X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patabr wrote:
    Ja właśnie wychodzę z przychodni z krzywej i stanowczo muszę odczarować plotki o badaniu. Polecam od siebie cytrynową glukoze, smakowała serio bardzo dobrze, dopiero na końcówce czuć było ulep w gardle, a tak to nawet piłam ze smakiem 😅
    Naprawdę naczytałam się mnóstwa rzeczy o tym badaniu, a było to ..zwykłe badanie, żadnych ekscesów, także będzie dobrze!☀️
    Hehe, miałam podobne wrażenie. Już kiedyś przy diagnostyce miałam badaną krzywą. Pamiętam ile to się nie nasłuchałam jakie to okropne itd, a nie było aż tak źle. Też miałam cytrynę i smakowało to jak landrynki czy lizaki cytrynowe.

Patabr lubi tę wiadomość

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak ktoś źle coś zniósł będzie o tym często mówił, a kto zniósł dobrze to szybko zapomni i nie będzie tematu😉
    Mam wrażenie, że czytałam chyba tylko złe historie o in vitro, ciąży. Niebawem krzywa glukozowa. A potem pewnie poród. 😅

Bbbuuu, Wojcinka lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Kreska41 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim mieście, w żadnym.laboratorium nie reflektuje samakowej.
    Trzeba mieć zwykła.

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1
    12.12.24--->II 🤰
    8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
    22.08.2025---> termin 🙏
    Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
    Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska41 wrote:
    Trzeba mieć zwykła.
    U mnie była informacja, że trzeba mieć swoją glukozę. Myślę, że jak kupisz w aptece smakową i weźmiesz ze sobą to nie będzie problemu.

Rzelka, mam podobne wrażenie. Pamiętam ile to się naczytałam o bólu podczas ivf. Tak samo nasłuchałam się od mojej siostry i koleżanki „jaka to ciąża jest okropna”. Pomimo, że u obu przebiegała bezproblemowo i zaszły naturalnie. Nie wiem, może moje wcześniejsze problemy zdrowotne+ ivf tak zahartowało mnie, że idę przed siebie i nie analizuje tego „jaka jestem biedna”.

Rzelka lubi tę wiadomość

Starania od 02.2023
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska41 wrote:
    Trzeba mieć zwykła.

Nie wiem czy mówisz o tym, że mają na stanie czy że możesz zabrać swoją, ale ja miałam kupioną w aptece, bo w przychodni mieli tylko taką zwykłą i to same panie mi powiedziały, że mogę zabrać swoją. Myślę, że tak jak mówi Bbuu jak weźmiesz to pewnie Cię nie wyrzucą z tym, a to kosztuje 5 zł, więc też nie dramat :)

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patabr wrote:
    Ja właśnie wychodzę z przychodni z krzywej i stanowczo muszę odczarować plotki o badaniu. Polecam od siebie cytrynową glukoze, smakowała serio bardzo dobrze, dopiero na końcówce czuć było ulep w gardle, a tak to nawet piłam ze smakiem 😅
    Naprawdę naczytałam się mnóstwa rzeczy o tym badaniu, a było to ..zwykłe badanie, żadnych ekscesów, także będzie dobrze!☀️
    A ja tej cytrynowej nie mogłam przełknąć . Piłam i piłam tą glukozę i marzyłam by już się skończyła . Jak dla mnie za słodkie ( może przez to że nie jadam na codzień słodyczy ) a na końcu czułam kwas w gardle od tego smaku cytrynowego. W czasie picia już musiałam wyjść na dwór bo mi było niedobrze ( ale tu też przez moje wymioty mogła mnie zemdlić ) i cały czas siedziałam w samochodzie z otwartymi drzwiami. Jakoś udało się dotrwać .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    U mnie była informacja, że trzeba mieć swoją glukozę. Myślę, że jak kupisz w aptece smakową i weźmiesz ze sobą to nie będzie problemu.

