Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarzycielka wrote:Hej dziewczyny.
Przygarniecie mnie?
Szukałam grupy dla siebie i czuję, że ta jest dla mnie stworzona
Co prawda nie jestem w ciąży, ale marzy mi się 4 dziecko... a tutaj są kobietki, które mają 4, a nawet 5 pociech
Wasze doświadczenie jest dla mnie bezcenne.
Ja mam córcię 5 letnią i dwóch synków 3 letniego i półrocznego.
Także jest co robić, ale kocham swoją gromadkę najbardziej na świecie i doceniam każdy dzień... nawet ten ciężki...
Pozdrawiam
Witaj moja droga wśród nas 😊.
Każdy dzień z taką gromadką to szczęście ❤ ja mam 5 dzieci więc też mam tak jak Ty i każda z nas co robić przy tyłu szczęściach 😊.
Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Cześć tere-fere
Chciałabym się starać gdzieś za 2 lata.
Mąż jest poinformowany he he nie mówi tak, ale i nie mówi nie... a to jest dobry znak
Ty masz 4 dzieciaczków widzę
Najmłodszy 2 miesiące
Masz jakieś rady dla mnie? He he
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Szczęśliwa Mamusiu dzięki za tak miłe przywitanie
Kochana w porównaniu z Tobą, to ja przy swojej 3 się nudzę
Podziwiam i gratuluję
Widzę, że masz już jednego nastolatka w domu. To jeszcze inna historia co?
I 2 dziewczyny chodzące do szkoły, codziennie lekcje itd...
A najmłodsze szczęście kiedy się urodziło? Moje 14 maja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 11:45
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarzycielka wrote:Szczęśliwa Mamusiu dzięki za tak miłe przywitanie
Kochana w porównaniu z Tobą, to ja przy swojej 3 się nudzę
Podziwiam i gratuluję
Widzę, że masz już jednego nastolatka w domu. To jeszcze inna historia co?i 2 dziewczyny chodzące do szkoły, codziennie lekcje itd...
A najmłodsze szczęście kiedy się urodziło? Moje 14 maja
Proszę uprzejmie 😊😁.
Mój wielkoludek urodził się 23 Maja stąd wielkoludek gdyż jak urodził się to miał 64 cm długości i ważył 5100 gram miałam CC poprzednie porody SN.
Oj jest różnica moje najstarsze szczęście będzie mieć 15 lat i chodzi już do wyższej szkoły on też ma dużo nauki i codziennie sprawdziany i kartkówki, matko przy tych małych co chodzą do pierwszej klasy to mam urwanie głowy co chwile coś wymyślają i też codziennie prawie mają lekcje.
Marzycielka wrote:Cześć tere-fere
Chciałabym się starać gdzieś za 2 lata.
Mąż jest poinformowany he he nie mówi tak, ale i nie mówi nie... a to jest dobry znak
Ty masz 4 dzieciaczków widzę
Najmłodszy 2 miesiące
Masz jakieś rady dla mnie? He he
Mój mąż np nie był o niczym poinformowany ani przy Ani 😜 ani przy małym 😜.
Ja w domu mam 6 msc synka i prawie 3 latkę i mam istny cyrk na kółkach , mało tego mam też córeczki które są w 1 klasie podstawowej więc mam latania 😎.
Kark Jak Ty moja droga to wszystko organizujesz , podziwiam pawojoszkę to moja bohaterka 💪 niedługo będzie mieć 7 szczęść w domu ❤.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 11:48
-
Szczęśliwa faktycznie masz dużo na głowie, ale jestem przekonana, że ze wszystkim sobie dajesz świetnie radę
Wow duży synek, jaki rozmiar ubranek teraz nosi? Jak śpi w nocy?
Mój 68/74, zębuś mu idzie i marudzi
Moja 5 latka ma pracę domową zadawaną w piątki...także 2 godziny pilnowania i pomaganiaa 3 latek jest zazdrosny, malutki marudzi... oszaleć idzie
Ale trzeba sobie jakoś radzić prawda? Kto sobie inny da radę jak nie Matka PolkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 12:09
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
nick nieaktualnyMarzycielka wrote:Szczęśliwa faktycznie masz dużo na głowie, ale jestem przekonana, że ze wszystkim sobie dajesz świetnie radę
Wow duży synek, jaki rozmiar ubranek teraz nosi? Jak śpi w nocy?
