X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa płytki kłaść to wcale nie takie głupie.

Niecierpliwa sto lat cię nie było ,no teraz to one wreszcie jak bliźniaczki wyglądają. Co tam u was?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas? Nudy :) Co miesiąc jeździmy z Olą do endokrynologa. Wyniki są w porządku. Rozwija się tak,jak Zosia. Nie odstaje od niej w ogóle. Dziewczyny już potrafią same stać przy meblach,więc czekam z trwogą chyba na ten magiczny dzień :)

A Ty grubasku jak tam? Już tak blisko rozwiązania :) Kto mieszka w brzuszku?
    Wygrałam w sądzie pierwszej instancji z ZUS em,oni się odwołali i wygrali w Sądzie apelacyjnym. Na podstawie tych samych przepisów,dwie różne opinie :) Nie ważne, kij im w oko :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka Dla mnie to kosmos ułożenie takich płytek 😊, z resztą przy 5 dzieci nie miałabym na to czasu.

Niecierpliwa Gratulacje 💪❤ mój tata niestety przegrał z Zusem , ale dobre tyle z tej rozprawy że on już wie co i jak bo mojemu tacie ciężko jest co przetłumaczyć .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mój też wszystko zrobi tylko jest problem, bo go nie ma i pracuje na 2 zmiany. Zresztą jak pracowal za granicą i przyjeżdżał raz na 3 Mc to trzeba było sobie radzić z remontami 😉

Niecierpliwa ależ one są podobne

Jagodzianka19, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:40

Jagodzianka19, Aga9090, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ty i nuda ,taaa napewno. Małe rosną jak na drożdżach jeszcze trochę i będziecie roczek obchodzić. U nas chłopak drodze choć miałam nadzieję na dziewczynkę ,trochę cukrzyca komplikuje mi życie ale to jeszcze chwilę i będzie po problemie,cały czas mam poczucie że jestem w czarnej dziurze z przygotowaniami a to już za chwilę .

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Aga a mogę mieć prywatne pytanie?
    Ty miałaś jakieś predyspozycje genetyczne z tym guzem? Miałaś coś wcześniej czy przez przypadek w ciąży zauważono? Dziadostwo było od razu i w macicy i w jajniku, czy tylko jajnik i poszło dalej?
    Jeżeli Cię to krępuje to nie odpisuj i usunę pytanie.
    Torbiel została odkryta przypadkowo. Od paru lat nie byłam u ginekologa. Zaczęło się od anemi i rodzinny zaczął kierować mnie na badania i w końcu stwierdził, że obfite miesiączki to może być powód anemi. No i jak już poszłam do ginekologa to wykrył te moje ogromne cudo.. Nic nie było widać poza ogromną torbielą.. Dwa dni po wizycie u ginekologa zrobiłam test, bo ginekolog zdziwiony, że szyjka tak wysoko w tym dniu cyklu była.
    Dziadostwo zajęło cały jajnik i jajowód, które zostało usunięte w 12 tygodniu ciąży jak się torbiel skręciła (ból niewyobrażalny, skurcze porodowe tak nie bolą). Macicy i drugiego jajnika nie zajęło (na szczęście)
    Macica została usunięta podczas cc, bo wrastalo w łożysko w blizne po wcześniejszym cięciu i ledwo co zdążyli, bo mi te łożysko macice rozerwało, krew przetaczali itd. Usunęli też jajowód i szyjkę macicy. Został mi jeden jajnik...
    Genetyczne predyspozycje raczej mam - moja babcia miała masektomie i usuwane węzły chłonne. (jest po chemii i radioterapii) wygrała, od 7 lat nie ma nawrotu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 10:07

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze chodzić na kontrolę co 6 Mc, bo zostawili mi ten jajnik i jest możliwość, że on będzie produkował jakieś tam torbiele. Zostawili go niby ze względu na hormony (nie wiem po jakiego jak może być powtórka z rozrywki) tymbardziej, że okresu już mieć nie będę i nawet nie mam jak ocenić czy coś się dzieje bez usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zmniejszyli mi pęcherz, chodzę sikać jakkbym w ciąży była 🙈
    Wg mnie chodzić na kontrolę raz w roku to trochę za rzadko, lepiej co pół roku tak na wszelki wypadek 😉

tere-fere lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Niecierpliwa ty i nuda ,taaa napewno. Małe rosną jak na drożdżach jeszcze trochę i będziecie roczek obchodzić. U nas chłopak drodze choć miałam nadzieję na dziewczynkę ,trochę cukrzyca komplikuje mi życie ale to jeszcze chwilę i będzie po problemie,cały czas mam poczucie że jestem w czarnej dziurze z przygotowaniami a to już za chwilę .

Miałam podobnie moja droga myślałam że w życiu nie spakuje torby, a jak spakowana to tak stała i zbierała kurz Grudzień już tuż tuż 😊.

Aga Jesteś mega dzielna 💪💪💪.

