🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunday ja właśnie dostałam wynik, w życiu tyle nie czekałam wrr, pobranie miałam w środę, a wynik dopiero dzisiaj.
I płeć zgadza mi się z tym co usłyszałam na prenatalnym wczoraj i tym co we mnie gdzieś tam głęboko siedziało i mówiło poczekaj ..
W brzuchu pływa sobie chłopak ❤️🙈🙈
Sunday_92, Jasmin1517, adu, anakonda, Platynova55, Dziewiarka, Sreberko, dzikaplaża, onalola, Mała.mi 93, Iskierka_, SandraH.97, Maggy_88, Lia., Luna_, Roxanne, oloska lubią tę wiadomość
-
Patka123 wrote:A jak to zinterpretowałaś?
Kurcze ja też mam problem z ciśnieniem, ale w drugą stronę, mam strasznie niskie. Dziś po kawie 95/56, ciężko mi się z tym funkcjonuje, często mam zawroty głowy, a nie chce pić więcej kawy, bo różne są opinie na jej temat w ciąży. Zastanawiam się też czy tak niskie ciśnienie nie zagraża jakoś dzieckustarania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
nick nieaktualnysmoothie wrote:Sunday ja właśnie dostałam wynik, w życiu tyle nie czekałam wrr, pobranie miałam w środę, a wynik dopiero dzisiaj.
I płeć zgadza mi się z tym co usłyszałam na prenatalnym wczoraj i tym co we mnie gdzieś tam głęboko siedziało i mówiło poczekaj ..
W brzuchu pływa sobie chłopak ❤️🙈🙈smoothie lubi tę wiadomość
-
Jaśmin, też mam taki syndrom 🙈 lekarka z racji że widziała mnie pierwszy raz to patrzyła na mnie z powątpiewaniem, jak mówiłam że w domu jest ok, bo tam też wyszło po 170 i powiedziała, że przy takim powinna mnie położyć w szpitalu. Ale dostałam książeczkę i dwa razy dziennie mierzę i wpisuje, to może mi uwierzy :p chociaż ja miałam indukowane nadciśnienie w pierwszej ciąży więc i w tej mnie to pewnie nie ominie w kolejnym trymestrze. Acard biore od początku - raz ze ze względu na to nadciśnienie w pierwszej ciąży, plus jak zobaczyła jakie mam to kazała go brać dalej + nadwagę.
Jeju dziewczyny jak się cieszę z waszych pozytywnych wizyt! I tak wam zazdroszczę już tej świadomości 🤪 obstawiam, że moje bąble nie będą się chciały pokazać, ale na razie myślę tylko o tym, żeby były zdrowe. Nie mam żadnych totalnie przeczuć kto tam siedzi -
Emma_ wrote:Tak! Będę mieć synka 🥹 jedyne, co mnie martwi, to przeziernosc karkowa w górnej granicy normy jest, doktor mierzył wiele razy, w końcu stwierdził, ze jest ok, ale myśle o tym ciagle odkąd wyszłam z gabinetu.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Sreberko wrote:Jak takie ciśnienie wywaliło to podejrzewam, że profilaktycznie przeciwko stanowi przedrzucawkowemudr przepisał, ale proszę mnie poprawić jeśli wprowadzam w błąd.
Teraz jeszcze tylko czekam aż mi wykryje cukrzyce ciążową, bo w pierwszym skierowaniu na badania nie dostałam glukozy, dopiero teraz jak się dopomniałam 🤷🏻♀️ -
Platynova55 wrote:U nas to akurat na jednym zdjęciu w dobrym ujęciu było ewidentnie widać, że bardziej to wygląda na dziewczynkę niż na chłopca 😁 Można w internecie poszukać jak to wygląda na usg u obu płci 😊
Kurcze ja też mam problem z ciśnieniem, ale w drugą stronę, mam strasznie niskie. Dziś po kawie 95/56, ciężko mi się z tym funkcjonuje, często mam zawroty głowy, a nie chce pić więcej kawy, bo różne są opinie na jej temat w ciąży. Zastanawiam się też czy tak niskie ciśnienie nie zagraża jakoś dzieckuStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
adu wrote:Jaśmin, też mam taki syndrom 🙈 lekarka z racji że widziała mnie pierwszy raz to patrzyła na mnie z powątpiewaniem, jak mówiłam że w domu jest ok, bo tam też wyszło po 170 i powiedziała, że przy takim powinna mnie położyć w szpitalu. Ale dostałam książeczkę i dwa razy dziennie mierzę i wpisuje, to może mi uwierzy :p chociaż ja miałam indukowane nadciśnienie w pierwszej ciąży więc i w tej mnie to pewnie nie ominie w kolejnym trymestrze. Acard biore od początku - raz ze ze względu na to nadciśnienie w pierwszej ciąży, plus jak zobaczyła jakie mam to kazała go brać dalej + nadwagę.
Jeju dziewczyny jak się cieszę z waszych pozytywnych wizyt! I tak wam zazdroszczę już tej świadomości 🤪 obstawiam, że moje bąble nie będą się chciały pokazać, ale na razie myślę tylko o tym, żeby były zdrowe. Nie mam żadnych totalnie przeczuć kto tam siedzi -
Jaśmin, to ładnie w szpitalu podeszli hahahah 😅 ja po porodzie chyba jeszcze miesiąc musiałam brać dopegyt i jakoś powoli z niego schodzić, a nie miałam jakiejś dużej dawki
Kurde ja się cały czas waham nad tymi NIPT.. lekarka powiedziała, że ona jak już to polecą dopiero po prenatalnych, a ja sama nie wiem 🙈 dla bliźniaków z tego co widzę najbardziej polecają panoramę, nawet widzę że to tak zwyczajnie w alab pobierają co mnie w sumie zdziwiło.. nie wiem sama co zrobić 🤦🏼♀️ -
smoothie wrote:Sunday ja właśnie dostałam wynik, w życiu tyle nie czekałam wrr, pobranie miałam w środę, a wynik dopiero dzisiaj.
