Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej.
Ale kusicie tymi paczkami
Ja rano bylam pierwszy raz z corka na wizycie kontrolnej u dentysty (mielismy przelozona ze stycznia). Chwile poplakala ale otworzyla buzke i dala sobie obejrzec jestem z Niej dumna. Pani doktor w srednim wieku ale b.fajne podejscie do dzieci
Teraz kontrola za pol roku.
Natalia spokojnie maz da rade z corka a dzieci tez zaskakuja zobaczysz bedzie ok a coreczka w brzuszku tez da rade sa 2 tygodnie to moze przybrac jeszcze duzo i tak najwazniejszr,ze wazy wiecrj niz 2 lg
Dobrego dnia i smacznych paczkowSzczęśliwa Mamusia, Aga9090, Natalia05, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Ja kupilam jednego ale byl paskudny. Ja mieszkam w De i tutaj te paczki sa niedobre, z rana juz jak guma. W ogole tutaj sie obchodzi "tlusty wtorek" co jest moim zdaniem bardziej logiczne bo to poprostu ostatni dzien przed postem. Ja ochodze wiec dwa razy
Dziewczyny wyskocze z pytaniem od razu. Czegos sie przy tym o mnie tez dowiecie.
Jak mowilam, mieszkam w De, od ponad 10lat. Pierwszy syn cc, mega rozrabiak, nie slucha sie nikogo i zawsze robi wszystko na odwrot. Corka sn, slodzina o anielskim sercu (mowie, ze ona jest paczuszkiem polanym miodem i lukrem), przepraszam, dzieckuje - nikt jej nie musial uczyc, uzywa sama z siebie, zawsze pomocna i bardzo wrazliwa. Tak wiec wychowanie swoje a temperament swoje ale to post na osobny temat .
Oboje chodza do zlobka/pkola.
Mieszkamy sobie w 50m, dwupokojowym mieszkanku i jest nam juz ciasno. Dlatego od maja wyprowadzamy sie do wiekszego.
We wrzesniu powitamy na swiecie kolejne nasze dziecko a moj maz chce wziac prawdopodobnie od grudnia rok rodzicielskiego.
No i teraz nie wiemy co zrobic z przedszkolem. Corke chce wypisac i chce zeby juz od maja teraz byla ze mna w domu przez rok (ona bardzo zle znosi zlobek a do tego jej sie nalezy bo jej brata tez wypisalam ze zlobka jak ona si eurodzila i byl prawie rok w domu). Natomiast nie wiem co zrobic z synem. Zostawic go w starym przedszkolu (nie jest najlepsze, maly ogrodek, tylko kadra fajna) a jak tak to do kiedy? Przepisac do nowego od wrzesnia? Maz chce go wypisac ze starego i poslac dopiero za rok do szkoly. Mi sie wydje, ze mimo, ze on zawsze chce ze mna w domu zostac to jesdnak dla chlopca w jego wieku wazny jestkontakt z rowiesnikami. Ja zawsze plakalam jak mnie mama zostawiala w pkolu a jednak je kochalam i do tej pory mam cudowne wspomnienia
Wy tu macie duze doswiadczenie, pomozcie radaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 10:59
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa ja mam nadzieje, ze ona bedzie kochana siostrzyczka ale nie mam pewnosci bo moze obudzi sie w niej zazdrosnica.
Moj Dominik to jest czort i sie dlugo balam zostawic go z mala sama. Ale wolalam go miec w domu. Niby wiecej roboty bylo ale dla mnie to bylo wybawienie bo mialam si eprzynajmniej do kogo odezwac, pogadac sobie troche. Ja mi go tesciowie w dobrej wierze zabierali zebym odpoczela to wcale mi sie to nie podobaloSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKotka Psotka ja bym synka nie wypisywala z przedszkola bo przepisanie do nowego to wielka zmiana dla dziecka a nawet czesto szok a do tego jeszcze"nowe"dziecko w domu. Moze to byc dla Niego niezle przezycie.
Ale to moje zdanie jako nauczycielki przedszkolnej -
Dziewczyny życzę wam słodkiego, tłustego albo fit jakiego sobie chcecie dnia ☺️
Ja uważam, że żłobek to zło konieczne, jeśli nie ma innego wyjścia. Te dzieciaczki są jeszcze takie malutkie i potrzebują rodziców i przytulania i uwagi a nie Pani,nawet najukochańszej,która ma 5 innych dzieci pod opieką. Przedszkole z kolei, myślę,że jest super ważne dla dzieci. Nie tylko kontakt z rówieśnikami,ale i dużo rozwijających zajęćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 11:32
Szczęśliwa Mamusia, inessa, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
A ja jestem ciagle glodna! Budze sie rano o 5:30 i nie moge zasnac z glodu, wieczorem to samo. Wczesniej tak nie mialam. W dwoch poprzednich ciazach przytylam standardowo czyli jakies 15kg a teraz sie boje ze sie roztyje.
W ogole dziwne uczucie nalezec do grupy rodzin wielodzietnych
Powiem wam ze to bylo tez tak, ze ja ten termin na ktory teraz mam wizyte u gina to pare miesiecy temu sobie zaklepalam. I mialam zamiar poprosic o jakies zabezpieczenie, ale nie tabsy, moze spirale. No i sie nie doczekalam hahaha. Ale szczerze to troche w szoku jestem bo od paru miesiecy sie nei zabezpieczalismy i byly dni ze sie zdazalo w mocno plodne dni i...nic. A teraz zaszlam w 7dc!!! Dwa dni kurde po okresie...
Moj maz szczesliwy, ja troche to musialam przepracowac. No ale to tez na inny post temat
Generalnie czuje sie dopelniona teraz. ciesze sie ze jeszcze raz bedzie mi dane czuc ten cud zycia w brzuchu i karmic maluszka. I w ogole jestem strasznei ciekawa co to z tego wyjdzie. Tak jak pisalam moj syn to taki diabolek a corka aniolek. Do tego on ma jakby ciemna karnacje i czekoladowe oczy a ona to jasniutka blondyneczka z niebieskimi oczami. Ale tym razem nie chce wiedziec plci, teraz to mi obojetne i chce miec niespodziankeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:54
inessa, Szczęśliwa Mamusia, Laurka lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Czasami coś w tym jest moja droga , albo wręcz na odwrót 😉.
A Ty jak tam się czujesz u Was prawie 25 tc ?.
Moja siostra rodzi w Kwietniu inna szwagierka w Marcu istne babybom 😝.Szczęśliwa Mamusia, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKotkaPsotka ja mam cykle 25 dniowe i owulacja zwykle ok 10-11 dc i jak sie staralosmy to serducha w dniu lub dzien przed owulacja i nic a z synkiem zaszlam w ciaze w 6 dc jeszcze plamilam leciutko a teraz musialam tez w 7dc gora 8dc
U nas corka do mnie podobna ale kolor oczu ma meza a syn znoe do meza ppdobny ale kolor oczu ma moj hyhy
A w ciazach przytylam 4 kg tzn tak ogolem bo w 2 polowie ciazy mialam 6 kg wiecrj ale po 30 tc schudlam te 2 kg. I mimo,ze dzieci male brzuch b.duzySzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość