X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Kreska41 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Stwierdziłam, że tu zajrzę do was bo w sumie od kiedy jest grupa na msng to tylko tam :)

Bbbuuuu, najgorzej zarazić się od dzieci, bo te ich wirusy się jakoś cholera trzymają. Zdroweczka, oby szybko puściło.

Brita, ale Ci skacze to ciśnienie. W poprzedniej ciąży brałam dopegyt po 30 tc, teraz póki co ciśnienie chyba jest ok (trochę pomijam mierzenie, przyznam bez bicia🙈) ale u mnie był spokój po tabsaxh, dobrze regulowały

U mnie maluchy są na 14 i 22 centylu, ale cały czas tak podobnie, więc nie ma dramatu.

Wojcinka, ja nieustannie trzymam kciuki. Twoje opanowanie na pewno dobrze robi!

Kreska, miałam salse przy córce, bardzo fajny wózek :)

My na tą chwilę kupiliśmy pojedynczy Espiro only, a jak już będzie wiadomo, czy podwójny w ogóle potrzebny to wtedy kupimy drugi.

Słyszałam same dobre opinie. Mało znany bo konkuruje z jakąś znana firma- właśnie mi uciekło z głowy która to marka - i dlatego mało osób go zna. Ale ja go MAM i dumna jestem bo za nowego zapłaciłam nie 3500 tylko 1400 😅. Chyba był mi pisany.

Rzelka, adu lubią tę wiadomość

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1
    12.12.24--->II 🤰
    8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
    22.08.2025---> termin 🙏
    Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
    Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • Nadzieja Ryga Znajoma

Wysłany: 29 maja, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Dziękuję, że pytasz 🥹
    Po zwiększeniu dawki dopegytu czuję się jak pijana i cały dzień przespałam. Ciśnienie odwala jakieś dziwne akcje: momentami 145/100 a momentami 80/40. Samowolnie wracam do poprzedniej dawki, bo tak się nie da żyć.
    Jutro mam jeszcze teleporadę z moją endokrynolog, może ona wymyśli, co z tym zrobić...

Jak mi zaczęło szaleć ciśnienie to lekarka też dała mi dawkę i kazała zaraz po wstaniu brać leki... Efekt był taki że rano miałam taki zjazd że nie byłam wstanie nic zrobić
    Zmieniliśmy godziny 1 tabletki na po śniadaniu i spacerze z psem i się ładnie wszystko unormowało

Trzymam kciuki aby po konsultacji z lekarzem wszystko idealnie zagrało:)

‹‹ 340 341 342 343 344
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