X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • melisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2021, 04:24

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, czas leci, dopiero co się urodził a tu już pół roku.
    Jagodzianka a kiedy syn ma urodziny?
    U nas działki budowlane tez drogie, w mojej miejscowości ceny od 150 zł/m kwadratowy w górę.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa stan surowy 700 tys?! Gdzie ty mieszkasz?

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2021, 04:24

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakro!! To rzeczywiście chyba mało kogo stać! No ale lokalizacja mówi sama za siebie, warszawskie ceny. W mojej wiosce fajna działka 1000 metrów, pod lasem, wszystkie media w drodze i cena 180 tys, wiec tez sporo jak na tylko działkę, a gdzie reszta? Chociaż teraz mi się przypomniało ze jakiś deweloper postawił szeregówki przy ulicy i sprzedawał mieszkania 80 metrowe z mikro działka 600 m za chyba 700 tys!! Do wykończenia oczywiście, wiec powariowali z tymi cenami!

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie nie wypowiem za bardzo, bo tu jest inny swiat: domy sie buduje z "tektury", sciany puste w srodku.. 😂 A lokalizacja wszedzie gra ogromna role.

Widzialam dla przykladu takie zestawienia/porownania, ze za te sama cene mozna w Teksasie mieszkac w prawdziwej willi z basenem, a w NYC te same pieniadze oplaca tapczan w jakiejs kanciapie hahahha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 00:52

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też takie ceny za 1000m działki jak u Ciebie, tyle że bez mediów 🙄 sama ziemia, a jeszcze pspierologia cała, dom postaw i wykończ. Siebie samego można prędzej wykończyć 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 21:09

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cen działek itp to zależy gdzie się szuka wczoraj sobie patrzyłam na OLX i dużo było ofert sprzedaży gospodarstw , domów , działek a niektóre ceny jak z kosmosu czytałam ogłoszenie sprzedaży domu za ponad 1 ml 😱😱😱😱😱😱😱😱🤦 , nawet blisko mojej siostry jest taki dom na sprzedaż ale gdzie za takie pieniądze 550 tyś 🤦 , ale u nas dom na sprzedaż , czy działka nie wchodzi w grę bo nas po prostu nie stać . Jedynie co ewentualnie byśmy brali pod uwagę to zamiana domów rozmawiałam o tym z mężem , ale on sceptycznie do tego podchodzi nie wiem jak mam go przekonać ten dom co znalazłam ma 5 pokoi jest jednopiętrowy ma ogród kusi mnie aby może pojechać i zobaczyć obejrzeć zawsze można 😊 , tylko jak wspomniałam muszę męża przekonać a trudny to będzie orzech do zgryzienia , będę z nim co parę tygodni rozmawiać może jakoś uda mi się go przekonać , bo jak byśmy np się zdecydowali na ten dom to byśmy musieli jak najszybciej wszystko zmieniać dziewczynką szukać szkoły i synowi znaleźć szkołę plus praktyki aby kontynuował a od wakacji od Poniedziałku do Piątku będzie miał płatne praktyki , z urzędami itp nie ma problemu najgorzej to z pracą będzie bo stolarz to żadko co spotykany zawód , a tu mój mąż na tyle ma dobrze że może w każdej chwili przyjechać i już pracuje tu 10 lat mój mąż ma już 42 lata prawie i tak trzeci raz zmieniać pracę 🤔 , chciałabym już od Września tego roku gdzieś indziej mieszkać a w danej miejscowości gdzie jest ten dom do zamiany to wszystko jest i place zabaw i szpital taki na rzeczy , szkoły , przedszkola itp itd ja tą miejscowość znam tak trochę wiadomo że z początku było by trudno świat by się obrócił o 200 stopni , ale no jak wspomniałam najpierw przekonać męża a potem zobaczymy czy z tej mąki będzie chleb 😉 .

inessa lubi tę wiadomość

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dobrego dnia :)
    U nas chlodno ale wiosennie.
    Mdlosci mecza oj mecza byleby daly skutek hyhy

Co do dzialek i cen to w naszym miasteczku jeszcze nie jest zle ale u moich rodzicow to tragedia cenowa niedawno obok nich sprzedawano ok 1 hektara ziemi i to jeszcze nierowny teren bez uzbrojenia za prawie milion zlotych a dom i reszta nie wiem za co.
    U nas w miescie beda teraz budowac domy sliczne blizniaki nowoczesne bardzo i koszt jednego gdzie metraz mieszkalny ok 135 m2 koszt 600 tys.do tego garaz i kawalek ogrodka - cala dzialka z domrm ma 720m2 no ale wykonczyc jeszcze trzeba..jedynie o ogrzewanie nie trzeba sie martwic bo z miejskiej elektrocieplowni bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 10:42

Wysłany: 5 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej. Dobrego dnia :)
    U nas chlodno ale wiosennie.
    Mdlosci mecza oj mecza byleby daly skutek hyhy
    Co do dzialek i cen to w naszym miasteczku jeszcze nie jest zle ale u moich rodzicow to tragedia cenowa niedawno obok nich sprzedawano ok 1 hektara ziemi i to jeszcze nierowny teren bez uzbrojenia za prawie milion zlotych a dom i reszta nie wiem za co.
    U nas w miescie beda teraz budowac domy sliczne blizniaki nowoczesne bardzo i koszt jednego gdzie metraz mieszkalny ok 135 m2 koszt 600 tys.do tego garaz i kawalek ogrodka - cala dzialka z domrm ma 720m2 no ale wykonczyc jeszcze trzeba..jedynie o ogrzewanie nie trzeba sie martwic bo z miejskiej elektrocieplowni bedzie.

