X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Przygarniecie mnie? :)
    Szukałam grupy dla siebie i czuję, że ta jest dla mnie stworzona ;)
    Co prawda nie jestem w ciąży, ale marzy mi się 4 dziecko... a tutaj są kobietki, które mają 4, a nawet 5 pociech :D
    Wasze doświadczenie jest dla mnie bezcenne.
    Ja mam córcię 5 letnią i dwóch synków 3 letniego i półrocznego.
    Także jest co robić, ale kocham swoją gromadkę najbardziej na świecie i doceniam każdy dzień... nawet ten ciężki...
    Pozdrawiam ;)

Witaj moja droga wśród nas 😊.

Każdy dzień z taką gromadką to szczęście ❤ ja mam 5 dzieci więc też mam tak jak Ty i każda z nas co robić przy tyłu szczęściach 😊.

Marzycielka lubi tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć tere-fere ;)
    Chciałabym się starać gdzieś za 2 lata.
    Mąż jest poinformowany he he nie mówi tak, ale i nie mówi nie... a to jest dobry znak :D
    Ty masz 4 dzieciaczków widzę :)
    Najmłodszy 2 miesiące :)
    Masz jakieś rady dla mnie? He he

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu dzięki za tak miłe przywitanie :)
    Kochana w porównaniu z Tobą, to ja przy swojej 3 się nudzę :P
    Podziwiam i gratuluję ;)
    Widzę, że masz już jednego nastolatka w domu. To jeszcze inna historia co? :D
    I 2 dziewczyny chodzące do szkoły, codziennie lekcje itd...
    A najmłodsze szczęście kiedy się urodziło? Moje 14 maja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 11:45

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marzycielka :) rozgosc się 😉

Szczęśliwa Mamusia, Marzycielka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Szczęśliwa Mamusiu dzięki za tak miłe przywitanie :)
    Kochana w porównaniu z Tobą, to ja przy swojej 3 się nudzę :P
    Podziwiam i gratuluję ;)
    Widzę, że masz już jednego nastolatka w domu. To jeszcze inna historia co? :D i 2 dziewczyny chodzące do szkoły, codziennie lekcje itd...
    A najmłodsze szczęście kiedy się urodziło? Moje 14 maja ;)

Proszę uprzejmie 😊😁.

Mój wielkoludek urodził się 23 Maja stąd wielkoludek gdyż jak urodził się to miał 64 cm długości i ważył 5100 gram miałam CC poprzednie porody SN.

Oj jest różnica moje najstarsze szczęście będzie mieć 15 lat i chodzi już do wyższej szkoły on też ma dużo nauki i codziennie sprawdziany i kartkówki, matko przy tych małych co chodzą do pierwszej klasy to mam urwanie głowy co chwile coś wymyślają i też codziennie prawie mają lekcje.
    Marzycielka wrote:
    Cześć tere-fere ;)
    Chciałabym się starać gdzieś za 2 lata.
    Mąż jest poinformowany he he nie mówi tak, ale i nie mówi nie... a to jest dobry znak :D
    Ty masz 4 dzieciaczków widzę :)
    Najmłodszy 2 miesiące :)
    Masz jakieś rady dla mnie? He he

Mój mąż np nie był o niczym poinformowany ani przy Ani 😜 ani przy małym 😜.

Ja w domu mam 6 msc synka i prawie 3 latkę i mam istny cyrk na kółkach , mało tego mam też córeczki które są w 1 klasie podstawowej więc mam latania 😎.

Kark Jak Ty moja droga to wszystko organizujesz , podziwiam pawojoszkę to moja bohaterka 💪 niedługo będzie mieć 7 szczęść w domu ❤.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 11:48

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090
    A rozgoszczę się z wielką przyjemnością :) dziękuję :)

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa faktycznie masz dużo na głowie, ale jestem przekonana, że ze wszystkim sobie dajesz świetnie radę ;)
    Wow duży synek, jaki rozmiar ubranek teraz nosi? Jak śpi w nocy?
    Mój 68/74, zębuś mu idzie i marudzi ;)
    Moja 5 latka ma pracę domową zadawaną w piątki...także 2 godziny pilnowania i pomagania :) a 3 latek jest zazdrosny, malutki marudzi... oszaleć idzie :D
    Ale trzeba sobie jakoś radzić prawda? Kto sobie inny da radę jak nie Matka Polka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 12:09

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:41

Szczęśliwa Mamusia, Marzycielka, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Szczęśliwa faktycznie masz dużo na głowie, ale jestem przekonana, że ze wszystkim sobie dajesz świetnie radę ;)
    Wow duży synek, jaki rozmiar ubranek teraz nosi? Jak śpi w nocy?
    Mój 68/74, zębuś mu idzie i marudzi ;)
    Moja 5 latka ma pracę domową zadawaną w piątki...także 2 godziny pilnowania i pomagania :) a 3 latek jest zazdrosny, malutki marudzi... oszaleć idzie :D
    Ale trzeba sobie jakoś radzić prawda? Kto sobie inny da radę jak nie Matka Polka ;)

Masz rację jakiś musimy dać sobie radę 💪😁 , bo jak nie my to kto 😁😁 .

