X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa my mamy 7 os espance i każdy ma "swój" fotel, można wyciągać, przekładać tyłem, przodem itp. I tylko Wiktor jeździ bez fotelika, bo na tylnej kanapie od 135 cm można jeździć bez. A druga sprawa jeśli dzieci jadą na kanapie z tyłu i nie miesi się 3 fotelik to dziecko jadące w środku może bez fotelika jechać niby od 3 r.ż ale wg mnie mało to bezpieczne.

Edit, żeby było śmiesznie w marcu kupiliśmy auto, a w kwietniu się okazało, że jestem w ciąży 🤷‍♀️😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 14:50

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez musieliśmy zmienić środek transportu na większy bo do octavii 3 foteliki z tylu nie wchodziły. Kupiliśmy forda s max i super wszyscy wchodzą. Laurka wy tez mieliście coś kupić, na czym stanęło?

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:40

❤💙❤💙
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tere-fere super ! Zaradna dziewczynka 😊

Szczęśliwa gratuluję ząbka 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 17:26

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, serio....

"-dzieci poniżej 150 cm wzrostu mogą być przewożone na przednim siedzeniu wyłącznie w foteliku;

-dzieci o wzroście co najmniej 135 cm, które nie zmieszczą się w dostępnych fotelikach, mogą podróżować na tylnym siedzeniu przypięte jedynie pasami;

-można przewozić trzecie dziecko w wieku co najmniej 3 lat przypięte tylko pasami bezpieczeństwa na tylnym siedzeniu, gdy dwoje dzieci podróżuje z tyłu w fotelikach i nie da się zainstalować trzeciego;

-nie trzeba zapinać pasów dzieciom poniżej 3 lat podróżującym autobusem oraz środkami komunikacji publicznej."

tere-fere, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ogólnie jesteśmy zgodni co do tego ze bezpieczeństwo w podróży ma być na maxymalnym poziomie, skoro my jesteśmy chronieni poduszkami, pasami i innymi systemami w które wyposażone jest auto, to tym bardziej bezpieczne maja być dzieci. Dlatego jak zaszłam w 3 ciąże to jasne było ze szukamy auta w którym zmieszczą się 3 foteliki w drugim rzędzie. Mimo tego ze najstarszy ma 10 lat to i tak jeździ w foteliku bo się w nim mieści, i myśle ze spokojnie jeszcze 2 lata tak będzie. A nawet jak wyrośnie to będzie podróżował komfortowo bo z tylu są 3 samodzielne fotele a nie kanapa i jest full miejsca.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój ma ok 140 cm, ale jest bardzo szczupły. Ja tam uważam ze w foteliku jak najdłużej się da, zawsze to dodatkowa ochrona w razie czego.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku, do mnie to widzę jakoś powoli dociera, że niedługo trzeci dzieciaczek się pojawi. Wydawało mi się, że z grubsza jestem już przygotowana a tu w ogóle nie pomyślałam o tym jak zmieści się i czy w ogóle się zmieści trzeci fotelik w aucie. A przy dzieciach w wieku: 3 lat, 1.5 roczku i parę tyg. to chyba bez fotelików daleko nie zajedziemy, no chyba że tramwajem do parku :)

Wysłany: 8 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 17:25

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Tere-fere super ! Zaradna dziewczynka 😊

Szczęśliwa gratuluję ząbka 😊 daleko macie do rodziny na ten chrzest ? Nie dałoby dwa razy obrócić? A może np Grześ nie chciałby jechać? Bo to w sumie duży chłopak? W sensie wiesz ,ze może juz Go takie rodzinne imprezy nie interesują?🤔

My mamy 7 osobowego mercedesa. 4 foteliki spokojnie sie mieszczą i mąż mówi, że trzeba zapełnić samochód piątym fotelikiem z dzieckiem😉

Niestety daleko ponad 100 km Grześ ma jeszcze chorobę lokomocyjną ja uważam że albo jedziemy wszyscy albo wcale , i chyba będzie to drugie bo okazało się że nasz ten pierwszy samochód jest nie zadany do jazdy bo pas jeden się nie zapinana urwał się , a tam siedzi Ania w tym samochodzie co obecnie mamy jest ciasno i mało miejsca , Grześ bardzo chciałby jechać zobaczyć Dawidka i nie tylko jest też inne ale ten drugi samochod też się nie nadaje do użytku , a jeszcze mamy remont do tego patrzeć jak będą Święta , a Bóg jeden wie którego dnia Oni tam będą chcrzcić małego 😊.

Moja siostra ma jakoś ostatnio pod górkę dosyć że nie wiadomo czy ich dziecko jest chore to jeszcze jej mąż a ma 32 lata tyle co ja , prawdopodobnie ma padaczkę jej mąż jeździ po Warszawie po różnych specjalistach i oni nie potrafią stwierdzić czy to jest padaczka to skąd ma te drgawki 😡🙈🙈🙈.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Szczesliwa a co wyszlo twojej siostrze na usg? Czemu dziecko moze byc chore? Beda robic nifty albo amniopunkcje?

