Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • magda87 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wole jeszcze nie myśleć :D podpytam moją lekarkę na prenatalnych

Ona 37 lat
    On 35 lat
    Starania od: 2020
    Ciąża 2021 - poronienie w7tyg
    Sono hsg - drożne oba jajowody
    2023: 2x IUI ❌
    2024 sierpień: stymulacja do IVF ✔️
    2024 sierpień: punkcja: otrzymano 4 zarodki 5 dniowe ❄️❄️❄️❄️ ✔️
    Zagrożenie hiperstymulacją- transfer przesunięty na październik
    3.10. pierwszy criotransfer 4bb❄️❌
    9dpt beta < 2.4 mlU/ml
    13dpt beta: 134,4 mlU/ml - błąd laboratoryjny? :/
    15dpt beta < 2.4 mlU/ml

14.11. drugi criotransfer 3bb❄️ embryoglue
    8dpt ⏸️
    9dpt 109,57 mlU
    11dpt 244,61 mlU
    13dpt 538,71 mlU
    19dpt pierwsze usg, jest zarodek 🥹
    20.12 wizyta usg - mamy ♥️🥹
    16.01 wizyta usg - mam już 5cm ☺️
    27.01 I badania prenatalne, wszystko ok 🙂 6,34 cm chłopczyka 🩵
    17.03 II badania prenatalne

Na zimowisku 4bc❄️ i 5cc❄️

preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    Ja z kolei bałabym się rodzić w szpitalu o referencyjności niższej niż II 🙈
    Przy donoszonej ciąży, bez komplikacji to ja się nie boję I stopnia referencyjności, mniejsze ryzyko zbednej medykalizacji porodu. Ale ja to w ogóle najchętniej bym w domu rodzila, to moje marzenie, ale się nie odważę. Szkoda, że w Poznaniu nie ma domu narodzin, jak np. W Warszawie przy Żelaznej, to byłaby dla mnie super opcja.

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
  • Ahossik91 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Już miałam napisać jak to nie rozumiesz odwiedzania, a potem czytam i myślę mąż Ok,mama Ok, to kto do cholery miałby mnie odwiedzać ?!😅 😅 U mnie się pojawiał do tej pory Mąż i córka, mama była na chwilę(mniejsza klinika, nie szpital). Bez jaj kogo można zapraszać świeżo po porodzie, przecież pod 2 -3 dniach jak już nie można wytrzymać to można zapraszać do domu.
    Akurat dla mnie pierwszy miesiąc jest dla naszego wąskiego grona rodzinnego ale rozumiem,że niektórzy mają inne potrzeby :p

Oj uwierz mi ze mozna!😆 jak rodzila moja szwagierka wczesniaka 34tc to do szpitala pojechala tesciowa tesc i 2 doroslego rodzenstwa czyli bracia męża. Na nic sie zdały moje gadki ze oni chyba nie bedą zadowoleni. Bo to wczesniak taki bez w ogole symptomów ze sie wczesniej urodzi (wody odeszly poprostu)
    Do dziewczyny obok przychodzilo poł oddziału. (Pracowala w tym szpitalu) a ona ani pokarmu nie miala po cc, dostala goraczki a synek pod lampą. Tylko cichutka taka byla ze sie nic nie odezwalam a nie miala ochoty na zadne odwiedziny.
    Do kolejnej przyjechala cała rodzina męża łącznie z bratem męża z żoną i dziecmi takimi 10-12lat. Kilkanascie osob przy lozku. Kobieta plakała, maly nie chcial ssać. Teściowa na głos darla sie na nią ze ma "za chude mleko bo za malo przytyla" maz zero wsparcia. No naogladalam sie🫣 na szczescie pielegniarki wyprosily to towarzystwo .
    Nie mialam oczywiscie na mysli meża czy mamy :) to najblizsze osoby ktore raczej wspomagają. Po cc zwlaszcza maż mi pomagał isc pod prysznic zebym nie zemdlała, bo mialam oba bardzo ciezkie porody zakonczone po 2 godzinnym parciu cc. To normalne. Ale niektorzy to sobie cyrk z neonatologii robią.
    Ja rodzilam przed covidem. Moze teraz ludzie troche bardziej sie pilnują, boją i przede wszystkim myślą.

Dbajmy o siebie i dzieciaczki :) ja kiedys np. tez trochę sie bałam mocniej odezwac. Czlowiek z wiekiem troche dojrzewa do stanowczosci. Tak jak w przypadku wizyt zaraz po porodzie w domu czy chociażby kolejki w laboratorium.

preg.png

age.png

age.png
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Tak szczerze to Poznań położniczo wypada niestety słabo.
    Dla mnie Polna tylko przy porodzie przedwczesnym i też mam wielką niedzieje, że nie będę musiała tam rodzić.
    Jak donoszę to Raszei albo Gniezno - zapisze się na zwiedzanie obu porodówek, pomyślimy jak rozegrać wszystko logistycznie i wtedy zdecyduje.
    Ja się jakoś odesłania nie boję, kwestia żeby jechać z rozkręconą akcja porodowa, to wtedy nie odsyłają. Ja ostatnio przyjechałam 6:30, o 7:30 pełne rozwarcie, 9:20 mlody na świecie. Przy takim przebiegu nie odsyłają.

