X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa jak się dziś czujesz?

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie moje drogie rację ich dziecko ich wybór 😁.

Nie wiem jak u Was ale u mnie istna wiosna , 😍❤️ zaraz ubiorę Anię oraz Dominika i wyjdę z nimi na dwór 😁 , aż chce się wyjść pięknie słońce świeci żeby zawsze tak było ❤️.

Moje kochane może porywam się z motyką na słońce ale spróbuję pójść na prawo jazdy 🤦🙈 , najpierw chce z mężem trochę po polach pojeździć lub jakimś targowisku a są u nas dwa , żeby mieć jakiekolwiek pojęcie a zapisać się na kurs to nie wiem kiedy może na wakacje muszę to poważnie rozważyć 😁.

inessa, Jagodzianka19, pawojoszka, Malinka33, Laurka lubią tę wiadomość

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo szczesliwa! Trzymam kciuki, złapiesz byka za rogi i sama się przekonasz ze to nic strasznego! A prawko bardzo ułatwi ci życie!😊

inessa, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Szczesliwa brawo !!!!
    U nas pochmurno i deszczowo choc slonce teraz cos sie przrbija ale to zza cirmnych chmur.
    Ja dzis troche lepiej oby tak bylo bo musze miec sily dla dzieci...i oby maluszek rosl i byl zdrowy...

Dobrego dnia Wam życze :)

Zielona koniczyna, pawojoszka, Malinka33 lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 marca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Brawo szczesliwa! Trzymam kciuki, złapiesz byka za rogi i sama się przekonasz ze to nic strasznego! A prawko bardzo ułatwi ci życie!😊

Nie dziękuję 😘❤️.

inessa ❤️

Inessa Kochana i to najważniejsze a kiedy masz teraz wizytę ?.

inessa lubi tę wiadomość

Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa wizyte mam za tydzien 13 w piatek hahaha :)

Zielona koniczyna, pawojoszka lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mocno Ci kibicuję! Tylko nie zrezygnuje proszę z tego pomysłu 😉😁

inessa, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 3 marca 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było słoneczko od rana, ale już się zachmurzylo i tyle z pięknej pogody 🙄

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda wykancza :(
    A ile ludzi wokol chorych to masakra wrwr ale juz blizej niz dalej do wiosny :)
    U nas pod oknami sasiadka ma drzewa owocowe i zaczynaja miec paczki: gruszka,morela,brzoskwinia. No ale przy bloku cieplo jest to moze jakby mroz wiejszy przyszedl przetrwaja :)

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 marca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Szczesliwa wizyte mam za tydzien 13 w piatek hahaha :)

Fajna data 😝😁

inessa lubi tę wiadomość

Jan Paweł II

Wysłany: 3 marca 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Szczęśliwa mocno Ci kibicuję! Tylko nie zrezygnuje proszę z tego pomysłu 😉😁

Postaram się nie zrezygnować warto spróbować uda się to super nie to trudno się mówi 😊.
    Mam taką znajomą ona w ubiegłym roku zdawała na prawo jazdy , i udało jej się za pierwszym podejściem 😁💪.

Jagodzianka19, inessa lubią tę wiadomość

Jan Paweł II

Wysłany: 3 marca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona koniczyna wrote:
    Postaram się nie zrezygnować warto spróbować uda się to super nie to trudno się mówi 😊.
    Mam taką znajomą ona w ubiegłym roku zdawała na prawo jazdy , i udało jej się za pierwszym podejściem 😁💪.

Mocno trzymam kciuki by u Ciebie tak było 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 3 marca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa to czekamy na wieści z wizyty. Będzie dobrze. Musi być 😊

inessa lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa za pierwszym czy dziesiątym nie ważne ,ważne żeby zdać , ja zdawałam trzy razy.

Byłam wczoraj w US rozliczyć podatek ,wiecie ile w tym roku jest zwrotu na 4 i kolejne dziecko? Już planuje na co ta kasę wydać,bo nam wyjdzie ponad 10.000zl.

Inessa kciuki ,musi być dobrze,dużo siły życzę .

inessa, Zielona koniczyna, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Malinka33 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa fajna data wizyty 🙂 będzie wszystko dobrze 😘

Koniczynka super że chcesz spróbować,najważniejsze to się nie poddawać,sprawdź czy jest możliwość e-learning to teorie nauczyła byś się w domu 🙂 🙂aż wstyd się przyznać ja na egzamin praktyczny wybieram się od 2015r i jeszcze nie dotarłam 😬. U mnie dziś pada od samego rana gdzie jest ta wiosna 😔 życzę wam miłego dnia 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 11:33

Zielona koniczyna, inessa lubią tę wiadomość

👸 35 lat
    🤴41 lat
    👨2004
    👧2009
    👦2014
    🧒2017
    👶2021
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka to już konkretna kasa. My już dostaliśmy zwrot, było trochę ponad 4 tysie, robimy dzieciakom porządny plac zabaw bo ten co jest to już dogorywa. Już jesteśmy umówieni z gościem który robił nam ogród na przygotowanie podłoża, trzeba zdjąć warstwę darni, rozłożyć dodatkowa agrotkanine i ułożyć sztuczna trawę. Mysle ze do końca marca już wszystko będzie, zrobi się ciepło i będziemy siedzieć na zewnątrz.

