Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1118 wrote:
    Dziewczyny pomocy. Zauważyłam przy wizycie w toalecie jakieś nitki krwi w śluzie. Dziwne pierwszy raz mam takie coś. Nie nasila się. Trochę pobolewa mnie brzuch. Nie wiem czy jechać sprawdzać czy czekać
    Weź dwie tabletki magnezu i czekaj na spokojnie. Jeśli zacznie cię boleć brzuch to weź nospe max. W przypadku gdy to wszystko zacznie się nasilać jedź na IP.

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Ala1118 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez można brać w ciąży? On nie zaszkodzi?

preg.png
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1118 wrote:
    Suplementacja magnezu w ciąży jest nawet wskazana- szkoda, że wielu lekarzy o tym nie mówi. Kobieta w ciąży ma większe zapotrzebowanie na magnez, poczytaj sobie o tym. Ja biorę codziennie 1 tabletkę. Wczesniej jak miałam bóle to nawet 2. Dopiero pod koniec ciąży zaleca się jego odstawienie żeby macica mogła „poćwiczyć” przed porodem.

Mi o suplementacji magnezu powiedziała moja przyjaciółka, która jest moim też lekarzem prowadzącym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 12:33

Starania od 02.2023
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1118 wrote:
    Oczywiście i to wręcz koniecznie mi dr po pozytywnej becie włączyła na stałe magnez . Ja zaczęły się plamienia zwiększyła dawkę i włączono nospe plus relanium i leżenie

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Ahossik91 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wychowaniem chlopców....no nie wiem czy są tu mamy na forum ktore mają większe dzieci. Jest całkiem duze ziarenko prawdy. Przede wszystkim z tego co obserwuje u znajomych kolezanek - z chlopcem jest ciezej. Nie dlatego ze są "niegrzeczni" "gorsi" itp. Dlatego ze w wychowaniu chłopca powinien odnalezc się mocno tata, w rozmowach czynach spedzaniu czasu to on powinien uczyć o szanowaniu kobiet , żony mamy , o miłosci itp itd. A wielu domach ciezar wychowania spada na kobietę a tata jest weekendowy i od zapewniania bytu ale nie wychowywania. Wychowanie dziewczynki rózno się diametralnie od wychowania chłopca. Ale nie mowimy o dzieciach 0-3/4 l tylko starszych. Chlopcy i dziewczynki mają zupelnie rozne podejscie to róznych spraw i calkiem inne spojrzenie i rozumienie róznych spraw . Także teściowa troche racji miala. A jak teść nie pomagał to wierze ze miala cieżko.
    Oczywiście tata przy wychowaniu dziewczynki powinien tez brać czynny udział ale trochę o inne rzeczy tu chodzi :) dopuki nie mialam dwójki starszych dzieci tez moze uwazalam to za bzdury. Ale coś w tym jest.
    Mój syn jest 100 razy bardziej wymagający niż córka. U kogoś moze byc odwrotnie. Ale statystycznie w moim otoczeniu matki mają mniej kłopotów z córkami....

Aster_81 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
  • Ala1118 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie ustało. Wzięłam magnez i trochę się położyłam ale w pracy nie ma za bardzo jak odpocząć. Kurde oby tylko maluszkowi nic nie groziło. Dodzwoniłam się do lekarza to powiedział że dopóki to tylko nie wielkie nitki krwi to żeby nie panikować. Jak pojawi się plamienie to jechać

preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że to jest mocno stereotypowe podejście. Według mnie, niestety w naszym społeczeństwie nadal pokutują przekonania typu "chłopaki nie płaczą", a później narzekanie, że chłopcy nie potrafią wyrażać uczuć i np. chcą rozwiązywać konflikty siłowo - jeżeli od małego byli utwierdzani w stereotypie "macho" to co się dziwić 🤷🏻‍♀️ mega ważny jest dobór placówek oświatowych (my np. po 3 miesiącach zrezygnowaliśmy ze żłobka, raz zdarzyło mi się, że ciocia przekazując mi syna w szatni, nazwała go łobuzem, zrobiłam aferę, nie ma mojej zgody na takie etykietowanie małego dziecka z niedojrzałym układem nerwowym, dopiero uczącego się radzić sobie z emocjami). Będziemy dalej w przedszkole i szkole celować w nurcie waldorfskim żeby uniknąć takich sytuacji.
    Ogólnie, dzieci są bombardowane tymi stereotypami ze wszystkich stron, kojarzycie tę piosenkę "jestem sobie przedszkolaczek, kto jest beksą i mazgajem, ten się do nas nie nadaje" - serio, mamy XXI wiek i takie rzeczy sprzedaje się czasem 3latkom na adaptacji przedszkolnej, że nie mają prawa płakać? 🤦🏻‍♀️
    Bbbuuu, zgadzam się w 100%, że niestety w społeczeństwie głupich ludzi nie brakuje, ja często słyszę, że przesadzam albo się czepiam, na szczęście mam w sobie tyle asertywności, żeby nie pozwolic nikomu ingerować w wychowanie.
    Zarówno rodzice jak i społeczeństwo mają wpływ na kształtowanie postaw dzieci. Na szczęście co raz więcej rodziców ma tę świadomość i chce jednak dać dzieciom lepszy start niż szufladkowanie na podstawie płci, które jest krzywdzące zarówno dla chłopców i dla dziewczynek. Ja chcę żeby to mój syn zdecydował czy np. woli balet czy piłkę nożną, a nie żeby zostało mu to odgórnie narzucone. A jeśli chodzi o zaangażowanie obydwojga rodziców, to ono jest mega ważne bez względu na płeć - mówię z perspektywy kogoś kto wychował się bez ojca.
    Generalnie, dla mnie, jak już wcześniej pisałam płeć dziecka nie ma znaczenia. Mam za to świadomość, że w ciążę często trudno zajść, a po drodze może być pełno komplikacji, więc urodzenie zdrowego dziecka jest dla mnie zawsze, naprawdę cudem.
    Chce wychować swoje dzieci na dobrych, szczęśliwych, spełnionych ludzi, którzy zawsze będą czuć pełna akceptację i wsparcie rodziców, myślę, że w tym płeć nie ma absolutnie znaczenia.

Sorry, za wywód, to wszystko przez teściową 😂🙈

promykk, Santal3, anakonda, Bbbuuu, Luna_, osiecka89, Domi94 lubią tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
  • Jasmin1517 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci, u mnie tutaj mama dała popis babcinej miłości.. Abstrahując, że młodą się bardzo średnio interesuje to drugie KONIECZNIE musiało być chłopcem. I już widzę jak to pierwsze wtedy by było ignorowane po całości, bo jest dziewczynką.. Jako, że będzie druga dziewczynka to z satysfakcją, chciałam to przekazać rodzicielce, niestety nie odbierała telefony i tylko z relacji od taty wiem, że wkurw był niesamowity i poleciała wiązanka w stylu „k… miał być chłopiec, miałam mieć wnuczka, nie chce kolejnej wnuczki..”. Także ten, mój tata się za to bardzo cieszy, mówi, że super sprawa mieć 2 dziewczynki, bo sam miał 🥰

Kreska41 lubi tę wiadomość

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta ❤️
    23.01.25 kolejna wizyta 🤞
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png
  • Ahossik91 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspólczuje wam dziewczyny takich tesciowych i takich mam. Ja na szczęscie mame mam normalną. Krzywych tekstów nie posyła. A z teściową i teściem kontaktu nie utrzymujemy od kilku lat z wyboru męza.
    Synka mojego zobaczyli pierwszy raz jak miał 2 lata. Córkę widzieli przypadkiem kilka razy. Ot taka mocno toksyczna rodzinka. Dowiedzą się o ciąży jak mnie przypadkowo zobaczą gdzies jak bedzie cieplej albo ktoś im powie.

preg.png

age.png

age.png
  • magda87 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłyście może wózkowy research?

Jeszcze nie kupuje. Planuję jechać do sklepu na połówkowe się rozejrzeć ale może macie jakieś topy, tipy itp. :)

Ona 37 lat
    On 35 lat
    Starania od: 2020
    Ciąża 2021 - poronienie w7tyg
    Sono hsg - drożne oba jajowody
    2023: 2x IUI ❌
    2024 sierpień: stymulacja do IVF ✔️
    2024 sierpień: punkcja: otrzymano 4 zarodki 5 dniowe ❄️❄️❄️❄️ ✔️
    Zagrożenie hiperstymulacją- transfer przesunięty na październik
    3.10. pierwszy criotransfer 4bb❄️❌
    9dpt beta < 2.4 mlU/ml
    13dpt beta: 134,4 mlU/ml - błąd laboratoryjny? :/
    15dpt beta < 2.4 mlU/ml

