X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to zagadka rzeczywiście... po prostu pewnie w końcu z tego wyrośnie i będzie spała słodko całą noc ☺
    Słuchaj pewnie, że im raźniej. Ja bym chciała mieć siostrę w tej samej klasie 😁

Dziewczynki lecę kąpać swoją trójeczkę i będę ogarniać starszaki do spania, bo o 20 w łóżkach mają być 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 22:42

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Szczęśliwa a jakkby były osobno to też by były składki itd 😉a co to za szkoła wyższa dla Grzesia?

To ja wiem i bym miała jeszcze np ciężej bo np jedna by kończyła o 13 druga o 12 i by musiała czekać , w sumie i tak jedna lub druga czeka na którąś bo Marysia ma zajęcia i Gabrysia też dobrze że jest świetlica i tam czekają jak coś na mnie wiadomo że ciężko trochę by było ale jest jak jest i też jest w porządku i jakoś to sobie organizuję 😊.

Zawodówka poszedł ogólnie na kasjerka sprzedawcę z początku niebył zdecydowany gdzie i na co chciałby konkretnie iść i w ostatniej chwili się zdecydował, jeszcze Grześ planuje zrobić sobie kurs na wózki widłowe a jak będzie już dorosły to pójdzie ma prawo jazdy na tira takie ma zamiary a jak to się okaże w przyszłości tego nikt nie przewidzi😊.

Marzycielka Oby tak było aby Ania wyrosła jak najszybciej z tego , poprzednio chodziła i do buzi wszystko brała i nie było na to rady , i czego ja nie próbowałam i w końcu pewnego dnia przestała brać wszelkie paprochy do buzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 19:28

Aga9090, Marzycielka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja Kinga chodzi do pierwszej klasy, a Nadia do zerówki. Pierwszy tydzień Kingę odprowadzałam i odbierałam, później to już sama zaczęła chodzić i przychodzić z szkoły (mieszkamy naprzeciwko podstawówki) Już się nie umie doczekać jak Nadia pojdzie do szkoły to w końcu nie będę musiała odprowadzać jej i odbierać. Chociaż wolność będzie trwała rok, bo Borys do przedszkola pójdzie i znowu na nowo wycieczki.
    No to Ci powiem, że Grześ ma niezły plan😀

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:41

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:41

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia u nas tak samo z pomocą starszych 😉 ja byłam najstarsza z rodzeństwa i zawsze się opiekowałam młodszymi, bo rodzice pracowali. To im śniadanie do szkoły robiłam, to zadania z nimi odrabiałam.
    Moja Kinga to taka zosiasamosia ale np. Nadi pomagała się ubierać (Nadia miała tendencje ubierać ubrania na lewo czy tył na przód) Wiktor jak robi sobie kolacje to dziewczynom też zrobi, picie naleje itd. Teraz cała trójka pomaga mi przy Borysie, to się z nim pozbawia, to wodę naleja, a nawet Kinga chce go karmić łyżeczka. Sprzątająca dom, każdy ma inne zajęcie. Nie wyobrażam sobie żeby każdy sobie.. Wiadomo Wiktor ma swoich kolegów to wychodzi na dwór sam ale w domu jak najbardziej wszyscy sobie pomagamy nawzajem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 20:02

tere-fere, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem skad jest obraz USA jako rozwinietego kraju 😂 Zasobnego to moze tak. Prawda jest taka, ze oni sa tu daleko w lesie za reszta swiata (prawo pracy lezy tu i kwiczy).
    Nawet karty platnicze (debetowe, kredytowe) maja czipy dopiero od jakichs 2 lat i oni to nadal przezywaja 😂😂😂

Terefere to super! Ale widac tez macie taka nature, bo czasem rodzice moga stawac na glowie, a dzieci i tak nie beda sie dogadywac. Znam przypadki, gdzie pomimo malej roznicy wieku nie ma bliskiej wiezi i takie, gdzie pomimo sporej roznicy rodzenstwo trzymalo sie zawsze razem.

