X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Ahossik91 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam bardzo wrażliwy organizm na chemię. Po clostilbegycie leżałam w szpitalu tydzień, mało janika mi nie usuneli. Każda próba lekami stymulującymi owulację kończyła się zle. Reakcja niepożądana, jakby reakcja alergiczna, ogromna hiperstymulacja. Nawet pół tabletki przez 3 dni :(
    Także z lekami z szczepionkami, znieczuleniami. Muszę bardzo uważać.

preg.png

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Agat99 o nie 😢😢😢 tak strasznie mi przykro... Aż nie wiem co napisać poza tym że pamiętaj że jesyesny tu dla Ciebie 🙏

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Maggy, tę szczepionkę na rsv przyjmuje sie w ciąży? Nic o niej nie wiem, tyle tylko, ze jest.
    https://szczepienia.pzh.gov.pl/co-wiemy-o-nowych-szczepionkach-przeciw-rsv/
    Tu są ogólne informacje o tej szczepionce. Jest dostępna od niedawna, ale lekarz prowadzący na ostatniej wizycie o niej wspomniał. Niestety koszt ok. 1 tys zł.

Emma_, Iskierka_ lubią tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Ja ogólnie mam bardzo wrażliwy organizm na chemię. Po clostilbegycie leżałam w szpitalu tydzień, mało janika mi nie usuneli. Każda próba lekami stymulującymi owulację kończyła się zle. Reakcja niepożądana, jakby reakcja alergiczna, ogromna hiperstymulacja. Nawet pół tabletki przez 3 dni :(
    Także z lekami z szczepionkami, znieczuleniami. Muszę bardzo uważać.

Oj to bardzo współczuję, nie jest prosto tak funkcjonować.

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- wszystkie ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Niestety, na prenatalnych okazało się, że serduszko naszego synka przestało bić.. 😢😢😢 jutro muszę iść do szpitala na wywołanie, żeby wszystko skończyło się jak najszybciej, bo nie mam plamień ani bóli..
    Lekarz i genetyk powiedzieli, że prawdopodobnie duża wada serduszka i że za 3 miesiące można próbować ponownie..
    Wiem, że lepiej tak niż jakby miało urodzić się bardzo chore i cierpieć ale serce pęka.. 😢😢

@Arenda i Eurcynia, Wam również bardzo współczuję strat.. świat jest taki niesprawiedliwy..
    Za resztę dziewczyn mocno trzymam kciuki, oby to był już koniec smutnych historii na wątku.. wszystkiego dobrego! 😘
    Trzymaj się kochana 💔

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat, nawet nie wiem co napisać, tak bardzo mi przykro.. Nie tak miało być.. Kochana, potrzebujesz teraz czasu dla siebie, ale jeśli tylko masz ochotę zawsze możesz się tu odezwać. Przytulam Cię ogromnie.

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    03.01: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
    16.01: 3,08 cm ruszającej się kruszynki 🩵
    30.01: 5,53 cm człowieka 🌈
    06.02: prenatalne ⏳

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Agat, bardzo mi przykro :(

Jeny ja miałam teraz USG co tydzień przez 4 tygodnie. A teraz 3 tygodnie przerwy będzie .. i masakra jak mnie to przeraża 😵‍💫 Jeszcze dwa tygodnie i prenatalne.. to będzie pierwsze USG, na które pójdzie ze mną mąż. Z córką nigdy nie był, bo nie wpuszczali w trakcie pandemii. Mam nadzieję, że tutaj go wpuszczą, ale wydaje mi się, że byli partnerzy jak ostatnio byłam.

Na prenatalne na pewno mąż będzie mógł być :) ja na inne męża nie zabieram bo mam z rana wizyty, kiedy on jest w pracy. Więc też pójdzie ze mną na prenatalne pierwszy raz.

