X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed 16 udało się zalogować 🙄 a z epodręcznikow tez wywalało

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090. wrote:
    Tak tak🤯

Wam też padły dziś dzienniki elektroniczne. Librus nie działał od 9 do 12....

U mnie było podobnie jeszcze siedzieć nad dwójką dzieci syn sam wszystko zrobi przeciążenie systemu , a syn ma nieobecność napiszę dziś do tej Pani że system nie działał , z resztą jak oni sprawdzają tą " obecność " według mnie każdy nauczyciel powinien mieć grupę i takie wideokonferencje wtedy by wszystkich uczniów widział .

Mój mąż nie chce zadzwonić do lekarza po poradę od tygodnia go kolano boli nadwyrężył sobie to kolano , ma taką ortezę i średnio mu to pomaga z resztą by musiał to nosić cały czas a nie założy raz na jakiś czas 🤦 , a weź go przekonaj boli go w kolanie raz mniej raz więcej przecież nie będę w jego imieniu dzwonić sam powinien to zrobić .
    Wczoraj z ministerstwa zdrowia przysłali mi wiadomość o tych ograniczeniach , tylko że u mojego męża w pracy nie ma tych ograniczeń 🤦🤦🤦🤦 , oni tam meble robią itp to nie mogą od siebie być np o 1 metr czy więcej , musi jeden drugiemu pomóc coś przynieść i zanieść , oni tam mają braki i to duże nie mają nawet płynu do dezynfekcji , nikt tam też nie przyjeżdża aby tą stolarnię dezyfenkować
    , a ich pracodawca wcale tam nie przyjeżdża , a oni sami też nic nie mówią itp jadą do pracy aby do tej 17 od bębnić i do domu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 08:57

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II
  • Aga9090. Moderator Forum

Wysłany: 26 marca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa sprawdzenie obecności polega na odczytaniu wiadomosci od nauczycieli na koncie dziecka nie rodzica. Trzeba się logować z konta dziecka i czytać wiadomosci wtedy nauczyciel "widzi", że wiadomość jest odczytana i wpisuje obecność

Wysłany: 26 marca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090. wrote:
    Szczęśliwa sprawdzenie obecności polega na odczytaniu wiadomosci od nauczycieli na koncie dziecka nie rodzica. Trzeba się logować z konta dziecka i czytać wiadomosci wtedy nauczyciel "widzi", że wiadomość jest odczytana i wpisuje obecność

Dzięki 😊.

Aga9090. lubi tę wiadomość

Jan Paweł II

Wysłany: 26 marca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u nas zależy od nauczyciela. Czesc poprzez edziennik i odczytanie wiadomości, a czesc poprzez grupy na różnych platformach sprawdza obecność.

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 27 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja 👋 Co tam u Was moje drogie 😊

Taka piękna pogoda że aż nie chce się w domu siedzieć wyszłam z dziećmi na podwórko , często wietrze dom , nawet porządki wiosenne ostatnio robiliśmy 😁 .
    Przesadzają z tym zadawaniem wczoraj do mnie napisały dwie Panie dziewczynki miały z nimi dodatkowe zajęcia i im odpisałam że nie chce na dzień dzisiejszy aby przysyłały dodatkowe tam pracę dla nich , i tak mają dużo zadawane tak z zajęć komputerowych , z jednych ćwiczeń , z drugich ćwiczeń , z angielskiego jeszcze brakuje , religii 🤦 . Mniej więcej ja sama z nimi ćwiczę czy pisanie lub zajęcia logopedyczne a jeszcze mają czasami czytanki do czytania i obiema na raz siedzieć i ćwiczyć .
    Dzwonili do mnie z takiej przychodni prywatnej byłam tam zapisana z Dominikiem na USG bioderek taka kontrola wizyta i wyznaczyli na 9 Maja o ile się odbędzie , nie jest to jakieś pilne bioderka ma zdrowe , nie wiem co będzie z wizytą u kardiolog a czekam już 10 msc jest to prywatna wizyta z Anią muszę iść zobaczyć jak tam z jej sercem ta wada co na nie zagraża jej życiu czy zdrowiu itp co roku kontrolujemy i jest dobrze jednak jest taka potrzeba aby była pod tą opieką kardiologa .

