🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
agatka95 wrote:Mój to samo, że musi być dobrze. A ja wiem, że nie musi, jest tyle poronień, problemów z donoszeniem. To moja pierwsza ciąża, wypragniona, wszystko jest dla mnie nowe, a i mam taki charakter, że bardzo się przejmuje wszystkim i stresuję. Dziś nie spałam od 2 w nocy bo powoli stres prenatalnymi czwartkowymi mi się odpala. Boje się tym bardziej, że w rodzinie męża był przypadek wady genetycznej. Dobrze mieć świadomość, że ten strach nie jest tylko u mnie i że to normalne, że każda z nas się martwi.27.11 beta 327.2
29.11 beta 693.9
4.12 beta 3008
10.12 pierwsza wizyta i mamy ❤️ -
Chwilkę mnie nie było, widzę że już klika badań prenatalnych za Wami ❤️
Widzę też smutne wiadomości, przytulam 🫂 to nie powinno się zdarzać 🫂
U Nas wczoraj też było stresująco.
Cały dzień czułam różnego rodzaju ukłucia, ciągnięcia w podbrzuszu i bardzo często musiałam siku. Pomyślałam, że wszystko się tam rozciąga, maluszek rośnie, już u mnie widać malutki brzuszek, ale wieczorem zauważyłam krew 😬 nie było tego dużo ale jednak, a wiem że krwiaka już nie ma. Pojechałam dla spokoju na izbę przyjęć, wszystko w badaniu wyglądało dobrze, w usg ruchliwy maluszek CRL 3.2 cm. Uznaliśmy, że najbardziej prawdopodobne jest pęknięcie naczynka i stąd troszkę krwi. Żabcia szaleje ❤️
smoothie lubi tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
cross match 39.1% ➡️ 35.7%
allo mlr 0.0% ➡️ 48.3%
kir AA
PAI hetero
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205; 17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
6+4 IP krwiak, 7mm, FHR 162 ud/min 💓
7+5 1.25cm 🐸
8+5 1.96cm 🐻, FHR 163 ud/min 💕
10+6 3.90cm 🙊
03.02 prenatalne+ nifty ⏳️
Zostań ze mną 🙏
-
agatka95 wrote:Jestem w 12+1. Kupiłam detektor ponad tydzień temu, też w instrukcji jest info że od 16 tygodnia, ale na razie codziennie udaje mi się znaleźć tętno, czasem zajmuje mi parę sekund, w niedziele dosłownie pierwsze przyłożenie do brzucha i było, a czasem dobre 15 min, ale udaje się znaleźć. Raz tylko nie mogłam, ale pochodziłam trochę, zjadłam coś słodkiego, spróbowałam znowu i było
-
Wojcinka wrote:Bardzo dobre podejście. Detektory są spoko ale nie wolno panikować. Na spokojnie szukać tętna i też nie przejmować się wartościami które detektor wyświetla bo one najczęściej są z D... 🥴ja właśnie zamawiam detektor. Mam swój z ciąży z Mayą w poslce ale nie ma mi do końca lutego kto go przywieźć a wtedy to już nie będzie mi za bardzo potrzebny jak poczuje ruchy
Wojcinka lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Cześć dziewczyny, przychodzę z wątku wrześniowego. Mam takie pytanie, próbowałam się zarejestrować na badania prenatalne, ale placówka twierdzi, że nie może jeśli na skierowaniu nie ma podanego wieku ciąży. Też tak miałyście?
To prywatna placówka, która realizuje ten program. A do przyszpitalnej poradni to wgl nie mogę się dodzwonić.
Wszystkie dobrego dla przyszłych mam. 💖 -
promykk wrote:Cześć dziewczyny, przychodzę z wątku wrześniowego. Mam takie pytanie, próbowałam się zarejestrować na badania prenatalne, ale placówka twierdzi, że nie może jeśli na skierowaniu nie ma podanego wieku ciąży. Też tak miałyście?
To prywatna placówka, która realizuje ten program. A do przyszpitalnej poradni to wgl nie mogę się dodzwonić.
