Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
NiecierpliwaOna wrote:Podobno każdy facet marzy o synu - wiecie - syn, drzewo, dom - przekazanie nazwiska ble ble ble.
Widziałam u nas, że mąż ucieszył sie, ze pierworodny bedzie syn (chociaż cały czas powtarzał, wszystko jedno), ale jak sie pojawiła córunia, to oszalał może bezkarnie sie tulic, ona go głaszcze, przymila sie, mówi ze jest cunia tunia (córunia tatunia) a tatuś zachwycony już zaliczył dumny tata pierwszy taniec z córką szaleństwo -
NiecierpliwaOna wrote:Ja też włąsnie co roku mam robic marker Ca-125, czy guz sie nie zezłośliwił. Czytałam historie kobiet, któym operowana potworniaka podczas ciązy, ba!nawet chemie podawano. Ja bym sie chyba nie zdecydowała. Jest już tak duży io tak długo ze mna, że te kilka miesięcy już wytrzymamy razem a potem sie pożegnamy ze sobą (z mieszanymi uczuciami)
"Troszkę Nas Jest.." -
NiecierpliwaOna wrote:na sierpniówkach padło pytanie o teście Nifty. Robiłyście? Czy tylko USG prenatalne? CZy nic?
-
Tak znowu kulinarnie pojade jakie potrawy zagoszcza na Waszych stolach swiatecznych i czy macie juz prezenty?
Ja poki co mam w glowie co komu kupujemy jeszcze troche obmyslam a czas goni...
Dla najmlodszej zestaw Bing maskotka z lampka i klocki,dla sredniej jakis telefon bo obecny juz zuzyty a dla najstarszej simsy na komputer. Nie wiem co dla meza...
Z potraw to barszczyk,uszka z grzybami,pierogi z kapusta,golabki z ziemniakami,paszteciki z grzybami i kapusta,ryba w porach moze ryba po grecku,makaron z makiem,lazanki,kompo z suszu,moze jeszcze jakas ryba ....Nie wiem co z ciast.
-
U nas musi byc drugie zawsze, maz jest takim miesozerca ,ze "nie wybaczylby"mi tylko zupe. Hihi jak zrobilam na wiosne z mlodych ziemniaczkow z koperkiem jajo sadzone i kefir to powiedzial mi no tak deser zjadlem a gdzie mieso i drugie?
NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość
-
część prezentów już mamy część kupi się pewnie na ostatnią chwilę.
ogólnie to u nas robimy paczki ze słodyczami plus jakiś upominek,nie kupujemy nic specjalnego bo dzieciaki często coś dostają a to babcia coś kupi a to dziadek mi też czasem się zdarza coś kupić tak bez okazji dla dzieci:-)
co do potraw to u nas na pewno będzie zupa ze suszu wszyscy u nas ją lubią,będą też tradycyjnie pierogi z kapustą i grzybami,ryby karp smażony dla męża,dla nas w wersji lżejszej na parze,sałatka warzywna i rybna,nie wiem co tam jeszcze będzie bo pewnie teść coś od siebie da,z ciast to makowiec ciasto drożdżowe może jakiś sernik... -
PixiDixi wrote:U nas musi byc drugie zawsze, maz jest takim miesozerca ,ze "nie wybaczylby"mi tylko zupe. Hihi jak zrobilam na wiosne z mlodych ziemniaczkow z koperkiem jajo sadzone i kefir to powiedzial mi no tak deser zjadlem a gdzie mieso i drugie?
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
a jak u Was wygląda kolacja wigilijna? Wszystko jest na stole i każdy bierze, to na co ma ochotę?
U mnie w domu rodzinnym, rodzice nadal tak robią, zawsze wnosiło sie dania po kolei.
Najpierw mama przynosi półmisek z pierogami każdemu nakłąda ile kto chce, jak wszyscy zjedzą, to przystawka druga - barszcz z uszkami, potem danie główne, najpierw zupa grzybowa, potem, ziemniaczki, karpik, po ziemniaczkach zawsze był groch z kapusta, ale w tamtym roku już mama nie robiła i na deser łazanki z makiem. Ja jeszcze nie robłam u siebie wigilii, zawsze mamy wigilie "skłądkową" u mojej mamy, albo jedziemy do teściów. Staramy się jeżdzic naprzemiennie raz do moich rodziców, raz do teściów. Jedni są na pomorzu, a drudzy w małopolsceWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
NO właśnie, a propo's czwartego maluszka, to martwi mnie strasznie nasze poruszanie się samochodem Niby mamy auto 7-osobowe, ale wiaodmo - te dwa miejsca sa w sumie w bagazniku, ani to wygodnie na dłuższą podróż, ani bezpieczne, a o pakowności w tym momencie nie wspomnęWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
u nas z ciast na pewno Wiewiór - moja rodzina go uwielbia - z mielonymi orzechami i jabłkami - PYCHOTA a banalne w wykonaniu, na pewno jakiś makowiec i sernik, albo zrobie wersje dwa w jednym czyli ciasto z makiem i serem i brzoswiniamiWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019