Rzelka, mam podobne wrażenie. Pamiętam ile to się naczytałam o bólu podczas ivf. Tak samo nasłuchałam się od mojej siostry i koleżanki „jaka to ciąża jest okropna”. Pomimo, że u obu przebiegała bezproblemowo i zaszły naturalnie. Nie wiem, może moje wcześniejsze problemy zdrowotne+ ivf tak zahartowało mnie, że idę przed siebie i nie analizuje tego „jaka jestem biedna”.
    Myślę że zależy jaki kto ma próg bólu ale i stan psychiczny . Co do ivf po żadnym nie czułam się źle mimo że groziła mi hiperka ja dalej funkcjonowałam normalnie po żadnym zabiegu nie miałam l4 bo czułam się ok . Wiadomo coś tam zakuło czy zabolało ale machnęłam ręką szłam dalej . Ja przeszłam długą i wyboistą drogę by zajść w ciążę czekałam latami na ten moment . Dziwiłam się jak każdy narzeka a to że źle się czuję że przytyła a mi zależało tylko by zajść i szczęśliwie urodzić . Czułam się hm jak gorszy sort . Po wielu latach zaczęłam myśleć inaczej szukać pozytywów mimo że nadal się nie udawało . Jak zaszłam w ciążę to będąc na tym etapie powiem że miałam inne wyobrażenie o ciąży i całej tej „otoczce „ czuję się fatalnie ostatni raz wymiotowałam dwa dni temu , choć w porównaniu do pierwszych 16tc to niebo a ziemia bo wtedy miałam mdłości i odruch wymiotny 24/24 nie mogę jeść większość produktów bo mnie odrzuca a strach przed tym że młody nie będzie przybierał kłębi mi się cały czas w głowie . Akcja że skracająca się szyjka w16tc dała mi po dupie że stracę dziecko Będąc na tym etapie dziękuję Bogu że jestem w ciąży ale czuję się fatalnie i nie mam zamiaru tego ukrywać. Na każdego hormony działają inaczej i każdy ma prawo czuć się źle jak i dobrze . Ja mimo mojej drogi powinnam czuć się zahartowana a jednak czasami jestem bezsilna … Jak ktoś pyta jak się czuję mówię szczerze ale też nie narzekam każdemu jak jest ciężko ale to minie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 08:03

Nadzieja Ryga, Bbbuuu, Zielona2024 lubią tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Nadzieja Ryga Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Bo jak ktoś źle coś zniósł będzie o tym często mówił, a kto zniósł dobrze to szybko zapomni i nie będzie tematu😉
    Mam wrażenie, że czytałam chyba tylko złe historie o in vitro, ciąży. Niebawem krzywa glukozowa. A potem pewnie poród. 😅

Miałam w życiu 3 razy krzywa cukrowa - 2 jak nie byłam w ciąży - nic mi nie dolegało, normalnie wróciłam do pracy i odrabiałam nieobecność
    Trzecia krzywa miałam w 14 tygodniu po odstawieniu leków.... Poszłam na krzywa jak zawsze a okazała się dla mnie najgorszym badaniem - nie byłam w stanie wrócić sama do domu - musiałam zostać odebrana (choć to 500 m), zjadłam kęs chleba i spałam przez 3 h. Pomimo problemów z wysokim ciśnieniem cały dzień organizm miał bardzo niskie ciśnienie....
    Dlatego tak teraz obawiam się tego badania i robię je tak aby od razu był ktoś w pogotowiu cały dzień bo nie wiem jak zareaguje....

• An_veherzhynska Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,
    Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.

Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są w trakcie PIERWSZEJ CIĄŻY lub są po urodzeniu PIERWSZEGO DZIECKA.
    Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 15 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.
    W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u

W razie pytań lub uwag proszę o kontakt na adres mailowy - [email protected]
    Z wyrazami szacunku,
    Anastasiia Veherzhynska

• Domel98 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny właśnie jestem na krzywej cukrowej. Dostałam
    Smak malinowy, nawet smaczny lecz cały czas walczę żeby tego nie zwymiotować. Zostało ostatnie 20 minut do ostatniego pomiaru. Mam nadzieję że wytrwam. Zalewają mnie jakieś dziwne poty.. nie jest to najprzyjemniejsze badanie niestety.

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:

Mi nie chodzi o rozczulanie się nad sobą, bo jeśli ktoś faktycznie źle się czuje to czemu nie? Bardziej mam na myśli to, że ktoś kto ma lub miał silne dolegliwości, to będzie mówił częściej i więcej o tym, niż ktoś, kto na pytanie o swoje samopoczucie może odpowiedzieć krótkim "dobrze". I to, że relacje o kiepskich odczuciach są częstsze i dłuższe buduje w naszych głowach nieprzyjemny obraz zabiegu/badania/ciąży/porodu/połogu itp. Np. w mojej głowie ciągle dźwięczą jakieś makabryczne relacje z sali porodowej dwóch kuzynek i mojej mamy, a przecież porodów w rodzinie było dziesiątki i te pozostałe kobiety niewiele o tym mówią, bo nie mają za bardzo co opowiadać. Jak wziąć to pod uwagę, to jednak większość porodów przebiega dobrze, normalnie, albo chociaż poprawnie. I tego się trzymajmy 😄

