X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • GoleM Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    Hej dajcie mi trochę otuchy. 28.12 miałam usg I był niby 5t4d był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    Dziś miałam kolejne usg zgodnie z zaleceniem po 10 dniach. wg usg dziś było 6t5d.
    Było echo zarodka 4mm, jak powiększyła to ja widziałam jak coś tam pulsuje , ale dr byla tak oschła ze spytałam tylko z uśmiechem czy może coś z tego będzie a ta do mnie ze ona to czarno widzi ale żeby zrobić usg jeszcze . tak mnie przeraziła ze się popłakałam i nie.moge się uspokoić. Myślicie ze jest szansa jeszcze?

A dostałaś opis USG? Bo rozumiem,że lekarka nie wyjaśniła czemu ,,czarno to widzi"? Taki lekarz,który nic nie wyjaśni tylko rzuca takimi tekstami to naprawdę może dać tylko stres,płacz,nic dobrego...dlatego pytam czy dala opis USG bo jeśli nic nie powiedziała,nie wyjaśniła a Ty widziałaś pulsujący punkt to może z opisu czegoś się dowiemy? Trzymaj się tam chociaż wiem,że to nie możliwe teraz,ja trzymam kciuki i mocnonwierze w to,że poprostu trafił Ci się lekarz ,,dupek".

• smoothie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Ja bym poszła na drugie usg :) Jutro :) Ja 6+4 mialam 6 mm, ale wyliczone bo IVF, a Ty jezeli naturalnie to moze Ci sie przesunęła owulacja i bedzie troche pozniej? 4 mm odpowiada 6. tygodniowi, wiec spokojnie. Czarno, bo co? Bądź dobrej myśli i nie katuj się czekaniem tylko powtorz badanie. A na przyszłość to wymagaj jako pacjentka szacunku i informacji. Trzeba tych niektórych lekarzy przywoływać do pionu chyba 😈

Hej, Eurcynia zrobiłabym dokładnie to samo, po co masz się stresować. Nawet jeśli lekarz nie był optymistyczny w swoich wyrokach to nie powinien być chamem, gburem itd. tylko spokojnie porozmawiać.
    To Twoja lekarka ?
    Tak czy siak druga opinia jest wskazana-inny sprzęt, inny lekarz i będziesz wiedziała.
    Przy malutkim zarodku ryzyko pomyłki przy mierzeniu jest większe niż kiedykolwiek.
    Trzymam kciuki za Was 🫶

dzikaplaża lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Eurcynia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Ja bym poszła na drugie usg :) Jutro :) Ja 6+4 mialam 6 mm, ale wyliczone bo IVF, a Ty jezeli naturalnie to moze Ci sie przesunęła owulacja i bedzie troche pozniej? 4 mm odpowiada 6. tygodniowi, wiec spokojnie. Czarno, bo co? Bądź dobrej myśli i nie katuj się czekaniem tylko powtorz badanie. A na przyszłość to wymagaj jako pacjentka szacunku i informacji. Trzeba tych niektórych lekarzy przywoływać do pionu chyba 😈
    zapisałam się na jutro bo oszaleje chyba. ona mi wyjechała z tekstem ze ona to widzi czarno , i albo to bardzo wczesna ciaza albo dojdzie do poronienia. a mnie zatkało aż. .a owulacje miałam 21 albo 22 dc.

dzikaplaża lubi tę wiadomość

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 7 stycznia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoleM wrote:
    A dostałaś opis USG? Bo rozumiem,że lekarka nie wyjaśniła czemu ,,czarno to widzi"? Taki lekarz,który nic nie wyjaśni tylko rzuca takimi tekstami to naprawdę może dać tylko stres,płacz,nic dobrego...dlatego pytam czy dala opis USG bo jeśli nic nie powiedziała,nie wyjaśniła a Ty widziałaś pulsujący punkt to może z opisu czegoś się dowiemy? Trzymaj się tam chociaż wiem,że to nie możliwe teraz,ja trzymam kciuki i mocnonwierze w to,że poprostu trafił Ci się lekarz ,,dupek".
    dziękuję Wam <3 w opisie nie ma nic co by mogło zwiastować poronienie. jest ze GS ma 21 mm , z echem zarodka crl 4 mm fhr nie uwidoczniono.

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 7 stycznia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    dziękuję Wam <3 w opisie nie ma nic co by mogło zwiastować poronienie. jest ze GS ma 21 mm , z echem zarodka crl 4 mm fhr nie uwidoczniono.
    No to patrz jaka pozna owulacje miałaś! To zarodek jak najbardziej w moim odczuciu ma crl ok a jeśli chodzi o serce to po pierwsze jest jeszcze czas,po drugie dużo zależy od sprzęty i po trzecie dużo zależy od zaangażowania lekarza w trakcie badania.Dobry i spokojny lekarz po pierwsze nie straszy a wszystko wyjaśnia i dodatkowo bardzo się stara wręcz,,meczy" kobietę w rakcie USG żeby wszystko zobaczyć. Moim zdaniem jak dziewczyny pisały to zmień lekarza,najlepiej na takiego co ma dobre opinie,dobry sprzęt ( do USG żeby nie bylo;)) oraz takiego co z pacjentka ROZMAWIA:) Trzymam kciukasy:*:*:*

dzikaplaża, smoothie lubią tę wiadomość

• dzikaplaża Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    zapisałam się na jutro bo oszaleje chyba. ona mi wyjechała z tekstem ze ona to widzi czarno , i albo to bardzo wczesna ciaza albo dojdzie do poronienia. a mnie zatkało aż. .a owulacje miałam 21 albo 22 dc.
    To wg mnie, przy takiej później owulce, to spokojnie czekaj na wizytę jutrzejszą.

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
    21-23dpt krwawienie - krwiak?
    28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122 ud/min
    9+5 wizyta ⏳️

8 lat za nami, 4xIVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań

preg.png
  • Ahossik91 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 6 plus coś tez nie miałam widocznej akcji serca. Tylko jakos tak na luzie mój gin powiedział ze wyglada na ten tydzien ok i kazal przyjść podejrzeć 7-8. Tc Poszlam 23.12 i już było serduszko. Dzisiaj na usg juz mały człowiek:)

preg.png

age.png

age.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochana! Ja w poprzedniej ciąży z której mam córkę, też byłam u takiej lekarki. Wielka Pani profesor, wg Om byłam u niej w 6t0d. Tak szybko i bez wniku robiła usg że nie zdążyłam sama nic zobaczyć, na koniec powiedziała że to tak wczesna ciąża że wogole nie wie o czym my mówimy, że albo się utrzyma albo się poroni i żebym przyszła za 2 tyg 🙄 wyszłam załamana, przestraszona. W domu odczytałam na wyniku że zarodek 3 mm. I tak się wściekłam.. Bo poprostu ciąża była młodsza.
    Dwa dni później byłam u innego lekarza. Zarodek miał 5mm, i wtedy trochę trwało badanie zanim namierzył bicie serduszka.
    Nie denerwuj się, niektórym lekarzom powinno zabrać prawo wykonywania zawodu 🙄

Będzie dobrze, zobaczysz. Poprostu ciąża jest młodsza, późna owulacja (też takie mam), i tyle. Sam zarodek to już wielki sukces, niebawem będzie ❤️

Ja sama byłam w tej ciąży pierwsze usg niby w 5t4d a na usg był sam pęcherzyk. Ciąża znowu 5 dni młodsza. Na usg wg om 7t0 był zarodek 5mm i serduszko. A tak naprawdę to był 6t2d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 20:27

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    30.12.2024 wizyta

preg.png
  • Eurcynia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję Wam za te słowa, nawet jie wiecie jak mnie podnioslyscie na duchu. uspokoiłam się . gorzej że.mi cytologie jeszcze pobierała dziś wiec mam po siusianiu różowo trochę, ostrzegała. Ale liczę że już jutro będzie czysto. nie miałam żadnych plamienie ano krwawien. Na szczęście.

dzikaplaża, Maggy_88 lubią tę wiadomość

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: Dzisiaj, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurycynia, ja też mam długie cykle o też mam owulację raczej w 20-24 dniu. Według om powinnam mieć już 11tc, a faktycznie ciąża ma 9. W pierwszej ciąży też tak miałam, dopiero po prenatalnych ten termin był raz a dobrze ustalony i jego się trzymaliśmy.

👧 07.2021
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam rozbieżność - u mnie z om dzisiaj 9+4, a z USG ciąża jakieś 5 dni młodsza. Tez mi lekarz powiedział, że po prostu na prenatalnych będzie ustalony termin i nim się będziemy posługiwać.
    @Eurcynia, mam nadzieję, że dziejsza wizyta Cię uspokoi.b

preg.png
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'
    🧔90'
  • Rzelka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Sreberko, co za wiadomości. Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze i maluszki dzielnie walczyły 🥰

