X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Szczęśliwa u nas też teraz -8.zimno i piękne słońce. Uwielbiam taka pogodę 😊

Kurierzy teraz często niestety paczki tylko rzuca przez płot i jadą dalej 🙄 wiem chcą siebie też chronić, ale można by było chociaż zadzwonić.

Święte słowa moja droga 😉.

Jestem w szoku właśnie przed chwilą przeczytałam taką naszą lokalną gazetę z której się dowiedziałam , że w naszym mieście były dwie osoby poddane przymusowej kwarantannie , jeden uciekł jakiś Ukrainiec i drugi z naszej miejscowości jeden ma 44 drugi 45 lat ten drugi gdzieś pojechał samochodem mieli im zrobić testy na koronawirusa wiadomo ile rzeczywiście teraz jest w naszym mieście chorych lub na kwarantannie nie podają tego w wiadomościach ani nie piszą za bardzo o tym dopiero dziś taki artykuł znalazłam .

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II
  • Malinka33 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka takich wariatów co wychodzą zamiast siedzieć w domu jest sporo,u mnie prezydent miasta podał 22.03 że pod nadzorem jest 316 osob a w sobotę młody chłopak poszedł sobie na zakupy zamiast siedzieć w domu i tam znalazła go policja 😒 napewno ludzi chorych jest więcej tylko nie podają całej prawdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 09:42

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

👸 35 lat
    🤴41 lat
    👨2004
    👧2009
    👦2014
    🧒2017
    👶2021

Wysłany: 24 marca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka33 wrote:
    Koniczynka takich wariatów co wychodzą zamiast siedzieć w domu jest sporo,u mnie prezydent miasta podał 22.03 że pod nadzorem jest 316 osob a w sobotę młody chłopak poszedł sobie na zakupy zamiast siedzieć w domu i tam znalazła go policja 😒 napewno ludzi chorych jest więcej tylko nie podają całej prawdy

No właśnie a powinni o tym informować ,a czemu tego nie robią to nie wiem może nie chcą siać pańki .

Rozmawiałam dziś z moją siostrą ich synek będzie mieć na imię Tadeusz Franciszek 😁jej dzieci mówią że będą mówić do swojego braciszka Franio, to jej powiedziałam że mogą na odwrót Franciszek Tadeusz też ładnie nom ale ich wybór ich decyzja 😁.
    Siostra moja powiedziała mi że tam gdzie zamierza rodzić szpital zamknęli a dział ginekologiczno położniczy też zamknięty ☹️ , może jechać do Piaseczna Warszawy lub Radomia ale też nie ma pewności czy ja w tym Piasecznie lub Warszawie przyjmą bo jest ten wirus ma też zrobić badania i też nie wie co i jak a w ten Piątek ma wizytę prawdopodobnie .

Jan Paweł II
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę by ukrywali ilość zakażeń. Moim zdaniem podają informacje na bieżąco. Problem w tym, że wykonywanych jest za mało testów.

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 24 marca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Nie sądzę by ukrywali ilość zakażeń. Moim zdaniem podają informacje na bieżąco. Problem w tym, że wykonywanych jest za mało testów.

Też tak uważam a mówił ostatnio minister zdrowia że mają wystarczającą ilość testów o ile pamięć mnie nie myli , powinni wszystkich badać i tych co wracają zza granicy i tych na kwarantannie , a nawet zwykłego Kowalskiego bo skąd mamy wiedzieć czy sąsiad obok nas nie jest zakażony .

Moja szwagierka i brat cioteczny mojego męża też nie myślą narażają zdrowie swoich dzieci i swoje także , gdyż jeżdżą co tydzień do jej mamy rozumiem że jest to jej mama jedyny rodzic ale no powinni przestrzegać że jest ta izolacja , widzę że jeżdżą bo mieszkają obok nas i ostatnio jej mąż przyszedł pożyczyć tam do ładowania akumulatora coś tam 🙈 i powiedział mojemu że jadą w gości 🤦 , czy oni nie wiedzą że jest ten wirus że dzieci mogą to bezobjawowo przechodzić , a mają synka w wieku 6 lat , a ten najmłodszy ma zaledwie 2 msc mama tej mojej szwagierki też nie lepsza gdyż też do nich przyjeżdża a tyle trąbią i mówią że " ludzie starsi są narażeni " .