A jak tam się czujesz moja droga 😘 ?,dzieci zdrowe ?.

inessa lubi tę wiadomość

Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa no mnie mecza b.mdlosci oraz wzdecia i mega zmeczenie.
    A dzieci w miare ok i oby tak zostalo bo u nas panuje grypa :(

Wysłany: 5 marca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Szczesliwa no mnie mecza b.mdlosci oraz wzdecia i mega zmeczenie.
    A dzieci w miare ok i oby tak zostalo bo u nas panuje grypa :(

Dużo zdrowia dla Was i waszych dzieci 😘❤️ , ech te mdłości ja miałam do 15 tc z Dominikiem a jak byłam w ciąży z Anią to już w 9 tc mi minęły , życzę Tobie aby jak najszybciej te mdłości minęły 😘 , na wzdęcia to nie pomogę gdyż nie miałam nigdy wzdęć my to silne kobiety jesteśmy 💪 , ja to czasami już sił nie mam w nocy prawie nie śpię jak zasypiam to nawet czasami dochodzi północ 😴😴😴😴😴 , przy 5 dzieci jest co robić a w domu też dobrze że niedługo taka prawdziwa kalendarzowa wiosna i zacznie się sezon sadzenia itp 😁.

inessa lubi tę wiadomość

Jan Paweł II
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem sobie w ogole wyobrazic zamiany domow. To by znaczylo przeciez ze obie strony by chcialy mieszkac w danym miejscu. To jest w ogole mozliwe? Niech mi to ktos wytlumaczy. Czy to sie glownie lokalnie odbywa?

U nas dzisiaj historyczny dzien: najstarszej corce wypadl pierwszy zab! Niespelna miesiac po 5-ych urodzinach. A do tego dostala pochwale w przedszkolu, takze naprawde wpis do kalendarza 😉

Zielona koniczyna, inessa, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka raczej chyba lokalnie i raczej chyba mieszkania niż domy. Wydaje mi sie ze to nie takie proste, prędzej sprzedać to co się ma chętnemu i za to kupić coś innego w dowolnej lokalizacji.
    Gratulacje dla córy, została szczerbata , mojemu najstarszemu pierwsze żeby mleczne zaczęły wypadać jak miał 7 lat! Teraz ma prawie 11 i stałe mactylko 1,2,6 ostatnio wypadła jakaś 4 chyba ale jeszcze nie ma stałej. Mikołaj tez się wyłamał z tradycji pierwszy ząb na pół roku, bo nadal bezzębny.
    Moja młoda za to dziś nie poszła do przedszkola bo coś narzekała na brzuszek, cudowne uzdrowienie nastąpiło jak tylko tata wyszedł z domu i teraz nie wiem czy zmyśla bo chce zwrócić na siebie nasza uwagę czy faktycznie coś się dzieje. W poniedziałek idę z nią do gastrologa bo już jakiś czas temu okresowo marudzila ze ja boli. Wynudzila się w domu na maxa i stwierdziła ze jutro idzie do przedszkola. Wogole ostatnio jest pyskata bo uparta to była zawsze, aż czasami ręce opadają na te jej teksty i zachowanie, bunt 4 lata pełna para 😀

Zielona koniczyna, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot u nas rok temu prawie wlasnie jak miala 4 lata byla faza jakas na "bol brzucha". Zabralismy ja w pewnym momencie do lekarza, bo myslalam na podstawie zachowania i roznych akcji, ze moze ma zapalenie drog moczowych. Badanie nic nie wykazalo. A potem na wlasna reke ograniczylismy jej mleko (mimo ze tylko bez laktozy sie u nas kupuje) i czekolade i po pewnym czasie przestala narzekac na bol brzucha. Takze trzeba droga eliminacji sprawdzic kilka rzeczy.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas tez bezlaktozowe, a ona faktycznie jest mlecznym dzieckiem lubi wszelkie serki, jogurty i samo mleko. Tez o tym pomyśleliśmy i robimy detoks, zobaczymy czy to coś da.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png

Wysłany: 6 marca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Nie umiem sobie w ogole wyobrazic zamiany domow. To by znaczylo przeciez ze obie strony by chcialy mieszkac w danym miejscu. To jest w ogole mozliwe? Niech mi to ktos wytlumaczy. Czy to sie glownie lokalnie odbywa?