Wszystkie dobrego dla przyszłych mam. 💖
Musi być podany wiek ciąży, żeby mogli wyliczyć datę dla prenatalnych. Ja na skierowaniu miałam wpisany.'94
AMH 0,29
MTHFR A1298 heterozygota
PAI-1 4G/5G heterozygota
kariotypy prawidłowe
niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
ANA1 wysoko dodatnie
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB
W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
1.12 ⏸️ naturalnie
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- wszystkie ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️ -
Kinia__ wrote:Dobrze, że z tymi wariactwami nie jestem sama. A najgorszy w tym wszystkim jest mój mąż. Jest tak spokojny i ciągle mi mówi, że będzie wszystko dobrze. A przez jego ‚wszystko będzie dobrze’ ja jeszcze bardziej wariuje.
Najgorzej jest sobie w ciągu tych 4 tygodni z wizyty do wizyty jakoś zająć głowę. Ja też przez cały czas jestem na luteinie bo bardzo boli mnie brzuch, jakby skurcze. Najgorzej jak długo siedzę… i przez to, że ciągle mnie boli, a niekiedy jestem bliska jechania na sor to już w ogóle w głowie same kłębki scenariuszy. Dobrze, że można się Wam wygadać i zrozumiecie. U mnie to chyba każdy ma mnie za jakąś wariatkę 🙈🙈😅
-
promykk wrote:Cześć dziewczyny, przychodzę z wątku wrześniowego. Mam takie pytanie, próbowałam się zarejestrować na badania prenatalne, ale placówka twierdzi, że nie może jeśli na skierowaniu nie ma podanego wieku ciąży. Też tak miałyście?
Tak, powinno zawierać informacje o wieku ciąży w tygodniach. -
remilo1989 wrote:Hej jeśli to Cię troszkę uspokoi ja też od samego początku ciąży mam bóle brzucha... Zwłaszcza nie mogę za długo siedzieć, dlatego od samego początku jestem na L4... Doskonale cię rozumiem. 🙂27.11 beta 327.2
29.11 beta 693.9
4.12 beta 3008
10.12 pierwsza wizyta i mamy ❤️ -
Hej dziewczyny, zanim nadrobię to chce napisać że i u mnie już po prenatalnych. Tak się bałam, masakra. Ale wszystko jest ok dzidziuś prawie 8cm, nadrobił i jestem w późniejszym tygodniu, więc na pewno rozpakuje się w lipcu, ale zostaje już z Wami
Byłam w innym miejscu niż z córką i tutaj mam za tydzień spotkanie z genetykiem. I też jestem w szoku bo przez moje 2 poronienia chcą mi zbadać kariotypy. Moje i męża. W sumie teraz do ciąży to się chyba już nie przyda ale dobrze wiedzieć na przyszłośćLuna_, Dziewiarka, Sunday_92, smoothie, Maggy_88, Lia., Platynova55, Wojcinka, Britta, anakonda, Iskierka_, Sreberko, Mała.mi 93, pelasia, Anaam lubią tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Hej dziewczyny, zanim nadrobię to chce napisać że i u mnie już po prenatalnych. Tak się bałam, masakra. Ale wszystko jest ok dzidziuś prawie 8cm, nadrobił i jestem w późniejszym tygodniu, więc na pewno rozpakuje się w lipcu, ale zostaje już z Wami
Byłam w innym miejscu niż z córką i tutaj mam za tydzień spotkanie z genetykiem. I też jestem w szoku bo przez moje 2 poronienia chcą mi zbadać kariotypy. Moje i męża. W sumie teraz do ciąży to się chyba już nie przyda ale dobrze wiedzieć na przyszłość
Gratuluję dobrych wiadomości, kawał bobasa już ♥️Patka123 lubi tę wiadomość
-
Kinia__ wrote:A jesteś na luteinie lub czymś innym? Lekarz wie dlaczego masz te bóle? U mnie to jedna wielka niewiadoma. O siedzeniu już nie mówiąc, bo wtedy jest najgorzej.
-
Dziewczyny mnie w pierwszej ciąży też wszystko bolało, kłuło, napinało się. Często miałam uczucie twardego brzucha i to naprawdę dość wcześnie. Mi się wydaje że po prostu to się wszystko rozciąga, to nie tylko macica ale też nerwy, inne narządy muszą znaleźć miejsce. Odpoczywajcie ile dacie rady.
W tej mam okropne 3 razy silniejsze mdłosci ale brzucha praktycznie nie czuje.
Nadrobiłam i innym dziewczynom również gratuluje udanych wizyt
I jak najbardziej rozumiem ten stres i te ciągnące się dni przed badaniami. Ja się bardzo bałam że kolejny raz usłyszę, że serduszko nie bije, jak się położyłam to oddech wstrzymałam póki nie zobaczyłam ruszającego się maluszka...
Mimo tych złych historii trzeba się nastawić pozytywnie, żeby to uczucie przekazywać, wierzę że będzie dobrze u każdej z nas.Kinia__, Maggy_88, Iskierka_, Lia., Roxanne lubią tę wiadomość
-
remilo1989 wrote:Mam progesterone besins i utrogestan... Cały czas zażywam nospe i magnez... Lekarze mówią że wszystko jest w porządku i to rozciąganie macicy i więzadeł... Natomiast ja mam wrażenie jakby mi uciskało na pęcherz... Nawet boli przy oddawaniu moczu, a wyniki wszystkie dobre
Mnie też uciska pęcherz już i chodze do wc ciągle czuje takie parcie często. W czwartek badam krew to będzie wiadomo czy w moczu ok. Mi dzisiaj mdłości wróciły. Jeździ mi w brzuchu ...bleee wczoraj wieczorem prawie zemdlałam jak suszyłam włosy głową do dołu. Masakra. Już pare dni było lepiej.
-
ineska12 wrote:czy któraś z was prowadzi ciąże w LuxMed? ginekolog wydał mi jedynie częściowo kartę ciąży i zastanawiam się czy to normalne...
Przed chwilą dotarły do mnie wyniki sanco, z których wynika, że w moim brzuchu mieszka zdrowa dziewczynka ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 14:48
Kinia__, Sunday_92, Britta, Malowybitna, onalola, smoothie, Dziewiarka, Luna_, Patka123, Paulina66, Sreberko, Agu_94, anakonda, Lia., dzikaplaża, AlicjaRogos, Maggy_88, Roxanne, Mała.mi 93, pelasia, Anaam lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Ja też do przyszpitalnej nie mogę się dodzwonić a bede tam dopiero 30 stycznia. Wtedy też dostane skierowanie na prenatalne - bez skierowania nie da rady się umówić wstępnie?starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
MTHTR A1298 homo
PAI hetero
homocysteina - 7
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
FSH - 15,64
kariotyp, CFTR, usg - ok
2022 - histeroskopia (polipy)
2024 - polipektomia
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG(estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️
6 dpt beta 55, prog 16,4
8 dpt beta 162
11 dpt beta 537, prog 13,7
15 dpt beta 3378, prog 17,4
21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm
7w5d CRL 1,47 cm ❤️pięknie bije -
Ja już po wizycie 🙂 dzidzia zdrowa, wierzga nóżkami jak szalona. Serduszko ładnie bije. Nawet mi lekarz powiedział, że prawidłowa przyzierność karkowa i nosek (wg jego opinii).
Niestety, pierwszy antybiotyk na drogi moczowe nie zadziałał jakoś super, dalej mam bakterie liczne w moczu. Dostałam inny lek i po weekendzie będę musiała zrobić posiew.
Mam też odstawić encorton, metforminę i powoli zmniejszać dawkę luteiny.
Ufff... Za tydzień prenatalne, a za 4 tygodnie kolejna wizyta. 🙏💝smoothie, Dziewiarka, Sunday_92, Luna_, Patka123, Paulina66, Agu_94, Iskierka_, dzikaplaża, Maggy_88, Roxanne, Lia., Mała.mi 93, pelasia lubią tę wiadomość
Starania od lutego 2021
AMH 1.9
Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
04-11.2024 - stymulacja
10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
21.01.2025 - maleństwo urosło 4,8 cm 🥹
27.01.2025 - 5,6 cm a jakie to niegrzeczne 😁
18.02.2025 - wizyta 🙏
+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2 -
Wojcinka wrote:Praca jak człowiek pracuje to nie ma czasu na analizowanie wszystkiego w ciąży z Mayą i teraz pracowałam i będę pracować do porodu - ma to swoje plusyStarania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
CDN...