Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Jasmin1517 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Tak do Powidza mamy rzut beretem . A wiesz kto jest ordynatorem w Gnieźnie ? Tak pamiętam że pisałaś o Gnieźnie . A czy oddział położniczy jest w tym nowym szpitalu ? Bo jak kiedyś moja teściowa leżała to pożal się Boże nawet umierać tam bym nie chciała .
    Oddział położniczy jest w nowym budynku. Sale nowoczesne, dwuosobowe, wyposażone (polecam zwrócić uwagę, żeby wybrać łóżko nie pod klimą, bo ona jest na cały oddział i nie da się jej wyłączyć 🫣). Ogółem na oddziale obowiązuje również zakaz odwiedzin - goście mogą przychodzić do salki odwiedzin na zewnątrz, a malucha trzeba odstawić na oddział noworodkowy i w razie co wołają (mi to pasowało, bo mogłam na spokojnie kp i chodzić w siateczkowej bieliźnie, bez obawy, że do sąsiadki zaraz zwali się tabun gości).
    Sale porodowe też bez zarzutu, chociaż jak dla mnie trochę za krótkie łóżka 😅 Czy ochrona krocza to się nie wypowiem, bo u mnie nie mieli oporów żeby lekko naciąć. Z wad na pewno brak znieczulenia zewnątrzoponowego - dostałam tylko paracetamol w kroplówce, pomógł szałowo 🙈
    Ogółem polecam, pielęgniarki miłe, jest wszystko czego potrzeba i nawet jedzenie dobre. Dla porównania odwiedzałam znajomą na Polnej - sale dawno nie widziały remontu, po 5-6 osób na sali i u każde po kilku gości, wiec niewiele spokoju. No, ale w przypadku jakiś komplikacji to wiadomo Polna jest zdecydowanie lepszym wyborem, bo Gniezno to chyba najniższy stopień referencyjności.

Sunday_92 lubi tę wiadomość

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta ❤️
    23.01.25 kolejna wizyta 🤞
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Ja mam tak samo, że połowę zapominam co lekarz mówi i cieszę się, że mój mąż zawsze przy mnie jest i słucha. Do tej pory chodził na każdą wizytę, za 2 tygodnie mam kolejną, a dzień później połówkowe, więc tym razem pójdę sama na normalną wizytę, żeby nie musiał urywać się z pracy a na połówkowe już razem. Z mężem jest jakoś dużo raźniej 😊

Ja aż nie wierzę, że zbliżają nam się połówkowe 🙈😍 ma która już w tym tygodniu?
    Ja mam połówkowe równo za tydzień w poniedziałek 🥰

Na połówkowe idę z mężem, ogólnie na wszystkie wizyty staramy się chodzić razem. Ja akurat nie mam żadnego problemu z badaniem dopochwowym przy mężu, ale akurat jakoś w tej ciąży autentycznie nie miałam ani jednego badania usg przez pochwe.
    Od pierwszej wizyty w 6tc miałam usg robione przez brzuch. Szyjke też mi lekarka od 16tc mierzy przez brzuch. Zobaczymy jak będzie na polowkowych bo to inna lekarka która się w tym specjalizuje więc może będzie chciała dopochwowo też zrobić, nie wiem.

Luna_ lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
    02/04 - następna wizyta 🤞
    17/03 - połówkowe 🤞

age.png

preg.png
  • dzikaplaża Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Super 🤩

Dziewczyny , ja chodzę prywatnie do lekarza do kliniki i u mnie dwie ostatnie wizyty to takie że nam w ogóle lekarz nie pokazał bobasa na USG, niby widzieliśmy co on tam patrzy, ale sprawdzał tylko przekrój głowy, zmierzył sobie nogę , a resztę to nie wiem, czarna breja na ekranie…. Na płeć nawet nie popatrzył, ja już nawet nie śmiałam się zapytać.
    O nie, myślałam że prywatnie zawsze trzymają jakis poziom 🙄

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
    21-23dpt krwawienie - krwiak?
    28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
    7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
    9+5 wizyta 2.91 cm / 150
    11+0 4.45 cm / 164
    12+4 6.55 cm / 154
    prenatalne ✅️
    Pappa ✅️
    NIPT ✅️

