🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
A mówili wam kiedy pappe pobierać?
Mi ginekolog najpierw ze najlepiej tego samego dnia, a na kolejnej wizycie ze lepiej wcześniej to wynik bedzie na usg.
Sama juz nie wiem.
Nie spodziewałam sie ze ciąża, wymarzona i wyczekiwana jest źródłem az takiego stresu, ale to chyba normalne ze na każdym etapie człowiek soe stresuje.
Dobrze ze tu trafiłam -
Miałam tak, że pierw USG potem krew ( jak wyszłam z gabinetu), ale była źle pobrana i biegłam na szybko na nowo, i potem po prostu doslalam wynik pani doktor i ona uwzględniła to w wyliczeniach. Pierw mi dała wyliczenia z samego usg a potem skorygowała o krew
Wydaje mi się że większego znaczenia nie ma2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
Ja mam prenatalne na NFZ 12+3 ale z usg będzie jakieś 3 dni więcej. U mnie krew pobierają tego samego dnia co jest usg, a wyniki odbiera się kilka dni później. Datę podaje pani w rejestracji i wszystko sama wylicza kiedy najlepiej. W razie czego umówiłam się też na prenatalne prywatnie tydzień później.
-
Jak dzwoniłam do miejsca gdzie będę robić badania to mówili, że oni robią USG i pobierają krew w tym samym dniu, ale wiem że często robi się krew wcześniej żeby na USG mieć już wszystkie wyniki, więc chyba jedna i druga opcja są ok 😊starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Patka123 wrote:Ja mam 21 stycznia prenatalne, będę 13+1, chciałam wcześniej ale tak mnie zapisali że ponoć doktor woli w tym 13 tygodniu robić. No ale widzę że się powoli te badania wysypują czekam na same dobre informacje ♥️
W klinice mają takie terminy na te wizyty i badania że się zaczynam martwić, czy się ze wszystkim wyrobię w tej ciąży 😅
Byłam z mężem na dłuuuuugim spacerze i zgłodniałam solidnie. Zjadłam wszystko co mi wpadło w ręce bez marudzenia i jeszcze na koniec wjechała czekolada. 😋Lia. lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
CDN...
-
Rzelka wrote:Ja mam najbliższą wizytę 3 lutego to będzie moje 10+2, czyli to jeszcze za wcześnie na prenatalne?
W klinice mają takie terminy na te wizyty i badania że się zaczynam martwić, czy się ze wszystkim wyrobię w tej ciąży 😅
Byłam z mężem na dłuuuuugim spacerze i zgłodniałam solidnie. Zjadłam wszystko co mi wpadło w ręce bez marudzenia i jeszcze na koniec wjechała czekolada. 😋
Tak 10+2 to jeszcze za wcześnie chyba od 11 robią. A dopiero na kolejnej wizycie dostaniesz skierowanie?
Ja dziś nabrałam ochoty na zwykłe talarki z ziemniaków z patelni i zajadałam z ketchupem 😅 -
Ja dopiero co będę umawiać się na wizytę na prenatalne jak dostanę jutro skierowanie od mojego ginekologa. Zobaczymy kiedy będę miała termin, ale myślę, że w przyszłym tygodniu jeszcze nie będę robić. Jutro póki co wizyta na normalne usg, już się stresuję 🙈
-
Patka123 wrote:Tak 10+2 to jeszcze za wcześnie chyba od 11 robią. A dopiero na kolejnej wizycie dostaniesz skierowanie?
Ja dziś nabrałam ochoty na zwykłe talarki z ziemniaków z patelni i zajadałam z ketchupem 😅Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
CDN...
-
Czytam Was dziewczyny codziennie, ale ostatnio ma tyle pracy, ze padam na twarz. Na szczeście od jutra juz troche lzej. Mam wizytę we wtorek! W koncu! To dopiero 2 wizyta i stwierdzam, ze te 4 tyg to strasznie długo! Bardzo sie martwię czy wszystko jest ok. Zmniejszyly mi sie trochę objawy, nie mam tez takich bóli brzucha jak wczesniej…. Wiec odliczam juz dni do wtorku mam nadzieje ze wszytsko jest dobrze. To juz 10 tydz, a jakby w ogole tego nie czuję
Iskierka_ lubi tę wiadomość
30.11 ⏸️ -
Robiłam wczoraj Nifty Pro, kupione przez stronę Niftytest.pl, płaciłam 1926 zł. W tej cenę było pobranie krwi w domu. Teraz najgorsze jest to oczekiwanie na wynik
-
U mnie pappa ma byc tak: Mi kazał lekarz zrobic krew w piątek. We wtorek usg .Powiedział ze tak jest wiarygodniejszy wynik. Nie wnikałam.
Co do terminu powiedział mi ze im pozniej tym lepiej. On woli w okolicach 13tc. Jak wychodzi -a ze u mnie dzidzius wiekszy dzien czy dwa to 12+4. Powiedział ze wtedy lepiej uwidoczniona kość nosowa i inne organy,serce itp. Każdą dziewczynę tak zapisuje. Bardzo polecany u mnie gin z duzym stażem(ja 3 ciaże u niego prowadzę), wagę co do grama mi dzieciaczków dobrze podał!(usg chwile przed porodem i przy porodzie:) ) -
Dziewczyny, byłam na baby shower. Zjadlam babeczkę na której lukier byl z surowymi bialkiem. Dowiedziałam się po.
Zaczynam świrować. Masakra
Jestem wściekła, bo ciężarna robiła sama swój baby shower, wie ze jestem w ciąży i jadłam wszystko bo myślałam ze wszystko jest bezpieczne.
Pewnie nic sie nie stanie, ale bie dość ze stres bo prenatalne to jeszcze to.
-
Santal3 wrote:Czytam Was dziewczyny codziennie, ale ostatnio ma tyle pracy, ze padam na twarz. Na szczeście od jutra juz troche lzej. Mam wizytę we wtorek! W koncu! To dopiero 2 wizyta i stwierdzam, ze te 4 tyg to strasznie długo! Bardzo sie martwię czy wszystko jest ok. Zmniejszyly mi sie trochę objawy, nie mam tez takich bóli brzucha jak wczesniej…. Wiec odliczam juz dni do wtorku mam nadzieje ze wszytsko jest dobrze. To juz 10 tydz, a jakby w ogole tego nie czuję
Iskierka_ wrote:Dziewczyny, byłam na baby shower. Zjadlam babeczkę na której lukier byl z surowymi bialkiem. Dowiedziałam się po.
Jestem wściekła, bo ciężarna robiła sama swój baby shower, wie ze jestem w ciąży i jadłam wszystko bo myślałam ze wszystko jest bezpieczne.
Pewnie nic sie nie stanie, ale bie dość ze stres bo prenatalne to jeszcze to.Santal3, Lia., Iskierka_ lubią tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
CDN...
-
Jak dużo wizyt będzie w przyszłym tygodniu! Trzymam za wszystkie kciuki ❤️ I w ogóle umawiacie już pierwsze terminy na prenatalne.. Wow 🥹
My dzisiaj powiedzieliśmy teściom o ciąży. Do kartonu włożyłam własnoręcznie zrobione ciasto marchewkowe, świeże bułeczki z piekarni, baklavę, winko, prezent świąteczny od mojej mamy, a na spód pudełko z informacją. W ogóle się nie spodziewali co zobaczą, kilka sekund zajęło im przyswojenie tej wiadomości. Nagle spojrzeli się na mnie ze łzami w oczach, teściu mnie wyściskał i zaczął prawie skakać pod sufit, teściowa się popłakała. Powiedzieli, że codziennie się o to modlili 🥹 A książeczki czekały na nich już od tamtej ciąży i nareszcie trafiły do swoich właścicieli. Jeden z fajniejszych dni w naszym życiu 🤍
https://ibb.co/KL1jyPKAgat99, Roxanne, smoothie, Milka1991, Sunday_92, Karolcia2905, Platynova55, Patka123, Maggy_88, migotka_, Mała.mi 93, Santal3, Olcia1987 lubią tę wiadomość
⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
8+2 tc: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
9+0 tc: 2,39 cm 🩷
-
Iskierka_ wrote:Dziewczyny, byłam na baby shower. Zjadlam babeczkę na której lukier byl z surowymi bialkiem. Dowiedziałam się po.
Pewnie nic sie nie stanie, ale bie dość ze stres bo prenatalne to jeszcze to.
Ja już pisałam że jem jajka tylko na miękko z racji zapalenia dwunastnicy...2 eazy w tygodniu gdzieś. Niby tylko żółtko no ale...jakoś nie świruje. Juz 2 lata tak jem, nic nigdy mi nie było. A gdzie moze być surowe białko? Bo żóltko to do kremów itp a białko....jakoś tak w kremach chyba go nie ma... -
Ahossik91 wrote:Ja już pisałam że jem jajka tylko na miękko z racji zapalenia dwunastnicy...2 eazy w tygodniu gdzieś. Niby tylko żółtko no ale...jakoś nie świruje. Juz 2 lata tak jem, nic nigdy mi nie było. A gdzie moze być surowe białko? Bo żóltko to do kremów itp a białko....jakoś tak w kremach chyba go nie ma...
Białko było niestety w lukrze.
Wiem ze jest bardzo małe prawdopodobieństwo ze cos złapałam. Salmonelli jakos sie nie boje, bardziej toksoplazmozy bo IgG mam ujemne.
Z toxo jest o tyle dobrze ze wystarczy tylko co jakis czas badania z surowicy zrobić i jak cos to jest leczenie na to.
Jeśli chodzi o toxo pewnie większość z was wie, als najczęściej zarażamy sie przez deski do krojenia na których było mieso, przez smakowanie surowego miesa mielonego, nieumyte owoce i warzywa.
Na jajkach tez moze byc.
Bardzo wam dziękuję za wsparcie 🩷
Mi jakoś ciężko spać, ale jak cos się dzieje związanego z ciążą to bardzo to przeżywam.
-
Iskierka_ wrote:A mówili wam kiedy pappe pobierać?
Mi ginekolog najpierw ze najlepiej tego samego dnia, a na kolejnej wizycie ze lepiej wcześniej to wynik bedzie na usg.
Sama juz nie wiem.
Nie spodziewałam sie ze ciąża, wymarzona i wyczekiwana jest źródłem az takiego stresu, ale to chyba normalne ze na każdym etapie człowiek soe stresuje.
Dobrze ze tu trafiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 10:33
FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
8dpt 30
10dpt 77
12dpt 175
14dpt 438
16dpt 1109
18dpt 2316 (103%)
19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
21-23dpt krwawienie - krwiak?
28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
9+5 wizyta ⏳️
8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań
-
A ja witam się z plamieniami na szczęście są brązowe ale dość sporo do tego bóle miesiączkowe 😢😢 zwolniłam się z pracy dr kazała leżeć wziąć relanium i nospe. Wizytę mam przesuniętą na jutro . Mam nadzieje że nie będzie powtórki z pierwszej ciąży .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Mauriel wrote:Robiłam wczoraj Nifty Pro, kupione przez stronę Niftytest.pl, płaciłam 1926 zł. W tej cenę było pobranie krwi w domu. Teraz najgorsze jest to oczekiwanie na wynik
Daj znać jak szybko przyjdzie a gdzie poleciała próbka?
Kciuki za wynik ! 🤞