Oj noce to koszmar mały ciągle die kręci śpi sam w swoim łóżeczku potem się przebudza i biorę go już do nas , ja od lat nie wiem co to sen i co to znaczy wyspać się, moja córeczka Ania ona ma prawie 3 latka płacze mi ciągle po nocach i nie mogę do dziś dnia znaleźć przyczyny jej płaczu a trwa to już 2 lata 😞 z przerwami .

Dominik jest długi ubranka zakładam mu już na 92/98 jeszcze w niektóre 86 się zmieści a waży już 9000 gram 😱🙈 , i powiem szczerze że nie jestem w stanie go unieść jest za ciężki , jem dużo mam dużo sił ale jak tak go się chwilę potrzyma to zaraz ręka chora mnie boli , a lewą ręką ciężko mi jest też go utrzymać .

Moje dziewczynki te starsze mają po 8 i 7 lat są rok po roku i praktycznie codziennie mają coś zadane , a to literki cyferki , wierszyki czy zdania przeczytać i zawsze coś 😎 synek najstarszy sam sobie radzi i jestem z niego bardzo dumna też mi pomaga ale ma też swoje tam zajęcia pouczyć się itp .

Marzycielka, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere o właśnie mi się marzy mieć dwie córeczki i dwóch synków, tak jak Tobie się udało :D
    Powiem Ci, że ja z córci mam też ogromną pomoc. Jest taka rozważna i mądra jak na te swoje 5 lat :)
    Właśnie wleje picie bratu, zrobi mu płatki z mlekiem, chleb posmaruje nutellą ;) a to się bardzo liczy jak się karmi małego akurat czy przewija he he
    No i czasami naśladuje mnie i "matkuje" bratu, a ja wtedy pękam ze śmiechu, bo jest wtedy taka słodka ❤

Podwójne urodziny fajna sprawa :D
    My też takie robimy, bo starsze dzieciaki mają zbliżone daty urodzin ;)

No właśnie, więc jak tylko mąż da zielone światło to za te 2 latka zaczniemy starania :D
    Chyba, że się zbuntuje, to będę nam nim pracować he he

Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa w szoku jestem... wow naprawdę duży jest Twój Dominik ;)
    Będzie chłop jak dąb :D
    Mój 3 letni synek jest bardzo szczuplutki w męża, nosi 92/98 he he i wszystko za luźne w pasie :P

Współczuję tych nocek, to ja nie mogę narzekać w takim razie.
    Jejciu nie mam pojęcia czemu tak się budzi w nocy... hmmm
    Synek 3 letni kilka razy się obudził z płaczem jak poszedł do przedszkola. Ciężki był początek oj ciężki, ale przyzwyczaił się i nawet chętnie wstaje rano i maszeruje dzielnie do przedszkola ;)
    Trzymam kciuki, żeby zaczęła przesypiać noce chociaż Ania :) no bo daj spokój ile czasu można tak spać i nie spać...

To dziewczyny chodzą razem do tej samej klasy? Dobrze zrozumiałam?

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marzycielko. Rozgosc sie na forum!

Widze, ze u Ciebie podobnie w miare co u mnie z tym, ze ja mam 3 corcie: 4 l., 2 l. I 2 miesiace! Jestem rodem z Warszawy, ale mieszkam w Nowym Jorku (Stanie, nie miescie) i za niecale 2 tygodnie mam wrocic do pracy po ostatnim porodzie. Takze nie wiem jak ja to wszystko ogarne, bo 3 to nie to samo co 2 i jest po prostu o niebo wiecej roboty tym bardziej, ze kazda z nich ma inne potrzeby. No ale coz - z czasem zrobi sie latwiej.

Marzycielka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka witaj :)
    A rzeczywiście mamy dzieci z podobną różnicą wieku.
    Jejku już do pracy? A maluszkiem kto będzie się zajmować?
    Długo już tam mieszkacie?

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Laurka witaj :)
    A rzeczywiście mamy dzieci z podobną różnicą wieku.
    Jejku już do pracy? A maluszkiem kto będzie się zajmować?
    Długo już tam mieszkacie?

Bo tu nie ma ani L4 ani macierzynskiego ani tym bardziej wychowawczego, o 500+ czy czyms podobnym nawet nie wspominajac.

