. Jakoś szybko chyba 😮 w poprzedniej ciąży nie mialam, w przedostaniej też nie. Z Synem pojawiła się jakoś pod koniec 2 trymestru. Wy też już macie ?

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