X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus87 wrote:
    Oby.. Tylko nie zbyt krótki.. Muszę jeszcze dojechać 120km do szpitala w którym już rodziłam i uparcie chce tyło tam 🤦‍♀️🤦‍♀️ 😂. A mogę zapytać, dlaczego drugi był u ciebie zakończony cc?

Nie no szacun 💪 tyle do szpitala ja miałam 60 ale co to jest w porównaniu do 120 😱.

Malinka Co poród to inny ja patrz 4 dzieci urodziłam SN a ostatni poród zakończył się CC co do porodów SN to też zależy jeden miałam szybki , potem trochę się dłużyło , trzeci był szybki , przy 5 porodzie męczyłam się całą noc przyjechaliśmy jakoś po 20 a urodziłam dopiero o 4.20 , Dominika urodziłam o 21.13 też u mnie była zagrażającą zamartwica i słabe tętno mały nawet w kanał rodny nie zszedł więc nie urodziłabym za nic go SN .

Co do tych chińskich kalendarzy to żadko co się sprawdzają jak przy Dominiku sprawdzałam to wychodziła mi dziewczynka 😂😂😂 .

Ale wczoraj było ciepło pół dnia spędziłam na dworze u nas było plus 14 stopni 😱 a dziś już tylko 0 🙈.

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimno, ale za to piękne ☀

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2021, 04:23

Wysłany: 4 marca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Dziewczyny te które pracują i decydowały się na dziecko w małych odstępach czasu bez powrotu do pracy, jak mysliscie co na to Wasz pracodawca? Ja to myślę że jestem na czarnej liście :p

Ja nie pracowałam nigdy ale powiem Ci jak moja siostra ma ona pracuje w sądzie no pracowała i od 3 lat nawet więcej chyba 🤔 , jest na urlopie wychowawczym można ten urlop sobie przedłużać ale też skąd ma wiedzieć ile będą jej posadę trzymać 🤔 , może kogoś innego na jej miejsce zatrudnią a ona pójdzie w odstawkę tego się nie przewidzi 😎 , może moja siostra to taki " wyjątek " ona tam do pracy jeździ bierze jakieś tam paczki przywozi jakieś tam czasami papiery , więc chyba jest bezpieczna 😉 odchowa to trzecie dwoje będzie mieć w przedszkolu , a w domu to najmłodsze i będzie pewnie chciała wrócić do pracy no teraz też tak mi mówiła , że nie chcą kolejnego dziecka , że do pracy chce wrócić itp itd a tu bank wpadka 😝 .

Jan Paweł II
  • Agus87 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Dziewczyny te które pracują i decydowały się na dziecko w małych odstępach czasu bez powrotu do pracy, jak mysliscie co na to Wasz pracodawca? Ja to myślę że jestem na czarnej liście :p
    Ja pracuje w panstwowce i na czarnej liście być nie mogę. Nie boję się o pracę, jestem w stałym kontakcie z ludźmi z pracy. A nie ma mnie od kwietnia 2017r

2020..❤️czekamy na Leosia❤️
    uann9jcgawcbp54e.png
  • Agus87 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Agus gratuluje drugiego synka. Bardzo ładne imię wybraliście😊
    Dziękuję 😁

2020..❤️czekamy na Leosia❤️
    uann9jcgawcbp54e.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 4 marca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sądzicie jest taka możliwość na zamianę domów niestety nie stać nas na kredyt , a po rodzinie nigdzie nie mam ani domu czy działki , ja już mam dość wszystkiego i na prawdę myślę o tym poważnie aby się wyprowadzić z tej miejscowości gdzie obecnie mieszkamy , bo mnie tu " zagryzą na śmierć " nerwowo tu się wykończę nie będę opisywać szczegółów aby znów jakaś " życzliwa " się nie przyczepiła .

Jan Paweł II
  • melisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 4 marca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    są takie oferty, choć często chcą ludzie zamienić dom na mieszkanie za dopłatą.
    A nie możecie sprzedać obecnego domu i za tą kwotę kupić coś nowego w innej miejscowości?
    Choć pewnie ciężko byłoby to zsynchronizować w czasie.

