🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka_ wrote:Mnie okrutnie dzis boli glowa i nie wiem co moze mi pomóc.
Iskierka_ lubi tę wiadomość
FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
8dpt 30
10dpt 77
12dpt 175
14dpt 438
16dpt 1109
18dpt 2316 (103%)
19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
21-23dpt krwawienie - krwiak?
28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
9+5 wizyta 2.91 cm / 150
11+0 4.45 cm / 164
prenatalne ⏳️
8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań
-
Ala1118 wrote:Bardzo mi przykro dziewczyny!
Czy orientujecie się do którego tygodnia lekarz robi badanie USG dopochwowe?
A od którego normalnie przez brzuch. Pytam z czystej ciekawości od czego to zależy
Ja nie miałam w ogóle dopochwowego 😅 od razu przez brzuch
-
Ja w 13 tyg i dalej popołudniami potrafi mnie mdlić. Do tego zaczynam mieć zaparcia w poprzedniej ciąży pamiętam że ktoś pisał o kiwi, że ponoć pomaga a że jest sezon na te owoce to zaczęłam jeść 2 dziennie.
Macie rację że akurat te wczesne miesiące to naszych dzieci wypadną na bardzo chorobowe miesiące. Jeszcze z jednym dzieckiem naprawdę jest się w stanie dużo uniknąć. Moja córka pierwszą chorobę załapała po roku i to właśnie mąż przyniósł z pracy rsv 😅 wychodziliśmy i wychodzimy normalnie z domu ale nie widuje się z osobami chorymi. Teraz też od sierpnia nie mieliśmy nawet kataru.
Ale wiem że z drugim dzieckiem jest inaczej. Córka od maja idzie do żłobka, po narodzinach na pewno przetrzymam ją w domu, ale chcę żeby w końcu zaczęła chodzić. -
Dostałam dziś wyniki pappy, wszystkie ryzyka niskie 🙂. Teraz czekam jeszcze na wynik sanco, który będzie chyba w przyszłym tygodniu. Potem będę czekać na drugie prenatalne, ten stres się nigdy nie kończy 😂
A co do mdłości i wymiotów to u mnie od 6 do 9 tygodnia były codziennie, potem przerwa, dziś jestem 12+2 i od soboty znowu mnie męczy także różnie z tym bywasmoothie, Dziewiarka, Mała.mi 93, Sunday_92, dzikaplaża, Maggy_88, Luna_, Nowa9224, Roxanne, Wojcinka, Britta, Iskierka_, Lia. lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
A co do zaparć, ja mam od początku, chyba pierwsza taka ciąża pod tym względem.
Polecam zalać na noc siemię lniane i rano wypić. Ale, że sama zapominam najczęściej zaparzyć to kupiłam dzisiaj niezawodne czopki eva qu. Jak ktoś nie ma przeciwskazań to polecam. Trzymam je w razie stanu wyższej konieczności 😆
Kiwi też jest ok i śliwka w słoiczku, ta dla dzieci. Ja akurat nie zjem bo muszę uważać na cukier. -
Dziewczyny bardzo mi przykro z waszego powodu
Ja nie mam siły jestem taka poturbowana od 23 grudnia mam tak silne mdlosci I wymioty ... leki nie działają a wiecie co doszło syn dostał jelitowki w sobotę i oczywiście mnie zaraził więc wymioty mam jeszcze silniejsze...
Mogę coś brać na biegunkę? Do lekarza zadzwonię jutro ale mam coś dla dzieci i moze akurat to mogę
-
U mnie objawy od około 2 tygodni się nasilają. Codziennie mnie mdli, wiele zapachów mi przeszkadza. Wcześniej z parówkami było ok, a dzisiaj mąż musiał wywietrzyć mieszkanie, bo aż mną wstrząsało. Weekend mieliśmy wyjazdowy i się nie wyspałam, więc dzisiaj to już i brzuch mnie bolał i głowa. Musiałam trochę przeleżeć. Wiecznie mi się odbija.