U nas zakaz przez krwiaka i ciągłe plamienia 🫠

Dziewczyny, macie tak, że jak kichacie to nagle pojawia się mocny, kłujący ból w podbrzuszu, pod pępkiem? Już trzeci raz coś takiego mam 🤷‍♀️ wyczytałam że ponoć więzadła macicy się rozciągają i to normalne...
    O ja tak mam. Wcześniej takie bóle zdarzały mi się czasem przed miesiączką, teraz czasami kilka razy dziennie.
    Ja plamię po stosunku i teraz nie wiem, co robić. Na ostatniej wizycie lekarz mówił, że wszystko jest ok, pięknie, że najwyżej jak będą częste te plamienia to więcej duphastonu przyjmować, nic o współżyciu nie mówił, ale po kolejnym dość obfitym plamieniu sama mam opory.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️

CDN...
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mam wizytę. Trzymajcie kciuki 😉

AlicjaRogos, Milka1991, Luna_, Arenda 🫶🏽 lubią tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png
  • Eurcynia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:
    Zaraz mam wizytę. Trzymajcie kciuki 😉
    Powodzenia 🙂

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia ! 🙌

Ja zaraz wchodzę na steper, chociaż nie wiem czy sam radę bo słabo się czuje, do tego miałam wczoraj ortodontę , takie mi odrutowanie założyła że boli mnie nawet jak językiem dotykam zębów, więc jedynie pije jogurty 😪
    Prawdopodobnie mąż wróci dzień wcześniej, specjalnie dla mnie, bo ten cykl jest dziwny. Wszystko w nim dziwne. O boje się że jak wróci w 13 DC to już będzie po ptokach

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy, kciuki zacisniete!
    Onalola, ojeju, pamiętam ten bol przy aparacie 😖 Chociaż prawdę mówiąc powinnam znowu założyć bo trochę mi się doł poprzestawiał 🙄

Powiem Wam ze zarezerwowałam wizyte na dzisiaj. Jeszcze się waham czy iść, ale do mojej planowej jeszcze 2 tygodnie, a to jest jak cała wieczność.

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    9+5 wizyta ⏳️

preg.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest ok 🙂 Bąbelek ma 14 mm, serduszko ładnie bije 140/min.
    Tylko wyszło, że ciąża młodsza o 10 dni w porównaniu do terminu z miesiączki. Zamiast 14 sierpnia to 24 sierpnia. Pewniejszy zapewne wyjdzie na prenatalnych.

Teraz byłam tylko na USG, a w przyszłym tygodniu mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego. Muszę mu zwrócić uwagę na TSH bo wyszło mi 3,11 a norma referencyjna była do 3,18.

Sunday_92, Milka1991, Patka123, AlicjaRogos, onalola, Dziewiarka, osiecka89, dzikaplaża, Luna_, Roxanne, Lala91, agatka95, Anaam, Mała.mi 93, smoothie, anakonda, Agat99 lubią tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Maggy, kciuki zacisniete!
    Onalola, ojeju, pamiętam ten bol przy aparacie 😖 Chociaż prawdę mówiąc powinnam znowu założyć bo trochę mi się doł poprzestawiał 🙄

Powiem Wam ze zarezerwowałam wizyte na dzisiaj. Jeszcze się waham czy iść, ale do mojej planowej jeszcze 2 tygodnie, a to jest jak cała wieczność.

Ja w ogóle to mam kosmos w gębie. Bo mi leczą zgryz otwarty, który otworzy się przez .... Nikt nie wiem, generalnie po ciąży po kanałowym no nikt nie wie.. łańcuszki, miniinplanty, miniplytki wkręcane do szczęki, ogólnie dramat.moze sam dół nie byłby zły, albo jakieś nakładki?

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Lala91 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie 10+1 i z usg też 10+1 maluch nadrobił ma już rączki i nóżki, serduszko ładnie biję. Teraz czekam na prenatalne 23 stycznia.
    Uspokoiłam się na maksa

osiecka89, Maggy_88, onalola, Luna_, Dziewiarka, dzikaplaża, AlicjaRogos, Roxanne, Milka1991, agatka95, Anaam, Mała.mi 93, Sunday_92, smoothie, anakonda, Agat99, Malowybitna lubią tę wiadomość

Wysłany: Dzisiaj, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Ja w ogóle to mam kosmos w gębie. Bo mi leczą zgryz otwarty, który otworzy się przez .... Nikt nie wiem, generalnie po ciąży po kanałowym no nikt nie wie.. łańcuszki, miniinplanty, miniplytki wkręcane do szczęki, ogólnie dramat.moze sam dół nie byłby zły, albo jakieś nakładki?
    Auć😬 Ja myślę że wsadziliby mi i dol i górę. Kiedyś się wstępnie konsultowałam, to ortodontka tak mówiła że oba luki. Nie wiem czy z potrzeby prostowania czy z potrzeby kasy 😅 Ale to na pewno na czas po ciazy zostawię.

8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    9+5 wizyta ⏳️

preg.png
‹‹ 103 104 105 106 107
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