8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi94 wrote:
    Daję znać że na zaufajpołożnej promka na szkole rodzenia online + kod na 10% “zaufaj10”, od jutra będzie drożej, bo codziennie dźwigają ceny 🫣
    Polecam kupiłam na walentynki była promka też

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Oddział położniczy jest w nowym budynku. Sale nowoczesne, dwuosobowe, wyposażone (polecam zwrócić uwagę, żeby wybrać łóżko nie pod klimą, bo ona jest na cały oddział i nie da się jej wyłączyć 🫣). Ogółem na oddziale obowiązuje również zakaz odwiedzin - goście mogą przychodzić do salki odwiedzin na zewnątrz, a malucha trzeba odstawić na oddział noworodkowy i w razie co wołają (mi to pasowało, bo mogłam na spokojnie kp i chodzić w siateczkowej bieliźnie, bez obawy, że do sąsiadki zaraz zwali się tabun gości).
    Sale porodowe też bez zarzutu, chociaż jak dla mnie trochę za krótkie łóżka 😅 Czy ochrona krocza to się nie wypowiem, bo u mnie nie mieli oporów żeby lekko naciąć. Z wad na pewno brak znieczulenia zewnątrzoponowego - dostałam tylko paracetamol w kroplówce, pomógł szałowo 🙈
    Ogółem polecam, pielęgniarki miłe, jest wszystko czego potrzeba i nawet jedzenie dobre. Dla porównania odwiedzałam znajomą na Polnej - sale dawno nie widziały remontu, po 5-6 osób na sali i u każde po kilku gości, wiec niewiele spokoju. No, ale w przypadku jakiś komplikacji to wiadomo Polna jest zdecydowanie lepszym wyborem, bo Gniezno to chyba najniższy stopień referencyjności.
    O dziękuję za informację z pierwszej ręki . Ja i tak cc ale sale dwu osobowe do mnie bardziej przemawiają . Choć no na Polnej muszą gdzieś te wszystkie pacjentki przyjąć więc i łóżka kładą gdzie się da . Pamiętam jak leżałam tam na histeroskopii jak moja dr tam jeszcze pracowała to leżałam w sali dwu osobowej . Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest poród prywatny ale przy takiej szyjce i nie wiadomo jak to dalej się potoczy no muszę zrobić rozeznanie . A chodzisz gdzieś do lekarza do Gniezna ?

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • magda87 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie.

U nas wszystko ok. Szyjka też.

300g chłopiec rośnie i ma się dobrze 💕

Mam już skierowanie na test ogtt, będą pite te słodkości :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:27

Sunday_92, Platynova55, Lia., Zielona2024, Dziewiarka, Domi94, Krysia23, adu, Luna_, dzikaplaża, SandraH.97 lubią tę wiadomość

Ona 37 lat
    On 35 lat
    Starania od: 2020
    Ciąża 2021 - poronienie w7tyg
    Sono hsg - drożne oba jajowody
    2023: 2x IUI ❌
    2024 sierpień: stymulacja do IVF ✔️
    2024 sierpień: punkcja: otrzymano 4 zarodki 5 dniowe ❄️❄️❄️❄️ ✔️
    Zagrożenie hiperstymulacją- transfer przesunięty na październik
    3.10. pierwszy criotransfer 4bb❄️❌
    9dpt beta < 2.4 mlU/ml
    13dpt beta: 134,4 mlU/ml - błąd laboratoryjny? :/
    15dpt beta < 2.4 mlU/ml

14.11. drugi criotransfer 3bb❄️ embryoglue
    8dpt ⏸️
    9dpt 109,57 mlU
    11dpt 244,61 mlU
    13dpt 538,71 mlU
    19dpt pierwsze usg, jest zarodek 🥹
    20.12 wizyta usg - mamy ♥️🥹
    16.01 wizyta usg - mam już 5cm ☺️
    27.01 I badania prenatalne, wszystko ok 🙂 6,34 cm chłopczyka 🩵
    17.03 II badania prenatalne