14.11. drugi criotransfer 3bb❄️ embryoglue
    8dpt ⏸️
    9dpt 109,57 mlU
    11dpt 244,61 mlU
    13dpt 538,71 mlU
    19dpt pierwsze usg, jest zarodek 🥹
    20.12 wizyta usg - mamy ♥️🥹
    16.01 wizyta usg - mam już 5cm ☺️
    27.01 I badania prenatalne, wszystko ok 🙂 6,34 cm chłopczyka 🩵
    17.03 II badania prenatalne

Na zimowisku 4bc❄️ i 5cc❄️

preg.png
  • Santal3 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja uważam, że to jest mocno stereotypowe podejście. Według mnie, niestety w naszym społeczeństwie nadal pokutują przekonania typu "chłopaki nie płaczą", a później narzekanie, że chłopcy nie potrafią wyrażać uczuć i np. chcą rozwiązywać konflikty siłowo - jeżeli od małego byli utwierdzani w stereotypie "macho" to co się dziwić 🤷🏻‍♀️ mega ważny jest dobór placówek oświatowych (my np. po 3 miesiącach zrezygnowaliśmy ze żłobka, raz zdarzyło mi się, że ciocia przekazując mi syna w szatni, nazwała go łobuzem, zrobiłam aferę, nie ma mojej zgody na takie etykietowanie małego dziecka z niedojrzałym układem nerwowym, dopiero uczącego się radzić sobie z emocjami). Będziemy dalej w przedszkole i szkole celować w nurcie waldorfskim żeby uniknąć takich sytuacji.
    Ogólnie, dzieci są bombardowane tymi stereotypami ze wszystkich stron, kojarzycie tę piosenkę "jestem sobie przedszkolaczek, kto jest beksą i mazgajem, ten się do nas nie nadaje" - serio, mamy XXI wiek i takie rzeczy sprzedaje się czasem 3latkom na adaptacji przedszkolnej, że nie mają prawa płakać? 🤦🏻‍♀️
    Bbbuuu, zgadzam się w 100%, że niestety w społeczeństwie głupich ludzi nie brakuje, ja często słyszę, że przesadzam albo się czepiam, na szczęście mam w sobie tyle asertywności, żeby nie pozwolic nikomu ingerować w wychowanie.
    Zarówno rodzice jak i społeczeństwo mają wpływ na kształtowanie postaw dzieci. Na szczęście co raz więcej rodziców ma tę świadomość i chce jednak dać dzieciom lepszy start niż szufladkowanie na podstawie płci, które jest krzywdzące zarówno dla chłopców i dla dziewczynek. Ja chcę żeby to mój syn zdecydował czy np. woli balet czy piłkę nożną, a nie żeby zostało mu to odgórnie narzucone. A jeśli chodzi o zaangażowanie obydwojga rodziców, to ono jest mega ważne bez względu na płeć - mówię z perspektywy kogoś kto wychował się bez ojca.
    Generalnie, dla mnie, jak już wcześniej pisałam płeć dziecka nie ma znaczenia. Mam za to świadomość, że w ciążę często trudno zajść, a po drodze może być pełno komplikacji, więc urodzenie zdrowego dziecka jest dla mnie zawsze, naprawdę cudem.
    Chce wychować swoje dzieci na dobrych, szczęśliwych, spełnionych ludzi, którzy zawsze będą czuć pełna akceptację i wsparcie rodziców, myślę, że w tym płeć nie ma absolutnie znaczenia.

Sorry, za wywód, to wszystko przez teściową 😂🙈
    Absolutnie się z Tobą zgadzam. Robi mi się niedobrze, jak słyszę, że np. Dziewczynkom nie wypada skakać po drzewach … czy nie wypada to czy tamto. Bo co?

Bbbuuu lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santal3 wrote:
    Absolutnie się z Tobą zgadzam. Robi mi się niedobrze, jak słyszę, że np. Dziewczynkom nie wypada skakać po drzewach … czy nie wypada to czy tamto. Bo co?
    Mnie zawsze bawił stereotyp powtarzany przez moją babcię. Nawet od innych osób zdarza mi się go słyszeć. „Dziewczynka musi zawsze być ładna, grzeczna i zadbana, a chłopiec nie 🤣”.