W brzuchu pływa sobie chłopak ❤️🙈🙈smoothie lubi tę wiadomość
-
Sreberko wrote:Cudowne wieści 😊 mąż pewnie też wzruszony?
Tak bardzo. Powiedział że prawie się popłakał jak zobaczył naszego dzidziusia. Ale oczy miał większe niż ma a ma duże 😂🙈adu, dzikaplaża, Lia., Roxanne lubią tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Jasmin1517 wrote:Ja też się melduję po wizycie, dzidziulec ma już 4,43 cm i jest +2 dni do terminu z om 🥰 Niestety wyszły mi bakterie i białko w moczu, więc od jutra wlatuje antybiotyk. I oczywiście wyszedł mój syndrom białego fartucha - mierzyli mi 2 razy ciśnienie i to „lepsze” wyszło 171/85 🫣 W domu ideolo 120/80, wiec dopegyt mam brać dopiero jak w domu zacznie skakać powyżej 130. Na recepcie miałam też acard, tylko niestety lekarz nie wspominał dlaczego mam brać… Czy któraś z Was może bierze i wie jakie są wskazania do brania?
Tak, myślę że profilaktyka stanu przed rzucawkowego. Też miałam, to samo dopegytu + acard na wieczór. Dopegytu mała dawka , potem się zwiększała a potem to już indukcja bo większa dawka nie dała rady zbić. Załóż sobie zeszycik do mierzenia i będzie wszystko oki
Gratulacje wizyt !❤️Jasmin1517 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
dzikaplaża wrote:Maggy, byłam parę razy u Chojnackiego na nfz, prywatnie tez. Spoko koleś. Ale terminy nfz kosmos. Nie wiem jak w przypadku ciazy. Ciężarne mogą się dostać jakos szybciej?
dzikaplaża lubi tę wiadomość
-
U nas genetyczne prawidłowe, znany płeć, ale jeszcze nie chcemy zdradzać innym. Najważniejsze ze ryzyko jest niskie.
Kamień z sercaonalola, Sunday_92, SandraH.97, Dziewiarka, dzikaplaża, adu, Sreberko, Maggy_88, anakonda, smoothie, Lia., Luna_, Platynova55, Roxanne, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
-
Mi po porodzie zatrzymali dawkę sprzed, i skapnęli się , że powinni zmierzyć jak miałam jakies niskie, kolo 90
Mimo , że moja doktor im mówiła, że mają zmiejszyć. i potem chyba dosłownie po 2-3 tyg mierzenia po porodzie doktorka zadecydowała ,że to koniec odkładamy, bo piękne już było
2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Luteina 1x1 -
Kochane potrzebuje polecajek jak odetkac nos 😅 od kilku dni mam ciążowy nieżyt nosa, wydzielina zwykła przezroczysta ale ledwo oddycham 😅 czy macie jakieś sprawdzone sposoby? Byłabym bardzo wdzięczna ❤️Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
2x ciąża pozamaciczna
Krwotok i usuniecie jajowodu
wizyta u M.P. 06. 2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 6DPT 26.0 Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 12DPT 412.0
14DPT 858.0Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰11w6d I prenatalne -->5.57 cm,160 ud/min.❤️ Test Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷
14w1d brykająca Księżniczka 😍
15w5d Księżniczka z pięknie bijącym ❤️17w2d ruchliwa Pannica 😍🩷
19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍
21w1d ślicznej kobietki ❤️
-
Dziewczyny, aż otworzyłam sobie winko i piję zdrowie wasze oraz waszych brzuszkowych towarzyszy / towarzyszek
adu, SandraH.97, Iskierka_, dzikaplaża, Sreberko, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Luteina 1x1 -
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! 😊 Miło się czyta taka wiadomości. Od razu człowiekowi lepiej.
Kinia daj znać jak u Ciebie, u nowego lekarza.
U mnie też niskie ciśnienie, jeszcze od kawy mnie odrzuca. W domu mam średnio 90/60. W gabinecie 117/75. Bóle głowy, wiecznie spać mi się chcę. Dzisiaj nawet zasnęłam na spotkaniu w pracy (zdalnie). Na szczęście pod koniec już, ale obudziłam się po 15 min i tylko ja zostałam na teamsach 😅 -
anakonda wrote:Jaki masz ?
Ja tez mam niskie cisnienie 100/60 w gabinecie ok 115/70.
Od tygodnia mam takie ssanie w brzuchu jak jestem glodna ze musze czesciej jesc bo zaraz mi niedobrze:/ tez was ciagnie do jedzenia?myslalam ze troche przejdą mdlosci a tu gorzej chwilowo mam wrazenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 21:20
anakonda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny. U Nas jak szybko lekarz powiedział że będzie być może córeczka tak dziś właśnie dostałam po 5 dniach! Wynik nifty i wychodzi że będzie chłopczyk. Na szczęście zdrowy i wszystkie ryzyka niskie. Zastanawiam się tylko czy jest jeszcze cień szansy na córeczkę czy musimy szukać imienia dla synka.
Maggy_88, onalola, SandraH.97, Sunday_92, Dziewiarka, Lia., Luna_, Platynova55, dzikaplaża, anakonda, Sreberko, Roxanne, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość