#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamatrzechaniołków wrote:Zauważyłam dzisiaj, że pojawia mi się linea negra. Jakoś szybko chyba 😮 w poprzedniej ciąży nie mialam, w przedostaniej też nie. Z Synem pojawiła się jakoś pod koniec 2 trymestru. Wy też już macie ?
-
Mamatrzechaniołków wrote:Zauważyłam dzisiaj, że pojawia mi się linea negra. Jakoś szybko chyba 😮 w poprzedniej ciąży nie mialam, w przedostaniej też nie. Z Synem pojawiła się jakoś pod koniec 2 trymestru. Wy też już macie ?
Teraz jeszcze nie mam. -
Aż sie musiałam iść obejrzeć 😂 ale nie mam, a w pierwszej ciąży to w sumie nie pamiętam kiedy mi się pojawiła.
Ja właśnie siedzę w labie, wypiłam sobie glukoza i czekam... najważniejsze,że glukoza siedzi w żołądku bo tego się bałam najbardziej 🙈♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Linea negra jeszcze nie mam, ale za to sutki ściemniały, a mleko zaczęłam produkować chyba już w 7 TC. Jednak kolejne ciążę zadziwiają czasami ty, jak szybko niektóre rzeczy się objawiają. W drugiej ciąży pierwsze ruchy poczułam jakoś w 13 TC, więc teraz też już powoli się wsłuchuję w organizm.
-
Ja przed ciaza ważyłam 51 prawie 52 kg. Teraz tez dalej za wiele nie przytyłam bo zaledwie ponad 52 kg. Tak się zastanawiam bo piszecie o tym, że u was tak już widać. No u mnie niby tez ten brzuch inny ale już zaczęłam 12 tydzień i mimo wszystko nie jest wielki zeby był widoczny to raczej cos obcisłego muszę założyć tak jeszcze mogę spokojnie ukrywać pod czymś szerokim. Cycki tez jakos mega mi nie urosly są inne ale liczyłam na większe na tym etapie 🤣🤣🤣 No wiadomo spodnie do wymiany już prawie wszystkie.. oczywiście na upartego wcisnę ale wiadomo nie chce uciskać brzuszka. Mam nadzieję, że to w sumie normlane ? Bo tez liczyłam ja jakies szybkie woow o już brzuch i cycki a tu jak na ten moment z czego oczywiście się mocno cieszę to rośnie ale maluszek. 😃
Według ostatniej miesiączki 11 tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 10:20
-
MroziaMM wrote:Ja przed ciaza ważyłam 51 prawie 52 kg. Teraz tez dalej za wiele nie przytyłam bo zaledwie ponad 52 kg. Tak się zastanawiam bo piszecie o tym, że u was tak już widać. No u mnie niby tez ten brzuch inny ale już zaczęłam 12 tydzień i mimo wszystko nie jest wielki zeby był widoczny to raczej cos obcisłego muszę założyć tak jeszcze mogę spokojnie ukrywać pod czymś szerokim. Cycki tez jakos mega mi nie urosly są inne ale liczyłam na większe na tym etapie 🤣🤣🤣 No wiadomo spodnie do wymiany już prawie wszystkie.. oczywiście na upartego wcisnę ale wiadomo nie chce uciskać brzuszka. Mam nadzieję, że to w sumie normlane ? Bo tez liczyłam ja jakies szybkie woow o już brzuch i cycki a tu jak na ten moment z czego oczywiście się mocno cieszę to rośnie ale maluszek. 😃
-
Dzyzia wrote:Jeśli to Twoja pierwsza ciąża to jak najbardziej normalne. Ja jestem w trzeciej (w sumie czwartej, ale trzeciej, która zaszła tak daleko) to po mnie już mocno widać, mam brzuch taki jak w pierwszej ciąży miałam około 20 tygodnia. Przytyłam w sumie 2 kilo, więc też nie jakoś dużo.
Tak moja pierwszadlatego tak naszły mnie takie przemyślenia 😃😃
-
Ja mam wrażenie że brzuch przestał mi rosnąć 🙄 przez co oczywiście głupieje 😳😵💫 wypchnęło go delikatnie u dołu i koniec, od tamtego tygodnia nie widze dalszych zmian. Więc siedzę myślę, analizuje i błagam w duchu aby wszystko było dobrze 🙏🥹
Nie pamiętam kiedy w 1 ciążę zaczęłam czuć ruchy (mam dobrą pamięć ale bardzo krótką) pociesza mnie fakt że podobno w kolejnej przychodzi to szybciej ❤️🤞 a co do piersi to urosly mi już przed tym jak dowiedziałam się o ciąży, po owulacji zaczęłam przyjmować progesteron więc to on też robi robotę jeśli chodzi o wielkość piersi, z C przeszłam na E w chwili obecnej 🙈 są mega ciężkie i bolą coraz bardziej 😩 sutki też zaczęły boleć, lekko piewiekszyla się otoczka ale nie ściemniały jeszcze. Pokarmu nie zauważyłam. Jeśli chodzi o piersi to jest to dla mnie nowość i nadzieja, w 1 ciąży w moich piersiach nie zaszły żadne zmiany, totalnie nic więc mimo że miałam trochę pokarmu to ze względu na moje malutkie prawie że wklęsłe sutki nie mogłam karmić piersią 🥺 moja córka nie mogła się przyssac, więc karmiłam ją ściąganym przez miesiąc na zmianę ze sztucznym po czym zanikł mi pokarm i koniec. -
Justyśka00100 wrote:Cześć dziewczyny,
my już po dzisiejszej wizycie, mamy już 1.48 cm
Niestety pojawiła się też 34 mm torbiel na jajniku
Z torbiela nic nie zrobisz, napewno wszystko będzie dobrze 🙂Justyśka00100 lubi tę wiadomość
-
Dzyzia wrote:Linea negra jeszcze nie mam, ale za to sutki ściemniały, a mleko zaczęłam produkować chyba już w 7 TC. Jednak kolejne ciążę zadziwiają czasami ty, jak szybko niektóre rzeczy się objawiają. W drugiej ciąży pierwsze ruchy poczułam jakoś w 13 TC, więc teraz też już powoli się wsłuchuję w organizm.
