X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka to fajnie ze udaje się wam trafiać na takich pomocnych ludzi, w dzisiejszych czasach coraz trudniej o takich. Co do twojej teściowej to klasyczny przykład toksycznej mamuśki, na bank ma jakieś zaburzenia psychiczne i nie może się pogodzić z tym ze ukochany synek nie jest już tylko jej. A twój mąż jak do tego podchodzi, utrzymuje z nią jakiś kontakt?

Jagodzianka19, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już nie utrzymuje, mój mąż to taki typowy mamisynek . Na początku wierzył w jej dziwne pomysły, potem były teksty w stylu " daj spokój ona już taka jest ,przecież jej nie zmienię" albo " wiesz dla świętego spokoju" najlepiej jakbyśmy to załatwiły między sobą nie chciał się w ten konflikt angażować. Odkąd doniosła i mamy te problemy z sądami to z nią nie gada za bardzo tyle tylko ile musi ,ale też jej nic nie powiedział,jakby mi moja mama wysunęła taki numer to bym jej conajmniej karczemną awanturę zrobiła a on słowem się nie odezwał pozatym mam wrażenie że on się jej boi. Jak byliśmy tuż przed wyrokiem i rozmawialiśmy że przecież nic nam nie zrobią najwyżej dostaniemy kuratora a on stwierdził " ty jej jeszcze nie znasz ona tak łatwo nie odpuści będzie dalej mieszac ,ja wiem jak było z ojcem" jego rodzice są po rozwodzie

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to grubo, ja tez mam dość skomplikowane relacje z moja mama i wiem ze gdyby mi odwaliła taka historie to już by mnie i mojej rodziny nie zobaczyła, zerwałabym kontakty! Mój mąż tez. Z drugiej strony co mu się dziwić jak pewnie przez większość swojego życia był ukochanym syneczkiem i wierzyl ze wszystko co robi mamusia jest dla jego dobra, pewnie ciężko wyzbyć się przyzwyczajeń i nagle zmienić optykę gdy okazuje się ze ta prawdziwa twarz wyglada zgoła inaczej. Najważniejsze ze ty masz jego wsparcie i on jest po twojej stronie.

Jagodzianka19, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ja bym zapytala dyrektorke czy to jest w statucie szkoly, bo jesli tak to na pewno obejmuje wszystkich bez wyjatku- bez rzucania imionami/nazwiskami daj do zrozumienia wyraznie, ze wiesz o innych uczniach i ich rodzenstwie odbierajacym czy odprowadzajacym i zobacz co ona na to.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka Twoja tesciowa to musi byc skrajnie ciezki przypadek. Smutne, ze ma gromadke cudnych wnuczat a relacji z nimi pewnie zadnych.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka no ona przecież sprawę o widzenia złożyła że niby taka wielce stęskniona ,że my się odcięliśmy a ona nie pozwoli się odciąć od wnuczków i co była na widzeniach dwa razy

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą ona nigdy do wnucząt jakoś wylewna nie była ,nigdy nie pamiętała o urodzinach czy nawet żeby na święta zadzwoniła ,dla niej liczył się tylko Pawełek . Kiedyś nalegała na nas żeby jej dać Pawełka na wychowanie ,że ona go pośle w Polsce do szkoły że mu mieszkanie przepisze ,dla mnie to jakieś chore pomysły,myślałam że jej sprzedamy dziecko za mieszkanie,czy jak? Mam wrażenie że ona żyje w innej rzeczywistości

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dobrej niedzieli zycze no i wspanialego Dnia Kobiet :) <3

pawojoszka, Malinka33, Jagodzianka19, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj z okazji naszego święta.💐🌹

inessa, Malinka33, Jagodzianka19, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Malinka33 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego drogie Panie z okazji naszego świata 💐🌷🌹 i miłej niedzieli życzę 🙂

pawojoszka, inessa, Jagodzianka19, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

👸 35 lat
    🤴41 lat
    👨2004
    👧2009
    👦2014
    🧒2017
    👶2021
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego i miłego dnia 😊

pawojoszka, Malinka33, inessa, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wszelkie rady z związku z odbieraniem dziewczynek , dziś będę je odbierać to pójdę do owej dyrektorki .

pawojoszka Ja bym na Twoim miejscu pozwała teściową o to że na was donosi i wymyśla , niech zbadają ją psychiatrycznie , podziwiam Cię kochana że to wytrzymujesz .
    Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy , że jak osoba stwarza zagrożenie dla rodziny i dla bliskich że ma nie równo pod sufitem , to nawet w brew jej woli można taką osobę umieścić w psychiatryku , ciocia mojego ma męża alkoholika i dwa razy na głowę upadł i zmysły postradał , i ciocia mi tam kiedyś tłumaczyła że można taką osobę wywieźć do Abramowic do psychicznie chorych , policja wie że on taki jest i ma takie zdolności , tylko nic mu jeszcze nie udowodniono , że rzeczywiście jest niebezpieczny dla otoczenia itp , jakby zdarzyło się że kogoś napadnie w szale , albo dostanie jakiegoś ataku to go zabierają do psychiatryka .
    Nie dajcie się kochana 💪 .

