X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Przygarniecie mnie? :)
    Szukałam grupy dla siebie i czuję, że ta jest dla mnie stworzona ;)
    Co prawda nie jestem w ciąży, ale marzy mi się 4 dziecko... a tutaj są kobietki, które mają 4, a nawet 5 pociech :D
    Wasze doświadczenie jest dla mnie bezcenne.
    Ja mam córcię 5 letnią i dwóch synków 3 letniego i półrocznego.
    Także jest co robić, ale kocham swoją gromadkę najbardziej na świecie i doceniam każdy dzień... nawet ten ciężki...
    Pozdrawiam ;)

Witaj moja droga wśród nas 😊.

Każdy dzień z taką gromadką to szczęście ❤ ja mam 5 dzieci więc też mam tak jak Ty i każda z nas co robić przy tyłu szczęściach 😊.

Marzycielka lubi tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć tere-fere ;)
    Chciałabym się starać gdzieś za 2 lata.
    Mąż jest poinformowany he he nie mówi tak, ale i nie mówi nie... a to jest dobry znak :D
    Ty masz 4 dzieciaczków widzę :)
    Najmłodszy 2 miesiące :)
    Masz jakieś rady dla mnie? He he

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu dzięki za tak miłe przywitanie :)
    Kochana w porównaniu z Tobą, to ja przy swojej 3 się nudzę :P
    Podziwiam i gratuluję ;)
    Widzę, że masz już jednego nastolatka w domu. To jeszcze inna historia co? :D
    I 2 dziewczyny chodzące do szkoły, codziennie lekcje itd...
    A najmłodsze szczęście kiedy się urodziło? Moje 14 maja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 11:45

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marzycielka :) rozgosc się 😉

Szczęśliwa Mamusia, Marzycielka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Szczęśliwa Mamusiu dzięki za tak miłe przywitanie :)
    Kochana w porównaniu z Tobą, to ja przy swojej 3 się nudzę :P
    Podziwiam i gratuluję ;)
    Widzę, że masz już jednego nastolatka w domu. To jeszcze inna historia co? :D i 2 dziewczyny chodzące do szkoły, codziennie lekcje itd...
    A najmłodsze szczęście kiedy się urodziło? Moje 14 maja ;)

Proszę uprzejmie 😊😁.

Mój wielkoludek urodził się 23 Maja stąd wielkoludek gdyż jak urodził się to miał 64 cm długości i ważył 5100 gram miałam CC poprzednie porody SN.

Oj jest różnica moje najstarsze szczęście będzie mieć 15 lat i chodzi już do wyższej szkoły on też ma dużo nauki i codziennie sprawdziany i kartkówki, matko przy tych małych co chodzą do pierwszej klasy to mam urwanie głowy co chwile coś wymyślają i też codziennie prawie mają lekcje.
    Marzycielka wrote:
    Cześć tere-fere ;)
    Chciałabym się starać gdzieś za 2 lata.
    Mąż jest poinformowany he he nie mówi tak, ale i nie mówi nie... a to jest dobry znak :D
    Ty masz 4 dzieciaczków widzę :)
    Najmłodszy 2 miesiące :)
    Masz jakieś rady dla mnie? He he

Mój mąż np nie był o niczym poinformowany ani przy Ani 😜 ani przy małym 😜.

Ja w domu mam 6 msc synka i prawie 3 latkę i mam istny cyrk na kółkach , mało tego mam też córeczki które są w 1 klasie podstawowej więc mam latania 😎.

Kark Jak Ty moja droga to wszystko organizujesz , podziwiam pawojoszkę to moja bohaterka 💪 niedługo będzie mieć 7 szczęść w domu ❤.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 11:48

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090
    A rozgoszczę się z wielką przyjemnością :) dziękuję :)

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa faktycznie masz dużo na głowie, ale jestem przekonana, że ze wszystkim sobie dajesz świetnie radę ;)
    Wow duży synek, jaki rozmiar ubranek teraz nosi? Jak śpi w nocy?
    Mój 68/74, zębuś mu idzie i marudzi ;)
    Moja 5 latka ma pracę domową zadawaną w piątki...także 2 godziny pilnowania i pomagania :) a 3 latek jest zazdrosny, malutki marudzi... oszaleć idzie :D
    Ale trzeba sobie jakoś radzić prawda? Kto sobie inny da radę jak nie Matka Polka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 12:09

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:41

Szczęśliwa Mamusia, Marzycielka, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Szczęśliwa faktycznie masz dużo na głowie, ale jestem przekonana, że ze wszystkim sobie dajesz świetnie radę ;)
    Wow duży synek, jaki rozmiar ubranek teraz nosi? Jak śpi w nocy?
    Mój 68/74, zębuś mu idzie i marudzi ;)
    Moja 5 latka ma pracę domową zadawaną w piątki...także 2 godziny pilnowania i pomagania :) a 3 latek jest zazdrosny, malutki marudzi... oszaleć idzie :D
    Ale trzeba sobie jakoś radzić prawda? Kto sobie inny da radę jak nie Matka Polka ;)

Masz rację jakiś musimy dać sobie radę 💪😁 , bo jak nie my to kto 😁😁 .