A na mdłości na razie pomaga herbata z imbirem.
Liczyłam że jeszcze 2 tygodnie i mi przejdzie... -
smoothie wrote:A co do zaparć, ja mam od początku, chyba pierwsza taka ciąża pod tym względem.
Polecam zalać na noc siemię lniane i rano wypić. Ale, że sama zapominam najczęściej zaparzyć to kupiłam dzisiaj niezawodne czopki eva qu. Jak ktoś nie ma przeciwskazań to polecam. Trzymam je w razie stanu wyższej konieczności 😆
Kiwi też jest ok i śliwka w słoiczku, ta dla dzieci. Ja akurat nie zjem bo muszę uważać na cukier.
Co do samopoczucia to u mnie co drugi dzień ale ciągle mnie jeszcze muli a xonvea. Chciałam zacząć odstawiać ale chyba jeszcze się wstrzymam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 20:46
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
smoothie wrote:A co do zaparć, ja mam od początku, chyba pierwsza taka ciąża pod tym względem.
Kiwi też jest ok i śliwka w słoiczku, ta dla dzieci. Ja akurat nie zjem bo muszę uważać na cukier.
Jak dokładnie robisz te siemię lniane?
Tych czopków używałam pod koniec ciąży, mi one życie ratowały przez pełne jelita mi brzuch twardniał a to nie jest przyjemne uczucie -
Patka123 wrote:Jak dokładnie robisz te siemię lniane?
Tych czopków używałam pod koniec ciąży, mi one życie ratowały przez pełne jelita mi brzuch twardniał a to nie jest przyjemne uczucie
Najlepiej mieć ziarenka i zmielić ale kupione też działa.
Wsypuje 2 łyżeczki mielonego do kubka, zalewam gorącą wodą tak 3/4 kubka albo cały, lekko zamieszam i nakrywam talerzykiem na całą noc.
Rano piję takiego glutka.
Tak w ogóle to jest też lek na zgagę, a możliwe, że wielu z nas później się przyda 🫣 więc pamiętajcie!
Lala91 współczuję, jelitówka to koszmar. Nie wiem co na biegunkę z leków, ale osłonowo, małymi łyczkami piłam taki kleik właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 21:23
Patka123 lubi tę wiadomość
-
Platynova55 wrote:Dostałam dziś wyniki pappy, wszystkie ryzyka niskie 🙂. Teraz czekam jeszcze na wynik sanco, który będzie chyba w przyszłym tygodniu. Potem będę czekać na drugie prenatalne, ten stres się nigdy nie kończy 😂
A co do mdłości i wymiotów to u mnie od 6 do 9 tygodnia były codziennie, potem przerwa, dziś jestem 12+2 i od soboty znowu mnie męczy także różnie z tym bywa
Super wieści! ♥️ To szybko ta pappa, przynajmniej jedno oczekiwanie odpadłoPlatynova55 lubi tę wiadomość
-
@Sreberko, mocne kciuki za jutrzejszą wizytę 🤞
Mój Gucio ma 38C, kij wie skąd, do żłobka nie chodzi, z dziećmi styczności nie ma, komunikacja nie jeździmy itp. Mam nadzieję, że to tylko wychodzące piątki a nie jakieś dziadostwo -
Lala91 wrote:Dziewczyny bardzo mi przykro z waszego powodu
Ja nie mam siły jestem taka poturbowana od 23 grudnia mam tak silne mdlosci I wymioty ... leki nie działają a wiecie co doszło syn dostał jelitowki w sobotę i oczywiście mnie zaraził więc wymioty mam jeszcze silniejsze...
Mogę coś brać na biegunkę? Do lekarza zadzwonię jutro ale mam coś dla dzieci i moze akurat to mogę
Smecte napewno , elektrolity, węgiel w podwojnej dawce i taki proszek tasectan. Odwodnienie jest sto razy gorsze niż te lekarstwa. Ja ciagle mam problemy z brzuchem. Z lepszych leków raczej niewskazane. Ja bralam przez rok debretin lub tribux i meteospasmyl na biegunko zaparcia. W ciąży sie uspokoiło jakoś.Lala91 lubi tę wiadomość
-
smoothie wrote:Najlepiej mieć ziarenka i zmielić ale kupione też działa.