Jan Paweł II
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też przepadła wizyta w Opolu u chirurga dziecięcego ,mamy zadzwonić żeby się zarejestrować jeszcze raz najgorzej że dzieci mają przepisane leki i będą potrzebować nowej recepty.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to jak tam u was ? Mnie zastanawia co to za epidemia ,kiedy u nas w województwie od początku wirusa zachorowalo niecałe 5 osób na 100000 ludzi. Coś tu ewidentnie się nie zgadza, albo z tą epidemia to pic na wodę albo statystyki są wybitnie zaniżone. Jeżeli na całe województwo jest 40 osób chorych to naprawdę taka ciężka sytuacja z którą służba zdrowia sobie nie radzi?

cf409fc7e7.png

Wysłany: 29 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Wogole to jak tam u was ? Mnie zastanawia co to za epidemia ,kiedy u nas w województwie od początku wirusa zachorowalo niecałe 5 osób na 100000 ludzi. Coś tu ewidentnie się nie zgadza, albo z tą epidemia to pic na wodę albo statystyki są wybitnie zaniżone. Jeżeli na całe województwo jest 40 osób chorych to naprawdę taka ciężka sytuacja z którą służba zdrowia sobie nie radzi?

A u mnie czasami ciężko kochana prawdopodobnie Grześ dostanie darmowy laptop takie dofinansowanie , bo my mamy starej daty laptop klawisze nie działają itp ale jakoś działa mimo to a jeszcze od Poniedziałku do Piątku on na lekcje podobnie dziewczynki nie wiem jak ja to ogarnę.
    W dodatku brat cioteczny mojego męża jest na tyle bezmyślny że wczoraj jego syn bawił się z synem takich sąsiadów a jest przecież izolacja on sam też nie reagował i rozmawiał sobie z tym sąsiadem jakby niby nic a koła id samochodu to w rękawiczkach wymieniał 🤦.
    Dominik znów chory ledwo wyzdrowiał i i gorączka 39.8 nie to zęby bo slini się jak nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 11:06

Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:

Statystyki sa zanizone bo za malo testow jest wykonanych. Zeby miec autentyczna liczne zainfekowanych trzeba zbadac wszystkich. U nas mowi sie ze liczba zakazonych jest 3 razy wieksza niz podane oficjalnie (wyniki testow). U nas klada w szpitalach tylko tych o powaznym przebiegu, podejrzanych czy o lagodnym przebiegu nie hospitalizuje sie tylko przebywaja w domu na kwarantannie. Tu chodzi o to zeby przerwac ten lancuch zakazen zeby nie bylo takiej sytuacji jak w italii gdzie z dnia na dzien jest potrzebne 3 tys lozek intensywnej opieki. Bo tak mniej wiecej wychodzi ze cos ok 10 % ma przebieg powazny i wymaga respiratorow itd, to na moje miasto ktore ma 1,9 mln ludzi to bedzie ok 190 tys lydzi na raz chorych. To niewykonalne. Ten wirus juz tu krazy po europie i sporo ludzi go ma a nawet o tym nie wie bo symptomow nie mieli lub typowe jak dla przeziebienia. Ale w sytuacji gy nagle wszyscy beda chorzy i wymagali opieki medycznej system tego nie udzwignie. Stad te srodki zapobiegawcze. Prognozy nie sa fajne bo mowia ze byc moze fala spadnie na lato ale wroci na jesieni...

Moje dzieci to juz chyba w tym roku szkolnym nie wroca do szkol. Masakra ta nauka w domu, nic nie chca robic.

