🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Patabr wrote:Ostatnio brałam udział w webinarze fizjo dziecięcej i mocno podkreślała, że w łóżeczku nie powinny znajdować się żadne kołdry, poduszki, ochraniacze na szczebelki, bo dziecko może to sobie nałożyć na głowę.
Zalecane jest płaskie podłoże, materac bodajże h2-3 i śpiworek właśnie. Co do tego czy dziecku będzie zimno - jest coś takiego jak skala tog- warto na nią zerknąć)
@adu, ja mam muszlowy momcozy i sama nie wiem co o nim myśleć, niby spoko, ale odciągał mi mniej pokarmu niż medela. Myślę, że teraz kupię właśnie medele muszlowa, handsfree.Patabr lubi tę wiadomość
-
smoothie wrote:Co do fotelika najbardziej mnie interesuje wynik testów bezpieczeństwa i to czy pasuje do auta.
Przymierzymy pewnie 3 najlepsze i coś wybierzemy.
Nam cybex nie ciążył i baza też nie szwankowała, korzystamy z cybexów do tej pory. Ale łupinę będziemy wybierać na świeżo według tych kryteriów wyżej.
Co do wagi łupiny, dla mnie ona ma znaczenie, pamiętam jak syn miał chyba z 8 miesięcy i koło 10kg i łupina 5kg. Próbowałam go 200m z parkingu na gordonki zanieść i poległam 😂smoothie lubi tę wiadomość
-
O tak, po fotelik koniecznie do Ośmiu gwiazdek czy tego typu sklepu, żeby dobrać do samochodu i był bezpieczny
A śpiworek zakładałam na pajacyk, zawsze miała piżamki do spania. Jak była większa to latem miała 0,5 tog i spała bez niczego pod spodem (ale to jak miała 1,5 roku). Po urodzeniu chyba nawet miała pod pajacykiem na początku body na krótki, ale bardzo nam się wychładzała i budziła przez to. -
Sunday_92 wrote:U nas ADAC i inne zawsze przestudiowuje mąż. Ale to prawda, trzeba dobrać do auta, my dobieramy w 8*, co ciekawe, oni już nie mają w ofercie cybexa. Syn teraz jeździ w axkid one 2, mimo ceny, nie żałujemy tego zakupu, ale to wiadomo po łupinie.
Co do wagi łupiny, dla mnie ona ma znaczenie, pamiętam jak syn miał chyba z 8 miesięcy i koło 10kg i łupina 5kg. Próbowałam go 200m z parkingu na gordonki zanieść i poległam 😂
My zwiedzimy każdy sklep który trzeba, na pewno nie tylko 8 gwiazdek bo to właśnie zależy kto z kim współpracujestąd brak określonej marki w asortymencie.
Cybex lekki nie jest więc spoko rozumiem, u mnie najwięcej dźwiga Mąż stąd mi łatwo mówićNo i młoda ma 19msc, a waży 9,8 kg
U nas też fizjo chwaliła łupinę cybexa, że dziecko faktycznie jest tam super chronione. Chociaż pewnie ile fizjo tyle opinii.
Ale jest też coś takiego jak estetyka no i ten avionaut totalnie mi się nie podobał
Poprzednio decydowałam między cybexem i maxi cosi, a teraz zobaczymy. Zostawiam to na lato.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 16:27
-
adu wrote:O tak, po fotelik koniecznie do Ośmiu gwiazdek czy tego typu sklepu, żeby dobrać do samochodu i był bezpieczny
A śpiworek zakładałam na pajacyk, zawsze miała piżamki do spania. Jak była większa to latem miała 0,5 tog i spała bez niczego pod spodem (ale to jak miała 1,5 roku). Po urodzeniu chyba nawet miała pod pajacykiem na początku body na krótki, ale bardzo nam się wychładzała i budziła przez to.
A ja nie lubię pajacykówChociaż pierwszą córkę w nie ubierałam i wtedy bardziej się przydały niż kiedy rodziłam w lipcu. Zresztą żadnych kaftaników i półspiochów/śpiochów też nie kupowałam. Bodziaki, spodenki,skarpetki w tym jakoś nam najlepiej. Podkreślam nam, bo niektórzy nienawidzą szukać skarpetek
ale ja lubię jak najwięcej gołych stóp, a gdy jest potrzeba to jak stopa ma swobodę w skarpecie.