Raszeja ma w sumie nie taki duży odsetek cięć cesarskich, jestem na grupie na fb „Rodzę w Raszei” i w sumie raczej pozytywne opinie tam się znajdują. Odwiedziny też tylko w wyznaczonych godzinach i na raz może przebywać tylko 1 osoba. Ja jak na okropne doświadczenie, z którym się tam musiałam zmierzyć to mimo wszystko oceniam dobrze sam oddział i szpital.

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    Raszeja ma w sumie nie taki duży odsetek cięć cesarskich, jestem na grupie na fb „Rodzę w Raszei” i w sumie raczej pozytywne opinie tam się znajdują. Odwiedziny też tylko w wyznaczonych godzinach i na raz może przebywać tylko 1 osoba. Ja jak na okropne doświadczenie, z którym się tam musiałam zmierzyć to mimo wszystko oceniam dobrze sam oddział i szpital.
    Ja mam wśród znajomych mieszane opinie, podobnie na grupie rodze w Poznaniu, ale to jak ze wszystkim 🤷‍♀️ tak obiektywnie, to Poznan wypada słabo, brak możliwości porodu do wody, niska dostępność zzo (Ja akurat nie planuje) i kilka innych kwestii. Co prawda są zmiany na lepsze, jak porównuje sprzed dwóch lat to np. Wiele szpitali w Poznaniu wprowadziło możliwość partnera przy cc, ale nadal do takich top szpitali to poznańskim daleko.

Dziewiarka lubi tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
  • smoothie Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Oj uwierz mi ze mozna!😆 jak rodzila moja szwagierka wczesniaka 34tc to do szpitala pojechala tesciowa tesc i 2 doroslego rodzenstwa czyli bracia męża. Na nic sie zdały moje gadki ze oni chyba nie bedą zadowoleni. Bo to wczesniak taki bez w ogole symptomów ze sie wczesniej urodzi (wody odeszly poprostu)
    Do dziewczyny obok przychodzilo poł oddziału. (Pracowala w tym szpitalu) a ona ani pokarmu nie miala po cc, dostala goraczki a synek pod lampą. Tylko cichutka taka byla ze sie nic nie odezwalam a nie miala ochoty na zadne odwiedziny.
    Do kolejnej przyjechala cała rodzina męża łącznie z bratem męża z żoną i dziecmi takimi 10-12lat. Kilkanascie osob przy lozku. Kobieta plakała, maly nie chcial ssać. Teściowa na głos darla sie na nią ze ma "za chude mleko bo za malo przytyla" maz zero wsparcia. No naogladalam sie🫣 na szczescie pielegniarki wyprosily to towarzystwo .
    Nie mialam oczywiscie na mysli meża czy mamy :) to najblizsze osoby ktore raczej wspomagają. Po cc zwlaszcza maż mi pomagał isc pod prysznic zebym nie zemdlała, bo mialam oba bardzo ciezkie porody zakonczone po 2 godzinnym parciu cc. To normalne. Ale niektorzy to sobie cyrk z neonatologii robią.
    Ja rodzilam przed covidem. Moze teraz ludzie troche bardziej sie pilnują, boją i przede wszystkim myślą.

Dbajmy o siebie i dzieciaczki :) ja kiedys np. tez trochę sie bałam mocniej odezwac. Czlowiek z wiekiem troche dojrzewa do stanowczosci. Tak jak w przypadku wizyt zaraz po porodzie w domu czy chociażby kolejki w laboratorium.

Masakra jakaś 🫣 Mam nadzieję, że nigdy nie będę miała okazji trafić na taki tabun :O
    Pierworodna rodziłam na samym początku covida więc nienajlepiej wspominam pobyt w klinice. Nawet personel był okrojony bo pielgniarki i położne musiały się trzymać jednego miejsca.
    No i jedyne o czym marzyłam to żeby mieć Męża przy sobie,a taka możliwość została mi odebrana.
    Dlatego przy kolejnym porodzie byłam naprawdę szczęśliwa,że większość czasu w szpitalu spędziliśmy razem w pojedynczej sali ❤️
    Chciałabym żeby teraz też tak było i dziewczynki były razem z nami.

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Ahossik91 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy drugim miałam pojedyncza salę:) suuper sprawa. Łazienka w sali duzo prywatności. Mąż przychodził, raz wział córeczkę ze sobą. Bardzo miło wspominam. Mam nadzieje ze teraz tez mi sie jedynka trafi😁

preg.png

age.png

age.png
‹‹ 285 286 287 288 289
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