#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja prenatalnie miałam przez brzuch ale Mała spała i nie było dobrze widać wszystkiego więc lekarz stwierdził że musią ja obudzić i dokończył badanie już przez pochwę. Na pappe i bhcg czekałam 1 dzień.
Witaminy na początku brałam Puerię a teraz biorę Prenatal Uno - ma prosty skład.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Cześć dziewczyny, witamy nowy tydzień pełen badań prenatalnych. 🍀 Mocno trzymam kciuki za nasze małe szczęścia i za nas, abyśmy nie miały głupich myśli.
Ja też stosuje prenatal uno, lekarz mi powiedział, że jest ok i ma dobry skład.
Z ciekawości dziewczyny powiedzcie kiedy lekarze w poprzednich ciążach zdradzali Wam płeć?Bergamotka94, mmonika_ lubią tę wiadomość
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀 -
Mamatrzechaniołków wrote:Ja jadę zaraz na badania krwi przed jutrzejszą wizytą. Byliśmy na weekend u rodziny i cukier zaczął mi szaleć rano, dzisiaj 93, wczoraj 91. Niby nie sa to duże wartości ale super sie trzymałam bo było poniżej 90. I zaczynam się martwić czy na pewno z dzidziulem wszystko w porządku
Gdy zaczęłam mierzyć cukru, będąc na urlopie (inne jedzenie, mniej ruchu), to moje wyniki dochodziły do 120 i to bym nazwała „szalejącym cukrem” 😉 -
Giosiek wrote:Moim skromnym zdaniem 91 czy nawet 93, to nie są wcale wysokie wartości. Zwłaszcza, że w Niemczech (gdzie mieszkam) norma to 95 na czczo.
Gdy zaczęłam mierzyć cukru, będąc na urlopie (inne jedzenie, mniej ruchu), to moje wyniki dochodziły do 120 i to bym nazwała „szalejącym cukrem” 😉i znowu poronie. Staram się mocno pilnować z jedzeniem
-
Moje wyniki cukru przed wprowadzeniem diety: 101, 108, 125, 107, 102, 123 i 130. Wszystko na czczo. Uwierz mi, też świrowałam.
Po wprowadzeni diety tydzień zajęło zanim wyniki spadły poniżej normy. Dopiero teraz mam cukier na czczo na poziomie 85-89 (czyli też do norm niedaleko). Na razie z dzidzią wszystko OK. Piszę to, żebyś widziała, że nawet naprawdę złe wyniki nie muszą jeszcze źle się skończyć. Kontroluj, ale głębokie wdechy i mów sobie, że wszystko jest w porządku. -
Irashka wrote:Cześć dziewczyny, witamy nowy tydzień pełen badań prenatalnych. 🍀 Mocno trzymam kciuki za nasze małe szczęścia i za nas, abyśmy nie miały głupich myśli.
Z ciekawości dziewczyny powiedzcie kiedy lekarze w poprzednich ciążach zdradzali Wam płeć?
Teraz na prenatalnych nie pytałam bo lekarz u którego byłam mojej koleżance odmówił ujawnienia tej informacji ponieważ "to badanie ma inny cel" 😆 wizytę u swojej lekarki mam 18 sierpnia to będzie 15+5 i mam nadzieję że będzie wiadomo czy Ktoś jest dziewczynka czy chłopczykiem 🩵🩷🤔Irashka lubi tę wiadomość
-
Irashka wrote:Cześć dziewczyny, witamy nowy tydzień pełen badań prenatalnych. 🍀 Mocno trzymam kciuki za nasze małe szczęścia i za nas, abyśmy nie miały głupich myśli.
Z ciekawości dziewczyny powiedzcie kiedy lekarze w poprzednich ciążach zdradzali Wam płeć?
W drugiej lekarz powiedział, ze jak miałby zgadywać to powiedziałby, ze chłopiec, ale kasy by na to nie postawił. Na połówkowych synek ustawił się do zdjecia w taki sposób, ze lekarz nawet nic nie musiał mówić, bo dało się zauważyć, co ma między nogami.
Teraz nawet nie pytałam, bo bestia prawie całe badanie spędziła na brzuchu, z podkulonymi nogami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca, 11:02
Irashka lubi tę wiadomość
-
Asia ja po cichu liczę, że dowiemy się jutro. Jestem bardziej z tych niecierpliwych 😂 Gdzieś wyczytałam, że czasami to i na pierwszych prenatalnych wiadomo kto tam gości, ale byłam ciekawa jak to u Was wyglądało.👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
Ja mam na 16
W pierwszej ciąży wszystkie prenatalne miałam przez brzuch;)
Ciekawe jak mi dzisiaj moja lekarka zrobi usg :pIrashka, assialbnn lubią tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
U mnie na pierwszych prenatalnych lekarz powiedział, że obstawia dziewczynkę, ale pewności nie ma. Potwierdziło się.
Ja akurat w każdej ciąży robiłam badania nipt jeszcze przed prenatalnymi (mam darmowe z racji wieku 35+), także znałam płeć koło 11 tc 😉
Tym razem poznałam ją jeszcze szybciej. No, ale ja jestem po IVF i zarodek był przebadany.Irashka lubi tę wiadomość
-
Zaciskam kciuki na godzinę 16:00 i 16:20!
assialbnn, Cyprysek lubią tę wiadomość
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
Ja poproszę kciuki… teraz 🙈
assialbnn, Dzyzia, mmonika_ lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Bergamotka94 wrote:Ja poproszę kciuki… teraz 🙈
Bergamotka94 lubi tę wiadomość
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
Dzyzia wrote:Moje wyniki cukru przed wprowadzeniem diety: 101, 108, 125, 107, 102, 123 i 130. Wszystko na czczo. Uwierz mi, też świrowałam.
Po wprowadzeni diety tydzień zajęło zanim wyniki spadły poniżej normy. Dopiero teraz mam cukier na czczo na poziomie 85-89 (czyli też do norm niedaleko). Na razie z dzidzią wszystko OK. Piszę to, żebyś widziała, że nawet naprawdę złe wyniki nie muszą jeszcze źle się skończyć. Kontroluj, ale głębokie wdechy i mów sobie, że wszystko jest w porządku. -
Irashka wrote:Asia ja po cichu liczę, że dowiemy się jutro. Jestem bardziej z tych niecierpliwych 😂 Gdzieś wyczytałam, że czasami to i na pierwszych prenatalnych wiadomo kto tam gości, ale byłam ciekawa jak to u Was wyglądało.
Irashka lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam w pierwszej ciąży nifty, więc wiedziałam już w 11 tyg, a na 1 prenatalnych babka do mnie : ooo mamy tu chlopca więc tylko potwierdziła. Ale mój się pięknie rozkraczył i pokazał swoje genitalia 😂😂😂😂😂
Kciuki dziewczyny trzymam 🤞💗Irashka lubi tę wiadomość
-
Mamatrzechaniołków wrote:Dziękuję. Mi chyba jakoś ciężko idzie z ta dieta, bo albo mam mdłości i ciężko mi jeść albo z kolei jadłabym co 1.5h. Oszaleć można momentami. I chyba brakuje mi już pomysłów na posilki. Musze poszukac jakichś przepisów
W zasadzie jedyne co zmieniam to obiad, trochę śniadanie i przekąska o 15. Ale ja zawsze byłam raczej niejadkiem, niż smakoszem, więc jednostajność mnie nie odstrasza.