Śpiworki polecam, rożek to zupełnie zbędna rzecz dla nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 16:38
-
smoothie wrote:My zwiedzimy każdy sklep który trzeba, na pewno nie tylko 8 gwiazdek bo to właśnie zależy kto z kim współpracuje
stąd brak określonej marki w asortymencie.
Cybex lekki nie jest więc spoko rozumiem, u mnie najwięcej dźwiga Mąż stąd mi łatwo mówićNo i młoda ma 19msc, a waży 9,8 kg
U nas też fizjo chwaliła łupinę cybexa, że dziecko faktycznie jest tam super chronione. Chociaż pewnie ile fizjo tyle opinii.
Ale jest też coś takiego jak estetyka no i ten avionaut totalnie mi się nie podobał
Poprzednio decydowałam między cybexem i maxi cosi, a teraz zobaczymy. Zostawiam to na lato.
Jeśli chodzi o 8* to w Poznaniu chyba nigdzie lepiej nie dobierają, pojechaliśmy do bobowozkow, bo myśleliśmy o sironie po cloudzie, to pan stwierdził, że nie trzeba przymierzać do dziecka, do samochodu też nie i nie będzie szedł na parking i przymierzał w naszym aucie 🤦🏻♀️ -
Sunday_92 wrote:Wiadomo, każdej mamie się coś innego sprawdza, dla mnie ta waga łupiny jest ważna przy wyborze, ale ja głównie na różne zajęcia typu basen czy gordonki jeździłam z małym sama.
Jeśli chodzi o 8* to w Poznaniu chyba nigdzie lepiej nie dobierają, pojechaliśmy do bobowozkow, bo myśleliśmy o sironie po cloudzie, to pan stwierdził, że nie trzeba przymierzać do dziecka, do samochodu też nie i nie będzie szedł na parking i przymierzał w naszym aucie 🤦🏻♀️
My zawsze przymierzamyostatnio jeszcze życzyłam sobie różowy więc naprawdę sporo tych sklepów zjeździłam żeby zamówić to co wybraliśmy. Ale zawsze trzeba podotykać i sprawdzić jaki model pasuje do auta
Wpinają nam i mierzą ten kąt, ale to trochę zabawa wychodzi.
A takich panów którym nic się nie chce też omijam z daleka! -
Ja do spania pajacyk - bo dla mnie to taka piżamka właśnie. Na codzień jak Nadia się urodziła i było lato (lipiec) to uwielbiałam rampersy, miałyśmy dużo z nexta i newbie, bardzo wygodne i fajne
U nas rożek był głównie dla męża - pewniej czuł się kładąc córkę w nim. Teraz zobaczymy czy w ogóle będę brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 17:49
-
Dziewczyny a ile szt powinnam mieć takich bodów pajacyków spodenek ? Wiem że nie chcę tych najmniejszych wkładanych przez głowę tylko kopertowe by mąż nie bał się małego przebierać ale wydaje mi się to wygodne . Pamiętam jak brat był malutki to czasami miał takie co ledwo przez głowę chciały przejść .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Hejka, nie nadrobię was w życiu 🥴🙈 weekendy u nas zawsze busy a jeszcze Maya zaczęła dzisiaj gorączkować więc bosko po prostu 🤦♀️
Widzę że jest temat fotelików. My dla Mai mieliśmy maxi cosi z wkładka wyjnowana jako nosidło (rewelacja) ale był za duży do samolotu a jako że my duuuzo podróżujemy to z bólem serca teraz muszę wybrać inny.
Skłaniam się ku cybexowi cloud ale będziemy dopiero w kwietniu w wybierać jak polecimy do polski na urlop.
