X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • dzikaplaża Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka_ wrote:
    Mnie okrutnie dzis boli glowa i nie wiem co moze mi pomóc.
    Zależy co jest powodem. Może napięciowy? Wtedy polecam masaż. Może za mało pilas? A jak nie to paracetamol Cie uratuje.

Iskierka_ lubi tę wiadomość

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
    21-23dpt krwawienie - krwiak?
    28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
    7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
    9+5 wizyta 2.91 cm / 150
    11+0 4.45 cm / 164
    12+4 6.55 cm / 154
    prenatalne ✅️
    Pappa ✅️
    NIPT ✅️
    połówkowe ✅️
    echo serca ✅️

8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań

preg.png
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1118 wrote:
    Bardzo mi przykro dziewczyny! :(

Czy orientujecie się do którego tygodnia lekarz robi badanie USG dopochwowe?
    A od którego normalnie przez brzuch. Pytam z czystej ciekawości od czego to zależy

Ja nie miałam w ogóle dopochwowego 😅 od razu przez brzuch

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
    9.12 hcg 196 ✅ TSH 27,4❌
    13.12 hcg 1316 ✅😱 prog 128 🥹
    19.12 hcg 11219✅ prog 129 ✅
    2.01 hcg 117983 prog 78 TSH 0,05 🤦🏻‍♀️
    8.01 jest ❤️ 🥹🥹🥹
    28.01 są ❤️❤️ 😱🥹

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 13 tyg i dalej popołudniami potrafi mnie mdlić. Do tego zaczynam mieć zaparcia :/ w poprzedniej ciąży pamiętam że ktoś pisał o kiwi, że ponoć pomaga a że jest sezon na te owoce to zaczęłam jeść 2 dziennie.

Macie rację że akurat te wczesne miesiące to naszych dzieci wypadną na bardzo chorobowe miesiące. Jeszcze z jednym dzieckiem naprawdę jest się w stanie dużo uniknąć. Moja córka pierwszą chorobę załapała po roku i to właśnie mąż przyniósł z pracy rsv 😅 wychodziliśmy i wychodzimy normalnie z domu ale nie widuje się z osobami chorymi. Teraz też od sierpnia nie mieliśmy nawet kataru.
    Ale wiem że z drugim dzieckiem jest inaczej. Córka od maja idzie do żłobka, po narodzinach na pewno przetrzymam ją w domu, ale chcę żeby w końcu zaczęła chodzić.

age.png

preg.png
  • Anaam Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro dziewczyny z powodu Waszych strat, tutaj nie ma słów..

28👩‍❤️‍👨29
    Starania od 11.22r.
    Endometrioza IV
    27.11 ⏸️
    Beta 02.12: 166,1
    Beta 04.12: 363,1

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś wyniki pappy, wszystkie ryzyka niskie 🙂. Teraz czekam jeszcze na wynik sanco, który będzie chyba w przyszłym tygodniu. Potem będę czekać na drugie prenatalne, ten stres się nigdy nie kończy 😂
    A co do mdłości i wymiotów to u mnie od 6 do 9 tygodnia były codziennie, potem przerwa, dziś jestem 12+2 i od soboty znowu mnie męczy także różnie z tym bywa

smoothie, Dziewiarka, Mała.mi 93, Sunday_92, dzikaplaża, Maggy_88, Luna_, Nowa9224, Roxanne, Wojcinka, Britta, Iskierka_, Lia. lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zaparć, ja mam od początku, chyba pierwsza taka ciąża pod tym względem.
    Polecam zalać na noc siemię lniane i rano wypić. Ale, że sama zapominam najczęściej zaparzyć to kupiłam dzisiaj niezawodne czopki eva qu. Jak ktoś nie ma przeciwskazań to polecam. Trzymam je w razie stanu wyższej konieczności 😆
    Kiwi też jest ok i śliwka w słoiczku, ta dla dzieci. Ja akurat nie zjem bo muszę uważać na cukier.

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro z waszego powodu :(

Ja nie mam siły jestem taka poturbowana od 23 grudnia mam tak silne mdlosci I wymioty ... leki nie działają a wiecie co doszło syn dostał jelitowki w sobotę i oczywiście mnie zaraził więc wymioty mam jeszcze silniejsze...
    Mogę coś brać na biegunkę? Do lekarza zadzwonię jutro ale mam coś dla dzieci i moze akurat to mogę

• Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy od około 2 tygodni się nasilają. Codziennie mnie mdli, wiele zapachów mi przeszkadza. Wcześniej z parówkami było ok, a dzisiaj mąż musiał wywietrzyć mieszkanie, bo aż mną wstrząsało. Weekend mieliśmy wyjazdowy i się nie wyspałam, więc dzisiaj to już i brzuch mnie bolał i głowa. Musiałam trochę przeleżeć. Wiecznie mi się odbija.
    A na mdłości na razie pomaga herbata z imbirem.
    Liczyłam że jeszcze 2 tygodnie i mi przejdzie...

zi13gov36gutrlme.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Polecam zalać na noc siemię lniane i rano wypić. Ale, że sama zapominam najczęściej zaparzyć to kupiłam dzisiaj niezawodne czopki eva qu. Jak ktoś nie ma przeciwskazań to polecam. Trzymam je w razie stanu wyższej konieczności 😆
    Kiwi też jest ok i śliwka w słoiczku, ta dla dzieci. Ja akurat nie zjem bo muszę uważać na cukier.
    Moja ginekolog poleca dwie łyżki oliwy z oliwek na czczo popić szklanką wody .