Jak tam weekend minął a u mnie Sobota i Niedziela były pracowite w Sobotę cały dzień na nogach bo pierogi robiłam, potem zakupy pomagałam mężowi i sama cis zrobiłam na podwórku 😊.Dzieci mają jeszcze katar Ania jakby poprawiła się w mowie zaczęła mówić sisi często 😊, więc korzystam z okazji i jak tak powie to sadzam na nocnik nie zawsze coś zrobi a mój mąż kiedy nauczy się w nocnik robić 😎🙈, jemu już wszystko przeszkadza 🙈.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 11:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja już mam objawy menopauzy 😕 libido - 1000, uderzenia gorąca, zimna, nastrój taki, że bez kija nie podchodź, włosy mi zaczęły siwieć, ciągle bym spała, zaburzenia koncenteacji...

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:41

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plany są 🙈 zjazd rodzinny... Będzie 15 osób dorosłych i 9 dzieci razem z nami... Muszę ogarnąć ciasta, tort, zimna płytę, ciepła płytę.. Będzie wesoło, bo sama muszę wszystko zrobić 😅

Edit może wcisne między ciastem a kolacja lanie wosku 😂🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 11:39

tere-fere lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Aga przykro mi, nawet sobie nie wyobrażam tego wszystkiego 😟

A wy zaraz roczek macie 😮! Jakieś plany 😉?

Szczęśliwa to daj małżowi szanownemu nocnik do ręki jak wróci z pracy i powiedz "Ucz!", po czym wyjdź na spacer 😀
    Ja tak zrobiłam przy Kajtusiu jak co dzień słyszałam, że przecież jestem w domu i czemu nie uczę 😐 Jakbym godzinami z bajeczkami, zabawkami itd nie siedziała!
    Zostawiłam z nocnikiem i poszłam na spacer i zakupy. Potem usłyszałam, że w sumie on ma dopiero 2 lata i nauczy się jak będzie jego czas 😂 A zaczął sam dopiero po 8 miesiącach 😉

Pawojoszka spoko, ja dopiero łóżeczko składałam i ścieliłam jak byliśmy 2gi dzień w domu, czyli Julek miał 5 dni 🙈😂

Ha, Natalia ja wiem, ale jednak po sobie widzę, że jeszcze te kilka lat temu wszystko zlewałam, bo przecież dobrze się czuję. A teraz nawet jak się dobrze czuję to jednak jest ta myśl, że mój facet z naszą 4ką beze mnie zginie 😉

Gorzej, że teraz już miałam 2gi okres od porodu 😵😨 No i przez 4 dni przed serce mnie kłuło... Nie wiem czy to przypadek czy nie. Do kardiologa przydałoby mi się przejść, bo ostatnio byłam w ciąży z Basią, czyli 3 lata temu, tylko na nfz jak pytałam ostatnio o terminy to 2 lata 😖😨 Będę musiała w styczniu, jak zaczniemy Julkowi dietę rozszerzać i będzie ta luka w karmieniu 3-4h to umówić się gdzieś i sprawdzić to. Bo narazie mój facet je co 1.5-2h 😓

Może gdzieś zapisz się prywatnie aby sprawdzić co i jak 😊.

Już nawet mu nie raz tak wspomniałam że jak taki mądry jesteś to sam ją naucz, a on a od czego Ty jesteś 🙈 ech Ci mężczyźni albo też wczoraj Gabrysia mówiła pacież modliła się , a mój mąż a co ona wyprawia 😱😱😱 to już w domu nie może się pomodlić 😠.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tylko nie jestem pewna czy bym chciała się faszerować lekami... Póki co muszę rodzinnego zaliczyć, czy czasem anemia nie wraca.. Jeszcze te moje kamienie w woreczku żółciowym się odzywają, a ja nie chcę mieć teraz operacji że względu na kp

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Aga choleria to nie fajnie z tymi objawami! Moz edo lekarza idz niech ci cos przepisze jednak? To nie zdrowo tak wczesnie menopuze ... Albo te wspomagajace suple moze? 😳

Kark jakby mi sie cos stalo to dzieci zostawiam mamie 😀 Takze lepiej zebym jeszcze pozyla troche 🤣

Mamusia kiedy wyniki siostry?

Jeszcze nic nie wiadomo nikt do niej nie zadzwonił , a listu też jeszcze nie otrzymała 🤔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 15:35

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Przygarniecie mnie? :)
    Szukałam grupy dla siebie i czuję, że ta jest dla mnie stworzona ;)
    Co prawda nie jestem w ciąży, ale marzy mi się 4 dziecko... a tutaj są kobietki, które mają 4, a nawet 5 pociech :D
    Wasze doświadczenie jest dla mnie bezcenne.
    Ja mam córcię 5 letnią i dwóch synków 3 letniego i półrocznego.
    Także jest co robić, ale kocham swoją gromadkę najbardziej na świecie i doceniam każdy dzień... nawet ten ciężki...
    Pozdrawiam ;)

Aga9090, pawojoszka, Szczęśliwa Mamusia, tere-fere, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część marzycielko 😉 Kiedy myślicie się starać? Mąż też przekonany, że chce 4ke czy jeszcze nie wie o decyzji 😀?

Marzycielka lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