Ceny domów są kosmiczne byśmy musieli nasz dom a raczej gospodarstwo sprzedać chyba za 1 mln , a czy nasz dom / gospodarstwo jest tyle wart 🤔 🤔 , a trzeba mieć w razie czego gdzie pójść a ja nie mam gdzie pójść z mężem i dziećmi do mojego taty nie wrócę bo ma tam tylko dwa pokoje i kuchnię i mieszka w bloku , siostry też odpadają , już mieszkałam w bloku więc to nie wchodzi w grę , niestety w mojej rodzinnej miejscowości pedofil panuje 😱😱😱 więc też głównie dlatego nie chce tam wracać bo każdy boi się dzieci z domu wypuścić , mi siostra to samo poradziła szukałam bliżej mojej rodziny domów do zamiany i znalazłam tylko jedną ofertę ☹️ głównie to chcą ludzie zamieniać się właśnie z domu na mieszkanie , a z dom na dom to pewnie jest coś w stylu jak szukanie igły w stogu siana . Siostry nijak mi nie pomogą jedna zaraz urodzi 3 dziecko i sami spłacają kredyt na rozbudowę domu dobudowali sobie dodatkowe piętro , kolejna moja siostra mieszka z teściami to gdzie tu się pchać , o najmłodszej siostrze nawet nie wspominam gdyż ma gdzieś i mnie i pozostałe siostry , na wynajem też nas nie stać bo to jednak spory koszt a gdzie ja też i znajdę dom lub kawalerkę z 5 pokojami 2 łazienkami jedynie to zostaje mi ten dom co znalazłam w pobliżu moich rodzinnych stron pytanie też takie czy mój mąż się na to zgodzi 🤦 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 13:53

Jan Paweł II
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój królewicz skończył dziś pół roczku!❤️
    A to my, nie cytujcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 11:36

Malinka33, Zielona koniczyna, Agus87, melisa, Laurka, Jagodzianka19, inessa lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Malinka33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka możesz próbować z zamiana domów 🙂 może akurat się uda, z wynajem masz rację jest drogo i ciężko znaleźć coś z 5 pokojami.😔 porozmawiaj z mężem na ten temat.albo niech wymyśli sam coś innego ,
    Życzę wam miłego dnia 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 14:34

👸 35 lat
    🤴41 lat
    👨2004
    👧2009
    👦2014
    🧒2017
    👶2021

Wysłany: 4 marca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka33 wrote:
    Koniczynka możesz próbować z zamiana domów 🙂 może akurat się uda, z wynajem masz rację jest drogo i ciężko znaleźć coś z 5 pokojami.😔 porozmawiaj z mężem na ten temat.albo niech wymyśli sam coś innego ,
    Życzę wam miłego dnia 😘

Oby ✊💪 , on nic nie wymyśli jak mu o tym wspominam raz na jakiś czas to mówi że na głowę upadłam 🤦🤦🤦 lub gdzie i za co pójdziemy 🤦 , szkoda że nie mam kontaktu z taką ciocią mojego męża ona by może pomogła zawsze nam pomagała 😊 , kiedyś ona sama do mnie dzwoniła a jak ja dzwoniłam to że nie na takiego numeru z dziećmi tej cioci nie mamy żadnego kontaktu a ona ma już 86 lat .
    Porozmawiam z mężem i z siostrami jak one to widzą może znajdzie się jakieś rozwiązanie 💪.

Agjot Pięknie wyglądasz moja droga ❤️😘 , cudnego macie synka ❤️ , wszystkiego najlepszego dla Waszego synka ❤️🎁🎂 patrzeć jak mój będzie mieć roczek 🙈

Malinka33, agjot1979 lubią tę wiadomość

Jan Paweł II
  • Malinka33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona koniczyna wrote:
    Oby ✊💪 , on nic nie wymyśli jak mu o tym wspominam raz na jakiś czas to mówi że na głowę upadłam 🤦🤦🤦 lub gdzie i za co pójdziemy 🤦 , szkoda że nie mam kontaktu z taką ciocią mojego męża ona by może pomogła zawsze nam pomagała 😊 , kiedyś ona sama do mnie dzwoniła a jak ja dzwoniłam to że nie na takiego numeru z dziećmi tej cioci nie mamy żadnego kontaktu a ona ma już 86 lat .
    Porozmawiam z mężem i z siostrami jak one to widzą może znajdzie się jakieś rozwiązanie 💪.

Agjot Pięknie wyglądasz moja droga ❤️😘 , cudnego macie synka ❤️ , wszystkiego najlepszego dla Waszego synka ❤️🎁🎂 patrzeć jak mój będzie mieć roczek 🙈
    Oby się udało mocno trzymam kciuki ✊

👸 35 lat
    🤴41 lat
    👨2004
    👧2009
    👦2014
    🧒2017
    👶2021
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa przede wszystkim pogadaj z mężem cokolwiek zrobić to musicie działać razem. Nie wiem jak u was ale u nas domy nie są aż takie drogie żeby za nie 1 ml trzeba dać. My za nasz daliśmy 130000 ,owszem wymagał remontu ale tylko dlatego że przez 7 lat nikt tu nie mieszkał ale to na zasadzie pomalować ,położyć panele wymienić wannę ,nic wielkiego przy domu jest prawie 30 arów podwórka. U nas ha ziemi kosztuje okolo60-80 tys.,mówisz że macie gospodarstwo więc pewnie ziemię ,nie musicie sprzedawać całości. Wystarczy sprzedać ziemię i kasę wziąć i kupić dom. Ostatnio pisałaś że mężowi należy się część kasy za sprzedaż działki ,też jest to kasa. Tylko że przed problemami nie uciekniesz wszędzie znajdzie się jakaś osoba ,z którą będziecie mieć problem . Procedury z socjalem już ruszyły czy tu czy gdzie indziej rozprawa będzie ,kurator będzie was odwiedzał i opieka też tak że przemyślcie to ,pogadajcie i ustalcie coś.