Co do samopoczucia to u mnie co drugi dzień ale ciągle mnie jeszcze muli a xonvea. Chciałam zacząć odstawiać ale chyba jeszcze się wstrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 20:46

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:

Jak dokładnie robisz te siemię lniane?
    Tych czopków używałam pod koniec ciąży, mi one życie ratowały :) przez pełne jelita mi brzuch twardniał a to nie jest przyjemne uczucie :/

age.png

preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Jak dokładnie robisz te siemię lniane?
    Tych czopków używałam pod koniec ciąży, mi one życie ratowały :) przez pełne jelita mi brzuch twardniał a to nie jest przyjemne uczucie :/

Najlepiej mieć ziarenka i zmielić ale kupione też działa.
    Wsypuje 2 łyżeczki mielonego do kubka, zalewam gorącą wodą tak 3/4 kubka albo cały, lekko zamieszam i nakrywam talerzykiem na całą noc.
    Rano piję takiego glutka.
    Tak w ogóle to jest też lek na zgagę, a możliwe, że wielu z nas później się przyda 🫣 więc pamiętajcie!

Lala91 współczuję, jelitówka to koszmar. Nie wiem co na biegunkę z leków, ale osłonowo, małymi łyczkami piłam taki kleik właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 21:23

Patka123 lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Dostałam dziś wyniki pappy, wszystkie ryzyka niskie 🙂. Teraz czekam jeszcze na wynik sanco, który będzie chyba w przyszłym tygodniu. Potem będę czekać na drugie prenatalne, ten stres się nigdy nie kończy 😂
    A co do mdłości i wymiotów to u mnie od 6 do 9 tygodnia były codziennie, potem przerwa, dziś jestem 12+2 i od soboty znowu mnie męczy także różnie z tym bywa

Super wieści! ♥️ To szybko ta pappa, przynajmniej jedno oczekiwanie odpadło :)

Platynova55 lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sreberko, mocne kciuki za jutrzejszą wizytę 🤞

Mój Gucio ma 38C, kij wie skąd, do żłobka nie chodzi, z dziećmi styczności nie ma, komunikacja nie jeździmy itp. Mam nadzieję, że to tylko wychodzące piątki a nie jakieś dziadostwo :/

• Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lala91 wrote:
    Dziewczyny bardzo mi przykro z waszego powodu :(

Ja nie mam siły jestem taka poturbowana od 23 grudnia mam tak silne mdlosci I wymioty ... leki nie działają a wiecie co doszło syn dostał jelitowki w sobotę i oczywiście mnie zaraził więc wymioty mam jeszcze silniejsze...
    Mogę coś brać na biegunkę? Do lekarza zadzwonię jutro ale mam coś dla dzieci i moze akurat to mogę

Smecte napewno , elektrolity, węgiel w podwojnej dawce i taki proszek tasectan. Odwodnienie jest sto razy gorsze niż te lekarstwa. Ja ciagle mam problemy z brzuchem. Z lepszych leków raczej niewskazane. Ja bralam przez rok debretin lub tribux i meteospasmyl na biegunko zaparcia. W ciąży sie uspokoiło jakoś.

Lala91 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Najlepiej mieć ziarenka i zmielić ale kupione też działa.
    Wsypuje 2 łyżeczki mielonego do kubka, zalewam gorącą wodą tak 3/4 kubka albo cały, lekko zamieszam i nakrywam talerzykiem na całą noc.
    Rano piję takiego glutka.
    Tak w ogóle to jest też lek na zgagę, a możliwe, że wielu z nas później się przyda 🫣 więc pamiętajcie!

Lala91 współczuję, jelitówka to koszmar. Nie wiem co na biegunkę z leków, ale osłonowo, małymi łyczkami piłam taki kleik właśnie.

Dzięki spróbuję zrobić. Miałam w 3 trymestrze zgagę to jakby jeszcze na to pomogło to byłby cud!

age.png

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:

Mój Gucio ma 38C, kij wie skąd, do żłobka nie chodzi, z dziećmi styczności nie ma, komunikacja nie jeździmy itp. Mam nadzieję, że to tylko wychodzące piątki a nie jakieś dziadostwo :/

Jeeej współczuję choroby :( może zrób mu test? Niestety wszędzie panuje teraz rsv i grypa, oby to nie było to.

age.png

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:

Dziękuję ❤️ mam nadzieję, że zamelduję się z samymi dobrymi informacjami.

Maggy_88 lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄
    Widzimy się w sierpniu M 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Smecte napewno , elektrolity, węgiel w podwojnej dawce i taki proszek tasectan. Odwodnienie jest sto razy gorsze niż te lekarstwa. Ja ciagle mam problemy z brzuchem. Z lepszych leków raczej niewskazane. Ja bralam przez rok debretin lub tribux i meteospasmyl na biegunko zaparcia. W ciąży sie uspokoiło jakoś.

Dziękuję właśnie mam tasectan ale nie byłam pewna
    Zaczęłam pić wodę więc chociaż tyle

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka_ wrote:
    Mnie okrutnie dzis boli glowa i nie wiem co moze mi pomóc.
    Paracetamol jest bezpieczny w ciąży.
    Ale przeanalizuj czy nie pijesz za mało wody bo to w ciąży jest bardzo częstym powodem bólu głowy. Jeśli tak to polecam pić elektrolity - mi bardzo pomagają

Iskierka_ lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    O to idziemy bardzo równo ;) ja też właśnie dostałam swoje wyniki z prenatalnych :)
    Ryzyka chyba ok jak na mój wiek bo mam 34l.

Skorygowane: trisomy 21 - 1:1693 (podstawowe 1:325) ; 18 - 1:2621; 13 - <1:20 000

Czekam na wynik nipt, łudzę się że będzie jeszcze w tym tyg ale no niekoniecznie tak musi się zdarzyć 🥴😂

smoothie, anakonda, onalola, Maggy_88, Platynova55, Roxanne, Luna_, Lia. lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