A ile Tosia ma lat? Moja Luna na to pytanie od roku odpowiada, ze strazakiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 20:58

tere-fere lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam, że Polska to taki zacofany kraj 🤷‍♀️😱 chyba obraz z filmów mam przed oczami jak to ładnie i pięknie tam jest

tere-fere, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marzycielki

Moja Kasia na pytanie kim chce zostać jak będzie duża powiedziała że Kasią. Mówię, ok Kasią,ale gdzie będziesz pracować? Nie będę pracować,będę Kasią. A skąd będziesz miała pieniążki? Od taty :D

Natalia05, Aga9090, tere-fere, Szczęśliwa Mamusia, pawojoszka, Marzycielka lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png

Wysłany: 19 listopada 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele na spacerze Wojtek mówi "pamiętasz jak kiedyś mówiłaś,że chciałabyś mieć takie auto,w którym się śpi i nim jeździć po świecie? To jak będę duży to takie kupię i będziesz nim że mną jeździć,jeśli jeszcze będziesz żyła,bo jak nie będziesz żyć, to raczej nie" :D wracamy że spaceru a Kubuś do mojej mamy "babciu, byliśmy na spacerze i tam były kury i Aja (nasz pies) się z nimi w berka bawiła :D

Aga9090, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016

Wysłany: 19 listopada 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pomocy,to między moimi dziećmi jest mała różnica wieku i jest ich trochę,żeby nie powiedzieć sporo :) i nawet Kubuś pomaga. Zagada np jednego Twixiorka,żeby nie płakał jak przebieram drugiego, poda butelkę z podgrzewacza, pieluchę przyniesie czy wyrzuci. O starszakach to już nawet nie wspomnę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 22:24

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja mam 6 lat młodsza siostrę, mój brat jest 9 lat młodszy ode mnie (z nim to na spasery chodziłam jak byl malutki haha) no a najmłodsza siostra to o 18 lat młodsza także ten, różnice dość spore 😅 chociaż z najmłodsza aż takiego kontaktu nie mam jak z resztą, bo ona to w wieku mojego Wiktora jest ( on z września, ona z października) i to oni mają komitywe i przez pierwszy rok życia razem się wychowywali 😉

Edit ja też śpię sama z Borysem w sypialni, a eMek w salonie, bo sie nie może z nami wyspać 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 22:33

Jagodzianka19, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marzycielko 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 17:26

Marzycielka lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 19 listopada 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 biedulko ile Ty przeszłaś. Współczuję bardzo i podziwiam. Silna z Ciebie dziewczyna 😊

Aga9090 lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Wiktor na pytanie kim będzie to powiedział, że będzie zarabiał pieniądze ale jeszcze nie jest pewny jaki zawód wybierze. Ale ma zapędy na budowlańca (ale musiałby się bardziej polubić z matematyka 🙈) , a i ulubione zajęcie - rozkręcić autko lub zabawkę na części i składać spowrotem🤷‍♀️

NiecierpliwaOna, Jagodzianka19, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Aga9090 biedulko ile Ty przeszłaś. Współczuję bardzo i podziwiam. Silna z Ciebie dziewczyna 😊
    Dziękuje 😀
    To tylko część historii, pominelam przeboje w szpitalu, lekarzy i cała resztę 😉

Wysłany: 19 listopada 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U moich chłopców w szkole na pytania kim by chcieli zostać w przyszłości wiekszosc chłopców mówi, że piłkarzami lub o zgrozo youtuberami 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 17:26

Aga9090, NiecierpliwaOna, tere-fere, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to Twój Dominik idzie na rekord 😅 Borys mógłby mieć ubranka po nim, waga 8600, a wzrost 72😂

Jagodzianka19 no to powiem, że plany na przyszłość super, ja się zastanawiam jak z moimi dziewczynkami, bo Nadia nie wie, a Kinga nie chce powiedzieć, bo nie decydowania. Wiktorowi strażak i policjant już minęły.

A ja Wam nie pisałam, że mam ochotę zabunkrowac się gdzieś i wrócić na wiosnę.. W piątek Nadia wieczorem wymiotywała raz, wczoraj Wiktor też raz. a Borys za to kilka razy w nocy i dziś 3 razy w ciągu dnia. Jak dzisiejsza noc będzie jak wczorajsza to chyba szpital.. Zwariować można..

Wysłany: 19 listopada 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga współczuję. Jelitówki to moja zmora,czasem niewiadomo kogo pierwszego ratować 🙄 duuużo zdrówka 😙

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka też ich nie cierpię, w przedszkolu już dziś było 5 dzieci z grupy Nadii, wszyscy w piątek padli.. Więc jeszcze Kinga, ja i eMek.. A tu roczek na horyzoncie i jeszcze będzie trzeba wszystko przekładać...

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