Britta, Patabr lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

preg.png
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Mi nie chodzi o rozczulanie się nad sobą, bo jeśli ktoś faktycznie źle się czuje to czemu nie? Bardziej mam na myśli to, że ktoś kto ma lub miał silne dolegliwości, to będzie mówił częściej i więcej o tym, niż ktoś, kto na pytanie o swoje samopoczucie może odpowiedzieć krótkim "dobrze". I to, że relacje o kiepskich odczuciach są częstsze i dłuższe buduje w naszych głowach nieprzyjemny obraz zabiegu/badania/ciąży/porodu/połogu itp. Np. w mojej głowie ciągle dźwięczą jakieś makabryczne relacje z sali porodowej dwóch kuzynek i mojej mamy, a przecież porodów w rodzinie było dziesiątki i te pozostałe kobiety niewiele o tym mówią, bo nie mają za bardzo co opowiadać. Jak wziąć to pod uwagę, to jednak większość porodów przebiega dobrze, normalnie, albo chociaż poprawnie. I tego się trzymajmy 😄
    Wiadomo, jak ktoś się czuje źle czy ma problemy z ciążą to niech odpoczywa ile się da.

Chociaż będąc w ciąży niektóre ciężarne wyjątkowo działają mi na nerwy. Sama mam u siebie w bliskim otoczeniu 2 „księżniczki”, które będąc w ciąży nie robiły dosłownie nic, a ich ciąża przebiegała bezproblemowo. Jedna jak dowiedziała się, że jest w ciąży to stwierdziła, że nie będzie nosić butelki wody „bo jest w ciąży” i jej mąż przez cały wspólny wyjazd nosił dosłownie wszystko za nią. Druga przez całą ciążę nie była ani razu w sklepie i nic nie ugotowała ani nie sprzątała w domu. Tylko kanapa i netflix, a jej teściowa pracowała na cały etat i przywoziła gotowe obiadki. Nie mówiąc o tym, że od pierwszej wizyty u gin obie były na L4. Ja bym po prostu psychicznie tak nie wyrobiła, bo miałabym wrażenie, że przeginam i wykorzystuję swoich najbliższych. Nie mówię oczywiście o sytuacjach gdy są plamienia, czy ciąża zagrożona. Sama raz dostałam na początku ciąży większego plamienia- na szczęście nie groźnego i przez to przez kilka dni leżałam i pachniałam.

Starania od 02.2023
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Abcdeka Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam ostatnio badanie obciążenia i na czczo wyszło 78, po 1 godzinie 94 i po 2 godzinach 51. Nie ma cukrzycy ale za 3 tygodnie dostanę skierowanie do dietetyka. Zastanawiam się o czym świadczą takie wyniki. Jestem w 24 tygodniu.

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    👰🏼🤵🏼2024
    Starania od: 1.2024

AMH: 12,8 (nie mam PCOS) ❌
    Cykle owulacyjne ✅

Suplementacja obydwoje ✅ (ona Prenatal Duo - od 6.2024, on Tenfertil On - od 8.2024)

Wyniki nasienia po suplach u Niego, sierpień -> grudzień:
    Koncentracja 6 mln/ml -> 5,5mln/ml ❌
    Morfologia 1% -> 0% ❌
    Żywe plemniki +14% ✅
    Ruchliwe plemniki +15% ✅

Kwalifikacja pod In Vitro (na podstawie wyników badań).

06.2024 ciąża biochemiczna ❌
    24.12.2024 ⏸️
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 4 maja, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcdeka wrote:
    Hej, ja miałam ostatnio badanie obciążenia i na czczo wyszło 78, po 1 godzinie 94 i po 2 godzinach 51. Nie ma cukrzycy ale za 3 tygodnie dostanę skierowanie do dietetyka. Zastanawiam się o czym świadczą takie wyniki. Jestem w 24 tygodniu.

Ten ostatni pomiar to już hipoglikemia, za nisko spadło i dlatego trzeba nad tym pracować.

