X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    a jak u Was wygląda kolacja wigilijna? Wszystko jest na stole i każdy bierze, to na co ma ochotę?

U mnie w domu rodzinnym, rodzice nadal tak robią, zawsze wnosiło sie dania po kolei.
    Najpierw mama przynosi półmisek z pierogami każdemu nakłąda ile kto chce, jak wszyscy zjedzą, to przystawka druga - barszcz z uszkami, potem danie główne, najpierw zupa grzybowa, potem, ziemniaczki, karpik, po ziemniaczkach zawsze był groch z kapusta, ale w tamtym roku już mama nie robiła i na deser łazanki z makiem. Ja jeszcze nie robłam u siebie wigilii, zawsze mamy wigilie "skłądkową" u mojej mamy, albo jedziemy do teściów. Staramy się jeżdzic naprzemiennie raz do moich rodziców, raz do teściów. Jedni są na pomorzu, a drudzy w małopolsce :)
    O to macie jezdzenia troszke...
    My wigilie w donu spedzimy bo ja leze wiec mus. Z checia wystawilabym wszystko na stol,ale mi sie nie zmiesci ,s i poza tym nie lubie podgrzewania eiec jest podobnie jak u Was. Z reguly najpietw daje barszczi uszka pozniej pierogi lub ryba i wszystko jest na biezaco cieple.
    Rene u nas staramy sie dzieci nie psuc zabawkami wiec dostaja rzadziej a konkretniej a babcie jakos nie rozpieszczaja ...dziadkow juz nie ma.
    Powiem Wam,ze juz nie moge sie doczekac....

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    NO właśnie, a propo's czwartego maluszka, to martwi mnie strasznie nasze poruszanie się samochodem :D Niby mamy auto 7-osobowe, ale wiaodmo - te dwa miejsca sa w sumie w bagazniku, ani to wygodnie na dłuższą podróż, ani bezpieczne, a o pakowności w tym momencie nie wspomnę
    my to już na dwa auta się przerzucimy hihi z pakownością też może być problem bo będziemy musieli gdzieś zmieścić trzy wózki

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    u nas z ciast na pewno Wiewiór - moja rodzina go uwielbia - z mielonymi orzechami i jabłkami - PYCHOTA a banalne w wykonaniu, na pewno jakiś makowiec i sernik, albo zrobie wersje dwa w jednym :D czyli ciasto z makiem i serem i brzoswiniami
    To ja mam taka prosbe jak mozesz podaj prosze jak pieczesz,ale tak lopatoligicznie bo dobrze gotuje,ale ciasta czasami mi nie wychodza :(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    NO właśnie, a propo's czwartego maluszka, to martwi mnie strasznie nasze poruszanie się samochodem :D Niby mamy auto 7-osobowe, ale wiaodmo - te dwa miejsca sa w sumie w bagazniku, ani to wygodnie na dłuższą podróż, ani bezpieczne, a o pakowności w tym momencie nie wspomnę
    No my musimy kupic 7 osobowe bo tetaz mamy 5 osobowy. Rozgladam sie w necie ,ale nie mam pojecia,ktory jest lepszy...Na mojej to glowie bo maz sie nie zna.

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    O to macie jezdzenia troszke...
    My wigilie w donu spedzimy bo ja leze wiec mus. Z checia wystawilabym wszystko na stol,ale mi sie nie zmiesci ,s i poza tym nie lubie podgrzewania eiec jest podobnie jak u Was. Z reguly najpietw daje barszczi uszka pozniej pierogi lub ryba i wszystko jest na biezaco cieple.
    Rene u nas staramy sie dzieci nie psuc zabawkami wiec dostaja rzadziej a konkretniej a babcie jakos nie rozpieszczaja ...dziadkow juz nie ma.
    Powiem Wam,ze juz nie moge sie doczekac....
    spokojnie aż tyle zabawek to nie mają kto by to sprzątał hihi
    a tak na serio to nie jest tak że zabawkę dostają bo chcą i koniec kropka,albo kup mi to będę grzeczny/grzeczna a ty będziesz miała święty spokój.Mam nadzieje,że nie zrozumiesz mnie źle