Mój 68/74, zębuś mu idzie i marudzi
Moja 5 latka ma pracę domową zadawaną w piątki...także 2 godziny pilnowania i pomaganiaa 3 latek jest zazdrosny, malutki marudzi... oszaleć idzie
Ale trzeba sobie jakoś radzić prawda? Kto sobie inny da radę jak nie Matka Polka
Masz rację jakiś musimy dać sobie radę 💪😁 , bo jak nie my to kto 😁😁 .
Oj noce to koszmar mały ciągle die kręci śpi sam w swoim łóżeczku potem się przebudza i biorę go już do nas , ja od lat nie wiem co to sen i co to znaczy wyspać się, moja córeczka Ania ona ma prawie 3 latka płacze mi ciągle po nocach i nie mogę do dziś dnia znaleźć przyczyny jej płaczu a trwa to już 2 lata 😞 z przerwami .
Dominik jest długi ubranka zakładam mu już na 92/98 jeszcze w niektóre 86 się zmieści a waży już 9000 gram 😱🙈 , i powiem szczerze że nie jestem w stanie go unieść jest za ciężki , jem dużo mam dużo sił ale jak tak go się chwilę potrzyma to zaraz ręka chora mnie boli , a lewą ręką ciężko mi jest też go utrzymać .
Moje dziewczynki te starsze mają po 8 i 7 lat są rok po roku i praktycznie codziennie mają coś zadane , a to literki cyferki , wierszyki czy zdania przeczytać i zawsze coś 😎 synek najstarszy sam sobie radzi i jestem z niego bardzo dumna też mi pomaga ale ma też swoje tam zajęcia pouczyć się itp .
Marzycielka, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
-
tere-fere o właśnie mi się marzy mieć dwie córeczki i dwóch synków, tak jak Tobie się udało
Powiem Ci, że ja z córci mam też ogromną pomoc. Jest taka rozważna i mądra jak na te swoje 5 lat
Właśnie wleje picie bratu, zrobi mu płatki z mlekiem, chleb posmaruje nutelląa to się bardzo liczy jak się karmi małego akurat czy przewija he he
No i czasami naśladuje mnie i "matkuje" bratu, a ja wtedy pękam ze śmiechu, bo jest wtedy taka słodka ❤
Podwójne urodziny fajna sprawa
My też takie robimy, bo starsze dzieciaki mają zbliżone daty urodzin
No właśnie, więc jak tylko mąż da zielone światło to za te 2 latka zaczniemy starania
Chyba, że się zbuntuje, to będę nam nim pracować he he
Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Szczęśliwa w szoku jestem... wow naprawdę duży jest Twój Dominik
Będzie chłop jak dąb
Mój 3 letni synek jest bardzo szczuplutki w męża, nosi 92/98 he he i wszystko za luźne w pasie
Współczuję tych nocek, to ja nie mogę narzekać w takim razie.
Jejciu nie mam pojęcia czemu tak się budzi w nocy... hmmm
Synek 3 letni kilka razy się obudził z płaczem jak poszedł do przedszkola. Ciężki był początek oj ciężki, ale przyzwyczaił się i nawet chętnie wstaje rano i maszeruje dzielnie do przedszkola
Trzymam kciuki, żeby zaczęła przesypiać noce chociaż Aniano bo daj spokój ile czasu można tak spać i nie spać...
To dziewczyny chodzą razem do tej samej klasy? Dobrze zrozumiałam?Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Witaj Marzycielko. Rozgosc sie na forum!
Widze, ze u Ciebie podobnie w miare co u mnie z tym, ze ja mam 3 corcie: 4 l., 2 l. I 2 miesiace! Jestem rodem z Warszawy, ale mieszkam w Nowym Jorku (Stanie, nie miescie) i za niecale 2 tygodnie mam wrocic do pracy po ostatnim porodzie. Takze nie wiem jak ja to wszystko ogarne, bo 3 to nie to samo co 2 i jest po prostu o niebo wiecej roboty tym bardziej, ze kazda z nich ma inne potrzeby. No ale coz - z czasem zrobi sie latwiej.Marzycielka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Marzycielka wrote:Laurka witaj
A rzeczywiście mamy dzieci z podobną różnicą wieku.
Jejku już do pracy? A maluszkiem kto będzie się zajmować?
Długo już tam mieszkacie?
Bo tu nie ma ani L4 ani macierzynskiego ani tym bardziej wychowawczego, o 500+ czy czyms podobnym nawet nie wspominajac.
Pracujemy z mezem na przemian, zeby trzymac dzieci w domu i nie wysylac do zlobka (daycare) we wczesnym wieku. Najstarsza od wrzesnia poszla do przedszkola na kilka godzin, ale to tyle.
