X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prawo jazdy to już swoją drogą 😉

Szczęśliwa Mamusia, _Stay lubią tę wiadomość

• goska03 Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 14:57

Aga9090, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 16:33

agjot1979, Aga9090 lubią tę wiadomość

• goska03 Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 09:51

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mając 3 dzieci pracowałam na pełny etat na dwie zmiany. Teraz tylko odliczam aż młody pójdzie do przedszkola i wracam do pracy,bo nie wyobrażam sobie siedzieć w domu, a druga sprawa to myślę o swojej przyszłości, o emeryturze itd kto mi da. A jak dzieci dorosną to co dalej miałabym w domu być i bez żadnego doświadczenia zawodowego to co za sprzątaczkę chyba tylko 🤷‍♀️

Szczęśliwa my nie mówimy ze jesteś zła czy coś w tym stylu. Tylko zacznij działać, bo tylko narzekasz, że Ci ciężko, a nie działasz nic w tym kierunku żeby polepszyć No kurde mnie też ciężko i robię wszystko by było lepiej.

Jak jakieś rozwiązanie podsuwamy to zaraz odpowiadasz, że to się nie da itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 14:01

_Stay, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moge sie przylaczyc?
    Jeszcze nie bylam u lekarza ale test pozytywny i termin wypada na poczatek pazdziernika (z tym, ze chce cc wiec pewnie bedzie wrzesien)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 14:09

Aga9090, inessa, Szczęśliwa Mamusia, agjot1979, tere-fere lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

U nas znow leje deszcz a rano bylo cudne slonce wiec bylam z dziecmi na spacerze i ledwo zdarzylismy wrocic hyhy prawie biegiem.
    Oby do wiosny :) na dzialce trzrba zaczac dxialac :) moj tato ma przyjechac w weekend i pobcinac drzewa o ile nie bedzie padac.

Niecierpliwa ufff dobrzr,ze nic sie nie stalo!!!

Za to moj synek od piatku idzie do przedszkola z czego bardzo sie cieszymy bo tam bedzie mial wsparcie terapeutow zwlaszcza jesli chodzi o mowe i SI.
    Ja nie mam prawa jazdy i nie czuje tego moj maz tez nie ma ale mieszkamy w miasteczku i wszedzie blisko mamy a do rodziny jezdzimy pociagiem co uwielbiamy a zwlaszcza synek porzeszczesliwy jest z takiej podrozy.
    Co do odbierania dzieci to prawo swoje ale przedszkola czy szkoly moga dolozyc swoje zasady jednak to chodzi o bexpieczrnstwo dzieci.
    Ale jest cos takiego jak oswiadczenie rodzicow gdzie wyrazaja zgode aby starsze dziecko odbieralo mlodsze ze szkoly z tego co pamietam chyba musi miec przynajmniej 13 lat skonczone ale nie jestem pewna.
    Tak samo gdy np.rodzice sa rozwiedzeni przedszkole czy szkola musi miec decyzje sadu ktory lub czy oboje rodzice moga odbierac dziecko.
    Dobrego popoludnia życze <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark byc moze od lekarza. Poprzednia ginka jak miałam betę 72 to nie uznała tego nawet z a biochem 🙄

U nas w przedszkolu mogą odebrac dzieci tylko osoby pełnoletnie. W szkole natomiast starsze rodzeństwo może przyprowadzic i odebrać młodsze, ale to starsze dziecko musi mieć min 10 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 15:43

tere-fere lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa całe szczęście, że chłopaki bez szwanku wyszli.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 15:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 15:26

Szczęśliwa Mamusia, inessa lubią tę wiadomość

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay ja nie robie ale moja teściowa owszem, robi przepyszne! Jutro się objem jak bak i moja dietę szlag trafi 😂
    Niecierpliwa dobrze ze tylko auto ucierpiało a chłopaki całe!
    Szczesliwa prawo jazdy rozwiązało by większość twoich problemów. Ja tez myślałam tak jak ty, ze po co, ze nie umiem i nie lubię jeździć! Moi dziadkowie zmusili mnie do pójścia na kurs, zdałam za 4 razem po czym przez kolejne 10 lat nie usiadłam
    za kierownica! Dopiero sytuacja życiowa zmusiła mnie do zmiany zadania i po prostu musiałam się przemoc i zacząć jeździć, początki nie były łatwe ale wiedziałam ze nie mam wyjścia. Dziś z perspektywy czasu jestem im ogromnie wdzięczna i nie wyobrażam sobie życia bez auta. Utrzymanie owszem kosztuje ale można kupić coś niewielkiego i taniego, najlepiej w gazie i wtedy to naprawdę niewiele wyniesie, na twoje potrzeby wystarczy. Ale zrobisz jak uważasz.