Na zimowisku 4bc❄️ i 5cc❄️

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Super 🤩

Dziewczyny , ja chodzę prywatnie do lekarza do kliniki i u mnie dwie ostatnie wizyty to takie że nam w ogóle lekarz nie pokazał bobasa na USG, niby widzieliśmy co on tam patrzy, ale sprawdzał tylko przekrój głowy, zmierzył sobie nogę , a resztę to nie wiem, czarna breja na ekranie…. Na płeć nawet nie popatrzył, ja już nawet nie śmiałam się zapytać.
    U mnie ostatnio na wizycie też chwila ciszy ale dr wspomniała że pomierzy wszystko sobie i będziemy opowiadać. Zdjęcie mamy z każdej wizyty . Skoro płacisz to się odezwij płacisz za to więc powinnaś wiedzieć jak najwięcej .

dzikaplaża lubi tę wiadomość

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    O dzięki za info, to mnie mocno przekonuje, że jeśli uda się donosić bez komplikacji to pewnie się zdecyduje. My co prawda do Gniezna mamy 45km, a do Poznania 15km, ale organizacyjnie łatwiej nam tam będzie synka do dziadków podrzucić na czas porodu, a dojazd s5 to tak naprawdę pol godziny, do Poznania w korkach dluzej pojedziemy. Dla mnie odwiedziny na korytarzu też na plus, bo mąż pewnie wpadnie na chwilę, tak to i tak będzie się synkiem zajmował w domu (przy pierwszym bobo bym pewnie inaczej powiedziała 😂). Ja zzo i tak nie chce, mi zalezy na mozliwie jak najmniej zmedykalizowanym porodzie. No nic, najpierw trzeba donosić i potem będę decydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:50

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
  • Ahossik91 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:

Ja to nigdy nie zrozumiem odwiedzania noworodka i swiezo upieczonej mamy w szpitalu po porodzie...ludzie za grosz wyczucia nie mają. Do szpitala to powinien przyjsc mąż, partner ewentualnie jak go brak to mama czy siostra czy przyjaciólka zeby pomóc sie umyć czy jedzenie przyniesć. Ogolnie pomóc. Wkurzali mnie ludzie przychodzący do szpitala "pogapić sie" 2-3h na noworodka i mame po porodzie i oceniający to i to i lamentujacy nad tą biedną co dopiero rodzacą, ciocie babcie dziadki jakieś dzieci z dalszej rodzimy nawet. Przy rekordzistce dzien po jak urodzilam było przy łóżku 12 osób. A nawet jesli jej to pasowalo to napewno kobietom obok nie. Ja zastrzeglam ze w szpitalu mogę widziec tylko męża i ew. jak on nie bedzie mógł bo coś to moją mamę z jedzonkiem. Nawet moje dzieci jak nie będa bardzo chciały przyjsc to przyjadą na wypis po siostrzyczkę :) ew. Na 10 minut jak bedą bardzo lamentować.
    I nikt jakoś nie rozumie ze wnosi do szpitala wirusy bakterie i inne :/ a potem w wiadomosciach ze 4 tygodniowe dziecko walczy o zycie z krztuścem czy po opryszczce .

preg.png

age.png

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega się cieszę z Waszych wizyt, dziewczyny ❤️ Nawet jak nie mam czasu nic napisać, to podczytuję Was z ukrycia. Czekam tylko na informacje, czy wszystko jest w porządku, a jak załączycie zdjęcia to już w ogóle bajka! No cieszę się jak ze swoich ❤️

W ogóle to właśnie się zorientowałam, że dzisiaj jest dzień mężczyzny. A więc po dniu kobiet przyszła kolej na naszych małych panów 🥳 Wszystkiego najlepszego dla nich, niech rosną zdrowi, rozkochują nas w sobie i niech niczego im w brzuszkach nie brakuje 🩵