PixiDixi lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No my musimy kupic 7 osobowe bo tetaz mamy 5 osobowy. Rozgladam sie w necie ,ale nie mam pojecia,ktory jest lepszy...Na mojej to glowie bo maz sie nie zna.
    a masz już jakiś konkretny model na oku?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja też się zastanawiam czy musimy zmieniać auto. Mam kombi.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    spokojnie aż tyle zabawek to nie mają kto by to sprzątał hihi
    a tak na serio to nie jest tak że zabawkę dostają bo chcą i koniec kropka,albo kup mi to będę grzeczny/grzeczna a ty będziesz miała święty spokój.Mam nadzieje,że nie zrozumiesz mnie źle
    Spokojnie Rene,dobrze Cie zrozumialam :)
    Nie wygladasz na mame,ktora kupuje spokoj zabawkami <3

Rene lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam o fordzie lub tez volksvagen tez 7 osobowy ewentualnie seat 7 osobowy chybaAlhambra. Nie wiem co lepsze....

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzieci sa starsze to mam wrazenie zmniejsza sie wybor ptezentow.

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Myslalam o fordzie lub tez volksvagen tez 7 osobowy ewentualnie seat 7 osobowy chybaAlhambra. Nie wiem co lepsze....
    Zapytam męża tak z ciekawości on jest bardziej obcykany.Co jedynie mogę zrobić to doradzić wybrać kolor i na tym kończy się moja rola przy kupnie auta:-P
    resztę pozostawiam w rękach męża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 17:23

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jak dzieci sa starsze to mam wrazenie zmniejsza sie wybor ptezentow.
    zgadzam się i ogólnie teraz w tych czasach trudniej jest kupić prezent np na komunie,kiedyś dzieci dostawały np zegarek,łańcuszek czy rower i było ok

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Zapytam męża tak z ciekawości on jest bardziej obcykany.Co jedynie mogę zrobić to doradzić wybrać kolor i na tym kończy się moja rola przy kupnie auta:-P
    resztę pozostawiam w rękach męża
    Oj Rene nawet nie wiesz jakby mi to pomogło: ) z gory juz bardzo dziekuje!! :)

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    i kiedyś te zabawki były chyba trwalsze, chyba że te mopje maluchy sa tak zdolne do dewastacji :D ale w zasadzie większośc tych atek, traktorów, kombajnów - to jednarazówki
    też to zauważyłam,na początku o nietrwałość zabawek obwiniałam cenę,ale kupiłam kilka razy coś droższego i było to samo po paru dniach zabawka lądowała w koszu

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Oj Rene nawet nie wiesz jakby mi to pomogło: ) z gory juz bardzo dziekuje!! :)
    powiedz mi jeszcze jaki rocznik was interesuję i mniej więcej o jakiej cenie jest mowa bo to ma spory wpływ.A odpowiedź dam Ci jutro bo mój w domu będzie około 23

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi oczywiście jeśli nie chcesz pisać o tym na forum to ok,jak coś to zapytam o same marki bez ewentualnych roczników czy wartości

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie....myslimy o kwocie okolo 12000-14000,z rocznikami to juz gorzej bo widze duza rozbieznosc. Ford Galaxy np.rocznik 2006 facet sprzedawal za 11000 tys ale np.brakowalo jednego fotela musialabym kupic a znowu rocznik 2004 byl w stanie niby idealnym a juz cena byla 9000 zl. Ogolnie moze kwotowo 14 tys.
    No i na spokojnie,moge poczekac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 17:58

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Spokojnie....myslimy o kwocie okolo 12000-14000,z rocznikami to juz gorzej bo widze duza rozbieznosc. Ford Galaxy np.rocznik 2006 facet sprzedawal za 11000 tys ale np.brakowalo jednego fotela musialabym kupic a znowu rocznik 2004 byl w stanie niby idealnym a juz cena byla 9000 zl. Ogolnie moze kwotowo 14 tys.
    ok a jak z przebiegiem w tych autach były w miarę do przyjęcia?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okolo 200tys.jak dla mnie ok bo ja preferuje zmiane auta co jakies 2 lata i dokladamy wiecej i cos jeszcze lepszego.

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno uda wam się kupić auto które posłuży nie na rok czy dwa a na długie lata
    My myślimy o trochę tańszym bo w dom sporo kasy nam poszło i jeszcze pójdzie...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