Oj noce to koszmar mały ciągle die kręci śpi sam w swoim łóżeczku potem się przebudza i biorę go już do nas , ja od lat nie wiem co to sen i co to znaczy wyspać się, moja córeczka Ania ona ma prawie 3 latka płacze mi ciągle po nocach i nie mogę do dziś dnia znaleźć przyczyny jej płaczu a trwa to już 2 lata 😞 z przerwami .

Dominik jest długi ubranka zakładam mu już na 92/98 jeszcze w niektóre 86 się zmieści a waży już 9000 gram 😱🙈 , i powiem szczerze że nie jestem w stanie go unieść jest za ciężki , jem dużo mam dużo sił ale jak tak go się chwilę potrzyma to zaraz ręka chora mnie boli , a lewą ręką ciężko mi jest też go utrzymać .

Moje dziewczynki te starsze mają po 8 i 7 lat są rok po roku i praktycznie codziennie mają coś zadane , a to literki cyferki , wierszyki czy zdania przeczytać i zawsze coś 😎 synek najstarszy sam sobie radzi i jestem z niego bardzo dumna też mi pomaga ale ma też swoje tam zajęcia pouczyć się itp .

Marzycielka, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere o właśnie mi się marzy mieć dwie córeczki i dwóch synków, tak jak Tobie się udało :D
    Powiem Ci, że ja z córci mam też ogromną pomoc. Jest taka rozważna i mądra jak na te swoje 5 lat :)
    Właśnie wleje picie bratu, zrobi mu płatki z mlekiem, chleb posmaruje nutellą ;) a to się bardzo liczy jak się karmi małego akurat czy przewija he he
    No i czasami naśladuje mnie i "matkuje" bratu, a ja wtedy pękam ze śmiechu, bo jest wtedy taka słodka ❤

Podwójne urodziny fajna sprawa :D
    My też takie robimy, bo starsze dzieciaki mają zbliżone daty urodzin ;)

No właśnie, więc jak tylko mąż da zielone światło to za te 2 latka zaczniemy starania :D
    Chyba, że się zbuntuje, to będę nam nim pracować he he

Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa w szoku jestem... wow naprawdę duży jest Twój Dominik ;)
    Będzie chłop jak dąb :D
    Mój 3 letni synek jest bardzo szczuplutki w męża, nosi 92/98 he he i wszystko za luźne w pasie :P

Współczuję tych nocek, to ja nie mogę narzekać w takim razie.
    Jejciu nie mam pojęcia czemu tak się budzi w nocy... hmmm
    Synek 3 letni kilka razy się obudził z płaczem jak poszedł do przedszkola. Ciężki był początek oj ciężki, ale przyzwyczaił się i nawet chętnie wstaje rano i maszeruje dzielnie do przedszkola ;)
    Trzymam kciuki, żeby zaczęła przesypiać noce chociaż Ania :) no bo daj spokój ile czasu można tak spać i nie spać...

To dziewczyny chodzą razem do tej samej klasy? Dobrze zrozumiałam?

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marzycielko. Rozgosc sie na forum!

Widze, ze u Ciebie podobnie w miare co u mnie z tym, ze ja mam 3 corcie: 4 l., 2 l. I 2 miesiace! Jestem rodem z Warszawy, ale mieszkam w Nowym Jorku (Stanie, nie miescie) i za niecale 2 tygodnie mam wrocic do pracy po ostatnim porodzie. Takze nie wiem jak ja to wszystko ogarne, bo 3 to nie to samo co 2 i jest po prostu o niebo wiecej roboty tym bardziej, ze kazda z nich ma inne potrzeby. No ale coz - z czasem zrobi sie latwiej.

Marzycielka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka witaj :)
    A rzeczywiście mamy dzieci z podobną różnicą wieku.
    Jejku już do pracy? A maluszkiem kto będzie się zajmować?
    Długo już tam mieszkacie?

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Laurka witaj :)
    A rzeczywiście mamy dzieci z podobną różnicą wieku.
    Jejku już do pracy? A maluszkiem kto będzie się zajmować?
    Długo już tam mieszkacie?

Bo tu nie ma ani L4 ani macierzynskiego ani tym bardziej wychowawczego, o 500+ czy czyms podobnym nawet nie wspominajac.