Zielona koniczyna, inessa lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png

Wysłany: 3 marca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka33 wrote:
    Inessa fajna data wizyty 🙂 będzie wszystko dobrze 😘

Koniczynka super że chcesz spróbować,najważniejsze to się nie poddawać,sprawdź czy jest możliwość e-learning to teorie nauczyła byś się w domu 🙂 🙂aż wstyd się przyznać ja na egzamin praktyczny wybieram się od 2015r i jeszcze nie dotarłam 😬. U mnie dziś pada od samego rana gdzie jest ta wiosna 😔 życzę wam miłego dnia 😘

Poszukam w internecie może znajdę coś takiego kiedyś to moje siostry uczyły się z książek i płyty CD 😁.

pawojoszka E no to spora sumka 😁 , mój już złożył pit i to co dostaniemy przeznaczymy na nowy piec C.O .
    Masz rację najważniejsze aby zdać nie ważne za którym razem 😊💪.
    A Ty moja droga jak się czujesz , jak tam wasz synek 😘?.

agjot Ja chciałbym zrobić taki plac zabaw dla dzieci miejsca mamy od ciorta mają tam dziewczynki huśtawki ale co to jest chciałabym jeszcze żeby miały może taki domek ze zjeżdżalnią i taki plastikowy domek gdzie mogą wchodzić i niby gotować nawet nad piaskownicą myślałam , ale najpierw w końcu w domu musimy wykończyć ciągnie się to wszystko latami 🙈 .

Jan Paweł II

Wysłany: 3 marca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka ładna kwota wyszła. A wydatki zawsze się znajdą.

Szczęśliwa ja zdawałam w tych zamierzchłych czasach , kiedy trzeba było się uczyć z książek i płyt 😄

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Agus87 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda jest istnie depresyjna. Mieszkamy nad jeziorem, duża działka i dzieciaki tylko patrzą przez okno z żalem ze nie można wyjść na dwór. Syn ciągle mi się pyta kiedy w końcu będzie ciepło, ile można odpowiedac że musimy poczekać, że jeszcze troszkę 😕
    W poniedziałek miałam wizytę i jest potwierdzony chłopczyk na 100%, będzie Leoś 😁. Pozdrawiam was mamuski i życzę miłego dnia 😁

Zielona koniczyna, pawojoszka, inessa, Laurka lubią tę wiadomość

2020..❤️czekamy na Leosia❤️
    uann9jcgawcbp54e.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa gratuluje serduszka :)

co do planowana dzieci, to my mieliśmy mieć czwórkę :) idealnie by było 2 dziewczynki i 2 chłopców, ale Bóg miał dla nas inna niespodziankę :)
    i tak oto wylądowaliśmy z bliźniaczkami. Przy jednym dziecku pomogła by nam moja mama - taki był plan-i spokojnie wróciłabym do ogrodów, tymczasem z bliźniakami sobie nie poradzi, to nie na jej wiek, nie na jej siły. W ten sposób skończyło się na tym, że zamknęłam firmę - dla kasy wyobraźcie sobie :D
    Pisałam Wam kiedyś, że jak skończy mi sie macierzyński, to zawieszę firme na czas zanim dziewczyny nie pójda do przedszkola i że trzeba będzie zyc z jednej pensji. Wyliczylismy sobie, ze z jednej pensji, to nie przekraczamy progu dochodowego i możemy złożyć wniosek o zasiłek rodzinny, a tam Pani mówi, że brane sa pod uwage dochody z 2018 roku, kiedy ja pracowałam, nawet w 2019 mając macierzyński przekraczamy dochód i co z tego, że od kwietnia zostaniemy na jednej pensji i ciężko będzie od pierwszego do pierwszego, skoro w 2018 nam się dobrze żyło. CO za prawo porąbane! Ale ta Pani w mopsie powiedziała, że jeśli zamknę firmę, a nie zawieszę, to możemy złożyć wniosek i wtedy moje dochody nie będą brane pod uwagę i tak zrobiliśmy. zamknęłam firmę i złożyliśmy wniosek. Czekamy na decyzję.
    I tak się ma planowanie dzieci do realiów. Decydując się na 4 wiedzieliśmy, że nas na to stać. Nie przewidzieliśmy, że wyjdzie 5 i zostaniemy z jedna pensją :D

Szczęsliwa super, że zdecydowałaś sie na prawko, to bardzo ułatwi CI życie. Czasami do gazet sa dodawane płyty z testami. Możesz sobie ćwiczyć póki nie pójdziesz na kurs. Na kursie dostaniesz płytkę z testami

Agus87 podziwiam, ze dajesz rade :) ja ze swoimi maluchami często wymiekam i mam ochote się spakować i wyjechać na bezludną wyspe :)

Z koronarowirusem to jakaś paranoja. Rozumiem wirus, rozumiem rozwage itd, ale te puste półki w sklepach, no kurcze na wojne się wszyscy szykuja. Wykupione mydła antyBAKTERYJNE w ochronie przed wirusem, do tej pory Polacy się nie myli? A maseczki? W aptece ponoć brak, a jak sa to kosmiczne ceny. Podobno gros ludzi wykupiło maseczki po to, żeby na allegro 5 x drożej sprzedawać. Paranoja

a u nas w przedszkolu szkarlatyna.... Gdzie sa te zwykłe przeziebienia, anginy, grypy, ospy...

Zamiast anginy - szkarlatyna, zamiast ospy - bostonka, zamiast grypy-koronarowirus...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 12:40

Zielona koniczyna, inessa, Malinka33 lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