Trochę spóźnione ale , i ja także życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego Dnia Kobiet 😘❤️💐 .

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II

Wysłany: 9 marca 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to nie taka prosta sprawa by umieścić kogoś na przymusowym leczeniu. Szkoda 😉 bo niektorym by się przydało 😜

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 9 marca 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka jeśli można zapytać. To na jakiej zasadzie odbywaja sie te widzenia? Czy raczej miały sie odbywać,bo z tego co piszesz szumu babka narobiła,ale i tak sie z dziećmi nie widuje. U Was w domu ? Czy na neutralnym gruncie? W obecności osób trzecich?

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 9 marca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Szczęśliwa to nie taka prosta sprawa by umieścić kogoś na przymusowym leczeniu. Szkoda 😉 bo niektorym by się przydało 😜

Pewnie tak , no właśnie 😉.

Jan Paweł II
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka no szumu było bo była sprawa w sądzie ,potem był mediator za którego jeszcze musieliśmy płacić. Nie zgodziliśmy się żeby do domu do nas przyjeżdżała żeby nam więcej problemów nie narobiła ,miała się spotykać w mieście, bo my na wsi mieszkamy ,mieliśmy jej dwoje przywozić do miasta i tak było ,to tak naprawdę dzieci widziały ja raz bo raz jedne ,raz drugie. Ja myślę że jej o to zamieszanie chodziło przede wszystkim ,żeby była sensacja ,coś się dzieje itp. Ta kobieta jest skłócona ze wszystkimi ,z całą rodziną bo nie tylko na nas donosiła na swoją siostrę np też bo siostra z matką mieszkała to powiedziała na policji że syn siostry z babcią śpi i ja molestuje . Z kad takie chore pomysły ta kobieta bierze to pojęcia nie mam. Teraz mieszka sama i pies z kulawą noga się do niej nie odezwie to się jej nudzi i szuka zajęcia.

Szczęśliwa tak jak dziewczyny mówią nie jest łatwo o przymusowe leczenie ,ten ktoś by musiał stwarzać fizyczne zagrożenie a takie donoszenie i mieszanie to ewentualnie mogę ją o zniesławienie oskarżyć albo o stalking ale to też nie jest proste bo ona się zasłania tym że z troski o dzieci mówi o swoich podejrzeniach .

Zielona koniczyna, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png

Wysłany: 9 marca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Jagodzianka no szumu było bo była sprawa w sądzie ,potem był mediator za którego jeszcze musieliśmy płacić. Nie zgodziliśmy się żeby do domu do nas przyjeżdżała żeby nam więcej problemów nie narobiła ,miała się spotykać w mieście, bo my na wsi mieszkamy ,mieliśmy jej dwoje przywozić do miasta i tak było ,to tak naprawdę dzieci widziały ja raz bo raz jedne ,raz drugie. Ja myślę że jej o to zamieszanie chodziło przede wszystkim ,żeby była sensacja ,coś się dzieje itp. Ta kobieta jest skłócona ze wszystkimi ,z całą rodziną bo nie tylko na nas donosiła na swoją siostrę np też bo siostra z matką mieszkała to powiedziała na policji że syn siostry z babcią śpi i ja molestuje . Z kad takie chore pomysły ta kobieta bierze to pojęcia nie mam. Teraz mieszka sama i pies z kulawą noga się do niej nie odezwie to się jej nudzi i szuka zajęcia.

Szczęśliwa tak jak dziewczyny mówią nie jest łatwo o przymusowe leczenie ,ten ktoś by musiał stwarzać fizyczne zagrożenie a takie donoszenie i mieszanie to ewentualnie mogę ją o zniesławienie oskarżyć albo o stalking ale to też nie jest proste bo ona się zasłania tym że z troski o dzieci mówi o swoich podejrzeniach .

Pewnie masz dużo racji 😉 .
    Jakby tak było to by Was nie ciągała po sądach ech skąd tacy ludzie się biorą .

Jan Paweł II

Wysłany: 9 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Pawojoszka ta nasza opolszczyzna to niezłe zadupie sądząc po cenach :) w naszej wiosce za 100-150 000 zł mozna kupić dom. Fakt, że stary, przedwojenny, ale w stanie, który pozwala si wprowadzić, mieszkać i w międzyczasie sobie "zmieniać po swojemu"

U Was też szał na zingsy? :) 77c3081a8485.jpg

Ale super tort aż szkoda jeść 😁 a co to te zingsy 🤔😁?.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 12:06

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

Jan Paweł II

Wysłany: 9 marca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie mam pojęcia co to jest 😄 ale tort świetny 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 9 marca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam właśnie wiadomości na TVP info i już 16 zakażonych koronawirusem , u mnie w mieście nawet mydeł nie ma puste półki , mydeł antybakteryjnych czy do dezynfekcji chyba że do ubikacji

Jan Paweł II
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