Wsypuje 2 łyżeczki mielonego do kubka, zalewam gorącą wodą tak 3/4 kubka albo cały, lekko zamieszam i nakrywam talerzykiem na całą noc.
Rano piję takiego glutka.
Tak w ogóle to jest też lek na zgagę, a możliwe, że wielu z nas później się przyda 🫣 więc pamiętajcie!
Lala91 współczuję, jelitówka to koszmar. Nie wiem co na biegunkę z leków, ale osłonowo, małymi łyczkami piłam taki kleik właśnie.
Dzięki spróbuję zrobić. Miałam w 3 trymestrze zgagę to jakby jeszcze na to pomogło to byłby cud! -
Sunday_92 wrote:@Sreberko, mocne kciuki za jutrzejszą wizytę 🤞
Mój Gucio ma 38C, kij wie skąd, do żłobka nie chodzi, z dziećmi styczności nie ma, komunikacja nie jeździmy itp. Mam nadzieję, że to tylko wychodzące piątki a nie jakieś dziadostwo
Jeeej współczuję choroby może zrób mu test? Niestety wszędzie panuje teraz rsv i grypa, oby to nie było to. -
Sunday_92 wrote:@Sreberko, mocne kciuki za jutrzejszą wizytę 🤞
Mój Gucio ma 38C, kij wie skąd, do żłobka nie chodzi, z dziećmi styczności nie ma, komunikacja nie jeździmy itp. Mam nadzieję, że to tylko wychodzące piątki a nie jakieś dziadostwoMaggy_88 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+4
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024💔 cb 5tc 😢
17.12.2024 ⏸️❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️
10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️
11.02.2025 test Pappa
18.02.2025 kontrola
19.02.2025 USG prenatalne
-
Ahossik91 wrote:Smecte napewno , elektrolity, węgiel w podwojnej dawce i taki proszek tasectan. Odwodnienie jest sto razy gorsze niż te lekarstwa. Ja ciagle mam problemy z brzuchem. Z lepszych leków raczej niewskazane. Ja bralam przez rok debretin lub tribux i meteospasmyl na biegunko zaparcia. W ciąży sie uspokoiło jakoś.
Dziękuję właśnie mam tasectan ale nie byłam pewna
Zaczęłam pić wodę więc chociaż tyle -
Iskierka_ wrote:Mnie okrutnie dzis boli glowa i nie wiem co moze mi pomóc.
Ale przeanalizuj czy nie pijesz za mało wody bo to w ciąży jest bardzo częstym powodem bólu głowy. Jeśli tak to polecam pić elektrolity - mi bardzo pomagająIskierka_ lubi tę wiadomość
-
Platynova55 wrote:Dostałam dziś wyniki pappy, wszystkie ryzyka niskie 🙂. Teraz czekam jeszcze na wynik sanco, który będzie chyba w przyszłym tygodniu. Potem będę czekać na drugie prenatalne, ten stres się nigdy nie kończy 😂
A co do mdłości i wymiotów to u mnie od 6 do 9 tygodnia były codziennie, potem przerwa, dziś jestem 12+2 i od soboty znowu mnie męczy także różnie z tym bywa
Ryzyka chyba ok jak na mój wiek bo mam 34l.
Skorygowane: trisomy 21 - 1:1693 (podstawowe 1:325) ; 18 - 1:2621; 13 - <1:20 000
Czekam na wynik nipt, łudzę się że będzie jeszcze w tym tyg ale no niekoniecznie tak musi się zdarzyć 🥴😂smoothie, anakonda, onalola, Maggy_88, Platynova55, Roxanne, Luna_, Lia. lubią tę wiadomość