Pracujemy z mezem na przemian, zeby trzymac dzieci w domu i nie wysylac do zlobka (daycare) we wczesnym wieku. Najstarsza od wrzesnia poszla do przedszkola na kilka godzin, ale to tyle.
    Ja dobra prace rzucilam rok temu i zaczelam pracowac blisko domu na pol etatu. Od poczatku bylo zalozenie, ze dzidzie bede brac ze soba do pracy teraz bo mam taka mozliwosc, ale to ma sens w przypadku, gdy malenstwo potrafi pospac 2 godzinki. A moja nie potrafi. Nie akceptuje smoczka ani butelki. Wiec stres ogromny w tym momencie dla mnie. Chusta bedzie moim ostatnia deska ratunku.

Ja mieszkam tu okolo 8,5 lat. Maz od zawsze 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 18:48

Szczęśliwa Mamusia, Marzycielka, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalio hej hej :)
    O widzisz nie ma reguły, ale tak jak piszesz dobrze, że się sobą zajmą i masz powiedzmy trochę spokoju :P
    Fantastycznie, że dla 3 księżniczki pomyśleliście o rodzeństwie :)
    Będzie miała się z kim bawić, będzie jej raźniej dorastać... bo starsze już zaraz randki itd :)

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za tak miłe przyjęcie mnie na grupie ❤
    Z Wami nie czuję się jak jakiś ufoludek myśląc o 4 dziecku... bo otoczenie póka się w głowę jak o tym wspominam... co nie ukrywam, że mnie boli... bo nie widzę w tym nic dziwnego...

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam podziwiam za takie marzenia i checi👍 Ja nie mam sily ani cierpliwosci 😅

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka aha rozumiem, czyli męża tam poznałaś 😉
    To porównując w Polsce mamy rarytas
    macierzyński i wychowawczy...
    Osobiście nie korzystałam z chusty, ale słyszałam o niej wiele dobrego ☺

Ogólnie przy 3 jest duuuuużo roboty, więc nie dziwię się, że ktoś poprzestaje na 3 😛
    Ja czuję, że do pełni szczęścia brakuje mi 4 pociechy... to silniejsze ode mnie 😅
    A mam 34 lata, więc odkładać w czasie nie ma co 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 19:01

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Szczęśliwa w szoku jestem... wow naprawdę duży jest Twój Dominik ;)
    Będzie chłop jak dąb :D
    Mój 3 letni synek jest bardzo szczuplutki w męża, nosi 92/98 he he i wszystko za luźne w pasie :P

Współczuję tych nocek, to ja nie mogę narzekać w takim razie.
    Jejciu nie mam pojęcia czemu tak się budzi w nocy... hmmm
    Synek 3 letni kilka razy się obudził z płaczem jak poszedł do przedszkola. Ciężki był początek oj ciężki, ale przyzwyczaił się i nawet chętnie wstaje rano i maszeruje dzielnie do przedszkola ;)
    Trzymam kciuki, żeby zaczęła przesypiać noce chociaż Ania :) no bo daj spokój ile czasu można tak spać i nie spać...

To dziewczyny chodzą razem do tej samej klasy? Dobrze zrozumiałam?

Jak na prawie 6 miesięcy wygląda jakby miał rok , ostatnio pewna Pani tak do mnie a ile Pani synek ma mówię 5 miesięcy a ona że wygląda na 1,5 roczku 😁 .

Powiem Ci że ja też nie mam zielonego pojęcia i byłam u trzech różnych pediatrów i zbadałam ją i o że dziecko zdrowe, nawet byłam u fizjoterapeuty i nie ma napięcia mięśniowego nie wiem koszmary ma czy co 😞 już nie wiem gdzie szukać i ma swojego ukochanego misia poduszkę, kołderkę i zawsze przed snem jej czytam przytulam i nic nawet jak raz u nas przez przypadek zasnęła to też płakała .

Tak chodzą razem do jednej klasy z jednej strony to dobrze bo równo kończą , i jak np jednej nie będzie to może sobie lekcje wziąść od siostry z drugiej za wszystko płacę podwójnie np za Mikołajki 60 zł za wycieczkę 120 i na składkę do grupy na różne tam wydatki 40 zł co miesiąc a czasami też są inne po drodze wydatki itp itd ale nie żałuję że tak postąpiłam razem chodzą się wspierają i pomagają 😊.

E to młodziutka jesteś 😁 ja mam 32 lata mój mąż ma 41 lat, Grzesia urodziłam w wieku 17 lat mój mąż nie jest biologicznym ojcem Grzesia wychowuje go razem w pełni go zaakceptował kocha go jak własne ❤😊.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja się ciągle zastanawiam jak to możliwe, że w tak rozwiniętym kraju jak USA nie ma macierzyńskiego czy wychowawczego.. Nie wyobrażam sobie jakkbym miała tak szybko wracać do pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 19:14

tere-fere, Marzycielka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a jakkby były osobno to też by były składki itd 😉a co to za szkoła wyższa dla Grzesia?

Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