X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nic nowego ten artykuły l nie wnosi. Tak naprawdę to nawet lekarka u ,której byłam mówiła mi że lekarz nie jest w stanie stwierdzić czy mamy wirusa czy nie jedynie test może potwierdzić lub wykluczyć ,nie mam pewności np. Czy to co teraz przechorowanie moje dzieciaki to zwykle przeziębienie czy ten wirus bo jedyne co im dolega to kaszel praktycznie zero kataru a przy przeziębieniu to pierwsze co to glut po pas. Niby lekarka stwierdziła że brzydkie gardło ale wiadomo że wirus atakuje błony sluzowe ,oni się nie skarżą że gardło boli. Tak że nie wiadomo czy faktycznie już większość osób miało kontakt z tym wirusem . Pozatym nie zgadzam się ani z tym że jak dziecko zachoruje to zostaje w domu większość jak nie ma gorączki to z kaszlem i katarem chodza i do szkoły i do przedszkola,ani z tym że po paracetamolu nie czujemy się lepiej,ja np jak mnie rozkłada to tylko paracetamol w saszetkach piję.

Aga9090. lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zazdroszczę że już macie ogarnięty ogród mój leży oglogiem, na razie zdążyłam kwietnik zrobić i trochę przebudować wybieg dla kur ale roboty masa jeszcze.

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Niecierpliwa nic nowego ten artykuły l nie wnosi. Tak naprawdę to nawet lekarka u ,której byłam mówiła mi że lekarz nie jest w stanie stwierdzić czy mamy wirusa czy nie jedynie test może potwierdzić lub wykluczyć ,nie mam pewności np. Czy to co teraz przechorowanie moje dzieciaki to zwykle przeziębienie czy ten wirus bo jedyne co im dolega to kaszel praktycznie zero kataru a przy przeziębieniu to pierwsze co to glut po pas. Niby lekarka stwierdziła że brzydkie gardło ale wiadomo że wirus atakuje błony sluzowe ,oni się nie skarżą że gardło boli. Tak że nie wiadomo czy faktycznie już większość osób miało kontakt z tym wirusem . Pozatym nie zgadzam się ani z tym że jak dziecko zachoruje to zostaje w domu większość jak nie ma gorączki to z kaszlem i katarem chodza i do szkoły i do przedszkola,ani z tym że po paracetamolu nie czujemy się lepiej,ja np jak mnie rozkłada to tylko paracetamol w saszetkach piję.

Niecierpliwa Dużo tego ale przeczytałam i zgadzam się z pawojoszką nawet minister zdrowia mówił że jak podejrzewamy że możemy mieć tego wirusa to nie do pediatry nie do przychodni czy nocnej opieki od razu na zakaźny i oni zrobią nam testy czy rzeczywiście mamy ten wirus , ja często jak coś mnie na prawdę boli biorę paracetamol moje małe jak miały katar to normalnie chodziły do przedszkola a nawet szkoły .

pawojoszka Kochana e no kurki podziwiam 💪 my też mieliśmy kury i koguta ale lis nam wszystkie wyjadł trochę też i zdechło , my mamy tylko małe rozsady pomidorów i tylko tyle reszta leży i kwiczy 🙈 .

Moje kochane może mi poradzicie bo ja nie wiem sama czego szukam 🙈 , otóż postawiliśmy nową kuchnię wszystko już jest ściany , podłoga dach , okno , ocieplone w środku i na zewnątrz , ogrzewanie podłogowe , na podłodze płytki , zmywarka , mąż zrobi mi kuchnię pod wymiar 😁❤️ , nie wiem kompletnie co na ścianę położyć nic mi się nie podoba tapeta odpada , panele też , mozaika , gres czy nawet taki panel szklany , byliśmy w takim sklepie Brico Depot i nic tam nie było co by mi się spodobało a ceny jak z kosmosu 🙈 , mi się podobają takie płytki w starodawnym stylu np z widokami , z życiem na wsi szukałam i na wyszukiwarce Google inspiracji , Allegro , OLX , Sprzedajemy i nic 🤦 , męża mojego już nosi i dał mi czas do końca tego miesiąca jak nie zdecyduję się konkretnie to on sam wybierze i nie będzie patrzył na mnie , a ja chciałabym mieć coś co mi się podoba nie chce kłaść byle czego .

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II
  • Aga9090. Moderator Forum

Wysłany: 20 marca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa gres na ścianę 60x100 teraz najczęściej się kładzie lub są takie płyty duże takie same jak blat na meble w kuchni oczywiście są cieńsze. I fajnie wygląda taki sam blat i na ścianie między meblami takie coś.

Edit laminat na ścianę to się nazywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 11:37

Wysłany: 20 marca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090. wrote:
    Szczęśliwa gres na ścianę 60x100 teraz najczęściej się kładzie lub są takie płyty duże takie same jak blat na meble w kuchni oczywiście są cieńsze. I fajnie wygląda taki sam blat i na ścianie między meblami takie coś.

Edit laminat na ścianę to się nazywa

Dziękuję kochana popatrzę może coś się znajdzie 😉.

Wiecie że 27 latka nie żyje z powodu koronawirusa osierociła małe dziecko 😢😭

Jan Paweł II
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa no właśnie widziałam ,ciekawe czy też miała inne choroby bo w sumie młodziutka dziewczyna.

Ja poprzednio miałam w kuchni chyba właśnie ten laminat ,bardzo fajnie to funkcjonowało łatwo się kładło i fajnie czyściło.

cf409fc7e7.png

Wysłany: 20 marca 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa no właśnie widziałam ,ciekawe czy też miała inne choroby bo w sumie młodziutka dziewczyna.

Ja poprzednio miałam w kuchni chyba właśnie ten laminat ,bardzo fajnie to funkcjonowało łatwo się kładło i fajnie czyściło.

Ponoć nie miała żadnych chorób że z powodu sepsy poporodowej , a nie korona może więcej powiedzą 🤔🤔🤔 .

Patrzyłam na ten laminat i średnio mi się podoba wolę jednak płytki kuchenne , tylko jakie bo takich jakie szukam nigdzie nie ma , a jak nawet znajdę to kosztują sporo pieniędzy np wczoraj znalazłam wzór z wiejskim ptakiem za metr jest 125 zł 😱😱😱😱🤦 pochodzą z Hiszpanii nigdzie tego nie ma ani na Allegro ani na OLX
    https://www.www.iglazura24.pl/-plytki-lazienkowe-mainzu-livorno-sonata-dekor-20x20
    bardzo mi się podoba ten wzór ale nie za taką cenę no nic będę szukać , aż do skutku może wreszcie znajdę takie jakie szukam .

Jan Paweł II
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja ma szkło na ścianie i fajnie to wyglada.
    Ta młoda mama co zmarła to podobno zaraziła się od swojej matki, potem miała cc i organizm nie wytrzymał, doszło do sepsy. Straszne, osierociła takie maleństwo 😢

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png

Wysłany: 20 marca 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Szczęśliwa ja ma szkło na ścianie i fajnie to wyglada.
    Ta młoda mama co zmarła to podobno zaraziła się od swojej matki, potem miała cc i organizm nie wytrzymał, doszło do sepsy. Straszne, osierociła takie maleństwo 😢

Dziękuję kochana za radę 😘 , mój mąż też właśnie proponował mi takie szkło ozdobne jest dużo wzorów na Allegro mi pokazywał i sama już nie wiem może to jednak wybiorę bo jak żadna płytka mi się nie podoba a raczej nie mogę znaleźć tego czego szukam to może to mi się spodoba popatrzę na wujku Google i na Allegro może coś znajdę co zwrócić moją uwagę 😁.

Jan Paweł II

Wysłany: 20 marca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa jakkbys chciała gres to bardzo trzeba zwracać uwagę na to czy płytki są takiej samej długości itd. Bo jak jest np 1 mm różnicy to później nieładnie to wygląda

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa kupiliście nową zmywarkę czy naprawiliście tamtą używaną?

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 21 marca 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Szczęśliwa kupiliście nową zmywarkę czy naprawiliście tamtą używaną?

Jakimś cudem mój mąż ją naprawił , ale i tak cis tam nie działa jak trzeba ogólnie już wydaliśmy na nią 600 zł na jej naprawę.

Ale paskudnie na dworze wiecie że do Świąt Wielkanocnych dzieci będą w domach ja zwariuję w domu , według mnie powinni jakoś ulepszyć tą zdalną naukę my np mamy tylko jeden laptop w domu a nam 3 dzieci i jak to wszystko zorganizować syn referat musi jeszcze dokończyć i z matematyki napisać , dziewczynki na szczęście nie mają dużo zadawane mają teraz narysować Panią wiosnę robią dany materiał co Pani im przysyła czytamy piszemy , liczymy , nie wiem jak ja na to znajduję czas .
    Dzwoniłam wczoraj do mojej dentystki i co niestety mnie nie przyjmie ☹️ , i co ja mam teraz zrobić na NFZ nie przyjmą z resztą to ona robiła mi tego zęba więc niech mi go zrobi jak należy nie boli mnie ten ząb tylko mi połowa się złamała .

Rozmawiałam z mężem na temat tych płytek i mój mąż mi powiedział że potrzeba nam 15 metrów płytek , patrzylam na te szklane motywy wszak są piękne ale 350 zł za metr kwadratowy to przesada na Allegro patrzyłam .
    Aga Gres średnio mi się podoba , mąż mój mi pokazywał parę takich wzorów ale nie podobało mi do gustu , ech pozostaje mi szukać może w końcu znajdę tego czego szukam .

Jan Paweł II
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a jak my nie mamy laptopa ani komputera to co? Z Wojtkiem poprostu robimy po kolei tematy w książkach bo jego pani odesłała nad na stronę gov.na zdalne lekcje a ja się w tym totalnie nie odnajduję ,tych linków i filmików jest tam sporo wszystkie bym musiała oglądać ,przecież ja nie mam czasu nad tym siedzieć,łatwiej mi wziąć temat z książki i wytłumaczyć w końcu to druga ,trzecia klasa ,jeszcze mnie materiał nie przerasta. Najgorzej z informatyka bo tam są zajęcia na komputer a Asia to nawet książkę w szkole zostawiła bo normalnie oni nie noszą informatyki tylko w szkole trzymają, więc nawet jakichś ćwiczeń w książce nie ma jak zrobić

cf409fc7e7.png

Wysłany: 21 marca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta zdała a nauka to o kant rozbić!
    Z każdego przedmiotu Wiktor ma średnio po 15 zadań na tydzień do tego jakiś projekt z informatyki i do tego projektu zadania. Kinga ma do zrobienia na ten tydzień w sumie 43 strony (mata, polski, angielski i niemiecki) Nadia z przedszkola 31 stron na tydzień. I weź tu każdemu wytłumacz, usiądź i zrób i mamy tylko 1 laptop,ktory ledwo zipie... Kinga jakoś sama robi mało jej pomagam ale z Nadia muszę usiąść i robić, z Wiktorem tak samo. Do tego biegajacy Borys, który ma mamoze i tylko rączki, bo zęby wychodzą.. Mam dość...

Wysłany: 21 marca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa a jak my nie mamy laptopa ani komputera to co? Z Wojtkiem poprostu robimy po kolei tematy w książkach bo jego pani odesłała nad na stronę gov.na zdalne lekcje a ja się w tym totalnie nie odnajduję ,tych linków i filmików jest tam sporo wszystkie bym musiała oglądać ,przecież ja nie mam czasu nad tym siedzieć,łatwiej mi wziąć temat z książki i wytłumaczyć w końcu to druga ,trzecia klasa ,jeszcze mnie materiał nie przerasta. Najgorzej z informatyka bo tam są zajęcia na komputer a Asia to nawet książkę w szkole zostawiła bo normalnie oni nie noszą informatyki tylko w szkole trzymają, więc nawet jakichś ćwiczeń w książce nie ma jak zrobić

No właśnie też powinni o tym pomyśleć ktoś by sobie wiesz pomyślał że o nie mieć komputera czy laptopa w dzisiejszym świecie , moja siostra nawet tv nie ma nie że to ich nie stać po prostu im to nie potrzebne .
    Ja też w tym się nie odnajduję jestem daleko w lesie z informatyki i mało się znam na laptopie jakieś podstawy się pamięta .

Aga Masz kochana dużo racji według mnie oni nam powinni jakoś nie wiem pomóc , w tej nauce kiedyś były takie czasy że był nauczyciel prywatny przychodził i uczył ale czy to by zdało egzamin 🤔.

Niecierpliwa Jakie piękne obie propozycje ❤️😍 , niestety mój mąż już kupił panel pcv powiedział że on musi na już mieć co położyć bo trzeba wymierzyć ile potrzeba miejsca na szafki dziękuję Wam moje drogie za wszelkie rady i propozycje to co akurat mój mąż wybrał jakoś przetrawię 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 07:40

Jan Paweł II

Wysłany: 21 marca 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa teraz tego nie ma, nie ma nauczania indywidualnego tak jak kiedyś to było. Owszem niektóre dzieci mają nauczanie indywidualne ale wtedy nauczyciele przychodzą do domu i uczą w domu i do szkoły te dzieci już nie przychodzą (chyba, że egzamin), kiedyś dzieci mając indywidualne chodziły także na lekcje.
    Nie zda to egzaminu. Dajmy na to nauczyciel np matematyki ma 5 klas w jednej szkole po 20 dzieci co daje 100 uczniów no nie da rady do każdego przyjsc

Jagodzianka19, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś urodziny!😀

Jagodzianka19, Aga9090., Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png

Wysłany: 21 marca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    A ja mam dziś urodziny!😀
    Dużo zdrowia i spełnienia marzeń 😚

agjot1979 lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 21 marca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to zdecydowanie lepiej było kupić nową. No ale już trudno macie tą.

Pawojoszka bez kompa to teraz ciężko. Mnie wkurza, że przysyłają dużo materiałów do druku, a my drukarki nie mamy. Chodzić też się nie powinno po mieście i sklepach, a tu trzeba biegać do punktu ksero...

Cały rok sporo u nas zadają do domu , ale to co jest teraz to masakra. Dużo nowych tematów. Dla mnie nie problem pomóc im przy lekcjach. Ale powinni pamiętać, że nie każdy rodzic ma tylko jedno dziecko, niektórzy mają kilkoro. Nie każdy rodzic jest w domu. Nie każdy rodzic musi umieć i wiedzieć wszystko...

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot najlepsze życzenia🎁💐😘. Spóźnione ale wczoraj nie miałam czasu zajrzeć ,zarobiona jestem ostatnio strasznie . Do południa byłam z młodszą czwórka u lekarza bo przecież kaszlą strasznie,oczywiście wszystkie antybiotyk. Teraz sie czuje jak pielęgniarka w szpitalu domowym, rozpiska na lodówce żeby niczego nie pomylić. Ale nasza przychodnia jej bunkier funkcjonuje ,zanim wpuszcza to wywiad ,pisemne oświadczenia odnośnie objawów itp nawet ja musiałam wypełnić na siebie z danymi ,peselem itp. mierzenie temperatury i dopiero łaskawie wpuszczają. Jeden lekarz dyżuruje godzinę dziennie.
    Po południu wzięłam się za składanie łóżka bo chłopakom zamówiłam takie piętrowe, myślałam sobie naiwnie że że 2 godzinki i po robocie ,taaaa
    Skończyliśmy 23.30 najważniejsze że chłopaki zadowolone i Ule mogę powoli przenosić do ich sypialni.

A wogole to piękna zimę mamy tej wiosny. Ostatnio mówiłam że zazdroszczę że niecierpliwa już ogarnęła ogród z sadzeniem a tu śnieg i dobrze że nie zdążyłam choć kwiatki już wsadziłam mam nadzieję że nic im nie będzie.

Ja też nie mam możliwości wydrukować lekcji i nie zamierzam biegać z tym do miasta. Napisze nauczycielom że my poprostu będziemy pracować w podręcznikach w końcu po to są jak mają jakieś pracę zrobić plastyczne np. to niech mi napisze co i jak i zrobimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 09:35

Jagodzianka19, agjot1979, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