Dziewiarka, Domi94, Luna_ lubią tę wiadomość

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    16.01: 3,08 cm ruszającego się misia 🐻
    06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
    27.02: 14 cm dzieciątka 🌈

preg.png
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    O dzięki za info, to mnie mocno przekonuje, że jeśli uda się donosić bez komplikacji to pewnie się zdecyduje. My co prawda do Gniezna mamy 45km, a do Poznania 15km, ale organizacyjnie łatwiej nam tam będzie synka do dziadków podrzucić na czas porodu, a dojazd s5 to tak naprawdę pol godziny, do Poznania w korkach dluzej pojedziemy. Dla mnie odwiedziny na korytarzu też na plus, bo mąż pewnie wpadnie na chwilę, tak to i tak będzie się synkiem zajmował w domu (przy pierwszym bobo bym pewnie inaczej powiedziała 😂). Ja zzo i tak nie chce, mi zalezy na mozliwie jak najmniej zmedykalizowanym porodzie. No nic, najpierw trzeba donosić i potem będę decydować.

Ja nastawiam się w 1 kolejności na Raszei. Na Polnej rodzić bez wykupionej położnej strach. Raszeja dla mnie ok, rok temu przy poronieniu mogłam liczyć na empatię i dobrą opiekę, a co najważniejsze to jest kameralnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:27

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    preg.png
  • Zielona2024 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    Ja nastawiam się w 1 kolejności na Raszei. Na Polnej rodzić bez wykupionej położnej strach. Raszeja dla mnie ok, rok temu przy poronieniu mogłam liczyć na empatię i dobrą opiekę, a co najważniejsze to jest kameralnie.
    Może się spotkamy, ja też wstępnie tam planuję a termin ten sam :)

Dziewiarka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    Dla mnie Polna to też nie jest pierwszy wybór, ale przy odpukać poważnych komplikacjach/porodzie przed 34tc to w Poznaniu jedyna opcja. Poprzednio rodziłam na Lutyckiej i porod super wspominam, ale mój prowadzący miał akurat dyżur, plus miałam swoją położną. Natomiast poporodowy masakra, dlatego już się drugi raz nie zdecyduje.

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Dla mnie Polna to też nie jest pierwszy wybór, ale przy odpukać poważnych komplikacjach/porodzie przed 34tc to w Poznaniu jedyna opcja. Poprzednio rodziłam na Lutyckiej i porod super wspominam, ale mój prowadzący miał akurat dyżur, plus miałam swoją położną. Natomiast poporodowy masakra, dlatego już się drugi raz nie zdecyduje.

Moja hierarchia wygląda tak:
    1) Raszei
    2) Św. Rodziny
    3) Polna (i zamierzam dogadać się z położną, że jeśli tam wyląduję to chcę jej usługi wykupić)
    Te wybory w sumie pokrywają się z ocenami w rankingu rodzić po ludzku. Mam nadzieję, że ciążę donoszę i odpadnie mi temat Polnej. Bardziej boję się ewentualnego braku miejsc na oddziale w Raszei i przekierowania.

18.02 ⏸️ naturalnie
    👼 Miłosz trisomia 22
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Ja to nigdy nie zrozumiem odwiedzania noworodka i swiezo upieczonej mamy w szpitalu po porodzie...ludzie za grosz wyczucia nie mają. Do szpitala to powinien przyjsc mąż, partner ewentualnie jak go brak to mama czy siostra czy przyjaciólka zeby pomóc sie umyć czy jedzenie przyniesć. Ogolnie pomóc. Wkurzali mnie ludzie przychodzący do szpitala "pogapić sie" 2-3h na noworodka i mame po porodzie i oceniający to i to i lamentujacy nad tą biedną co dopiero rodzacą, ciocie babcie dziadki jakieś dzieci z dalszej rodzimy nawet. Przy rekordzistce dzien po jak urodzilam było przy łóżku 12 osób. A nawet jesli jej to pasowalo to napewno kobietom obok nie. Ja zastrzeglam ze w szpitalu mogę widziec tylko męża i ew. jak on nie bedzie mógł bo coś to moją mamę z jedzonkiem. Nawet moje dzieci jak nie będa bardzo chciały przyjsc to przyjadą na wypis po siostrzyczkę :) ew. Na 10 minut jak bedą bardzo lamentować.
    I nikt jakoś nie rozumie ze wnosi do szpitala wirusy bakterie i inne :/ a potem w wiadomosciach ze 4 tygodniowe dziecko walczy o zycie z krztuścem czy po opryszczce .

