Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dzieci chodzą na zajęcia dodatkowe. Głównie są to zajęcia sportowe. Ale też szachy,basen ,robotyka.chodza na takie zajęcia,ktore sami wybrali. Uczą się bardzo dobrze. Ale żeby mieć takie wyniki jakie mają muszą trochę przysiąść. Nie wystarcza tylko raz dwa odrobić lekcji i już koniec. Nie wszystko jest omawiane na lekcjach i nie wszystko od razu się pamięta. Trzeba powtórzyć w domu.
Dla mnie bieganie po podwórku jest ważne. Choćby ze względów zdrowotnych. Dzieci spędzają wiele godzin siedząc w szkolnych ławkach, potrzebują pobiegać na świeżym powietrzu. Ale też jest to czas na ich kreatywne zabawy i tworzenie relacji z rówieśnikami. Na lekcjach rozmawiaćc nie można, na podwórku już tak 😉KotkaPsotka3, agjot1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie tak jakkby w kierunku wszystkich, którzy dzieci posyłają na zajęcia,bo akurat post szczęśliwej był podany jako PRZYKŁAD. dlatego napisałam co o tym myślę i ja nie zmuszam dzieci do niczego. Chyba można się wypowiedzieć w tym temacie, bo widocznie Szczęśliwa nie zna tej drugiej strony i uwaze, że matki puszczające na zajęcia dodatkowe mają "ZRABANE GŁOWY"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 18:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczęśliwa to nie oceniaj jeśli sama nie chcesz być oceniona. Ja nic do Ciebie nie mam tylko Wyrażam swoje zdanie, bo nie każdy przez swoje ambicje zapisuje dzieci na zajęcia, a Twój post miał negatywny wydźwięk, bo nie wszyscy zmuszają dzieci do tego typu zajęć, a wręcz przeciwnie jeśli one chcą to dlaczego nie pozwolić się rozwijac. A moim zdaniem rozwijanie kreatywności, rozwoju itd dzieci w innych kierunkach niż zabawa na podwórku jest też bardzo ważne. Dzieci zawsze biorą z nas przykład i my jesteśmy bardzo aktywnymi rodzicami i nie siedzimy tylko w domu, a pokazujemy im również świat
-
nick nieaktualnyKatalonia wrote:Szczęśliwa, jak Ty to robisz, że masz czas na to forum...
Mi szkoda czasu.
Jak mam czas to wchodzę nie siedzę nom stop 😉 .Dziś dostałam nauczkę i na razie robię sobie przerwę wszystko trzeba trzymać na wodzy , serdeczne Cię pozdrawiam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 22:24
-
Laski ale o co ten dym? Niech każdy robi jak uważa i wychowuje swoje dzieci jak chce. Takie porównywanie jest totalnie bez sensu, bo przecież każde jest inne, ma inne zainteresowania, temperament itp. Ja odebrałam post szczęśliwej jako dziwienie się ze to dziecko tak naprawdę nie jest zbyt szczęśliwe z powodu tych wszystkich zajęć dodatkowych, a matka totalnie tego nie widzi i nie przyjmuje do wiadomości. Reakcja Agi i Stay znowu przesadzone, jakbyście to odebrały osobiście do siebie. Chill dziewczyny, to forum jest po to by sie wspierać, inspirować i czasem tez doradzić ale bez spiny. Mamuśka wracaj, bez jaj, następna co konto usowa?!
Ja siew ładnie relaksuje nalewka wisniowa z 2018 roku i powiem wam
ze jest zajebista 😀Natalia05, Jagodzianka19, Zielona koniczyna, inessa, pawojoszka lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Wprawdzie nie piszę tu często,ale często czytam i znam Szczęśliwą Mamusie jako wyjątkowo życzliwą osobę, która mimo swoich problemów zawsze przejmuje się klopotami innych i wprowadza na forum atmosferę pogodnej bezkonfliktowosci, że tak to określę. I od jakiegoś czasu nietrudno zauważyć, że Aga i Stay upatrzyly sobie akurat tę miła,spokojną dziewczynę na obiekt zaczepek, chociaż naprawdę trzeba było mocno się natrudzić, żeby w jej postach znaleźć jakiś powód. Ale jak się przyczepić do jednego niezrecznego słowa i pociągnąć potem to dalej, ignorując tłumaczenia zaatakowanej dziewczyny, to można doprowadzić do.tego, że kolejne osoby będą usuwać konta.
Szczęśliwa Mamusiu, Iwonko, bo tak chyba masz na imię? Jesteś świetną, dobrą i mądra kobietą, fajną mamą, podziwiam Cię jak radzisz sobie z tym wszystkim, z czym musisz sobie poradzić bez niczyjej pomocy, nie przejmuj się tym, co Cię tu spotkało, nie warto. Pozdrawiam Cię serdecznie. Hania, mama trójki.
