X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rok 2016 rokiem spełniania marzeń
Odpowiedz

Rok 2016 rokiem spełniania marzeń

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak od dzis koniec brania luteiny...
    maly z usg waga 2500-2600 takze teeaz tylko czekać na spotkanie :* tyle wyczekiwane ♥

Tulipanowa lubi tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Ja właśnie zaczęłam 8 miesiąc! Szok, normalnie szok jak to szybko leci. Coraz bliżej porodu, którego bardzo się boję :( Zdarza mi się, że mnie w nocy zakłuje w pachwinach, ale to niby normalne bo macica się powiększa. Generalnie to już wieki czas żeby zwolnić tempo. Czuję się w miarę dobrze, oprócz tego, że mi coraz ciężej i zgaga męczy prawie codziennie. Pracuje do końca listopada, później już laba:))

Magduullina lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu no super :)
    to dopiero początek tego poczucia ciężkości ;)
    zgaga minie jak brzuszek opadnie wiem jak to jest he :)
    porodu się nie boj kochana to piekna chwila poboli ale jak przytulisz maleństwo bol zapomnisz:* ♥

madziara0080 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie koncowka od 35 tyg jest najgorsza, wszystko naciska na krocze, rozpycha sie boli...oj ciezko juz na koncu ale dla chwili w ktorej sie spotyka swoja kruszynke warto:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ze warto mnie coś zaczelo ciśnienie szwankowac musze się obserwować kurde bo mierze ze względu na to ze mialam w 1 ciąży gestoze i znowu się chyba zaczyna kurde jak się będzie takie wysokie utrzymywac to musze przyspieszyć wizytę

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bylo dobrze. Jak tam magdulina???

Meldowac sie brzuchatki i fotoaki brzuszkow poprosze:-D :-*

Magduullina lubi tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Moze czas sie tu juz wpisac z terminem ;) 13 sierpnia :) Witam sie w dwupaku :)

Tulipanowa, Magduullina, madziara0080 lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z folwarku jak najbardziej ;) tylko tutaj jakos smutno i cicho....
    tulipanowa oczekiwanie dluzace meczace itd :(

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cicho tu u Nas. Ja wlasnie zaczynam 8 msc. Mala czasem sie tak rozpycha ze malo kiszek mi nie wypchnie. A wczoraj wsadzila chyba noge w.zebra... bolalo jak szlak z 30 min. :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Mam wymarzone dwie kreseczki;*termin na 09.08.Moze odżyje troche te forum;)jak czuja sie przyszle mamusie i oczywiści jak czuje sie świeżo upieczona mamusia???

zFolwarku lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane przyszłe i obecne mamusie :)
    Co u Was? U mnie w miarę. Od 6 grudnia jestem już na zwolnieniu lekarskim, dość pracy ;) Wypoczywam w domku, o ile to tak można powiedzieć :) A tak naprawdę korzystam z wolnego, odwiedzam koleżanki, robię zakupy świąteczne, prezenty, mam remont w domu itd :) Czyli i tak na pełnych obrotach ;) Jeżeli chodzi o moje samopoczucie to nie narzekam aczkolwiek w nocy jest najgorzej, męczy mnie zgaga niemiłosiernie, budzę się żeby napić się mleka lub w razie konieczności wziąć Ranigast... coraz częściej też boli mnie kręgosłup, szczególnie gdy dłużej stoję... takie uroki ciąży ;) Moje dziecko kopie i czuję się dobrze :) We wtorek wizyta u lekarza, już nie mogę się doczekać :)

ug376iye929i107i.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Hej kochane przyszłe i obecne mamusie :)
    Co u Was? U mnie w miarę. Od 6 grudnia jestem już na zwolnieniu lekarskim, dość pracy ;) Wypoczywam w domku, o ile to tak można powiedzieć :) A tak naprawdę korzystam z wolnego, odwiedzam koleżanki, robię zakupy świąteczne, prezenty, mam remont w domu itd :) Czyli i tak na pełnych obrotach ;) Jeżeli chodzi o moje samopoczucie to nie narzekam aczkolwiek w nocy jest najgorzej, męczy mnie zgaga niemiłosiernie, budzę się żeby napić się mleka lub w razie konieczności wziąć Ranigast... coraz częściej też boli mnie kręgosłup, szczególnie gdy dłużej stoję... takie uroki ciąży ;) Moje dziecko kopie i czuję się dobrze :) We wtorek wizyta u lekarza, już nie mogę się doczekać :)
    Witaj Kochana.U mnie w miare dobrze.Raz miałam tylko przywitanie z porcelana hi a caly czas mdłości.Bole brzuszka jak za duzo chodzę i sie zdenerwuje.Bole piersi nie sa najgorsze ale biegunka i ciągle spanie jest najgorsze.Ale nie moge do tej pory uwierzyć ze się udalo.Wizyte mam w poniedzialek wiec zobaczymy co słychać;*juz doczekać się nie moge.
    Cieszę sie Madziara ze w końcu jestes na zwolnieniu,teraz odpoczywaj tyle ul mozesz bo po porodzie nie bedzie kiedy.U Ciebie juz tez bliżej do ujrzenia na zywo swojego maleństwa;*a tak niedawno pisalas o 2kreseczkach pozniej usg itd a tu proszę.Czas leci szybko.