_Stay, Aga9090, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay uwielbiam paczki mojej mamy :)
    A ze mieszka daleko to musze obyc sie ze smakiem mniam jem jej paczki mimo,ze nie moge nawet moj maz zajada je mimo,ze On slodyczy nie jada hyhy
    A mama piecze dla pol rodziny hyhy czasem po 200 na raz hehe a na wtorek przed Popielcem faworki :)
    Ja nie pieke paczkow bo duzo przy nich pracy a dla nas to bym musiala ze 4 upiec haha bo wiecej nie zjemy :)
    Znajac zycie mama je przywiezie w sobote bo maja do nas wpasc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 17:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa szukasz porady na rzeczy, które już kilkukrotnie pytałaś, a my nie raz już radziłyśmy co zrobić ale nie przyjmujesz naszych rad tylko co chwilę stwarzasz nowe problemy. Pisałyśmy, że prawo jazdy rozwiązało by dużo rzeczy w twoim życiu ale Ty nie, bo nie. Pisałyśmy o dziewczynkach i jak rozwiązać "problem" z odbieraniem i odprowadzaniem to tutaj też wieczne wymówki. No ja już nawet nie wiem co poradzić, bo po raz piecdzieciaty piszemy co by Ci ułatwiło zycie🤷‍♀️ nie obraz się ale ja już nie wiem🤷‍♀️

_Stay lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię z nutella, a inne rodzaje kupuje 😉

_Stay lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Szczęśliwa szukasz porady na rzeczy, które już kilkukrotnie pytałaś, a my nie raz już radziłyśmy co zrobić ale nie przyjmujesz naszych rad tylko co chwilę stwarzasz nowe problemy. Pisałyśmy, że prawo jazdy rozwiązało by dużo rzeczy w twoim życiu ale Ty nie, bo nie. Pisałyśmy o dziewczynkach i jak rozwiązać "problem" z odbieraniem i odprowadzaniem to tutaj też wieczne wymówki. No ja już nawet nie wiem co poradzić, bo po raz piecdzieciaty piszemy co by Ci ułatwiło zycie🤷‍♀️ nie obraz się ale ja już nie wiem🤷‍♀️

Aga bo szukac porady to jedno, a pisac, zeby sobie pobiadolic i ulzyc, ale nic nie zmienic to osobna sprawa. Takze tyle. Pisac mozna o wszystkim, forum zawsze wyslucha :)

Stay ja nie przepadam za paczkami. W Warszawie zjadalam jednego dla zachowania tradycji. Tutaj jak moi rodzice akurat byli w tym okresie rok temu, to kupilam pudelko i zjedlismy, ale teraz jak staram sie lepiej odzywiac i zrzucic kilka zbednych kilo, to nie bede ich znosic do domu, ani tym bardziej sama robic ;)

Inessa piekny suwaczek - zycze, zeby doszedl do samego konca! <3

Aga9090, inessa, Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Stay ja nie robie ale moja teściowa owszem, robi przepyszne! Jutro się objem jak bak i moja dietę szlag trafi 😂
    Niecierpliwa dobrze ze tylko auto ucierpiało a chłopaki całe!
    Szczesliwa prawo jazdy rozwiązało by większość twoich problemów. Ja tez myślałam tak jak ty, ze po co, ze nie umiem i nie lubię jeździć! Moi dziadkowie zmusili mnie do pójścia na kurs, zdałam za 4 razem po czym przez kolejne 10 lat nie usiadłam
    za kierownica! Dopiero sytuacja życiowa zmusiła mnie do zmiany zadania i po prostu musiałam się przemoc i zacząć jeździć, początki nie były łatwe ale wiedziałam ze nie mam wyjścia. Dziś z perspektywy czasu jestem im ogromnie wdzięczna i nie wyobrażam sobie życia bez auta. Utrzymanie owszem kosztuje ale można kupić coś niewielkiego i taniego, najlepiej w gazie i wtedy to naprawdę niewiele wyniesie, na twoje potrzeby wystarczy. Ale zrobisz jak uważasz.

Agjot otoz to. Ja na egzamin chodzilam 8 razy. Osiem! I zaraz po odebraniu prawka mialam wypadek. I dlugo nie jezdzilam. I tak bym sobie pewnie mowila, ze to nie dla mnie albo sie nie nadaje, ze sie boje, ale co to za sens ciagle sie dygac i zyc w strachu? Bedac pieszym tez mozna zostac potraconym itp.
    Po tej stronie Oceanu musialam znowu zdawac egzamin i placic i wyrabiac dokument i od tamtej pory mialam jeszcze kilka wypadkow bardziej lub mniej powaznych, ale co? Wszystkiego sie w zyciu nie kontroluje, sa wypadki losowe, dziekuje Bogu, ze nic mi nie jest, wyciagam wnioski i jesli popelnilam blad, to go wiecej nie popelnie. Sa rzeczy, ktorych unikam, bo nie czuje sie komfortowo, nie bylam nigdy w dlugiej trasie sama i predko nie bede, ale to co robie, robie dla siebie i dla rodziny, dla dzieci, zeby zawiszc, przywiezc, zakupy, szkola, lekarz lub szpital - no trzeba. Jak moj maz byl w szpitalu kilka lat temu i mial operacje, to moglam pojechac go odwiedzic.

Szczesliwa a Twoj maz Cie nie zacheca? Nie mowi, zebys sie przelamala? Moj maz nade mna od lat pracuje, zebym przelamywala swoje wlasne bariery, ktore sama sobie w glowie stworzylam. Bo przeciez mam dwie rece i dwie nogi-blokada jest tylko w glowie.

Aga9090, agjot1979 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj robię pączki ale akurat jutro jedziemy na wycieczkę cała bandą i nie będzie nas prawie cały dzień więc kupujemy w tym roku ,poza tym przy małym mogłoby być ciężko stać przy kuchni . Ale tradycja jedzenia jest jak najbardziej do podtrzymania. Olac dietę zwłaszcza że ostatki to nasza tradycja więc nie można dać jej zaginąć.

Niecierpliwa dobrze że skończyło się na strachu choć poszukiwań nowego auta nie zazdroszczę.

Laurka, Jagodzianka19, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 18:10

pawojoszka, Aga9090, agjot1979, Laurka, _Stay, inessa, Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 05:14

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