Pracujemy z mezem na przemian, zeby trzymac dzieci w domu i nie wysylac do zlobka (daycare) we wczesnym wieku. Najstarsza od wrzesnia poszla do przedszkola na kilka godzin, ale to tyle.
    Ja dobra prace rzucilam rok temu i zaczelam pracowac blisko domu na pol etatu. Od poczatku bylo zalozenie, ze dzidzie bede brac ze soba do pracy teraz bo mam taka mozliwosc, ale to ma sens w przypadku, gdy malenstwo potrafi pospac 2 godzinki. A moja nie potrafi. Nie akceptuje smoczka ani butelki. Wiec stres ogromny w tym momencie dla mnie. Chusta bedzie moim ostatnia deska ratunku.

Ja mieszkam tu okolo 8,5 lat. Maz od zawsze 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 18:48

Szczęśliwa Mamusia, Marzycielka, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalio hej hej :)
    O widzisz nie ma reguły, ale tak jak piszesz dobrze, że się sobą zajmą i masz powiedzmy trochę spokoju :P
    Fantastycznie, że dla 3 księżniczki pomyśleliście o rodzeństwie :)
    Będzie miała się z kim bawić, będzie jej raźniej dorastać... bo starsze już zaraz randki itd :)

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za tak miłe przyjęcie mnie na grupie ❤
    Z Wami nie czuję się jak jakiś ufoludek myśląc o 4 dziecku... bo otoczenie póka się w głowę jak o tym wspominam... co nie ukrywam, że mnie boli... bo nie widzę w tym nic dziwnego...

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam podziwiam za takie marzenia i checi👍 Ja nie mam sily ani cierpliwosci 😅

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka aha rozumiem, czyli męża tam poznałaś 😉
    To porównując w Polsce mamy rarytas
    macierzyński i wychowawczy...
    Osobiście nie korzystałam z chusty, ale słyszałam o niej wiele dobrego ☺

Ogólnie przy 3 jest duuuuużo roboty, więc nie dziwię się, że ktoś poprzestaje na 3 😛
    Ja czuję, że do pełni szczęścia brakuje mi 4 pociechy... to silniejsze ode mnie 😅
    A mam 34 lata, więc odkładać w czasie nie ma co 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 19:01

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Szczęśliwa w szoku jestem... wow naprawdę duży jest Twój Dominik ;)
    Będzie chłop jak dąb :D
    Mój 3 letni synek jest bardzo szczuplutki w męża, nosi 92/98 he he i wszystko za luźne w pasie :P

Współczuję tych nocek, to ja nie mogę narzekać w takim razie.
    Jejciu nie mam pojęcia czemu tak się budzi w nocy... hmmm
    Synek 3 letni kilka razy się obudził z płaczem jak poszedł do przedszkola. Ciężki był początek oj ciężki, ale przyzwyczaił się i nawet chętnie wstaje rano i maszeruje dzielnie do przedszkola ;)
    Trzymam kciuki, żeby zaczęła przesypiać noce chociaż Ania :) no bo daj spokój ile czasu można tak spać i nie spać...

To dziewczyny chodzą razem do tej samej klasy? Dobrze zrozumiałam?

Jak na prawie 6 miesięcy wygląda jakby miał rok , ostatnio pewna Pani tak do mnie a ile Pani synek ma mówię 5 miesięcy a ona że wygląda na 1,5 roczku 😁 .

Powiem Ci że ja też nie mam zielonego pojęcia i byłam u trzech różnych pediatrów i zbadałam ją i o że dziecko zdrowe, nawet byłam u fizjoterapeuty i nie ma napięcia mięśniowego nie wiem koszmary ma czy co 😞 już nie wiem gdzie szukać i ma swojego ukochanego misia poduszkę, kołderkę i zawsze przed snem jej czytam przytulam i nic nawet jak raz u nas przez przypadek zasnęła to też płakała .

Tak chodzą razem do jednej klasy z jednej strony to dobrze bo równo kończą , i jak np jednej nie będzie to może sobie lekcje wziąść od siostry z drugiej za wszystko płacę podwójnie np za Mikołajki 60 zł za wycieczkę 120 i na składkę do grupy na różne tam wydatki 40 zł co miesiąc a czasami też są inne po drodze wydatki itp itd ale nie żałuję że tak postąpiłam razem chodzą się wspierają i pomagają 😊.

E to młodziutka jesteś 😁 ja mam 32 lata mój mąż ma 41 lat, Grzesia urodziłam w wieku 17 lat mój mąż nie jest biologicznym ojcem Grzesia wychowuje go razem w pełni go zaakceptował kocha go jak własne ❤😊.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja się ciągle zastanawiam jak to możliwe, że w tak rozwiniętym kraju jak USA nie ma macierzyńskiego czy wychowawczego.. Nie wyobrażam sobie jakkbym miała tak szybko wracać do pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 19:14

tere-fere, Marzycielka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a jakkby były osobno to też by były składki itd 😉a co to za szkoła wyższa dla Grzesia?

Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