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    Witaj Kochana.U mnie w miare dobrze.Raz miałam tylko przywitanie z porcelana hi a caly czas mdłości.Bole brzuszka jak za duzo chodzę i sie zdenerwuje.Bole piersi nie sa najgorsze ale biegunka i ciągle spanie jest najgorsze.Ale nie moge do tej pory uwierzyć ze się udalo.Wizyte mam w poniedzialek wiec zobaczymy co słychać;*juz doczekać się nie moge.
    Cieszę sie Madziara ze w końcu jestes na zwolnieniu,teraz odpoczywaj tyle ul mozesz bo po porodzie nie bedzie kiedy.U Ciebie juz tez bliżej do ujrzenia na zywo swojego maleństwa;*a tak niedawno pisalas o 2kreseczkach pozniej usg itd a tu proszę.Czas leci szybko.

Czas biegnie niemiłosiernie :) Zobaczysz sama po sobie jak Ci czas poleci ;) Ja mam wrażenie, że niedawno test robiłam a tu już prawie końcówka ;) Pamiętam, że w pierwszym trymestrze też mnie okropnie spanie męczyło, padałam na stojąco... ale tak jak zaczął mi się później II trymestr to zachciało mi się żyć; to był najpiękniejszy okres ciąży ;) Teraz nie jest najgorzej, ale wiadomo, już jest ciężar ;)

ug376iye929i107i.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Czas biegnie niemiłosiernie :) Zobaczysz sama po sobie jak Ci czas poleci ;) Ja mam wrażenie, że niedawno test robiłam a tu już prawie końcówka ;) Pamiętam, że w pierwszym trymestrze też mnie okropnie spanie męczyło, padałam na stojąco... ale tak jak zaczął mi się później II trymestr to zachciało mi się żyć; to był najpiękniejszy okres ciąży ;) Teraz nie jest najgorzej, ale wiadomo, już jest ciężar ;)
    A to wiadomo.A juz macie wszystko skompletowane???

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanowa wrote:
    tak rozpakowalam,wczoraj wyszlismy z szpitala do domku:-)
    kocham mojego babelka ponad zycie, napatrzec sie na nia nie moge

rosax ty juz tutaj zostajesz:-)
    Po miesiacu ale odpisuje. Tak zostaje tu!!! Nigdzie sie nie wybieram.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rosax super :) wita sie I ja :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie w dwupaku, ale prszyszłam sie Kochane do Was przywitać :* Licze, ze w okolicy świąt dołączę do Was :) Madziara dopiero zobaczyłam posta z linkiem do grupy, jakaś nieprzytomna jestem ;)

dziewczyny OF przesuwa mi owulacje z każdym dniem. a Wy jak oceniacie, kiedy wystąpiła: https://ovufriend.pl/wykres,5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 09:35

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    A to wiadomo.A juz macie wszystko skompletowane???

Ja jestem teraz na etapie prania ciuszków dla małej, w sobotę jedziemy zamawiać wózek, kupić łóżeczko, pościel, przewijak, wanienkę itp. Większość już mam, ale jeszcze jakieś duperele do kupienia mi zostały. Teraz jestem już w domku na zwolnieniu to i czasu mam więcej, więc muszę zdążyć ;)

ug376iye929i107i.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara przede wszytskim to Ty sie dziewczyno oszczędzaj :) Wiemy, ze ciąża to nie choroba, ale nie eksploatuj się ponad normę Kochana

madziara0080 lubi tę wiadomość

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx wrote:
    Madziara przede wszytskim to Ty sie dziewczyno oszczędzaj :) Wiemy, ze ciąża to nie choroba, ale nie eksploatuj się ponad normę Kochana

No to też prawda kochana, ja czasami zapominam, że w ciąży jestem, aczkolwiek przypomina mi się to przy sprzątaniu, kiedy jest mi już na prawdę ciężko ;) to już nie te siły :(

ug376iye929i107i.png
‹‹ 12 13 14 15 16
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