X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jak u Ciebie?, nic sie nie odzywasz....:(

• Rene Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Rene,u mnie niestety znowu ciąża lezaca i to mnie"zaskoczylo"bo mialam cicha nadzieje,ze bedzie normalniej. Mam za soba 4 poronienia wiec psychicznie ciezko przechodze,ale i tak jest juz lepiej niz powiedzmy miesiac temu bo jakos w glowie poukladalam,ze wszystko w rekach Boga . Wszystkie mozliwe leki mam, teraz tylko czekam :)

A Ty Rene? i pozostale Dziewczyny?
    Przykro mi z powodu Twoich strat:-(
    Trzymam za was mocno kciuki:-)
    Jak na razie to chyba nic szczególnego mnie nie zaskoczyło no może oprócz tego że dorobiłam się już żylaków na nogach,we wcześniejszych ciążach miałam tylko drobne pajączki które same znikły jakiś czas po porodzie coś czuje że z żylakami tak łatwo nie pójdzie

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze zylaki to bardzo wspolczuje....moze kup sobie w sklepie medycznym rajstopy lub ponczochy uciskowe bo mize byc tylko gorzej no i do flebologa dobrze byloby pojsc Rene. Takie rajstopy/ponczochy to polskie kupuj jak sie zdecydujesz sa dobre a i crna lepsza niz zagranicznych...okolo 60-80 zl. Mi to doradzila moja gin przy pajaczkach by nie porobilo sie gorzrj.

• Rene Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    O kurcze zylaki to bardzo wspolczuje....moze kup sobie w sklepie medycznym rajstopy lub ponczochy uciskowe bo mize byc tylko gorzej no i do flebologa dobrze byloby pojsc Rene. Takie rajstopy/ponczochy to polskie kupuj jak sie zdecydujesz sa dobre a i crna lepsza niz zagranicznych...okolo 60-80 zl. Mi to doradzila moja gin przy pajaczkach by nie porobilo sie gorzrj.
    dzięki za radę:-)o rajstopach już wcześniej myślałam przydałyby się,mój gin zalecił mi jeszcze jakieś kapsułki cyclo... coś tam,nie pamiętam całej nazwy,mam nadzieje że pomoże.

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene powiem Ci,ze swego czasu temat zylakow byl mega daleki,ale gdy moja chrzestna,siostra mojego Taty miala operacje na zylaki bo juz jej nogi takjakby gnily to wystraszylam sie i to powaznie. Po swietach zaopatrze sie w nowe bo waga mi poszla a sa dobierane na podstawie Twoich wymiarow. Zycze Ci aby choroba ta nie rozwinęla sie i nie postepowala!
    Niecirpliwa dokladnie tak :)samodzielnosc to jest wazna sprawa,ktora my musimy wypracowac u dzieci.
    Tez jestem zmeczona,ale Twoje zasniecie to osssstro ;), uwazaj na siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 21:40

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam Wam blog o gotowaniu. Super przepisy a w zwiazku z nadchodzacymi Swietami polecam serdecznie
    kuchniaukrysi.blogspot.com

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Rene powiem Ci,ze swego czasu temat zylakow byl mega daleki,ale gdy moja chrzestna,siostra mojego Taty miala operacje na zylaki bo juz jej nogi takjakby gnily to wystraszylam sie i to powaznie. Po swietach zaopatrze sie w nowe bo waga mi poszla a sa dobierane na podstawie Twoich wymiarow. Zycze Ci aby choroba ta nie rozwinęla sie i nie postepowala!
    Niecirpliwa dokladnie tak :)samodzielnosc to jest wazna sprawa,ktora my musimy wypracowac u dzieci.
    Tez jestem zmeczona,ale Twoje zasniecie to osssstro ;), uwazaj na siebie.
    powiedz mi w których miejscach mierzy się nogę żeby dobrać odpowiedni rozmiar i czy to prawda że zakłada się je rano przed wstaniem z łóżka

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Pracujecie,czy jesteście na L4,a może pracujecie jako menager domu? :)
    ja jestem od półtora miesiąca na l4,a w domu jestem pełno etatowym pracownikiem bez możliwości pójścia na l4;-P

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Pracujecie,czy jesteście na L4,a może pracujecie jako menager domu? :)
    Na l4,mialam plamienia i mam krwiaka i musze lezec.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    powiedz mi w których miejscach mierzy się nogę żeby dobrać odpowiedni rozmiar i czy to prawda że zakłada się je rano przed wstaniem z łóżka
    Rene,pomiar jest w kilku miejscach na nodze bofajze okolice kostku lydka okolice kolana i udo i faktycznie non stop chodzi sie w nich. Moja gin ma faze i nawet spi w nuch ,ale nogi ma jak tralala

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żylaki też mi dokuczają pierwszy raz pojawiły się pod koniec czwartej ciąży a z każda ciąża pojawiają się wcześniej ale zaraz po porodzie znikają tak że jakoś bardzo się nie przejmuje oczywiście utrudniają życie ale tłumacze sobie że to chwilowe. Najbardziej przykre w tych wypowiedziach otoczenia jest to że człowiek się stara przez kilka cykli przeżywa każdy nieudany cykl a kiedy wreszcie się uda to reszta świata odbiera to jako porażkę albo nieszczęście którego trzeba współczuć. Tak sobie kiedyś myślałam że jakbym sobie sprawiła szusta samochód to nikt by mi raczej nie współczuł ludzie mają dziwne priorytety ,a pierniczki to już nasza rodzinna tradycja w tym roku jeszcze nie piekliśmy bo przeprowadziliśmy się do nowego domu i remont pochłania całą masę czasu ale czas najwyższy wziąć się za to bo tradycja rzecz święta

PixiDixi, NiecierpliwaOna, Rene lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni mnie nie było a tu takie cuda wiaki :) aż miło!

