X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Iskierka_ Znajoma

Wysłany: 12 stycznia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówili wam kiedy pappe pobierać?
    Mi ginekolog najpierw ze najlepiej tego samego dnia, a na kolejnej wizycie ze lepiej wcześniej to wynik bedzie na usg.
    Sama juz nie wiem.

Nie spodziewałam sie ze ciąża, wymarzona i wyczekiwana jest źródłem az takiego stresu, ale to chyba normalne ze na każdym etapie człowiek soe stresuje.
    Dobrze ze tu trafiłam

• onalola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak, że pierw USG potem krew ( jak wyszłam z gabinetu), ale była źle pobrana i biegłam na szybko na nowo, i potem po prostu doslalam wynik pani doktor i ona uwzględniła to w wyliczeniach. Pierw mi dała wyliczenia z samego usg a potem skorygowała o krew

Wydaje mi się że większego znaczenia nie ma

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Agat99 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne na NFZ 12+3 ale z usg będzie jakieś 3 dni więcej. U mnie krew pobierają tego samego dnia co jest usg, a wyniki odbiera się kilka dni później. Datę podaje pani w rejestracji i wszystko sama wylicza kiedy najlepiej. W razie czego umówiłam się też na prenatalne prywatnie tydzień później.

23.11 beta 3177,4: prog. 31.6
    05.12 jest ❤️
    09.01 10+5 CRL 4,4cm ❤️ Fhr 168; obrzęk 😢
    20.01 prenatalne
    preg.png
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzwoniłam do miejsca gdzie będę robić badania to mówili, że oni robią USG i pobierają krew w tym samym dniu, ale wiem że często robi się krew wcześniej żeby na USG mieć już wszystkie wyniki, więc chyba jedna i druga opcja są ok 😊

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Rzelka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Ja mam 21 stycznia prenatalne, będę 13+1, chciałam wcześniej ale tak mnie zapisali że ponoć doktor woli w tym 13 tygodniu robić. No ale widzę że się powoli te badania wysypują :) czekam na same dobre informacje ♥️
    Ja mam najbliższą wizytę 3 lutego to będzie moje 10+2, czyli to jeszcze za wcześnie na prenatalne?
    W klinice mają takie terminy na te wizyty i badania że się zaczynam martwić, czy się ze wszystkim wyrobię w tej ciąży 😅

Byłam z mężem na dłuuuuugim spacerze i zgłodniałam solidnie. Zjadłam wszystko co mi wpadło w ręce bez marudzenia i jeszcze na koniec wjechała czekolada. 😋

Lia. lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️

CDN...

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Ja mam najbliższą wizytę 3 lutego to będzie moje 10+2, czyli to jeszcze za wcześnie na prenatalne?
    W klinice mają takie terminy na te wizyty i badania że się zaczynam martwić, czy się ze wszystkim wyrobię w tej ciąży 😅

Byłam z mężem na dłuuuuugim spacerze i zgłodniałam solidnie. Zjadłam wszystko co mi wpadło w ręce bez marudzenia i jeszcze na koniec wjechała czekolada. 😋

Tak 10+2 to jeszcze za wcześnie chyba od 11 robią. A dopiero na kolejnej wizycie dostaniesz skierowanie?

Ja dziś nabrałam ochoty na zwykłe talarki z ziemniaków z patelni i zajadałam z ketchupem 😅

age.png

preg.png
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero co będę umawiać się na wizytę na prenatalne jak dostanę jutro skierowanie od mojego ginekologa. Zobaczymy kiedy będę miała termin, ale myślę, że w przyszłym tygodniu jeszcze nie będę robić. Jutro póki co wizyta na normalne usg, już się stresuję 🙈

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑35.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2023 biochem. 5 tc
    💔09.2023 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)

preg.png
  • Rzelka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Tak 10+2 to jeszcze za wcześnie chyba od 11 robią. A dopiero na kolejnej wizycie dostaniesz skierowanie?

Ja dziś nabrałam ochoty na zwykłe talarki z ziemniaków z patelni i zajadałam z ketchupem 😅
    Nie mam pojęcia co kiedy dostanę :D no ale chyba na tej najbliższej, skoro USG genetyczne powinno być w 12-14?

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

CDN...