Ja dobra prace rzucilam rok temu i zaczelam pracowac blisko domu na pol etatu. Od poczatku bylo zalozenie, ze dzidzie bede brac ze soba do pracy teraz bo mam taka mozliwosc, ale to ma sens w przypadku, gdy malenstwo potrafi pospac 2 godzinki. A moja nie potrafi. Nie akceptuje smoczka ani butelki. Wiec stres ogromny w tym momencie dla mnie. Chusta bedzie moim ostatnia deska ratunku.
Ja mieszkam tu okolo 8,5 lat. Maz od zawsze 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 18:48
Szczęśliwa Mamusia, Marzycielka, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Natalio hej hej
O widzisz nie ma reguły, ale tak jak piszesz dobrze, że się sobą zajmą i masz powiedzmy trochę spokoju
Fantastycznie, że dla 3 księżniczki pomyśleliście o rodzeństwie
Będzie miała się z kim bawić, będzie jej raźniej dorastać... bo starsze już zaraz randki itd
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za tak miłe przyjęcie mnie na grupie ❤
Z Wami nie czuję się jak jakiś ufoludek myśląc o 4 dziecku... bo otoczenie póka się w głowę jak o tym wspominam... co nie ukrywam, że mnie boli... bo nie widzę w tym nic dziwnego...Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Laurka aha rozumiem, czyli męża tam poznałaś 😉
To porównując w Polsce mamy rarytas
macierzyński i wychowawczy...
Osobiście nie korzystałam z chusty, ale słyszałam o niej wiele dobrego ☺
Ogólnie przy 3 jest duuuuużo roboty, więc nie dziwię się, że ktoś poprzestaje na 3 😛
Ja czuję, że do pełni szczęścia brakuje mi 4 pociechy... to silniejsze ode mnie 😅
A mam 34 lata, więc odkładać w czasie nie ma co 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 19:01
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
nick nieaktualnyMarzycielka wrote:Szczęśliwa w szoku jestem... wow naprawdę duży jest Twój Dominik
Będzie chłop jak dąb
Mój 3 letni synek jest bardzo szczuplutki w męża, nosi 92/98 he he i wszystko za luźne w pasie
Współczuję tych nocek, to ja nie mogę narzekać w takim razie.
Jejciu nie mam pojęcia czemu tak się budzi w nocy... hmmm
Synek 3 letni kilka razy się obudził z płaczem jak poszedł do przedszkola. Ciężki był początek oj ciężki, ale przyzwyczaił się i nawet chętnie wstaje rano i maszeruje dzielnie do przedszkola
Trzymam kciuki, żeby zaczęła przesypiać noce chociaż Aniano bo daj spokój ile czasu można tak spać i nie spać...
To dziewczyny chodzą razem do tej samej klasy? Dobrze zrozumiałam?
Jak na prawie 6 miesięcy wygląda jakby miał rok , ostatnio pewna Pani tak do mnie a ile Pani synek ma mówię 5 miesięcy a ona że wygląda na 1,5 roczku 😁 .
Powiem Ci że ja też nie mam zielonego pojęcia i byłam u trzech różnych pediatrów i zbadałam ją i o że dziecko zdrowe, nawet byłam u fizjoterapeuty i nie ma napięcia mięśniowego nie wiem koszmary ma czy co 😞 już nie wiem gdzie szukać i ma swojego ukochanego misia poduszkę, kołderkę i zawsze przed snem jej czytam przytulam i nic nawet jak raz u nas przez przypadek zasnęła to też płakała .
Tak chodzą razem do jednej klasy z jednej strony to dobrze bo równo kończą , i jak np jednej nie będzie to może sobie lekcje wziąść od siostry z drugiej za wszystko płacę podwójnie np za Mikołajki 60 zł za wycieczkę 120 i na składkę do grupy na różne tam wydatki 40 zł co miesiąc a czasami też są inne po drodze wydatki itp itd ale nie żałuję że tak postąpiłam razem chodzą się wspierają i pomagają 😊.
E to młodziutka jesteś 😁 ja mam 32 lata mój mąż ma 41 lat, Grzesia urodziłam w wieku 17 lat mój mąż nie jest biologicznym ojcem Grzesia wychowuje go razem w pełni go zaakceptował kocha go jak własne ❤😊.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 19:15
-
nick nieaktualnyLaurka ja się ciągle zastanawiam jak to możliwe, że w tak rozwiniętym kraju jak USA nie ma macierzyńskiego czy wychowawczego.. Nie wyobrażam sobie jakkbym miała tak szybko wracać do pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 19:14
tere-fere, Marzycielka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny