Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagodzianka19 wrote:Szczęśliwa u nas też teraz -8.zimno i piękne słońce. Uwielbiam taka pogodę 😊
Kurierzy teraz często niestety paczki tylko rzuca przez płot i jadą dalej 🙄 wiem chcą siebie też chronić, ale można by było chociaż zadzwonić.
Święte słowa moja droga 😉.
Jestem w szoku właśnie przed chwilą przeczytałam taką naszą lokalną gazetę z której się dowiedziałam , że w naszym mieście były dwie osoby poddane przymusowej kwarantannie , jeden uciekł jakiś Ukrainiec i drugi z naszej miejscowości jeden ma 44 drugi 45 lat ten drugi gdzieś pojechał samochodem mieli im zrobić testy na koronawirusa wiadomo ile rzeczywiście teraz jest w naszym mieście chorych lub na kwarantannie nie podają tego w wiadomościach ani nie piszą za bardzo o tym dopiero dziś taki artykuł znalazłam .Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
Na ovufriend i bbf od 2016 r.
" Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
Jan Paweł II -
Koniczynka takich wariatów co wychodzą zamiast siedzieć w domu jest sporo,u mnie prezydent miasta podał 22.03 że pod nadzorem jest 316 osob a w sobotę młody chłopak poszedł sobie na zakupy zamiast siedzieć w domu i tam znalazła go policja 😒 napewno ludzi chorych jest więcej tylko nie podają całej prawdy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 09:42
Zielona koniczyna lubi tę wiadomość
👸 35 lat
🤴41 lat
👨2004
👧2009
👦2014
🧒2017
👶2021 -
Malinka33 wrote:Koniczynka takich wariatów co wychodzą zamiast siedzieć w domu jest sporo,u mnie prezydent miasta podał 22.03 że pod nadzorem jest 316 osob a w sobotę młody chłopak poszedł sobie na zakupy zamiast siedzieć w domu i tam znalazła go policja 😒 napewno ludzi chorych jest więcej tylko nie podają całej prawdy
No właśnie a powinni o tym informować ,a czemu tego nie robią to nie wiem może nie chcą siać pańki .
Rozmawiałam dziś z moją siostrą ich synek będzie mieć na imię Tadeusz Franciszek 😁jej dzieci mówią że będą mówić do swojego braciszka Franio, to jej powiedziałam że mogą na odwrót Franciszek Tadeusz też ładnie nom ale ich wybór ich decyzja 😁.
Siostra moja powiedziała mi że tam gdzie zamierza rodzić szpital zamknęli a dział ginekologiczno położniczy też zamknięty ☹️ , może jechać do Piaseczna Warszawy lub Radomia ale też nie ma pewności czy ja w tym Piasecznie lub Warszawie przyjmą bo jest ten wirus ma też zrobić badania i też nie wie co i jak a w ten Piątek ma wizytę prawdopodobnie .Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
Jan Paweł II -
Jagodzianka19 wrote:Nie sądzę by ukrywali ilość zakażeń. Moim zdaniem podają informacje na bieżąco. Problem w tym, że wykonywanych jest za mało testów.
Też tak uważam a mówił ostatnio minister zdrowia że mają wystarczającą ilość testów o ile pamięć mnie nie myli , powinni wszystkich badać i tych co wracają zza granicy i tych na kwarantannie , a nawet zwykłego Kowalskiego bo skąd mamy wiedzieć czy sąsiad obok nas nie jest zakażony .
Moja szwagierka i brat cioteczny mojego męża też nie myślą narażają zdrowie swoich dzieci i swoje także , gdyż jeżdżą co tydzień do jej mamy rozumiem że jest to jej mama jedyny rodzic ale no powinni przestrzegać że jest ta izolacja , widzę że jeżdżą bo mieszkają obok nas i ostatnio jej mąż przyszedł pożyczyć tam do ładowania akumulatora coś tam 🙈 i powiedział mojemu że jadą w gości 🤦 , czy oni nie wiedzą że jest ten wirus że dzieci mogą to bezobjawowo przechodzić , a mają synka w wieku 6 lat , a ten najmłodszy ma zaledwie 2 msc mama tej mojej szwagierki też nie lepsza gdyż też do nich przyjeżdża a tyle trąbią i mówią że " ludzie starsi są narażeni " .Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
Jan Paweł II -
Jagodzianka19 wrote:Nie sądzę by ukrywali ilość zakażeń. Moim zdaniem podają informacje na bieżąco. Problem w tym, że wykonywanych jest za mało testów.
-
Moje drogie moja siostra nie będzie mieć już żadnych wizyt w czasie ciąży ☹️☹️☹️ , a jest w 35 tc , jak coś to ma dzwonić do swojego lekarza ginekologa została i na lodzie bez opieki ginekologa dobrze że ma zwolnienie do końca ciąży .Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
Jan Paweł II -
nick nieaktualnyJagodzianka19 wrote:Nie sądzę by ukrywali ilość zakażeń. Moim zdaniem podają informacje na bieżąco. Problem w tym, że wykonywanych jest za mało testów.
No wlasnie. Nie ma testow nie ma ludzi zakazonych ☺️ Wszedzie dookola liczba wzrasta lawinowo a jedyna polska taka wyspa, jakos w to nie wierze. Zwlaszcza ze wielu pracuje za granica i przyjezdza co tydzien/dwa do domu. -
Hmm chyba się nie rozumiemy. Tak na wynik testu czeka się przeważnie 72 h. A właściwie czekało. Teraz robią ciut szybciej. Liczba zakażonych rośnie. Moze poza wielkopolska bo tu właśnie problem z testami. W innych województwach już mają lepszy sprzęt, a w wlkp jest już nowy a testów brak 😄 Natalia rośnie. Ale akurat to o czym wcześniej była dyskusja . U nas szybko zaczęli działać z zamknięciem. Szkół instytucji. To tak zastraszająco nie będzie rosła. Choć i tak będzie ale właśnie najwięcej wśród tych co wrócili zza granicy i tych którzy te obecnie wprowadzone zasady mają za nic i spotykają się ze znajomymi czy grillują w większym gronie na model włoski 😉 do czego mam zastrzeżenia? Do tempa narzucenia ograniczeń ilościowych w kościele. Od tego powinni zacząć. Ba jak dla mnie na dzień dobry pozamykać.
agjot1979, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość
-
Niemniej jednak fajnie by było jakby zaczęli korzystać ze sprzętu , który wynik daje w 3h . Wtedy nawet jak 3 razy zrobią to będzie w jeden dzień a nie 3... I będzie można szybciej uzyskać wynik i nagle okaże się jaki się napływ chorych zrobił.
-
Nie rozumiem jak ktoś mówi, że dlaczego nie robią wszystkim testów? A niby po co? Dziś wynik wyjdzie ujemny, hurra jestem zdrowa,moge wszystko,a za jakiś czas pojedziemy do Castoramy i po kilku dniach pogorszenie stanu zdrowia i pozytyw 😉
-
Kochane będzie mnie teraz tu bardzo mało dzieci mają lekcje taką e edukację , już dziś moje córeczki mają zadane z zajęć komputerowych i mają zrobić zadania w takich swoich książkach , a syn ma grupę na messangerze muszę ich pilnować nie wiem jaki syna będą sprawdzać tą obecność , matko masakra z tą nauką mam już dość a z jego praktykami koniec jest zwolniony z praktyk nie wiem co na wakacje mu znaleźć co teraz zrobić czy pisać wypowiedzenie czy poczekać do Czerwca aż dostanie ocenę 🤔🤔.Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
Jan Paweł II