Natalia05, Jagodzianka19, Zielona koniczyna, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA czy ja się z kimś kłócę 🤦♀️
Przecież napisałam Szczęśliwej TYLKO, że nie każdy zmusza dzieci do takich zajęć. Chciałam przedstawić druga stronę. No do cholery poruszyło mnie hasło ZRABANE GŁOWY.
No przepraszam bardzo ja sobie Szczęśliwa upatrzyłam co Wy do jasnej cholery gadacie?!
ZAWSZE jak Szczęśliwa miała jakiś kłopot /problem to próbowałam doradzić jak go rozwiązać, a tu takie teksty?!
To ja się żegnam z Wami skoro w taki sposób zostałam oceniona było miło przez ten długi czas co tu byłam. Powodzenia -
nick nieaktualnyBergamotko mam dokladnie to samo odczucie, lepiej bym tego nie ujela.
Te nachalne rady i zlosliwe komentarze o narzekaniach oraz bulwers ze ktos ich nie chce wprowadzic w zycie to juz w ogole pomine. Nie mam czasu ani ochoty czytac takich madrosci w nieprzyjemnej atmosferze wiec rowniez sie pozegnam.
Mamusia jak wrocisz to sie odezwij.
Inessa trzymam kciuki za twojego okruszkaZielona koniczyna lubi tę wiadomość
-
Natalia , Jagodzianka, agjot , bergamotka, inessa wysłałam Wam zaproszenie do przyjaciółek zmieniłam nic a tu już nie będę się udzielać jak coś napiszę do Was na priv.
Natalia05, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
Na ovufriend i bbf od 2016 r.
" Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
Jan Paweł II -
nick nieaktualny
-
_Stay wrote:Jak ja uwielbiam ludzi którzy najpierw ,prowokują sami szukają zaczepki i tego żeby potem coś nie miłego powiedzieć na koniec kasuja konto po to żeby na następny dzień zakładać konto i strugac ofiary.... żałosne
Mi tam nikt nie przeszkadzał turaj i fajnie się gada,ale uważam że są jakieś granice dobrego smaku...
A Ty Mamusiu poszukaj sobie przyjaciół i znajomych w realu bo mam wrażenie że mieszkasz na tym forum i żadnych "znajomych" poza nim nie masz...
Mam nadzieje ze Aga wróci bo ewidentnie poczuła się urazona i miala prawo. Aga wracaj ! -
nick nieaktualny
-
No bez jaj ,co to przedszkole jest? Pół forum walnęło focha bo ktoś napisał coś co im się nie spodobało, serio? Ja taż się mogła poczuć urażona sugestiami że posyłanie dzieci na zajęcia dodatkowe to inwestowanie w ich przyszłość bo dostają na to 500+ a nie wydawać na głupoty ,bo moje dzieci nie chodzą na żadne zajęcia i nie uważam że zaniedbuje ich przyszłość a tym bardziej że roztrwaniam pieniądze dzieci na głupoty i co ? Też mam walnąć focha ?
Stay ocenianie Szczęśliwej że jest na forum bo nie ma znajomych w realu, nie jest fajne, bo my wszystkie jesteśmy na tym forum łącznie z tobą. A twierdzenie że ktoś kto usunął konto a potem założył nowe jest żałosne obraża także inne dziewczyny ,które z różnych przyczyn usunęły konto ,chociażby po ciężkich przeżyciach ,a potem wróciły jak np kark ,która zmieniała konto kilka razy .
Jest prosta rada jeśli nie mamy nic miłego do napisania to nie piszmy nic.
Rady radami bo po to też tu jesteśmy ,ale każdy ma prawo zrobić jak chce bez oceniania. Twierdzenie że ty jesteś taka ,twoje życie jest takie jest krzywdzące bo tak naprawdę nie znamy się zbyt dobrze ,nie znamy swoich historii i codzienności.
Jagodzianka19, agjot1979, _Stay, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
_Stay wrote:Pawojoszka
Masz racje,każdy walnął jakiegoś Focha bez sensu może zbyt dosłownie cos sie odebrało... każdy ma jakieś swoje problemy,sprawy i może nie potrzebnie cos walnął i tak już poszło... liczę że każdy "zmadrzeje" wróci już bez fochow i będzie jak to zwykle.
Mamusia, Aga wróćcie dziewczyny i nie dawajcie się prowokacji Stay, bo to ona probuje wszystkie ze sobą skłócić!Zielona koniczyna lubi tę wiadomość