Pawojoszka gratuluję! Pięknie :*

Niecierpliwa robią coś z tym potworniakiem? Skąd wiesz że to to? Złośliwy nie złośliwy? Pytam bo też miałam.

Ja jestem etatowa mama, 24h na dobę :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Nie złośliwy. Lewy jajnik wycięty z potwrniakiem wieki temu. teraz jest na prawym. Ma 10 cm x 4 cm i do wycięcia jest cały jajnik. Potworniak pojawił się po drugiej ciąży. Podczas laparoskopii zwiadowczej uznano, że nie da sie go wyłuskac, trzeba usunąc wszystko, więc tylko pobrali próbke to histop. i go zostawili. Moja gin wiedziała, że chcemy trzecie dziecko. W październiku się z nią umówiłam, że jeśli do lutego nie będę w ciąży, to wycinamy jajnik, bo dłużej nie możemy zwlekać ze wzgl.na jego wielkość. Dłużej w sensie, żeby czekać w nieskończoność aż uda nam się zajść w ciąży, bo potem trzeba odczekac do porodu, połóg itd. Dlatego jak nie mogłam zaj sc w ciążę, to już się pomału pogodziłam z tym, że będziemy mieć trójke dzieci i też jest super, ale się udało :) w sierpniu jak Bozia da szczęśliwy poród, a pod koniec roku, lub początkiem 2019 operacja. Już nie laparoskopia, bo Potworniak jest za duży.

To trzymam kciuki by wszystko dobrze się skończylo! Ja mialam zlosliwego, operacja, chemia.

"Troszkę Nas Jest.."
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Nie złośliwy. Lewy jajnik wycięty z potwrniakiem wieki temu. teraz jest na prawym. Ma 10 cm x 4 cm i do wycięcia jest cały jajnik. Potworniak pojawił się po drugiej ciąży. Podczas laparoskopii zwiadowczej uznano, że nie da sie go wyłuskac, trzeba usunąc wszystko, więc tylko pobrali próbke to histop. i go zostawili. Moja gin wiedziała, że chcemy trzecie dziecko. W październiku się z nią umówiłam, że jeśli do lutego nie będę w ciąży, to wycinamy jajnik, bo dłużej nie możemy zwlekać ze wzgl.na jego wielkość. Dłużej w sensie, żeby czekać w nieskończoność aż uda nam się zajść w ciąży, bo potem trzeba odczekac do porodu, połóg itd. Dlatego jak nie mogłam zaj sc w ciążę, to już się pomału pogodziłam z tym, że będziemy mieć trójke dzieci i też jest super, ale się udało :) w sierpniu jak Bozia da szczęśliwy poród, a pod koniec roku, lub początkiem 2019 operacja. Już nie laparoskopia, bo Potworniak jest za duży.
    Nie chciałam polubić tylko cytować . Fantastycznie że wam się udało ale presja musiała być niezła zycze żeby wszystko poszło szczęśliwie według planu

PixiDixi lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    To trzymam kciuki by wszystko dobrze się skończylo! Ja mialam zlosliwego, operacja, chemia.
    Czesc Dziewczynki :)
    Jeju Tinnera bardzo duzo przeszlas...ogromnie mi przykro,ze musialas przez taka traume przechodzic. Zycze Ci zdrowia i aby same dobre rzeczy spotykaly Cie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 08:29

Tinnera lubi tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Ja się włąsnie boje, bo moja gin mówiła że istnieje niewielki procent, że kiedy jest duży, to może się zezłosliwić. Długo brałas chemię? Rozumiem, że nie dał żadnych przerzutów? Nadal jestes pod opieka onkologów?
    Mialam trzy cykle chemi. Trwało to trzy miesiące. U mnie od momentu wykrycia byl duży, więc operacja była dość szybko. Jestem 7 lat po chorobie, przezutow nie było i mam nadzieję że tak zostanie, od roku już bez opieki onkologicznej aczkolwiek robić markery co roku, usg, generalnie w razie w i tak jestem pod opieką onkologa co do piersi więc jak coś by się działo..
    Ostatnio ginekolog powiedział że powinnam książkę napisać że z jednym jajnikiem można mieć dzieci..

PixiDixi lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czesc Dziewczynki :)
    Jeju Tinnera bardzo duzo przeszlas...ogromnie mi przykro,ze musialas przez taka traume przechodzic. Zycze Ci zdrowia i aby same dobre rzeczy spotykaly Cie <3
    Dziękuję bardzo, trochę się przeżyło niestety..

"Troszkę Nas Jest.."
  • asia-ch Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Chciałam się przywitać z Wami.
    Jestem już na ostatniej prostej, 37 tydzień. Czekamy na ósme maleństwo, na córeczkę Zosię.

PixiDixi, Basik83 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mama
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-ch wrote:
    Witam
    Jestem już na ostatniej prostej, 37 tydzień. Czekamy na ósme maleństwo, na córeczkę Zosię.
    Wow gratuluję!

"Troszkę Nas Jest.."
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-ch wrote:
    Witam

Super! Gratulacje! Wjakim wieku pozoistałe pociechy i jakiej płci przewaga :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