Już miałam napisać jak to nie rozumiesz odwiedzania, a potem czytam i myślę mąż Ok,mama Ok, to kto do cholery miałby mnie odwiedzać ?!😅 😅 U mnie się pojawiał do tej pory Mąż i córka, mama była na chwilę(mniejsza klinika, nie szpital). Bez jaj kogo można zapraszać świeżo po porodzie, przecież pod 2 -3 dniach jak już nie można wytrzymać to można zapraszać do domu.
    Akurat dla mnie pierwszy miesiąc jest dla naszego wąskiego grona rodzinnego ale rozumiem,że niektórzy mają inne potrzeby :p

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • smoothie Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratuluję udanych wizyt !!❤️

Krysia no bez żartów, rozumiem,że za publiczne pieniądze można zwalić wszystko na nfz, ale na prywatnej wizycie wymagaj podwójnie, nie daj się :)

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • magda87 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    1) Raszei
    2) Św. Rodziny
    3) Polna (i zamierzam dogadać się z położną, że jeśli tam wyląduję to chcę jej usługi wykupić)
    Te wybory w sumie pokrywają się z ocenami w rankingu rodzić po ludzku. Mam nadzieję, że ciążę donoszę i odpadnie mi temat Polnej. Bardziej boję się ewentualnego braku miejsc na oddziale w Raszei i przekierowania.

Ja mam podobną hierarchię ale mi no. bliżej do Szamotuł i Międzychodu więc zobaczymy;)

Ona 37 lat
    On 35 lat
    Starania od: 2020
    Ciąża 2021 - poronienie w7tyg
    Sono hsg - drożne oba jajowody
    2023: 2x IUI ❌
    2024 sierpień: stymulacja do IVF ✔️
    2024 sierpień: punkcja: otrzymano 4 zarodki 5 dniowe ❄️❄️❄️❄️ ✔️
    Zagrożenie hiperstymulacją- transfer przesunięty na październik
    3.10. pierwszy criotransfer 4bb❄️❌
    9dpt beta < 2.4 mlU/ml
    13dpt beta: 134,4 mlU/ml - błąd laboratoryjny? :/
    15dpt beta < 2.4 mlU/ml

14.11. drugi criotransfer 3bb❄️ embryoglue
    8dpt ⏸️
    9dpt 109,57 mlU
    11dpt 244,61 mlU
    13dpt 538,71 mlU
    19dpt pierwsze usg, jest zarodek 🥹
    20.12 wizyta usg - mamy ♥️🥹
    16.01 wizyta usg - mam już 5cm ☺️
    27.01 I badania prenatalne, wszystko ok 🙂 6,34 cm chłopczyka 🩵
    17.03 II badania prenatalne

Na zimowisku 4bc❄️ i 5cc❄️

preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod tym względem cieszyłam się, że w 2021 nikt nie mógł odwiedzać w szpitalu bo była cisza i spokój. Po porodzie też na pierwsze odwiedziny zgodziłam się chyba po dwóch czy trzech tygodniach. Teraz zamierzam podobnie.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda87 wrote:
    Ja mam podobną hierarchię ale mi no. bliżej do Szamotuł i Międzychodu więc zobaczymy;)

Ja z kolei bałabym się rodzić w szpitalu o referencyjności niższej niż II 🙈

18.02 ⏸️ naturalnie
    👼 Miłosz trisomia 22
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    1) Raszei
    2) Św. Rodziny
    Tak szczerze to Poznań położniczo wypada niestety słabo.
    Dla mnie Polna tylko przy porodzie przedwczesnym i też mam wielką niedzieje, że nie będę musiała tam rodzić.
    Jak donoszę to Raszei albo Gniezno - zapisze się na zwiedzanie obu porodówek, pomyślimy jak rozegrać wszystko logistycznie i wtedy zdecyduje.
    Ja się jakoś odesłania nie boję, kwestia żeby jechać z rozkręconą akcja porodowa, to wtedy nie odsyłają. Ja ostatnio przyjechałam 6:30, o 7:30 pełne rozwarcie, 9:20 mlody na świecie. Przy takim przebiegu nie odsyłają.

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
‹‹ 285 286 287 288 289
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