🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas po wizycie wszystko ok, Majusia waży 812 g na równe 25 tyg. ❤️❤️
Ja przytyłam dużo, bo 14 kg, a startowa też była ponad stan... Cukrzycy nie mam więc nie wiem jaki powód. W poprzednich ciążach do porodu miałam +13 teraz się obawiam, że dobije do 20Nadzieja Ryga, Sreberko, Dziewiarka, Zielona2024, osiecka89, Maggy_88 lubią tę wiadomość
-
Najważniejsze, że maluchy rosną prawidłowo. Kg zawsze się zgubi. Nie ma się co martwić na zapas. Ja się cieszę, bo w końcu porządnie czuję ruchy. Brzuch faluje, starsze córki czują kopniaki pod rączkami i jest ogólna radość w domu.
Dziewiarka, Zielona2024, Nadzieja Ryga, osiecka89, anakonda, Maggy_88, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
U mnie +5kg, ale startowałam z wysoką wagą niestety. Staram się pilnować jako tako, a przede wszystkim wrócić do liczenia kcal, ale nie idzie. We wtorek idę na krzywą, do tej pory cukry super i mam nadzieję, że tak zostanie.
Oglądacie Eurowizje? 😀"niby człowiek się brzydzi, ale wzroku oderwać nie może "Rzelka lubi tę wiadomość
-
osiecka89 wrote:U mnie +5kg, ale startowałam z wysoką wagą niestety. Staram się pilnować jako tako, a przede wszystkim wrócić do liczenia kcal, ale nie idzie. We wtorek idę na krzywą, do tej pory cukry super i mam nadzieję, że tak zostanie.
Oglądacie Eurowizje? 😀"niby człowiek się brzydzi, ale wzroku oderwać nie może "osiecka89 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Rzelka wrote:Oglądam 🤭 a co mnie jeszcze bardziej śmieszy - mąż razem ze mną! 😂
Mi też towarzyszy mąż! Mam nadzieję, że nie ukształtuje gustu muzycznego swojego syna po tym wieczorze 😂😂😂 -
osiecka89 wrote:Mi też towarzyszy mąż! Mam nadzieję, że nie ukształtuje gustu muzycznego swojego syna po tym wieczorze 😂😂😂
W tym roku wyjątkowe techno-party na tej Eurowizji.osiecka89, Sreberko lubią tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
-
Widziałam tylko urywki występu Steczkowskiej, ale dla mnie to żaden artyzm, a bezsensowne wycie. No, ale ja jestem duszą rockowo-metalową, więc może się nie znam 😄
Dziewiarka lubi tę wiadomość
-
Domel98 wrote:Na Lipcowym wątku już jest pierwsza rozpakowana mamuśka!
Raaaany, niedługo i na nas przyjdzie czas 😱😱
Jeszcze trochę, oby każda minimum do tego 37+0 się dokulała ☺️Domel98, Rzelka, osiecka89 lubią tę wiadomość
'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
-
Dziewiarka wrote:Jeszcze trochę, oby każda minimum do tego 37+0 się dokulała ☺️
Przedwczoraj byłam na glukozie. Myślałam, że jak się tej glukozy napiję to przynajmniej tego dnia nie będzie mi się chciało słodkiego. No cóż... 😅 Może jakby pozwolili się tą glukozą trochę podelektować, a nie wypić to tak na raz. No i bardzo dobrze czułam się w trakcie oczekiwania na pobrania krwi, ale mimo że od razu po ostatnim zjadłam kanapkę, napiłem się wody i było na tyle ok, że poszłam po zakupy, to po jakimś czasie zaczęła boleć mnie głowa i cały dzień byłam jakaś zamulona. Może to było przez opóźnione śniadanie i brak kawy, ale dobrze, że wzięłam urlop na ten dzień.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
-
Czy mi ciąża już rozmiękczyła mózg czy o co chodzi z tym, że jakiś trudno znaleźć opinie o wózkach na necie? Nawet na allegro przy niektórych ofertach opinie są (zazwyczaj tam gdzie tych opinii jest bardzo mało), a przy niektórych, najczęściej tych najczęściej ocenianych, nie mogę ich wyświetlić.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
-
Rzelka wrote:Czy mi ciąża już rozmiękczyła mózg czy o co chodzi z tym, że jakiś trudno znaleźć opinie o wózkach na necie? Nawet na allegro przy niektórych ofertach opinie są (zazwyczaj tam gdzie tych opinii jest bardzo mało), a przy niektórych, najczęściej tych najczęściej ocenianych, nie mogę ich wyświetlić.