Daj Boże aby było zdrowe , moja siostra już nastawiła się na najgorsze mówię jej że nie nastawiałaj się może wszystko będzie dobrze 😁.Podczas USG genetycznego wyszło że jakiś tam pomiar się nie zgadza i skierowali ją do poradni genetycznej, miała właśnie w ten Poniedziałek co był amniopunkcję i dziś jedzie na USG do swojego Pana ginekologa aby zobaczyć czy wszystko jest dobrze. Jej Pan gin mówił że według niego jest wszystko dobrze moja siostra powiedziała mi że jak okaże się że ich trzecie dziecko będzie nie daj Boże chore to ona nie urodzi tego dziecka, mię jako matkę to wzburza ja bym i chore wychowała i urodziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 12:12

• kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję siostrze ale zanim bym podjęła taką decyzję dobrze bym się zastanowiła. Moją kuzynkę też straszyli po bad.prenatalnych, że duże ryzyko urodzenia dziecka z zespołem Downa, ciężko to znosiła ale jest szczęśliwa, że nie podjęła drastycznej decyzji bo córcia urodziła się zdrowa. Kolejna sprawa to aspekt psychologiczny, poznałam wiele dziewczyn, które zdecydowały się na aborcję i do dziś sobie tego nie mogą wybaczyć więc to naprawdę trudny temat.
    Ja w swoich ciążach już tyle złych wiadomości usłyszałam i prawie osiwiałam ze stresu ale uważam, że zamiast lekarzy na pierwszym miejscu powinno się słuchać własnej intuicji i własnego ciała bo to lepsze wskazówki niż ich statystyki i wiedza z książek.
    PPS.Jak mąż ma podejrzenie padaczki i możliwość leczenia w Warszawie to polecam klinikę AM na Banacha w Warszawie, tam są naprawdę wnikliwi i bystrzy specjaliści z zakresu neurologii i neurochirurgii.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa126 wrote:
    Współczuję siostrze ale zanim bym podjęła taką decyzję dobrze bym się zastanowiła. Moją kuzynkę też straszyli po bad.prenatalnych, że duże ryzyko urodzenia dziecka z zespołem Downa, ciężko to znosiła ale jest szczęśliwa, że nie podjęła drastycznej decyzji bo córcia urodziła się zdrowa. Kolejna sprawa to aspekt psychologiczny, poznałam wiele dziewczyn, które zdecydowały się na aborcję i do dziś sobie tego nie mogą wybaczyć więc to naprawdę trudny temat.
    Ja w swoich ciążach już tyle złych wiadomości usłyszałam i prawie osiwiałam ze stresu ale uważam, że zamiast lekarzy na pierwszym miejscu powinno się słuchać własnej intuicji i własnego ciała bo to lepsze wskazówki niż ich statystyki i wiedza z książek.
    PPS.Jak mąż ma podejrzenie padaczki i możliwość leczenia w Warszawie to polecam klinikę AM na Banacha w Warszawie, tam są naprawdę wnikliwi i bystrzy specjaliści z zakresu neurologii i neurochirurgii.

O dzięki powiem o tym siostrze aby to swojemu mężowi przekazała, dziękuję Ci bardzo serdecznie 😘❤.

Natalia Dopiero za 3 tygodnie jak coś się okaże na prawdę poważnego to będą do niej dzwonić, a tak jak będzie wszystko oki to będzie czekać miesiąc 😱😱😱😱.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie usunelabym dziecka ,choćby się miało urodzic chore a już napewno nie przez to że miałoby mieć ZD to są tak dobrzy ,wrażliwi ,prostolinijni i pogodni ludzie że czasem mam wrażenie że to oni mają większe prawo do życia niż my o ile można to w takich kategoriach rozważać . Dla mnie nie ma znaczenia czy zabija się dziecko przed urodzeniem czy po to taka sama zbrodnia ,czy bedzie zdrowe czy chore nie my decydujemy o jego życiu czy śmierci,to kompetencje Kogoś o wiele mądrzejszego niż my

Szczęśliwa Mamusia, Laurka, Aga9090 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja tez czekalam i to prawie 2 miesiace. Ale te pierwsze wyniki na ilosc chromosomow i trisomie to mialam po 2 dniach. Moze tez szybko dostanie? Bo to jak pytalam dziewczyn co w pl robily amnio to tez szybko dostawaly, te na zespol downa edwarda j patau itd a czeka sie tak dlugo na te poszerzone. Jak ma miesiac czekac na wszystkie to wspolczuje 😥 Ale napewno wszystko dobrze, zobacz nawet u mnie genetycznie zdrowe wyszlo mimo ze wada jest.

Cały czas o to się modlę aby ich dziecko było zdrowe, i o zdrowiu waszego szczęścia też pamiętam 😘.

A lekarze pokierowali Was dalej w sprawie tej wady?.

Ja o ubytku w sercu Ani dowiedziałam się dopiero po porodzie , a tak to jak mialam USG to nic nie wskazywało że serce może mieć wadę , na szczęście nie jest to wada co zagraża jej życiu czy zdrowiu co roku kontrole , nie przyjmuje na stałe żadnych leków i rozwija się prawidłowo 😊nie ma czegoś co by wiesz zaniepokoiło mnie w jej zachowaniu czy w zdrowiu 😊 .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Nie usunelabym dziecka ,choćby się miało urodzic chore a już napewno nie przez to że miałoby mieć ZD to są tak dobrzy ,wrażliwi ,prostolinijni i pogodni ludzie że czasem mam wrażenie że to oni mają większe prawo do życia niż my o ile można to w takich kategoriach rozważać . Dla mnie nie ma znaczenia czy zabija się dziecko przed urodzeniem czy po to taka sama zbrodnia ,czy bedzie zdrowe czy chore nie my decydujemy o jego życiu czy śmierci,to kompetencje Kogoś o wiele mądrzejszego niż my

Piękne słowa moja droga ❤.

To tak jak moja ciocia wiedziała że Wojtuś będzie bardzo chory i zdecydowała się go urodzić, i chociaż żył zaledwie 8 lat 😔😔😔😢, to miał piękne życie i ta moja ciocia nie żałuje że tak postanowiła.

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa trzymam mocno kciuki za prawidłowe wyniki dzieciątka Twojej siostry 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Szczęśliwa trzymam mocno kciuki za prawidłowe wyniki dzieciątka Twojej siostry 😊

Nie dziękuję w imieniu siostry 😊.

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