Widzę też przewija się temat rożków - nam się totalnie nie sprawdziły 🥴 na pewno nie kupię teraz
Miłego wieczoru 💛Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
02/04 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
Dziewczyny, czy któraś z Was na badaniach prenatalnych nie miała mierzonego ciśnienia? Pomyślałam o tym dopiero po wyjściu z przychodni, a tak teraz czytam, że jest to jeden z czynników przy wyliczaniu ryzyka preeklampsji.. Na 2 wizytach na których byłam u prowadzącej też nie miałam mierzone, zobaczymy co będzie jutro, ale wydaje mi się to dziwne. Ja na szczęście ciśnienie mam niskie (ostatnio rano jak sobie zmierzyłam to aż na pograniczu bo 92/60), ale co, po oczach mi widać, że jestem niskociśnieniowcem czy co?! 😅
Cieszy mnie w ogóle, że piszecie coś o wyprawkach, ja sobie zapisuje na przyszłość bo jestem w temacie zupełnie zielona ❤️ -
Nowa9224 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was na badaniach prenatalnych nie miała mierzonego ciśnienia? Pomyślałam o tym dopiero po wyjściu z przychodni, a tak teraz czytam, że jest to jeden z czynników przy wyliczaniu ryzyka preeklampsji.. Na 2 wizytach na których byłam u prowadzącej też nie miałam mierzone, zobaczymy co będzie jutro, ale wydaje mi się to dziwne. Ja na szczęście ciśnienie mam niskie (ostatnio rano jak sobie zmierzyłam to aż na pograniczu bo 92/60), ale co, po oczach mi widać, że jestem niskociśnieniowcem czy co?! 😅
Cieszy mnie w ogóle, że piszecie coś o wyprawkach, ja sobie zapisuje na przyszłość bo jestem w temacie zupełnie zielona ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 19:16
Nowa9224 lubi tę wiadomość
-
Sunday ja też miałam 4 razy mierzone i cztery razy było 150-158/75-80 🤣 niestety mój syndrom białego fartucha w formie 🥲 jak będę za tydzień na wizycie to pójdę jeszcze raz zmierzyć cztery razy, bo nie wiem który wynik będzie im potrzebny to wyliczenia ryzyk, czy z dnia pobrania pappy i usg, czy jak pójdę wtedy.
-
Ja miałam mierzone 4 razy, ale w sumie sama zapytałam, czy mierzą ciśnienie i okazało się, że Pani się zakręciła i by zapomniała 🙈
'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
-
My prawie wszystko mamy po młodej, więc z wyprawką nie będzie dużych problemów. Z polecajek:
Fotelik mamy Avionaut Pixel - leciutki i w połączenie z bazą fajny w użytkowaniu.
Wózek Bebetto bresso - trochę ciężka kobyła, ale za to duży i na pewno bobo za szybko nie wyrośnie, także nie ma obaw, że trzeba będzie się zimą przesiadać do spacerówki.
Spacerówka - ta z bebetto była dla nas za ciężka, więc kupiliśmy używkę valco snap 4 trend i z nim lubimi się do dzisiaj - 2 kierunki jazdy, rozkładana na płasko, regulowana rączka, więc nadaje się zarówno dla niski jak i wysokich i w miarę stabilny, pomimo niewielkiej wagi.
Dostawki nie mieliśmy tylko od razu standardowe łóżeczko szczebelkowe, w którym młoda śpi do dzisiaj - dla mnie ważne było, żeby mieć w łóżeczku monitor oddechu Babysensa.
Laktator mam Neno uno - nie narzekałam, ale za dużo się niestety nie przydał, bo młoda okazała się zarówno hejterem butelki, jak i co gorsza smoczka 🫣 Kolektor również fajna sprawa, za niewielki pieniądze.Nowa9224 lubi tę wiadomość
-
adu wrote:Sunday ja też miałam 4 razy mierzone i cztery razy było 150-158/75-80 🤣 niestety mój syndrom białego fartucha w formie 🥲 jak będę za tydzień na wizycie to pójdę jeszcze raz zmierzyć cztery razy, bo nie wiem który wynik będzie im potrzebny to wyliczenia ryzyk, czy z dnia pobrania pappy i usg, czy jak pójdę wtedy.