Na fb jest grupa cos w stylu "jaki wozek wybrać?12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
12.12.24--->II 🤰
8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
22.08.2025---> termin 🙏
Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Rzelka wrote:Czy mi ciąża już rozmiękczyła mózg czy o co chodzi z tym, że jakiś trudno znaleźć opinie o wózkach na necie? Nawet na allegro przy niektórych ofertach opinie są (zazwyczaj tam gdzie tych opinii jest bardzo mało), a przy niektórych, najczęściej tych najczęściej ocenianych, nie mogę ich wyświetlić.
-
Hej dziewczyny, mam do was pytanie o wózek. Wiem, że ten temat był wiele razy wałkowany. Czy kupiłyście już wózek? Dostałam od mojej siostry marki „hartan” po jej dziecku i nasłuchałam się ochów i achów jaki jest super. Dzisiaj z mężem staraliśmy się rozkminić jak on funkcjonuje i jesteśmy przerażeni.
1. gondole trzeba wsadzić w spacerówkę, a to u nas trochę odpada. Mieszkam na 2 piętrze bez windy i będę musiała zostawiać wózek na dole i małego chcialam wnosić w gondoli. Mysle ze sąsiedzi nie będą zachwyceni jak za każdym razem będziemy zostawiać całkowicie rozłożony wózek.
2. Mam wrażenie że jest po prostu niestabilny.
Czy polecacie jakiś wózek w normalnej cenie z lekką gondolą którą można wnieść na piętro i nie zagrodzić przy tym klatki?Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url]
-
Bbbuuu wrote:Hej dziewczyny, mam do was pytanie o wózek. Wiem, że ten temat był wiele razy wałkowany. Czy kupiłyście już wózek? Dostałam od mojej siostry marki „hartan” po jej dziecku i nasłuchałam się ochów i achów jaki jest super. Dzisiaj z mężem staraliśmy się rozkminić jak on funkcjonuje i jesteśmy przerażeni.
1. gondole trzeba wsadzić w spacerówkę, a to u nas trochę odpada. Mieszkam na 2 piętrze bez windy i będę musiała zostawiać wózek na dole i małego chcialam wnosić w gondoli. Mysle ze sąsiedzi nie będą zachwyceni jak za każdym razem będziemy zostawiać całkowicie rozłożony wózek.
Czy polecacie jakiś wózek w normalnej cenie z lekką gondolą którą można wnieść na piętro i nie zagrodzić przy tym klatki?
Ja kupiłam Thule Urban Glide 3. Natomiast najlepiej to przetestować wózek, lepiej pojechać do sklepu i pojeździć różnymi. U nas jest duża różnica wzrostu i musi być opcja dopasowania wysokości rączki, w niektórych wózkach nawet ja idąc kopałam w kosz pod wózkiem.
'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
-
Bbbuuu wrote:Hej dziewczyny, mam do was pytanie o wózek. Wiem, że ten temat był wiele razy wałkowany. Czy kupiłyście już wózek? Dostałam od mojej siostry marki „hartan” po jej dziecku i nasłuchałam się ochów i achów jaki jest super. Dzisiaj z mężem staraliśmy się rozkminić jak on funkcjonuje i jesteśmy przerażeni.