Jan Paweł II

Wysłany: 24 marca 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też do sąsiadów syn, synowa i wnuki jak co tydzień na niedizslny obiadek przyjechali. A u sąsiadów mieszka jeszcze mama sasiada 90 letnia.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Aga9090. Moderator Forum

Wysłany: 24 marca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Z tym, że podają wyniki próbek robionych nawet 3 dni prędzej....

Wysłany: 24 marca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie moja siostra nie będzie mieć już żadnych wizyt w czasie ciąży ☹️☹️☹️ , a jest w 35 tc , jak coś to ma dzwonić do swojego lekarza ginekologa została i na lodzie bez opieki ginekologa dobrze że ma zwolnienie do końca ciąży .

Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:

No wlasnie. Nie ma testow nie ma ludzi zakazonych ☺️ Wszedzie dookola liczba wzrasta lawinowo a jedyna polska taka wyspa, jakos w to nie wierze. Zwlaszcza ze wielu pracuje za granica i przyjezdza co tydzien/dwa do domu.

Wysłany: 24 marca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia spokojnie zaraz wyjdzie akcja #lotdodomu, robienie zakupów w sklepie budowlanym i grillowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 18:51

Wysłany: 24 marca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm chyba się nie rozumiemy. Tak na wynik testu czeka się przeważnie 72 h. A właściwie czekało. Teraz robią ciut szybciej. Liczba zakażonych rośnie. Moze poza wielkopolska bo tu właśnie problem z testami. W innych województwach już mają lepszy sprzęt, a w wlkp jest już nowy a testów brak 😄 Natalia rośnie. Ale akurat to o czym wcześniej była dyskusja . U nas szybko zaczęli działać z zamknięciem. Szkół instytucji. To tak zastraszająco nie będzie rosła. Choć i tak będzie ale właśnie najwięcej wśród tych co wrócili zza granicy i tych którzy te obecnie wprowadzone zasady mają za nic i spotykają się ze znajomymi czy grillują w większym gronie na model włoski 😉 do czego mam zastrzeżenia? Do tempa narzucenia ograniczeń ilościowych w kościele. Od tego powinni zacząć. Ba jak dla mnie na dzień dobry pozamykać.

agjot1979, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 24 marca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala właśnie teraz ten cały syf trafi do nas, z lotu do domu i powrotow z pracu...

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 24 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka, koleżanka miała w piątek rano pobrany wymaz, a wynik w poniedziałek w południe

Wysłany: 24 marca 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak jak nas też jest 72 h. Wiesz dlaczego?

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 24 marca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo najczęściej sprawdzają 3 razy.

Aga9090., Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 24 marca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemniej jednak fajnie by było jakby zaczęli korzystać ze sprzętu , który wynik daje w 3h . Wtedy nawet jak 3 razy zrobią to będzie w jeden dzień a nie 3... I będzie można szybciej uzyskać wynik i nagle okaże się jaki się napływ chorych zrobił.

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 24 marca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem jak ktoś mówi, że dlaczego nie robią wszystkim testów? A niby po co? Dziś wynik wyjdzie ujemny, hurra jestem zdrowa,moge wszystko,a za jakiś czas pojedziemy do Castoramy i po kilku dniach pogorszenie stanu zdrowia i pozytyw 😉

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 25 marca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane będzie mnie teraz tu bardzo mało dzieci mają lekcje taką e edukację , już dziś moje córeczki mają zadane z zajęć komputerowych i mają zrobić zadania w takich swoich książkach , a syn ma grupę na messangerze muszę ich pilnować nie wiem jaki syna będą sprawdzać tą obecność , matko masakra z tą nauką mam już dość a z jego praktykami koniec jest zwolniony z praktyk nie wiem co na wakacje mu znaleźć co teraz zrobić czy pisać wypowiedzenie czy poczekać do Czerwca aż dostanie ocenę 🤔🤔.

Jan Paweł II

Wysłany: 25 marca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza na wątku. Wszystkie uczymy sie pilnie 😁

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 25 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Cisza na wątku. Wszystkie uczymy sie pilnie 😁
    Tak tak🤯

Wam też padły dziś dzienniki elektroniczne. Librus nie działał od 9 do 12....

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