@agat bardzo bardzo współczuję :( dużo siły…

age.png

preg.png
  • Rzelka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro z powodu waszych strat 😢 te początkowe tygodnie ciąży są tak nieprzewidywalne... 💔

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️

CDN...

preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży szczepilam się boostrixem na krztusiec, teraz też zamierzam i na rsv również, daje dziecku po urodzeniu ochronę na pierwsze 6 miesięcy czyli wtedy kiedy rsv przebiega zazwyczaj najciężej.
    Ja akurat jestem dużym zwolennikiem szczepień, też jesteśmy z mężem dodatkowo zaszczepieni na WZW A i dur brzuszny, bo sporo podróżowaliśmy. Młody ma wszystkie obowiązkowe szczepienia plus dodatkowe (oba typy meningokoków, ospę, WZW A). Na szczęście działań niepożądanych nigdy nie doświadczyliśmy, jedynie po szczepieniu p/rotawirusowi syn mocniej ulewal i miał problemy brzuszkiem, na szczęście przeszło.
    Ale rozumiem, że temat niejako kontrowersyjny, więc nikogo nie namawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 14:05

Dziewiarka lubi tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • Miś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99, Arenda, bardzo mi przykro 😔

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze szczepieniami jak ze wszystkim, każdy ma inne zdanie ale przede wszystkim swój wybór :)
    I ja to szanuje.
    Dzieci szczepię i obserwuję bo niektóre nopy przerażają.

Sama na grypę się nie zaszczepiłam, nie planuję. Szczepienie na krztusiec jak najbardziej rozważam, jest jeszcze trochę czasu, rsv również do zastanowienia( z tego co kojarzę jedna jest dedykowana ciężarnym).

A szczepienie na covid, znowu ile ludzi tyle opinii. Dopóki się nie szczepiłam, nie chorowałam.To jest fakt.
    Obiecałam sobie,że podczas starań o ciążę na pewno się nie zaszczepię nową nieprzebadaną długofalowo szczepionką, a potem przez gadanie lekarzy i zasianie strachu,że na pewno przyniosę covid do domu i zarażę dziecko, zaszczepiłam się.
    Zniosłam dawki z gorączką i złym samopoczuciem, potem oczywiście zachorowałam, a miesiąc po szczepieniu zaszłam w ciążę z wadą.
    Dla kogoś to głupie, dla kogoś nie ma związku ale nie dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 14:35

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Kinia__ Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak bardzo mi przykro. Tule mocno 😔

27.11 beta 327.2
    29.11 beta 693.9
    4.12 beta 3008
    10.12 pierwsza wizyta i mamy ❤️
  • Ahossik91 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też poszczepione obowiązkowe, 6w1 plus ospa. Ale zawsze się boję co potem. Staram sie szczepić jak jest wiosna/lato. Przed wolnym w piątki chociaż...bo zawsze coś wychodzi :/ my też podróżujemy ale raczej Europa plus Egipt , Turcja. Także nie musiałam na szczęście rozważać innych szczepionek. I ja po covidzie też więcej chorowałam.

preg.png

age.png

age.png
  • pelasia Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Ze szczepieniami jak ze wszystkim, każdy ma inne zdanie ale przede wszystkim swój wybór :)
    I ja to szanuje.
    Dzieci szczepię i obserwuję bo niektóre nopy przerażają.

Sama na grypę się nie zaszczepiłam, nie planuję. Szczepienie na krztusiec jak najbardziej rozważam, jest jeszcze trochę czasu, rsv również do zastanowienia( z tego co kojarzę jedna jest dedykowana ciężarnym).

A szczepienie na covid, znowu ile ludzi tyle opinii. Dopóki się nie szczepiłam, nie chorowałam.To jest fakt.
    Obiecałam sobie,że podczas starań o ciążę na pewno się nie zaszczepię nową nieprzebadaną długofalowo szczepionką, a potem przez gadanie lekarzy i zasianie strachu,że na pewno przyniosę covid do domu i zarażę dziecko, zaszczepiłam się.
    Zniosłam dawki z gorączką i złym samopoczuciem, potem oczywiście zachorowałam, a miesiąc po szczepieniu zaszłam w ciążę z wadą.
    Dla kogoś to głupie, dla kogoś nie ma związku ale nie dla mnie.

Mam podobne podejście :) Dziecko będę szczepić zgodnie z kalendarzem szczepień obowiązkowych. Sama jestem teraz wdzięczna, że np. zostałam zaszczepiona w dzieciństwie na różyczkę.

Ale jeśli chodzi o szczepienia na grypę i covid, mam mieszane uczucia. Chorowałam na covid kilka razy, i po, i przed szczepieniem. Nie było żadnej różnicy w przebiegu choroby. Zaszczepiłam się głównie z powodu atmosfery w pracy i paniki. Dzisiaj uważam, że ten klimat wtedy był dziwny. Nagonka na wszystkich, którzy nie chcieli się szczepić. Wtedy za bardzo nie było wyboru - i to uważam za coś nie fair. A do tego od pandemii statystyki zachorowań na zakrzepicę lecą podobno jakoś masakrycznie w górę.

Oczywiście, nikogo nie zachęcam do nieszczepienia się - to tylko moja prywatna opinia :)

smoothie lubi tę wiadomość

adenomioza i endometrioza
    podwyższone androgeny
    Euthyrox 0,25

01.12.24: ⏸️
    18.12: wizyta, 0,47 cm człowieczka i bijące serduszko
    28.12: plamienia, wizyta, 1,17 cm i bijące serduszko
    09.01: wizyta, 2,5 cm dzidzi, bijące serduszko
  • Ragazza Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro. Wiem przez co przechodzicie. Niestety ten sierpień bardzo pechowy patrząc po ilości strat :(
    Ja już przeszłam przez wywołanie w szpitalu, mam nadzieję, że niedługo organizm wróci do normy.
    Ginekolodzy raczej nie zalecają badań po pierwszej stracie, ja zdecydowałam się jednak zrobić pakiet na trombofilię i czekam na wyniki.

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    MTFHR hetero, PAI-1 hetero
    Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
  • Ala1118 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro dziewczyny! :(

Czy orientujecie się do którego tygodnia lekarz robi badanie USG dopochwowe? A od którego normalnie przez brzuch. Pytam z czystej ciekawości od czego to zależy

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mis co tam u Ciebie ? Jak się masz ??

Odnośnie krztuśca , bede pytać doktora, ale może wiecie ile ono jest ważne ? Szczepiona się w 1 ciąży w 2021 i jestem ciekawa czy w tej w tym roku ( jeśli wystąpi) również będę musiała
    Na covid też się szczepiłam w ciąży, lekarka zalecała.. ile łez wylałam to moje. Jak na razie syn skończone 3 lata w listopadzie ma się super , dobrze się rozwija 🙌🙌 i oby tak zostało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 15:48

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
    Duphaston 2x1
  • Agu_94 Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja już jestem po pierwszych badaniach prenatalnych. Lekarz powiedział, że wszystkie przepływy są w normie, fasolka jest prawidłowych wymiarów. Oddałam krew na PAPPA , wyniki mają być do siedmiu dni. Jechałam na te badania z różnymi myślami i scenariuszami. Teraz czekam na wyniki, a każdy dzień to i tak tysiące myśli.

smoothie, Maggy_88, Sreberko, adu, Patka123, Luna_, Iskierka_, Mała.mi 93, anakonda, Roxanne, Britta, Lia. lubią tę wiadomość

• Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    @Mis co tam u Ciebie ? Jak się masz ??

Odnośnie krztuśca , bede pytać doktora, ale może wiecie ile ono jest ważne ? Szczepiona się w 1 ciąży w 2021 i jestem ciekawa czy w tej w tym roku ( jeśli wystąpi) również będę musiała
    Na covid też się szczepiłam w ciąży, lekarka zalecała.. ile łez wylałam to moje. Jak na razie syn skończone 3 lata w listopadzie ma się super , dobrze się rozwija 🙌🙌 i oby tak zostało
    Zalecenie jest żeby szczepić w każdej ciąży, bez względu na odstęp, inaczej nie przekażesz dziecku przeciwciał. Ty jesteś chroniona przez 10 lat. Ja się szczepilam w ciąży w 2023 i teraz też jeśli doczekam będę:)
    @Ala, to zależy od warunków, wagi pacjentki, czy jest tyłozgięcie. W drugim trymestrze już na pewno wszystkie pacjentki mają przez powłoki brzuszne, wcześniej różnie.

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • Agu_94 Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1118 wrote:
    Bardzo mi przykro dziewczyny! :(

Czy orientujecie się do którego tygodnia lekarz robi badanie USG dopochwowe? A od którego normalnie przez brzuch. Pytam z czystej ciekawości od czego to zależy

U mnie lekarz zaczął robić USG przez brzuch w jedenastym tygodniu

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