Czy polecacie jakiś wózek w normalnej cenie z lekką gondolą którą można wnieść na piętro i nie zagrodzić przy tym klatki? -
Jak się miewacie, dziewczyny? 🤰🏼
U mnie zdrowie totalnie się posypało w trzecim trymestrze 😢 lekarz zwrócił uwagę, że dzidziuś trochę słabo rośnie, potem na badaniach wyszedł mi białkomocz, ale bez infekcji układu moczowego. Zaczęłam o tym czytać, że w połączeniu z wysokim ciśnieniem to może być oznaka stanu przedrzucawkowego. Zaraz pojechaliśmy do apteki kupić aparat do mierzenia ciśnienia (dotychczas go nie miałam, bo jestem niskociśnieniowcem). I niestety okazało się, że faktycznie mam wysokie ciśnienie, najczęściej ok 145/100. Dostałam dopegyt 3x1 tabl., ale jak na razie nie ma efektów.
Jakby tego było mało, złapało mnie paskudne zapalenie zatok, a z leków mogę tylko psikać do nosa sprejem Prenalen. Nawet paracetamolu unikam, tylko raz w nocy spękałam i wzięłam, bo tak mnie bolała głowa. Na szczęście nie mam gorączki.
Ech, no wyżaliłam się 😮💨😉 wybaczcie 😉 -
Czy polecacie jakiś wózek w normalnej cenie z lekką gondolą którą można wnieść na piętro i nie zagrodzić przy tym klatki?Bbbuuu lubi tę wiadomość
-
Britta wrote:Jak się miewacie, dziewczyny? 🤰🏼
U mnie zdrowie totalnie się posypało w trzecim trymestrze 😢 lekarz zwrócił uwagę, że dzidziuś trochę słabo rośnie, potem na badaniach wyszedł mi białkomocz, ale bez infekcji układu moczowego. Zaczęłam o tym czytać, że w połączeniu z wysokim ciśnieniem to może być oznaka stanu przedrzucawkowego. Zaraz pojechaliśmy do apteki kupić aparat do mierzenia ciśnienia (dotychczas go nie miałam, bo jestem niskociśnieniowcem). I niestety okazało się, że faktycznie mam wysokie ciśnienie, najczęściej ok 145/100. Dostałam dopegyt 3x1 tabl., ale jak na razie nie ma efektów.
Jakby tego było mało, złapało mnie paskudne zapalenie zatok, a z leków mogę tylko psikać do nosa sprejem Prenalen. Nawet paracetamolu unikam, tylko raz w nocy spękałam i wzięłam, bo tak mnie bolała głowa. Na szczęście nie mam gorączki.
Ech, no wyżaliłam się 😮💨😉 wybaczcie 😉
Współczuję. Oby dopegyt pomógł. Lekarz wyjaśnił zalecenia i ryzyka?
U mnie w pierwszej ciąży było ryzyko stanu przedrzucawkowego, ale ze względu na wywiad, bo ze mną mama miała stan przedrzucawkowy. Dostałam wtedy acard. A Tobie nie dał?
Na zapalenie zatok może woda morska hipertoniczny i olejek sosnowy do inhalacji. Z takich bezpiecznych.
Britta lubi tę wiadomość
-
Britta wrote:Jak się miewacie, dziewczyny? 🤰🏼
Ech, no wyżaliłam się 😮💨😉 wybaczcie 😉
Co do zapalenia zatok to może pomogłaby konsultacja laryngologiczna ? Ja długo leczyłam zapalenie zatok na początku drugiego trymestru. Aczkolwiek nie pomogły mi metody naturalne i skończyło się na punkcji zatok i antybiotyku . Lekarz laryngolog powiedział mi wtedy ,że sama woda morska to jest za mało i trzeba ta śluzówkę obkurczyc. Oczywicie wiedział ,że jestem w ciąży . Przepisał mi narivent na tydzień i monaster. Pomogło i ten katar zaczal schodzić i przestała mnie boleć głowa tak okrutnie .Britta lubi tę wiadomość