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    preg.png
  • Britta Autorytet

Wysłany: 4 maja, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jak wam mijają ciąże? Mam nadzieję, że spokojnie i bezproblemowo ❤️

Dzisiaj zamówiliśmy z mężem wyprawkę na allegro, bo nie mamy nic jak na razie oprócz kilku ciuszków. Wszystko do torby dla mnie do szpitala, dla dziecka, laktator itp. Z markami trochę strzelaliśmy w ciemno, bo nie mamy doświadczenia co się najlepiej sprawdzi, ale cóż 🐣 coś trzeba było wybrać.
    Czy wy też już się przygotowujecie, czy się pospieszyłam? ☺️

smoothie, Dziewiarka, Patabr, Bbbuuu, Sreberko, osiecka89, Zielona2024 lubią tę wiadomość

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 4 maja, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Dzień dobry, jak wam mijają ciąże? Mam nadzieję, że spokojnie i bezproblemowo ❤️

Dzisiaj zamówiliśmy z mężem wyprawkę na allegro, bo nie mamy nic jak na razie oprócz kilku ciuszków. Wszystko do torby dla mnie do szpitala, dla dziecka, laktator itp. Z markami trochę strzelaliśmy w ciemno, bo nie mamy doświadczenia co się najlepiej sprawdzi, ale cóż 🐣 coś trzeba było wybrać.

Hej !
    Akurat z wyprawką szpitalną spokojnie sobie poczekam do czerwca albo później. Raczej dużo tego nie potrzebuję, z apteki to pewnie max 2 dni wysyłka. Tak poza tym to też mam jedynie kilka ciuszków :)
    U mnie w miarę spokojnie, chociaż mam w sobie jakiś niepokój z tytułu kontroli cukrów w cukrzycy.Chyba tak już zostanie do końca :> Wizyta jutro więc zobaczę co słychać u malucha.

Britta, osiecka89 lubią tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 4 maja, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:

U mnie jak do tej pory wszystko ok, ale kopniaki dostaję coraz mocniejsze z dnia na dzień, niektóre już nawet wyraźnie widać a przecież dopiero dwa tygodnie temu zaczęłam w ogóle je czuć! :O w środę mam wizytę, powiem doktorowi żeby dokładnie sprawdził, czy to oby nie jakiś Obcy tam rośnie, bo czasami to się boję, że jak tak dalej pójdzie to za miesiąc się przebije przez skórę. Za to mąż zachwycony, bo też już może poczuć.
    Zapisałam się do szkoły rodzenia.
    Z wyprawką jeszcze sobie czekam. Powoli spływają do mnie rzeczy od znajomych i rodziny, więc na razie muszę to przejrzeć i zobaczyć, czego mi będzie brakować.

Britta, osiecka89, Zielona2024 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

preg.png
  • Britta Autorytet

Wysłany: 4 maja, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    U mnie jak do tej pory wszystko ok, ale kopniaki dostaję coraz mocniejsze z dnia na dzień, niektóre już nawet wyraźnie widać a przecież dopiero dwa tygodnie temu zaczęłam w ogóle je czuć! :O w środę mam wizytę, powiem doktorowi żeby dokładnie sprawdził, czy to oby nie jakiś Obcy tam rośnie, bo czasami to się boję, że jak tak dalej pójdzie to za miesiąc się przebije przez skórę. Za to mąż zachwycony, bo też już może poczuć.
    Zapisałam się do szkoły rodzenia.
    Z wyprawką jeszcze sobie czekam. Powoli spływają do mnie rzeczy od znajomych i rodziny, więc na razie muszę to przejrzeć i zobaczyć, czego mi będzie brakować.
    Hahaha 🤭 nie martw się, twój ósmy pasażer Nostromo raczej się nie przebije przez brzuch 🤣

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano głaskałam swoj brzuch. Poczułam, że w jednym miejscu jest bardziej wydęty i twardszy niż w innych. Popukałam chwilę w to miejsce i poczułam jak mały wariuje 🥰

Sreberko, Patabr, osiecka89, Britta, Zielona2024, Maggy_88 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2023
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:

Mam ubranka na 56 i 62, wózek, wanienkę ze stelażem, łóżeczko i dostawkę do salonu. W czerwcu planuję kupić fotelik do samochodu jak będą promocje w 8*
    Wyprawka apteczna w lipcu i torbę spakuję już ok 33 tygodnia. Chociaż mam nadzieję, że tym razem poród przedwczesny mnie nie zaskoczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 11:56

osiecka89, Britta, Zielona2024 lubią tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱
    2018 Z 🩷🤱

17.12.2024 🫄
    Widzimy się w sierpniu M 🩷

preg.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