I trymestru 🙈 niesamowite jak ten czas leci 🙂
Mam nadzieję że na dniach ten Ktoś da o sobie znać ❤️Bergamotka94 lubi tę wiadomość
-
Poprzednią ciążę ukrywałam do usg połówkowego, które miałam w 23 tc. Powiedziałam wtedy rodzinie męża, którą regularnie widywałam oraz w pracy. Wszyscy byli zaskoczeni, bo nie było po mnie nic widać.
Brzuch urósł mi jakoś w okolicach 25 tc.
To była moja pierwsza ciąża (nie licząc wcześniejszego poronienia), także miałam mocne mięśnie brzucha, które trzymały macicę.
Teraz spodziewam się widocznego brzuszka dużo wcześniej. Po ciąży i cesarce moje mięśnie nie wróciły do stanu sprzed poprzedniej ciąży. A prawdę mówiąc, to dość sporo im do niego brakuje 😅 -
Dzyzia wrote:Linea negra jeszcze nie mam, ale za to sutki ściemniały, a mleko zaczęłam produkować chyba już w 7 TC. Jednak kolejne ciążę zadziwiają czasami ty, jak szybko niektóre rzeczy się objawiają. W drugiej ciąży pierwsze ruchy poczułam jakoś w 13 TC, więc teraz też już powoli się wsłuchuję w organizm.
-
Cyprysek wrote:Aż sie musiałam iść obejrzeć 😂 ale nie mam, a w pierwszej ciąży to w sumie nie pamiętam kiedy mi się pojawiła.
Ja właśnie siedzę w labie, wypiłam sobie glukoza i czekam... najważniejsze,że glukoza siedzi w żołądku bo tego się bałam najbardziej 🙈 -
Mamatrzechaniołków wrote:To szybko faktycznie. Ja się już nie mogę doczekać ruchów.
Ale ja wiedziałam, co to jest, bo jednak te pierwsze ruchy są takie dość charakterystyczne i jak się raz przeżyło to naprawdę idzie to odróżnić od ruchów jelit. Takie bardzo delikatne pękające bąbelki mniej więcej na wysokości spojenia łonowego i tak jakby głębiej niż jelita. Nie potrafię tego lepiej opisać.
-
Ja obecnie to chyba nie mam praktycznie żadnych objawów 🤷♀️ Piersi praktycznie bez zmian, może nieznacznie powiększone, mdłości zdecydowanie się zmniejszyły w ciągu ostatnich dni… nie widziałam bombelka już od 2 tygodni i zaczynam świrować totalnie przed prenatalnymi… czy wszystko dobrze, czy bije serduszko…Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Ja przed pierwsza ciążą ważyłam 48 kg, przytyłam 17 kg, szybko spadłam do 50kg ale mięśnie brzucha zostały sflaczałe, wystarczyło,że wypiłam więcej wody i juz wyglądałam jak w ciąży 🙈 teraz mam dodatkowo wzdęcia wieczorami...♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Oo mam wyniki
Glukoza na czczo 82.7
Po 1h 105
Po 2h 83
Z tego co jest w opisie to w normie w takim razie w drugim trymestrze powtórka z rozrywki 🙈assialbnn, Ola8999, Giosiek, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Hej ja dziś po wizycie, mamy już 2,6cm 🥳
Byłam też u diabetologa i mam być na metforminie do 12.0 a po 10 dniach krzywa. Mój wynik z wczoraj to 91,3 ciekawe co to będzie po odstawieniu 🙄
Jak narazie od początku ciazy schudłam 1,5kg😅Bergamotka94, Cyprysek , Julixxx, Rożaa, Giosiek, assialbnn, Papillon lubią tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.2 🤔 drożność ✅ biopsja endo ➡️ 💊 histeroskopia ✅ IUI ❌ KIR BX ✅ Kariotypy ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
30.06 5+3 CRL 2,8mm zarodek z echem
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min
24.07 9+0 CRL 2,6cm 🤞
29.07 9+5 CRL 3,1cm
-
Heja, ja wczoraj miałam prenatalne- wszystko ok, czekam na wynik pappa. Bobas ma prawie 6 cm. Dzisiaj jestem 12+3.
Z taka ciekawostką piszę, że mąż znalazł detektor tętna płodu z zeszłej ciąży- i uwaga już bardzo ładnie słychać dzidzię. Wiem, że niektóre z nas nie umieją za bardzo tego używać, i czasami to więcej strachu przynosi jak się nie znajdzie tętna, ale dla tych ciekawskich i stresujących się może akurat się przyda.
Bergamotka94, Ola8999, Giosiek, mmonika_, assialbnn, Mamatrzechaniołków, Papillon, Julixxx lubią tę wiadomość