cf409fc7e7.png

Wysłany: 4 marca 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa przede wszystkim pogadaj z mężem cokolwiek zrobić to musicie działać razem. Nie wiem jak u was ale u nas domy nie są aż takie drogie żeby za nie 1 ml trzeba dać. My za nasz daliśmy 130000 ,owszem wymagał remontu ale tylko dlatego że przez 7 lat nikt tu nie mieszkał ale to na zasadzie pomalować ,położyć panele wymienić wannę ,nic wielkiego przy domu jest prawie 30 arów podwórka. U nas ha ziemi kosztuje okolo60-80 tys.,mówisz że macie gospodarstwo więc pewnie ziemię ,nie musicie sprzedawać całości. Wystarczy sprzedać ziemię i kasę wziąć i kupić dom. Ostatnio pisałaś że mężowi należy się część kasy za sprzedaż działki ,też jest to kasa. Tylko że przed problemami nie uciekniesz wszędzie znajdzie się jakaś osoba ,z którą będziecie mieć problem . Procedury z socjalem już ruszyły czy tu czy gdzie indziej rozprawa będzie ,kurator będzie was odwiedzał i opieka też tak że przemyślcie to ,pogadajcie i ustalcie coś.

Dziękuję kochana za wsparcie ❤️ wiem że socjalu nie unikę , ale chcę mieć wreszcie spokój chce odetchnąć od tych donosów ja już na prawdę nie mam sił na to , już babcia mojego męża nam dokuczała do samej śmierci żyć nie dawała , ciągle coś jestem już w takim stanie że szkoda mówić .
    W okolicach mojej rodzinnej miejscowości to różne są ceny , ale powyżej tych co piszesz np działka taką na sprzedaż to 90 tys do negocjacji i skąd te pieniądze wziąść i gdzie najpierw pójść w razie czego , np brat męża mojej siostry chce kupić działkę w tej samej miejscowości co obecnie mieszka będzie kupował i chyba z 50 tyś kosztuje , jeszcze zależy gdzie bo jak widzę ceny to różnie ale mój na kupno działki i budowy domu od podstaw na to się nie zgodzi , nawet kupno domu do remontu odpada bo też koszta tu już się ile lat remontujemy i końca nie widać 😎 . Porozmawiam z mężem i ustalimy co zrobić bo ja na pewno tu długo nerwowo nie wytrzymam .
    Tylko wiesz mój mąż nic nie chce z tej sprzedaży działki , ma być w Czerwcu kolejna rozprawa sądowa i też na nią nie pójdzie 🤦 ja mu mówię i tłumaczę a on swoje 🤦 .
    My mamy prawie 1 h jedna część pola jest do upraw , ale jeden kawałek nie nadaje się na sprzedaż gdyż to koło domu i nie ma dojazdu , kolejny kawałek to tereny bagniste i rekreacyjne więc też nic tam nie możemy zrobić bo wiecznie tam błoto woda , no i jest jeszcze jeden kawałek ale z tym polem to są problemy wolę o tym tu nie pisać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 17:01

Jan Paweł II

Wysłany: 4 marca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot wszystkiego najlepszego dla synka😘
    Dopiero zwróciłam uwagę, że starszych synów mamy z różnica kilku dni 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 4 marca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa rozmawiajcie i szukajcie. Może akurat znajdziecie spokojniejsze miejsce do życia.
    Pawojoszka tania ziemia u Was.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka ja osobiście nie sprawdzałam ale poprzedni właściciel kiedyś mówił on ma tu sporo ziemi ,pewnie też wszystko zależy od położenia i klasy

cf409fc7e7.png

Wysłany: 4 marca 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Szczęśliwa rozmawiajcie i szukajcie. Może akurat znajdziecie spokojniejsze miejsce do życia.
    Pawojoszka tania ziemia u Was.

Ja już znalazłam dwie oferty 🙈 jedna to dom na zamianę , druga to działka z wylanymi już fundamentami koszt projektu ponad 2 tyś i linkiem jaki dom ma tam powstać na tych fundamentach , ale tam jest pięknie ❤️ widziałam na YouTube tą działkę budowlaną blisko mojej rodziny jest też tam szkoła , przedszkole i lekarz w tej miejscowości lasek wokół tej działki 😍❤️ marzenie ❤️❤️ tylko koszta 90 tyś do negocjacji muszę z mężem o tym porozmawiać poważnie 😁.

Jagodzianka19, Malinka33 lubią tę wiadomość

Jan Paweł II
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