U nas dzisiaj historyczny dzien: najstarszej corce wypadl pierwszy zab! Niespelna miesiac po 5-ych urodzinach. A do tego dostala pochwale w przedszkolu, takze naprawde wpis do kalendarza 😉

Niestety przeliczyłam się z moją chyba wyobraźnią , myślałam że tak się da wiadomo zamienić dom na mieszkanie to tak ale nie na dom na dom , pisałam wczoraj z daną tam Panią co chce zamienić dom i mi napisała że na mieszkanie chcą się zamienić 😢😢😢, no to co mi pozostaje siedzieć i męczyć się z donosami 😢.

Mój mały jak raczkuje to po raczkuje np do krzesła i sam przy krześle staje ❤️💪 , siłacz mój patrzeć jak będzie chodził 😁❤️.

Moja siostra ta co jest w trzeciej ciąży powiedziała mi wczoraj że jej brzuszek się już opuścił a jest w 33 tc , wiadomo że opuszczenie brzuszka o niczym nie świadczy ale co ciąża to inaczej , niedługo będzie mieć wizytę a wiadomo czy i teraz ich szczęście nie zaskoczy przy drugim porodzie właśnie tak miała że na nic się nie zapowiadało ani skurczu nie miała ani rozwarcia i o urodziła termin miała na 7 Lipca a urodziła 26 Czerwca .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 10:02

Jan Paweł II
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot a badaliscie na pasożyty? Zanim zacznie IE biegać po lekarzach i wprowadzać dietę warto to sprawdzić , mleko i produkty mleczne są dla dziecka bardzo ważne ,jeżeli nie ma stwierdzonej nietolerancji to ja bym jej nie ograniczała niczego . Na symulantów mam swój sposób jak kogoś boli brzuszek dostaje krople żołądkowe do pysznych nie należa więc jak faktycznie boli to weźmie jak nie to idzie do szkoły bez gadania. Czasem dziecko kiedy jest głodne to mówi że boli brzuch albo jakieś wzdęcie zakręci w brzuszku i dziecko już się skarży zwłaszcza takie małe nie umie tego rozróżnić. Warto też wprowadzić ziołowe herbatki jak koper włoski ,rumianek ,kiedyś się tego dużo piło w dzieciństwie. Takim maluchom ograniczenie czegokolwiek w diecie poza cukrem i chemią nie wyjdzie na zdrowie.

Szczęśliwa odpisałam na twoją wiadomość przepraszam że tak późno i nie wiem czy twoje pytanie jest jeszcze aktualne ale dopiero dziś zauważyłam że napisałaś

cf409fc7e7.png

Wysłany: 6 marca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Agjot a badaliscie na pasożyty? Zanim zacznie IE biegać po lekarzach i wprowadzać dietę warto to sprawdzić , mleko i produkty mleczne są dla dziecka bardzo ważne ,jeżeli nie ma stwierdzonej nietolerancji to ja bym jej nie ograniczała niczego . Na symulantów mam swój sposób jak kogoś boli brzuszek dostaje krople żołądkowe do pysznych nie należa więc jak faktycznie boli to weźmie jak nie to idzie do szkoły bez gadania. Czasem dziecko kiedy jest głodne to mówi że boli brzuch albo jakieś wzdęcie zakręci w brzuszku i dziecko już się skarży zwłaszcza takie małe nie umie tego rozróżnić. Warto też wprowadzić ziołowe herbatki jak koper włoski ,rumianek ,kiedyś się tego dużo piło w dzieciństwie. Takim maluchom ograniczenie czegokolwiek w diecie poza cukrem i chemią nie wyjdzie na zdrowie.

Szczęśliwa odpisałam na twoją wiadomość przepraszam że tak późno i nie wiem czy twoje pytanie jest jeszcze aktualne ale dopiero dziś zauważyłam że napisałaś

Nie ma sprawy 😉 , sama zapomniałam napisać że napisałam Ci wiadomość już Ci odpisałam ❤️😘.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 10:20

Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dziewczyny pracujac w przedszkolu dzieci 4-5letnie czesto narzrkalu na bol brzuszka i rodzice badali wzdluz i wszerz czasami wyszly alergie pokarmowe czy inne problemy ale najczesciej byly to bole wzrostowe na tym etapie dzieci bardzo przyrastaja i miesnie,ze tak powiem nie nadarzaja. Warto tez spytac dziecka i nauczycieli czy cos nie dzieje sie w przedszkolu bo moga to hyc bole spowodowane stresem. A dzieci wiafomo,ze jeszcze nie potrafia sobie radzic z nim. Niestety lub stety na tym etapie rozwija sie tez wyobraznia u dziecka i lubia "klamac" pisze slowo w cudzyslowiu gdyz to klamstwo nie jest jeszcze klamstwem jak u doroslych. Jedna mama 5 latki opowiadala mi kiedys jak jej corka bedac z rodzicami nad morzrm podbiegla do zupelnie obcej pani i krzyczy,ze mama ja bije. Mama mowila,ze zawalu by dostala hyhy bo nigdy w zyciu reki nie podniosla na dziecko.
    Dlatego warto przebadac dziecko ale tez wziac inne opcje pod uwage.
    Przrpraszam,ze tak sie wtracilam w rozmowe ale moze akurat troche pomoge.

Pozdrawiam i dobrego dnia życze <3

‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