Starania od 02.2023
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Ala1118 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to możliwe że takie uczucie ciężkiego i opadającego brzucha spowodowane jest zbyt dużą ilością chodzenia? Aż tak do bólu. Kieruje restauracja i obawiam się że nadmiar km robi tutaj robotę

preg.png
  • Rzelka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1118 wrote:
    A czy to możliwe że takie uczucie ciężkiego i opadającego brzucha spowodowane jest zbyt dużą ilością chodzenia? Aż tak do bólu. Kieruje restauracja i obawiam się że nadmiar km robi tutaj robotę
    Może być. Aktywność jest istotna i potrzebna, ale nie do przesady. Trzeba się ruszać, ale i odpoczywać.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam bardzo takich negatywnych reakcji otoczenia na płeć. U nas w rodzinie głównie ostatnio rodzą się chłopcy, więc wszyscy są zachwyceni że będzie w końcu dziewczynka, ale wiem że gdyby był chłopiec cieszyliby się tak samo. Dla mnie liczyło się tylko to że w końcu się udało i żeby dzidzia była zdrowa i gdyby mi jeszcze teraz ktoś w jakiś głupi sposób komentował to jakiej płci dziecko mam w brzuchu to chyba hormony ciążowe spowodowałyby potężną awanturę 😂

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Domi94 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam takich reakcji na płeć 🥲 ja też ostatnio ofukałam część rodziny, bo był temat imienia dla potencjalnego chłopca (dla dziewczynki mamy już dawno wybrane) i naskoczyli na mnie z tym jakie jest fajne, jakie nie, aż nie wytrzymałam i powiedziałam, że mieli albo będą mieć szansę na wybranie imienia dla swoich dzieci i niech mi też dadzą taką możliwość 🤷‍♀️ nie mówię już że moja ciocia z dupy zaczęła mnie trzymać za brzuch, gdzie jeszcze nic nie mam, tylko tłuszcz xd przez to, że mnie zaskoczyła to jej nie objechałam, ale na następny raz już jestem gotowa 💪😂

👱‍♀️'94👦'86
    2x❄️

Grudzień ’24 naturalny Cud 🥹
    preg.png
  • Ahossik91 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie powiedziałam mojej babci ze będzie Róża. Pewnie sie nasłucham tekstów w stylu " a święta to taka jest"?🤣 na razie wiedzą ze dziewczynka. Moja mama za to jak powiedziałam o imieniu (w sumie tylko jej i kolezance z pracy) to juz mowi do małej Różyczka.🥰

preg.png

age.png

age.png
  • Ahossik91 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda87 wrote:
    Dziewczyny robiłyście może wózkowy research?

Jeszcze nie kupuje. Planuję jechać do sklepu na połówkowe się rozejrzeć ale może macie jakieś topy, tipy itp. :)

Ja wybiorę jakiegos Roana , miałam sprawdził się podoba mi się i ma duzą gondolę zwłaszcza model bass next. Po 20 tc zaczne się rozgladać. Jak ktoś bedzie mial w super stanie za pół ceny to biore pod uwagę uzywkę. Sprzedalam wszystkie swoje wózki i inne dzieciece rzeczy. Więc wszystko muszę kupić. Od ubranek pampersów laktatora po fotelik wozek i lozeczko.

magda87 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
  • Domi94 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Ja wybiorę jakiegos Roana , miałam sprawdził się podoba mi się i ma duzą gondolę zwłaszcza model bass next. Po 20 tc zaczne się rozgladać. Jak ktoś bedzie mial w super stanie za pół ceny to biore pod uwagę uzywkę. Sprzedalam wszystkie swoje wózki i inne dzieciece rzeczy. Więc wszystko muszę kupić. Od ubranek pampersów laktatora po fotelik wozek i lozeczko.
    A jak się sprawdzał w terenie?

👱‍♀️'94👦'86
    2x❄️

Grudzień ’24 naturalny Cud 🥹
    preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie jeszcze nikomu nie mówiliśmy, że chłopiec, moja teściowa w taki dziwny sposób dopytuje 🤦🏻‍♀️
    Moja mama za to dzisiaj pytała młodego czy będzie miał brata czy siostrę, on na szczęście tak dużo to jeszcze nie mówi 😂
    Pewnie wiosną/latem zrobimy baby shower to wtedy się dowiedzą ;)

Co do wózka, ja mam po synku venicci upline, fajnie się użytkuje, przeżył też kilka lotów samolotem. Albo przy nim zostaniemy albo zmienimy na podwójny cybex gazelle.

magda87 lubi tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