adu lubi tę wiadomość
-
Anakonda a co do sztuk to hmm.. to naprawdę zależy od dziecka. Jak Ci ulewa, to zużywasz po 5 dziennie. Albo jak jeszcze zapinanie pampersa nie wychodzi jak trzeba 😅 Mi córka nie ulewała i nie musiałam jej nigdy w ciągu dnia przebierać. Ja miałam dla niej dużo ubranek, myślę że na pewno miałam minimum po 6-8 szt body na krótki, długi rękaw - tez używałam kopertowych na początku. Plus tyle samo pajacyków i spodni. Nie używałam kaftaników ani śpiochów, ale bardzo lubiłam polspiochy, to takie spodenki ze skarpetką od razu - fajne bo się nie gubi skarpetka
a u mnie Nadia musiała mieć skarpetki bo tylko były poza nogami to zaraz męczyła ją czkawka i płaczki 😅 skarpetki lubiłam z HM, bo były dobre na jej wąskie stopki. Ja miałam takie sety ciuchów z mamaginekolog, ale nie wiem czy ona jeszcze robi ubranka dla dzieci. Świetna była ta bawełna. Ale w hm też są fajne kopertowe body. Żadnych koszulek czy bluzeczek nie kupowałam dla maluszka, sukienka to tylko tak naprawdę do zdjęcia bo nie było to wygodne… o przypomniało mi się, że Pinokio ma też super zestawy
jeny.. właśnie sobie uświadomiłam, że bliźniaki mogą mieć czkawkę w brzuchu na przemian. Nadia miała w kółko i to było tak męczące 🤣 strach się bać co to będzie z twixami 🤣 Ale już taaaak czekam na te ruchy 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 19:31
-
Dziewiarka wrote:Ja miałam mierzone 4 razy, ale w sumie sama zapytałam, czy mierzą ciśnienie i okazało się, że Pani się zakręciła i by zapomniała 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 19:34
Dziewiarka lubi tę wiadomość
-
adu wrote:Anakonda a co do sztuk to hmm.. to naprawdę zależy od dziecka. Jak Ci ulewa, to zużywasz po 5 dziennie. Albo jak jeszcze zapinanie pampersa nie wychodzi jak trzeba 😅 Mi córka nie ulewała i nie musiałam jej nigdy w ciągu dnia przebierać. Ja miałam dla niej dużo ubranek, myślę że na pewno miałam minimum po 6-8 szt body na krótki, długi rękaw - tez używałam kopertowych na początku. Plus tyle samo pajacyków i spodni. Nie używałam kaftaników ani śpiochów, ale bardzo lubiłam polspiochy, to takie spodenki ze skarpetką od razu - fajne bo się nie gubi skarpetka
a u mnie Nadia musiała mieć skarpetki bo tylko były poza nogami to zaraz męczyła ją czkawka i płaczki 😅 skarpetki lubiłam z HM, bo były dobre na jej wąskie stopki. Ja miałam takie sety ciuchów z mamaginekolog, ale nie wiem czy ona jeszcze robi ubranka dla dzieci. Świetna była ta bawełna. Ale w hm też są fajne kopertowe body. Żadnych koszulek czy bluzeczek nie kupowałam dla maluszka, sukienka to tylko tak naprawdę do zdjęcia bo nie było to wygodne… o przypomniało mi się, że Pinokio ma też super zestawy
jeny.. właśnie sobie uświadomiłam, że bliźniaki mogą mieć czkawkę w brzuchu na przemian. Nadia miała w kółko i to było tak męczące 🤣 strach się bać co to będzie z twixami 🤣 Ale już taaaak czekam na te ruchy 🥰 -
Ja mam juz wieksze dzieci i teraz są calkiem inne rzeczy:) foteliki avionaut za córki nie byly polecane wiecie? Nie mialy testów....wszyscy na nie nosem krecili. Ciekawi mnie model maxi cosi co ma nosidlo wyjmowane ktory to model? Codziennie bede odbierac dzieci ze szkoly i waga nosidła ma znaczenie dla mnie.
Łózeczko dostawne miałam przy synku. Bez opuszczanego dna, spal w nim do 5 msc. Bardzo wygodne. Jak moje dzieci byly male nie bylo laktatorow mamcozy😅 byla popularna medela spectra lanshinosh. Mialam pierwszy. Nie bylo zadnego muszlowego laktatora przedewszystkim!. Karmilam kpi mialam gorset medele powerbank i do przodu...
Syn ulewal do 6 miesiaca do rozszerzania diety-musialam miec duzo body i kopertowo zapinane robia robote:) tylko takie kupuje. Jak dziecko zaczyna pełzać to te przy szyi zapinane robia sie wygodniejsze.
Corka. Nie ulewala ,raz dziennie czasem dwa jak kupka poszla bokiem to ją przebieralam. I tu ubranek mialam za duzo.
Więc loteria. Rozek sie przydał na miesiąc-spali w nim potem uzywalam zeby nie kłaść np na lozku tylko na rozku rozlozonym albo na muslinowej pieluszce itp.
Corka podnosila braciszka w rozku , mezowi tez bylo lepiej.