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to na pewno dostaniesz, ale sama też się przypomnij jakby mu się zapomniało. Możesz też spytać czy polecają jakieś miejsce, chyba że masz już wybrane. Teraz te usg można mieć za darmo tylko trzeba wiedzieć gdzie robią na NFZ.

age.png

preg.png
  • Santal3 Znajoma

Wysłany: 12 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny codziennie, ale ostatnio ma tyle pracy, ze padam na twarz. Na szczeście od jutra juz troche lzej. Mam wizytę we wtorek! W koncu! To dopiero 2 wizyta i stwierdzam, ze te 4 tyg to strasznie długo! Bardzo sie martwię czy wszystko jest ok. Zmniejszyly mi sie trochę objawy, nie mam tez takich bóli brzucha jak wczesniej…. Wiec odliczam juz dni do wtorku :( mam nadzieje ze wszytsko jest dobrze. To juz 10 tydz, a jakby w ogole tego nie czuję :(

Iskierka_ lubi tę wiadomość

30.11 ⏸️
  • Mauriel Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam wczoraj Nifty Pro, kupione przez stronę Niftytest.pl, płaciłam 1926 zł. W tej cenę było pobranie krwi w domu. Teraz najgorsze jest to oczekiwanie na wynik :(

Ona: 37
    On: 45
    Starania od 2013

Transfer: 18/11: blastocysta 4.1.1
    Beta HCG:
    23/11 tj. 5dpt: 34,80
    26/11 tj. 8dpt: 236
    28/11 tj. 10dpt: 571
    30/11 tj. 12dpt: 1390
    05/12 tj. 17dpt: 10069
    06/12 Pęcherzyk ciążowy
    10/12 Zarodek z serduszkiem 🩷
    19/12 CRL 1,09
    27/12 CRL 1,90
    10/01 CRL 3,40

preg.png
  • Ahossik91 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pappa ma byc tak: Mi kazał lekarz zrobic krew w piątek. We wtorek usg .Powiedział ze tak jest wiarygodniejszy wynik. Nie wnikałam.
    Co do terminu powiedział mi ze im pozniej tym lepiej. On woli w okolicach 13tc. Jak wychodzi -a ze u mnie dzidzius wiekszy dzien czy dwa to 12+4. Powiedział ze wtedy lepiej uwidoczniona kość nosowa i inne organy,serce itp. Każdą dziewczynę tak zapisuje. Bardzo polecany u mnie gin z duzym stażem(ja 3 ciaże u niego prowadzę), wagę co do grama mi dzieciaczków dobrze podał!(usg chwile przed porodem i przy porodzie:) )

preg.png

age.png

age.png
  • Iskierka_ Znajoma

Wysłany: 12 stycznia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam na baby shower. Zjadlam babeczkę na której lukier byl z surowymi bialkiem. Dowiedziałam się po.
    Zaczynam świrować. Masakra
    Jestem wściekła, bo ciężarna robiła sama swój baby shower, wie ze jestem w ciąży i jadłam wszystko bo myślałam ze wszystko jest bezpieczne.
    Pewnie nic sie nie stanie, ale bie dość ze stres bo prenatalne to jeszcze to.

• Rzelka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santal3 wrote:
    Czytam Was dziewczyny codziennie, ale ostatnio ma tyle pracy, ze padam na twarz. Na szczeście od jutra juz troche lzej. Mam wizytę we wtorek! W koncu! To dopiero 2 wizyta i stwierdzam, ze te 4 tyg to strasznie długo! Bardzo sie martwię czy wszystko jest ok. Zmniejszyly mi sie trochę objawy, nie mam tez takich bóli brzucha jak wczesniej…. Wiec odliczam juz dni do wtorku :( mam nadzieje ze wszytsko jest dobrze. To juz 10 tydz, a jakby w ogole tego nie czuję :(
    Ja miałam USG tydzień temu, kolejne za trzy tygodnie... Jedyna nadzieja w tym, że teraz będę miała dużo pracy i plany na najbliższy weekend, to może jakoś zleci.
    Iskierka_ wrote:
    Dziewczyny, byłam na baby shower. Zjadlam babeczkę na której lukier byl z surowymi bialkiem. Dowiedziałam się po.
    Jestem wściekła, bo ciężarna robiła sama swój baby shower, wie ze jestem w ciąży i jadłam wszystko bo myślałam ze wszystko jest bezpieczne.
    Nic nie będzie. Na co dzień przecież jemy takie różne rzeczy i się nie zarażamy tak często. W ciąży unikamy, żeby jeszcze bardziej zminimalizować ryzyko, ale jak raz czy dwa zdarzy się pomyłka to mała szansa, za akurat ten jeden raz na tysiąc w życiu będzie pechowy.

Santal3, Lia., Iskierka_ lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

CDN...

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dużo wizyt będzie w przyszłym tygodniu! Trzymam za wszystkie kciuki ❤️ I w ogóle umawiacie już pierwsze terminy na prenatalne.. Wow 🥹

My dzisiaj powiedzieliśmy teściom o ciąży. Do kartonu włożyłam własnoręcznie zrobione ciasto marchewkowe, świeże bułeczki z piekarni, baklavę, winko, prezent świąteczny od mojej mamy, a na spód pudełko z informacją. W ogóle się nie spodziewali co zobaczą, kilka sekund zajęło im przyswojenie tej wiadomości. Nagle spojrzeli się na mnie ze łzami w oczach, teściu mnie wyściskał i zaczął prawie skakać pod sufit, teściowa się popłakała. Powiedzieli, że codziennie się o to modlili 🥹 A książeczki czekały na nich już od tamtej ciąży i nareszcie trafiły do swoich właścicieli. Jeden z fajniejszych dni w naszym życiu 🤍

https://ibb.co/KL1jyPK

Agat99, Roxanne, smoothie, Milka1991, Sunday_92, Karolcia2905, Platynova55, Patka123, Maggy_88, migotka_, Mała.mi 93, Santal3, Olcia1987 lubią tę wiadomość

⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    8+2 tc: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
    9+0 tc: 2,39 cm 🩷

preg.png
  • Ahossik91 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka_ wrote:

Ja już pisałam że jem jajka tylko na miękko z racji zapalenia dwunastnicy...2 eazy w tygodniu gdzieś. Niby tylko żółtko no ale...jakoś nie świruje. Juz 2 lata tak jem, nic nigdy mi nie było. A gdzie moze być surowe białko? Bo żóltko to do kremów itp a białko....jakoś tak w kremach chyba go nie ma...

preg.png

age.png

age.png
  • Iskierka_ Znajoma

Wysłany: 13 stycznia, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Ja już pisałam że jem jajka tylko na miękko z racji zapalenia dwunastnicy...2 eazy w tygodniu gdzieś. Niby tylko żółtko no ale...jakoś nie świruje. Juz 2 lata tak jem, nic nigdy mi nie było. A gdzie moze być surowe białko? Bo żóltko to do kremów itp a białko....jakoś tak w kremach chyba go nie ma...

Białko było niestety w lukrze.
    Wiem ze jest bardzo małe prawdopodobieństwo ze cos złapałam. Salmonelli jakos sie nie boje, bardziej toksoplazmozy bo IgG mam ujemne.
    Z toxo jest o tyle dobrze ze wystarczy tylko co jakis czas badania z surowicy zrobić i jak cos to jest leczenie na to.

Jeśli chodzi o toxo pewnie większość z was wie, als najczęściej zarażamy sie przez deski do krojenia na których było mieso, przez smakowanie surowego miesa mielonego, nieumyte owoce i warzywa.
    Na jajkach tez moze byc.

Bardzo wam dziękuję za wsparcie 🩷

Mi jakoś ciężko spać, ale jak cos się dzieje związanego z ciążą to bardzo to przeżywam.

• dzikaplaża Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka_ wrote:
    A mówili wam kiedy pappe pobierać?
    Mi ginekolog najpierw ze najlepiej tego samego dnia, a na kolejnej wizycie ze lepiej wcześniej to wynik bedzie na usg.
    Sama juz nie wiem.

Nie spodziewałam sie ze ciąża, wymarzona i wyczekiwana jest źródłem az takiego stresu, ale to chyba normalne ze na każdym etapie człowiek soe stresuje.
    Dobrze ze tu trafiłam
    Na mnie maz jest trochę zły, jak tak wymyślam i ciągle się martwię. Ma w sumie rację. Ponad 8 lat czekałam na ciaze, a jak jest to się zastanawiam co może pójść źle. Ale łatwo się mowi, żeby myśleć pozytywnie. Ja myślę, że po prenatalnych odetchnę, ale boje się ich jak cholera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 10:33

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
    21-23dpt krwawienie - krwiak?
    28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
    7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
    9+5 wizyta ⏳️

8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się z plamieniami na szczęście są brązowe ale dość sporo do tego bóle miesiączkowe 😢😢 zwolniłam się z pracy dr kazała leżeć wziąć relanium i nospe. Wizytę mam przesuniętą na jutro . Mam nadzieje że nie będzie powtórki z pierwszej ciąży .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauriel wrote:
    Robiłam wczoraj Nifty Pro, kupione przez stronę Niftytest.pl, płaciłam 1926 zł. W tej cenę było pobranie krwi w domu. Teraz najgorsze jest to oczekiwanie na wynik :(

Daj znać jak szybko przyjdzie :) a gdzie poleciała próbka?
    Kciuki za wynik ! 🤞

preg.png

age.png

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