Wysłany: 29 marca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki ma sens robienie testow wszystkim na hura? Dziś jesteś zdrowa za kilka dni zachorujesz? Dostaniesz wynik ujemny i uśpi to tylko Twoją czujność.
    U nas też nie hospitalizuje się wszystkich. W szpitalach są osoby ze stwierdoznym korona, które mają ciężki przebieg choroby , niejednokrotnie inne choroby towarzyszące. A także osoby z podejrzeniem korona,oczekujące na wyniki,ale w cięższym stanie . Osoby , u których testy wyszły dodatnie ,a są w dobrym stanie, zarazenie przebiega bezobjawowo bądź lekko, to przebywają w domach.

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 29 marca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa zdrówka dla Dominika oby mi szybko przeszło 😊

Pawojoszka jak tam Twoja ekipa? Zdrowi są? Jak macie zna stale leki, to można poprosic telefonicznie o wystawienie recepty. Dostaniecie KOD. Nie powinno być z tym problemu.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka tylko najpierw trzeba się tam dodzwonić.

Z tymi łóżkami , Nie to rozumiem ale jak już szpitale zostały przemianowane na jednoimienne to tam są tylko z wirusem więc mogą leżeć razem pozatym całe duże szpitale są przeznaczone to nawet jakby każdego w innej sali położyć to 40 sal to jeden szpital ma a jest ich kilka u nas np. w Kędzierzynie i Raciborzu . Coś mi się wydaje że jest dużo więcej przypadków niż podają bo wybory najważniejsze .

Te kwarantanny to nakładają faktycznie tylko na osobę powracająca bo mój brat wrócił z Niemiec i miał tylko podać gdzie będzie i kontakt jego znajomy też wrócił z zagranicy a jego żona w Biedronce pracuje i komunikacja dojeżdża tak że te kwarantanny to guzik warte i dlatego też może teraz ten wzrost po tych powrotach.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki już lepiej,z lekcjami jakoś powoli się ogarniamy ,napisałam wprost paniom że nie mamy komputera ani laptopa i niektóre linki nam się nie otwierają,to teraz w e dzienniku pani pisze w wiadomościach co robić ,będą dzwonić na Messenger i sprawdzać lekcje. Tak że u nas co do nauki jest ok.zadaja mniej niż normalnie było robione a dzieciaki funkcjonują nawet lepiej jak się nad nimi stoi niż w klasie jak pani zadaje i każe robić to potem do domu przynoszą . Zobaczymy co będzie jak się ciepło zrobi.

cf409fc7e7.png

Wysłany: 29 marca 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka teraz starają się izolować chorych, bo ludzie mają też inne choroby a i sam wirus mutuje. Pacjenci są w różnym stanie,na różnym etapie choroby.Ale dojdzie już niedługo do tego, że będą leżeć jeden przy drugim...

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 29 marca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest smog 🙄 dziś artykuły też czytałam, że powietrze właśnie bardzo zanieczyszczone jest.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo : ) WItam sie w trzeciej ciazy i potrzebuje poklepania po plecach :D Jak sie macie?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Malinka33 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🙂
    Koniczynka zdrowia dla Dominika 😘
    Ostatnie dni były ciepłe i słoneczne 😃 ludzi było też sporo ,w sklepach już nie ma takich kolejek dużych ,towaru też już nie brakuje 🙂 syn dostał na librusie zadania na cały tydzień i na spokojnie może odrabiać ,ale córka niestety dziennie pełno zadań i trzeba jej pomagać na bierzonco 😒 a w tym czasie zawsze młodsi odemnie coś chcą 😒 trzeba to jakoś przetrwać 😔
    Życzę wam dużo zdrowia 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 21:26

👸 35 lat
    🤴41 lat
    👨2004
    👧2009
    👦2014
    🧒2017
    👶2021
  • Malinka33 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Hejo : ) WItam sie w trzeciej ciazy i potrzebuje poklepania po plecach :D Jak sie macie?
    Gratuluję ciąży ❤️

👸 35 lat
    🤴41 lat
    👨2004
    👧2009
    👦2014
    🧒2017
    👶2021

Wysłany: 29 marca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:

Witaj i gratuluję 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