SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Rok 2016 rokiem spełniania marzeń
Odpowiedz

Rok 2016 rokiem spełniania marzeń

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    tulipanowa kiedy twn czas tak zlecial... koniec juz za niedługo :)
    ja poprostu niewiem kiedy ten czas tak ucieka....

No dokaldnie kochana czas tak leci szybko, a jak sie ma jeszcze jedno dziecko to juz wogle czas gna:-) Sama wiesz jak to jest ty juz tez prawie 30 tydzien...jeszcze troche i tez bedziesz miala koniec:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)
    Agatka dziękuję za wyjaśnienia ;) super wieści i ładne imię Martynka.
    Tulipanowa Twoja Michasia pewnie czeka ładnie do 40 tc ;) jaka wyrozumiala.
    Dziewczyny najważniejsze ze na wizytach wszystko dobrze ;)
    A odnośnie kg to każdy ma inną naturę także nie ma co się przejmować ile kg do przodu po ciąży szybko poleci. Moja waga wskazała dzis 8 kg do przodu jem normalnie jak przed ciążą hehe teraz nawet moze wiecej tych "zdrowszych" rzeczy także tylko się cieszyć że razem z nami dzidzia rośnie <3
    A jak kompletowanie wyprawki?

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny tak to jest już :)
    najważniejsze by do końca a później to dopiero będzie wielki początek wszystkiego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! jesteśmy po wizycie moje szczęście ma 1400 g ma się dobrze wszystko jest ok .
    p.doktor skierowala nas do ujastka na konsultacje ponieważ niby z serduszkiem jest coś nie tak ale ( w pierwszej ciąży bylo podobnie) okazalo się wszystko w porządku mam nadzieje ze i tym razem tak będzie . ale trzeba skontrolować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina pewnie lepiej skontrolowac nie ma co, a na pewno bedzie wszystko dobrze:-)

Ja juz ledwo chodze, wszystko mnie boli, mala daje takie kopniaki ze czasami z bolu sie zwijam;p ;p ale jakos daje rade:-)
    20 pazdz kolejna wizyta wiec mam nadzieje ze juz jakies rozwarcie bedzie choc 1 cm:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanowa kochana a niech mala jeszcze trochę posiedzi w brzuszku wiem jak mozesz się czuc bo ja jeszcze mam trochę a już wszystko mnie boli kurcze całkiem inna ta ciaza niz pierwsza w pierwszej wszystko do końca moglam robic a teraz ten bol zeber i pleców poprostu mnie dobija

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez ta ciaze przechodze gorzej niz pierwsza, a jeszcze jedno dziecko trzeba je ogarnac porobic w domu wszystko .no w 20 mam wizyte to juz bede miala 38 tydzien to juz bede mogla rodzic wiec mam nadzieje ze za tydzien sie ruszy cos:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh no tulopanowa tez mam nadzieję że tego urodze w 38 tyg jak Daniela ...
    a ja nie mogę spać bol w lewym boku jest tak okropny .. jeszcze kichnelam sobie i coś jakby mi tam chrupnelo i pospane ani lezec nic .... przecież mnie szlak jasny trafi poprostu ... juz nie mogę ani się schylac nic podnieść nie moge nawet w spokoju zakaszlec lub wysiakac nosa .. ide się nasmarowac i spróbuje choc na chwile zasnac bo bede jutro nie przytomna

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bylas u lekarza?? moze korzonki
    Kurcze jeszcze 8 tygodni musisz wytrzymac , mnie tez juz bola plecy itp ale mysle ze jeszcze tydzien i mala przyjdzie na swiat

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korzonki i zapalenie miesnia... no mam nadzieje że do porodu przejdzie ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to sie doprawilas kochana. Zdrowka i duzo odpoczywaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czułam ze to wszystko odchoruje no ale cóż życie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee no wiadomo ze musi być dobrze ;) inaczej być nie może :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej tulipanowa jak tam się czujesz kochana?????????

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja już mam dość popuscilo z lewej strony dzis przy wyciaganiu prania z pralki jeblo z drugiej strony niewiem juz czy beczec czy przestac się ruszać mam dość tego wszystkiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina tule mocno :-******* biedna sie nacierpisz

A ja sie czuje tak sobie, zalezy od dnia. Dzis mialam wizyte u lekarza. Szyjka miekka ale rozwarcia nie ma ....mala wazy 3220. Jezeli nie urodze do 1 listopada sama to 2 listopada mam sie wstawic na szpital ....:-( wolalabym sama urodzic ...po ndz musze troche poprobowac zeby sie cos samo ruszylo

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanowa to trzymam kciuki . ja jak tak dalej pójdzie to chyba uridze wcześniej z tego bolu i wyczerpania dzis chwyxilo mi w nocy reke pod lopatka i jeszcze bardziej bola plecy od 2 nie spie mam tego dosc dlaczego ja? :( ani lezec siedzieć spać nic się nie da ani kapiel nie pomogla masci amol nic nie wspominając o tym ze 2 paracetamole nawęt nie zadziałaly....
    tulipanowa no cos sprobuj po schodach choc lub meza wykorzystaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ladnie cie wzielo naprawde, masakra jakas :-(
    Maz przyjezdza w nast week to go wykorzystam hahha i moze cos sie ruszy:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tulipanowa to bez zastanowienia meza w obroty :)
    no co zrobić zastanawiam się tylko czemu az tak mnie pochytalo wiadomo ze trzeba to przezyc ale boli jak diabli laze jak neptyk

‹‹ ‹ 11 12 13 14 15 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